Sana bin tane şey sayardım da banlanmak istemiyorum. Herkes söylemiş sebebini ve mantığını, hala aynı zırvaları sıralıyorsun. Manevi bir işmiş, neyin maneviyatından bahsediyorsun? Psikoloji bir bilim ve bir uzmanlık alanı, adamın uzmanlığından faydalanıyorsun bir hizmet alıyorsun, sanki adam sana hayır duası etmiş gibi manevi diyip duruyorsun. O kadar süre terapi almışsın terapinin mantığını ve manasını bile anlamamışsın daha. Terapi sana yardım etmek değil, böyle bir motivasyonu yok kimsenin. Kişiye kendisisinden başka kimse yardım edemez, kendisinden başka kimse kurtaramaz. Terapist sen sorunlarını çözerken yanında olur sana yardım falan etmez. Bunun da dışında o kişinin işi o, terzi yardımcı olmak için tadilat parası almasın, taksici gideceğin yere beleşe götürsün, marketten alışveriş yapıp para ödemeden çık, hukukçu bedavaya danışmanlık versin gibi de beklentilerin var mı mesela? Psikolog neden yapsın, mesleği insanların sorunlarında yanında olmak diye bedavaya yapmak zorunda mı? Veya senin yüzünden bir kayıp yaşadığında ve sen daha yaptığın hatanın farkında değilken önemli değil canın sağolsun demek zorunda mı?
Psikologluğu vs her şeyi bir yana bırakıp şahsi fikrimi söylemem gerekirse, seni dinleyen psikolog bulmuşsun da hala konuşuyorsun. Kaç para verirsen ver senle uğraşıp da hayattttta seans/terapi falan yapmazdım, kafamı s*ktiğine değmez. Olay para pul bilmem ne de değil, içgörüsü olmayan kendisinin hiç farkında olmayan ve hiçbir değişim/ilerleme kaydetmeyen danışan mental olarak çok yorucu. Sen de tam olarak öyle birisin, her bir cümlen terapi ile geçen koca bir yıl bana bir şey katmadı diye bağırıyor.
Şahsi fikrimi bir kenara bırakıp psikolog olarak yaklaşırsam da, Bir sürü kez danışanlarım seans iptali gerçekleştirdi, bazen neredeyse son dakika, hiçbirinden de ücret talep etmedim. Çünkü çoğunun zaten geçerli sebepleri vardı, geçerli bir sebebi olmayanlar da en azından mahcuptular ve ödeme yapmaları gerektiğini biliyorlardı, bir sefere mahsus gerek görmedim, aynı durumu tekrarlayan olmadı. Ki ücreti de gayet talep edebilirdim, taa en başta imzaladığınız o onam formunda yazıyor tüm kurallar ve çerçeve. Mantığını tekrar yazmayacağım onlarca kez yazmışlar işine gelmediği için anlamamışsın