• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikoloğa falan gitmeyin

benim 4 yıldır terapi aldığım kadın bile son 24 saat yapılan iptallerde ücret alıyor. Bunu yapma nedenleri işin ciddiyetini anlatmak. Randevu alıp alıp gitmeyen de çok malum. Arkadaşını, başka danışanını anlatan tüm terapistlerden kaçarak uzaklaşın. Yarın sizi de başkasına anlatır.

İnsanlara gitmeyin demek kimsenin haddi değil bu arada. Benim bu hayatta aldığım en doğru kararlardan biri terapiye gitmek oldu. ayrıca Terapiste 3 yıl gittim 10 seans gittim, bir hukukumuz var diyemezsiniz.
Şimdi o zaman bir takım davranışlarına dikkat etmeliler bence.tamam güleryüz, empati elbette olacak ama yeri geliyor tek başına değilsin ben varım, birlikte herşeyin üstesinden geliriz, ne zaman istersen, saat kaç olursa olsun ara, elimden gelen herşeyi yaparım hiç düşünme bile cart curt.yani su an başka aklıma gelmiyor ama abarttikça abartıyor bazıları.o zaman mesafe ona göre ayarlanmalı. Çok iddialı laflar ediliyor.bilmem anlatabildim mi? Beklentiye sokmazsanız beklentiye girmeyiz yani.gerçekten arasam ondan da mı para isteyecek yani? O zaman vakitleri gitmiyor mu? zaten belli ki psikoloğa giden biri dimdik durabilen biri olmayabilir.etkilenebilir.

Yani şöyle tarafsız bakmaya çalışıyorum.mesela 1 senedir hiç sektirmeden gelen bir öğrenci bu kadar da tölerans göremeyecek mi şimdi?.tamam tanımadığım etmediğin biri bir anda tamam sıkıldım gelmiyorum dese o zaman haklısın.bu kadar zaman sana müşteri olmuş para kazandırmış.belli bir ücretin üzerinde alışveriş yaptığın zaman indirim falan yapıyorlar mesela.dediğim gibi düz bir ticaret gözüyle bakılacak bir meslek değil bence ya.
Neden manevi manevi diye tutturdunuz?
Neden düz bir meslek değil, manevi?
O zaman polisler askerler imamlar öğretmenler hatta doktorlar da manevi?
O ne demekse.. Adamın işi bu, gelir kapısı yani. Anlayabiliyor musunuz?
Herkes 1 kere iptal etse ne olacak, bir siz misiniz danışanı.
1 yıllık danışanıyım yabancı değilim diyorsunuz bir de, neden bu kadar anlam yüklediniz. Bağ mı kurmalıydı sizle? Bağ kurduysa zaten kendini sorgulasın o da.

Neden manevi manevi diye tutturdunuz?
Neden düz bir meslek değil, manevi?
O zaman polisler askerler imamlar öğretmenler hatta doktorlar da manevi?
O ne demekse.. Adamın işi bu, gelir kapısı yani. Anlayabiliyor musunuz?
Herkes 1 kere iptal etse ne olacak, bir siz misiniz danışanı.
1 yıllık danışanıyım yabancı değilim diyorsunuz bir de, neden bu kadar anlam yüklediniz. Bağ mı kurmalıydı sizle? Bağ kurduysa zaten kendini sorgulasın o da.
Bağ kurar gibi konuşuyorlar ama.o zaman abartmasinlar onlar da.evet resmen rol yapıyorlar o zaman yapmayacaklar.adam her seanstan sonra resmen beni ara beni ara diye tutturuyordu.ne için şimdi? Bu manevi destek için değil mi? Seansini yapsın güle güle desin o zaman.tek suçlu biz mi oluyoruz şimdi.
Manevi öğretmen ne demek öğrencisinin derdini dinleyen yol göstermeye çalışan.zil çalınca koşa koşa eve giden öğretmeni eleştirmeyecekseniz eyvallah.sonuçta ders vermek içn ücret alıyor.imamlar da halkla konuşmasin ezanını okusun çeksin gitsin.anaokulu öğretmeni de yemek su versin çocuklara çekilsin kenara.genel olarak insanlarla ilgilenmek, bağ kurmak için de para alıyor bazı meslekler.

Son düzenleme:
Hanımefendi maneviyat diyip duruyorsun, adamın zamanını çalmışsın, adamı maddi zarara uğratmışsın işine gelmeyen konularda hiç maneviyata değinmemişsin. Bağ kurdu falan diyorsun şaka mısın sen? Çocuk musun? Aşırı sinir bozucu bir konu sayfalarca anlatılmış neden haksız olduğunuz hala akla mantığa sığmayan düşünceleri yazmaya devam ediyorsunuz. Abartmasınmış onlarda. Sana soracaktı adam mesleğini nasıl yerine getireceğini.

İlk seansa gittiğinizde bilgilendirme onay formunda yazar, 24 saatten kısa bir süre kala randevunuzu iptal ederseniz ücretini ödemek zorunda olduğunuz. Onayladığınız, bilgilendirildiğiniz şeyden şikayet ediyorsunuz şu an. Kaldı ki, okumamış ve bilmiyor olsanız dahi, size ayrılan zaman nedeniyle başka danışan almıyor ve gitmediğinizde kazancından oluyor. Parasını istemek en doğal hakkı.
Yapılan iş manevi falan değil, Allah rıza için yapmıyor. Bu işten para kazanıyor. Maneviyat kısmı tamamen sizin yorumunuz.
Bu arada, hiçbir psikolog "mutlaka ara, birlikte hallederiz vs" tadında cümleler kurmaz. "Ben şöyleyim, ben böyleyim" diye kendini anlatmaz. Böyle birine gittiyseniz, paranıza da zamanınıza da yazık etmişsiniz. Keşke direkt bıraksaydınız ama sanırım sizin de terapi sürecinden beklentileriniz gerçekle örtüşmüyormuş. Anlattığınız psikologtan çok yaşam koçu tarzına uyuyor.
Ve son olarak, gerçekten kötü bir terapiste bile denk gelmiş olsanız, bir meslek grubunu yaftalamak, kendi öznel tecrübenizden yola çıkarak "kimse psikolağa gitmedin, derdinizi yapay zekaya anlatın" demek akıl alır gibi değil.

Şaka gibi tavsiyeler var ya. Nasıl işe yarar. Yapay zeka ya hani. Biraz araştırmanızı öneririm. Uzmanlar bunun ne kadar tehlikeli olabileceğini söylüyor.
Sebep? Tıbbi bir destek alma ihtiyacım olsa psikiyatra giderim. Daha önce defalarca psikoloğa gidip boş duvara anlatır gibi anlattım ve sonuç? Seans süresini dinlerken ara ara kontrol eder hepsi ve çaktırmadığını zanneder. Açıp dertleşmek ya da anlatmak istesem yazıyorum gayet mantıklı cevaplar okuyorum objektif ol yazınca da gayet iyi cevaplar veriyor.

Hanımefendi maneviyat diyip duruyorsun, adamın zamanını çalmışsın, adamı maddi zarara uğratmışsın işine gelmeyen konularda hiç maneviyata değinmemişsin. Bağ kurdu falan diyorsun şaka mısın sen? Çocuk musun? Aşırı sinir bozucu bir konu sayfalarca anlatılmış neden haksız olduğunuz hala akla mantığa sığmayan düşünceleri yazmaya devam ediyorsunuz. Abartmasınmış onlarda. Sana soracaktı adam mesleğini nasıl yerine getireceğini.
Amann ne zarar ne zarar.1 saatte servet kazanacaktı adam.1 senedir parayı ben kazandirmiyordum zaten.markette bile belli bir alışveriş üstüne indirim yapıyorlar be.ağzimin içine düşmeseymiş mâdem.resmi dursaymiş.aman ara da ara saat hiç farketmez diye yalvarmasaymiş.o onun mesleğiyse biz de müşterisiyiz elbette bize soracak başka kime soracak? Tek sorun bende zaten.yapılmamiş işin parası verilmez kardeş.hayat bu hayat.o kadar esneklik olur olacaktır.kaldi ki ticaret.serbest meslek.konu hoşuna girmemişse yaylan.ne kadar uzatıp uzatmayacağımı da ben bilirim.git başka yere bak.

Son düzenleme:
Sebep? Tıbbi bir destek alma ihtiyacım olsa psikiyatra giderim. Daha önce defalarca psikoloğa gidip boş duvara anlatır gibi anlattım ve sonuç? Seans süresini dinlerken ara ara kontrol eder hepsi ve çaktırmadığını zanneder. Açıp dertleşmek ya da anlatmak istesem yazıyorum gayet mantıklı cevaplar okuyorum objektif ol yazınca da gayet iyi cevaplar veriyor.
Zaten gerçekten çaktırmayanın sonucu da bu oluyor 🤣🤣.eee mâdem arada hiçbir insani bağ olmayacak o zaman dediğin gibi ne fark ediyor?

Bak Ferhanscım mesela ben geçen derse gittim. Kapıda kaldım. Öğrenci dersi unutmuş evden gitmiş. Annesini aradım kapıdayım ama dönüyorum dedim. Kadın mahcup oldu sonraki derse beni evden aldı götürdü ve paramı da bir tık fazla yatırdı. Neden biliyo musun? Çünkü benim hem vaktimi çaldı hem de arabam evine boşa benzin yaktı. Başka öğrencime gidebilirdim onun yerine. Teşekkür edip gerek olmadığını söyledim ama yine de içim rahat etmez hocam dedi gönderdi. Çıkarımı sen yaparsın aşkım yazmıyorum öptüm
Sen ister miydin ama o kadın öyle yapmasaydi?

İlk seansa gittiğinizde bilgilendirme onay formunda yazar, 24 saatten kısa bir süre kala randevunuzu iptal ederseniz ücretini ödemek zorunda olduğunuz. Onayladığınız, bilgilendirildiğiniz şeyden şikayet ediyorsunuz şu an. Kaldı ki, okumamış ve bilmiyor olsanız dahi, size ayrılan zaman nedeniyle başka danışan almıyor ve gitmediğinizde kazancından oluyor. Parasını istemek en doğal hakkı.
Yapılan iş manevi falan değil, Allah rıza için yapmıyor. Bu işten para kazanıyor. Maneviyat kısmı tamamen sizin yorumunuz.
Bu arada, hiçbir psikolog "mutlaka ara, birlikte hallederiz vs" tadında cümleler kurmaz. "Ben şöyleyim, ben böyleyim" diye kendini anlatmaz. Böyle birine gittiyseniz, paranıza da zamanınıza da yazık etmişsiniz. Keşke direkt bıraksaydınız ama sanırım sizin de terapi sürecinden beklentileriniz gerçekle örtüşmüyormuş. Anlattığınız psikologtan çok yaşam koçu tarzına uyuyor.
Ve son olarak, gerçekten kötü bir terapiste bile denk gelmiş olsanız, bir meslek grubunu yaftalamak, kendi öznel tecrübenizden yola çıkarak "kimse psikolağa gitmedin, derdinizi yapay zekaya anlatın" demek akıl alır gibi değil.
Bilgilendirme onay formu diye birşey göstermediler bana.ama bence davranişlar fazla dostaneydi.hani beklenti yaratmazsan da niye beklentiye girsin insanlar.hiçbir şey tek taraflı olmuyor.dost değilsek niye dost taklidi yapıyoruz o zaman? Bence bu kandırmak oluyor ya.daha mesafeli durulabilirdi.benim daha önce gittiğim psikologlar gayet mesafeli olmalarına rağmen böyle bir şey yapmadılar.peki deyip çekildiler gelmeyeceğim yeterli dediğimde.
Aman 1 saatlik de para kazanmayıversinler ne önemli ne önemli.ben 3,5 günlük danışan değilim.1 buçuk senedir para kazandiriyorum adama evet hiç mi hatrim yok.süreç bitmiş zaten tekrarı olmayacak.açıkçası teknik açıdan haklı görünüyor ama bu kadar makineleşmek olmaz insanız biz.aklimda böyle mi kalmak istiyor yani?

Yoo hepsi söylemiyor.söylüyor diyelim aynı şey değil.hem bu iş manevi bir iş arkadaş ne olursa olsun manevi bir iş.şimdi sana bir danışan geliyor mesela insanlar çok ikiyüzlü, herkes birbirini kullanıyor, insanlar çok çıkarcı diye geldi mesela.böyle bir insan mı yardımcı olacak şimdi bana ya da o kişiye.çok komik ve ironik değil mi? Bedava seans versin demiyorum ama bu kadarcık da içinde insan sevgisi, toleransı olmayan da bu tarz manevi bir iş yapmamalı bence.eee o zaman.Yapay zekadan ne farkın kalıyor? Nerene saygı duyacağım senin? Mesela çocuk bakım merkezine bir eleman alınsa çocuklara sadece yemek, su verip geri mi çekilsin yani? Bu nasıl burada çalışıyor demeyecekseniz eyvallah.
Sana bin tane şey sayardım da banlanmak istemiyorum. Herkes söylemiş sebebini ve mantığını, hala aynı zırvaları sıralıyorsun. Manevi bir işmiş, neyin maneviyatından bahsediyorsun? Psikoloji bir bilim ve bir uzmanlık alanı, adamın uzmanlığından faydalanıyorsun bir hizmet alıyorsun, sanki adam sana hayır duası etmiş gibi manevi diyip duruyorsun. O kadar süre terapi almışsın terapinin mantığını ve manasını bile anlamamışsın daha. Terapi sana yardım etmek değil, böyle bir motivasyonu yok kimsenin. Kişiye kendisisinden başka kimse yardım edemez, kendisinden başka kimse kurtaramaz. Terapist sen sorunlarını çözerken yanında olur sana yardım falan etmez. Bunun da dışında o kişinin işi o, terzi yardımcı olmak için tadilat parası almasın, taksici gideceğin yere beleşe götürsün, marketten alışveriş yapıp para ödemeden çık, hukukçu bedavaya danışmanlık versin gibi de beklentilerin var mı mesela? Psikolog neden yapsın, mesleği insanların sorunlarında yanında olmak diye bedavaya yapmak zorunda mı? Veya senin yüzünden bir kayıp yaşadığında ve sen daha yaptığın hatanın farkında değilken önemli değil canın sağolsun demek zorunda mı?

Psikologluğu vs her şeyi bir yana bırakıp şahsi fikrimi söylemem gerekirse, seni dinleyen psikolog bulmuşsun da hala konuşuyorsun. Kaç para verirsen ver senle uğraşıp da hayattttta seans/terapi falan yapmazdım, kafamı s*ktiğine değmez. Olay para pul bilmem ne de değil, içgörüsü olmayan kendisinin hiç farkında olmayan ve hiçbir değişim/ilerleme kaydetmeyen danışan mental olarak çok yorucu. Sen de tam olarak öyle birisin, her bir cümlen terapi ile geçen koca bir yıl bana bir şey katmadı diye bağırıyor.

Şahsi fikrimi bir kenara bırakıp psikolog olarak yaklaşırsam da, Bir sürü kez danışanlarım seans iptali gerçekleştirdi, bazen neredeyse son dakika, hiçbirinden de ücret talep etmedim. Çünkü çoğunun zaten geçerli sebepleri vardı, geçerli bir sebebi olmayanlar da en azından mahcuptular ve ödeme yapmaları gerektiğini biliyorlardı, bir sefere mahsus gerek görmedim, aynı durumu tekrarlayan olmadı. Ki ücreti de gayet talep edebilirdim, taa en başta imzaladığınız o onam formunda yazıyor tüm kurallar ve çerçeve. Mantığını tekrar yazmayacağım onlarca kez yazmışlar işine gelmediği için anlamamışsın

Sana bin tane şey sayardım da banlanmak istemiyorum. Herkes söylemiş sebebini ve mantığını, hala aynı zırvaları sıralıyorsun. Manevi bir işmiş, neyin maneviyatından bahsediyorsun? Psikoloji bir bilim ve bir uzmanlık alanı, adamın uzmanlığından faydalanıyorsun bir hizmet alıyorsun, sanki adam sana hayır duası etmiş gibi manevi diyip duruyorsun. O kadar süre terapi almışsın terapinin mantığını ve manasını bile anlamamışsın daha. Terapi sana yardım etmek değil, böyle bir motivasyonu yok kimsenin. Kişiye kendisisinden başka kimse yardım edemez, kendisinden başka kimse kurtaramaz. Terapist sen sorunlarını çözerken yanında olur sana yardım falan etmez. Bunun da dışında o kişinin işi o, terzi yardımcı olmak için tadilat parası almasın, taksici gideceğin yere beleşe götürsün, marketten alışveriş yapıp para ödemeden çık, hukukçu bedavaya danışmanlık versin gibi de beklentilerin var mı mesela? Psikolog neden yapsın, mesleği insanların sorunlarında yanında olmak diye bedavaya yapmak zorunda mı? Veya senin yüzünden bir kayıp yaşadığında ve sen daha yaptığın hatanın farkında değilken önemli değil canın sağolsun demek zorunda mı?

Psikologluğu vs her şeyi bir yana bırakıp şahsi fikrimi söylemem gerekirse, seni dinleyen psikolog bulmuşsun da hala konuşuyorsun. Kaç para verirsen ver senle uğraşıp da hayattttta seans/terapi falan yapmazdım, kafamı s*ktiğine değmez. Olay para pul bilmem ne de değil, içgörüsü olmayan kendisinin hiç farkında olmayan ve hiçbir değişim/ilerleme kaydetmeyen danışan mental olarak çok yorucu. Sen de tam olarak öyle birisin, her bir cümlen terapi ile geçen koca bir yıl bana bir şey katmadı diye bağırıyor.

Şahsi fikrimi bir kenara bırakıp psikolog olarak yaklaşırsam da, Bir sürü kez danışanlarım seans iptali gerçekleştirdi, bazen neredeyse son dakika, hiçbirinden de ücret talep etmedim. Çünkü çoğunun zaten geçerli sebepleri vardı, geçerli bir sebebi olmayanlar da en azından mahcuptular ve ödeme yapmaları gerektiğini biliyorlardı, bir sefere mahsus gerek görmedim, aynı durumu tekrarlayan olmadı. Ki ücreti de gayet talep edebilirdim, taa en başta imzaladığınız o onam formunda yazıyor tüm kurallar ve çerçeve. Mantığını tekrar yazmayacağım onlarca kez yazmışlar işine gelmediği için anlamamışsın
Zaten adını görünce hiç okumadım.🤣🤣 boşa sinir bozmaya gerek yok.

Hıc mı aranızda psikolog yok ya
N iye linclemediniz

Zaten adını görünce hiç okumadım.🤣🤣 boşa sinir bozmaya gerek yok.
İşte böyle tiplerle muhatap oluyoruz bazen, düşünün ki adam bu insanı bir yıl boyunca haftada bir 50dk dinlemiş, meslek aşkı ve etik ilke değil de nedir bu? Kskskskşd. İnanın parasına değmez, parası neyse ben sana vereyim de bi daha gelme diyesi geliyor insanın

Back
X