psikolog olan yada tedavi görmüş olanlar acil bi baksanız ?

RazEy

Herkes kendi içine baksın....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2013
2.678
2.089
133
Arkadaşlar sizlerin de görüşlerini almak istediğim bir konu var

Çok yakın erkek dostum var bana kuzen anneme ise anne der.

2003 yılında bir kıza körkütük aşık oldu. Kız başka şehirde uzak ilişki. Evlenmek istiyordu ikiside kadın genç çocuklu bir bayandı.

Sonradan meğer daha boşanmadığını ailesi yaşadığını ve bir çok yatak arkadaşı olduğu ortaya çıkmıştı. Dostum intihar bile etmişti kurtuldu. Arada olanları es geçiyorum.

2016 yılındayız

Sen işyerinden izin git. Bu kızla hep buluştuğun yerleri gez. Cafe'nin birinde fenalaş telefonunda annem direk anne kayıtlı diye annemi arasınlar durumu açıklasınlar. Annem de korkmuş garibim :(

Bu gün gelmiş sabahtan şimdi akşama dövecem kesin. Diğer arkadaşlarla kararlaştırdık psikologa kendi elimizle götürcez.

Ama onu ikna etsek daha iyi sonuç alırız diye düşünüyorum. Bunu nasıl yaparız ?

Son düzenleme:
Bence konu sizi aşmış , psikoloğa götürün. Çok yakınsanız ikna edersiniz bi şekilde

Psikolog değilim ama sosyolojiden çift anadal yaptım çok fazla dersimiz ortakti psikoloji bölümüyle. Gönüllük esastir ama bu durumda hayati tehlike var gibi görünüyor. Konuşarak ikna etmekten başka şansıniz yok. Bunun onun iyiliği icin olduğuna inanmali.

Sağolun topluca işte korkumuz yine intihar edermi ? Senin ne işin var oralar da ? İkna etmemiz zor olmadı annem devreye girecek ona asla hayır diyemez diye düşünüyorum

13 yıl ve hala bu adam böyle,çocukluğuna inmek lazım baska sorunlar var belli
Sorunlu çocukluğu temelde aile yok mesela baba rağmetli anne ile de bağı kopmuş biri. Ama tek sigarası vardır herkese yardıma koşar çokda kültürlü kendini geliştirmiş biri ama içe kapanık herşeyini anlatmaz hep gülerken görürsün

Borderline geldi aklıma ilk ama tabii ki en doğru teshisi gideceğiniz psikolog koyar.
Netten baktım ağır bişey bu. Ya manevi ablası var burda onlada konuşsam ters tepki yaratıp daha kötü edermi ?

Netten baktım ağır bişey bu. Ya manevi ablası var burda onlada konuşsam ters tepki yaratıp daha kötü edermi ?
Cok sanmıyorum kötü etkilesin. Ama çok dikkatli konussun. Nevzat Tarhanin aşk terapi diye bir kitabi var. Bir alıp göz gezdirin isterseniz. Depresyon ve borderline da intihar oranları yüksek diye biliyorum.

Cok sanmıyorum kötü etkilesin. Ama çok dikkatli konussun. Nevzat Tarhanin aşk terapi diye bir kitabi var. Bir alıp göz gezdirin isterseniz. Depresyon ve borderline da intihar oranları yüksek diye biliyorum.
Hadi ya :( bi daha yapma oranı yüksek intiharı

kendi ailesi yok mu bu çocuğun onlara anlatsanız durumu belki sizden daha çok yardımcı olurlar.
gerçi annenizi anne diye kaydettiyse kendi annesi hayatının neresinde bilemedim.

doktora görünmesi şart tabiki. yazık gencecik hayatını değmeyecek biri için bitirmiş..

evet yukarıda okudum tahmin ettiğim gibi annesiyle ilişkisi kopmuş.
yazık Allah yardımcısı olsun. siz arkadaş olarak en fazla konuşup tedavi için ikna etmeye uğraşırsınız gerisi kendine kalmış.

Henüz psikolog değilim ama yan bölümüm. Gönüllülük esastır kendi yardımı kabullenmeli, bunun bir sorun olduğunu kabul ederek terapi almalı.

kendi ailesi yok mu bu çocuğun onlara anlatsanız durumu belki sizden daha çok yardımcı olurlar.
gerçi annenizi anne diye kaydettiyse kendi annesi hayatının neresinde bilemedim.

doktora görünmesi şart tabiki. yazık gencecik hayatını değmeyecek biri için bitirmiş..

evet yukarıda okudum tahmin ettiğim gibi annesiyle ilişkisi kopmuş.
yazık Allah yardımcısı olsun. siz arkadaş olarak en fazla konuşup tedavi için ikna etmeye uğraşırsınız gerisi kendine kalmış.
Maalesef yok babası rağmetli anne desen anne değil ölü sayıyor. Annemi çok sever annemde onu ondan anne diyor.

Hadi ya :KK43: bi daha yapma oranı yüksek intiharı
Yani intihara tesebbus edenlerin tekrar intihar etme olasılığı tesebbus etmeyenlere gore daha yüksek ama kesinlikle tekrarlar denemez. O yüzden tedavi şart. Sorunun kökenini bilmek lazim işte.

Henüz psikolog değilim ama yan bölümüm. Gönüllülük esastır kendi yardımı kabullenmeli, bunun bir sorun olduğunu kabul ederek terapi almalı.
Bizim için gitse yine olmaz değilmi kendi isteyecek

Yani intihara tesebbus edenlerin tekrar intihar etme olasılığı tesebbus etmeyenlere gore daha yüksek ama kesinlikle tekrarlar denemez. O yüzden tedavi şart. Sorunun kökenini bilmek lazim işte.
İkna etcez artık mecbur

Olmaz tabii, önyargılarını kırmalı ve iyileşmeyi istemeli. Kendi de bu durumdan memnun değildir herhalde?
Bu konuları konuşmaz ki ya hem sosyal hem asosyal biri çok ıyıdır ama kimsede çözemez direk. Alıcaz karşımıza güzel güzel konuşcaz

Yazık. .kaç yaşında arkadaşınız?çok iyi bir psikoloğa gitmek zorunda terapi ve ilaç takviyesi ile normale dönmesi mümkün. Allah yardımcısı olsun..

Back
X