- 25 Ağustos 2016
- 2.690
- 3.429
- 53
- Konu Sahibi brenda chenowith
-
Devleti onermem. Dinlemiyor bile ilac yazip gonderiyor.
Malesef gitmedim. Umarim diger arkadaslar yardimci olabilirler bu konuda. Ben devlete gittigimde daha agzimi açıp iki kelime söylediğimde hayatini akışına birak takma tarzinda bir cevap alip sonra yazdigi ilac yuzunden hic sivilce cikmayan yuzumde koca koca sivilceler cikmis bir insan olarak sadece bunu soyleyebildim.Peki özelde bir yerlere gittiniz mi?
Bende gitmek istiyorum acayip takıntılı olmaya başladım. Ağlama nöbetleri, bi yere odaklanıp kalma vs vs. Böyle durumlar yaşayan ve ilaç kullanan oldu mu?
Malesef gitmedim. Umarim diger arkadaslar yardimci olabilirler bu konuda. Ben devlete gittigimde daha agzimi açıp iki kelime söylediğimde hayatini akışına birak takma tarzinda bir cevap alip sonra yazdigi ilac yuzunden hic sivilce cikmayan yuzumde koca koca sivilceler cikmis bir insan olarak sadece bunu soyleyebildim.
Psikoloğun ilaç yazma yetkisi yoktur kendisi dinler kişiyi yapabileceği birşey yoksa bir üst seviyesi ve ilaç yazma yetkisi olan psikiyatriye yönlendirir ayrıca psikolog devlette birkez gittim sadece çokta iyi rahatlatıcıydı o saatten sonra da kendi kendimin psikoloğu oldumDevleti onermem. Dinlemiyor bile ilac yazip gonderiyor.
Aynen oyle. Hatta o donem bende six feet under izlemistim nasil iyi gelmisti bana. Gerci daha fena üzdü o ayri. :)Ulan takmamayı becersem seninle ne işim olur?
Eyh be valla yeter, Allah ellerine düşürmesin ne diyeyim.
Arkadaşlar geçilebilecek en zor süreçlerden birinden geçiyorum. Delirmeme ramak kaldı çok zor dayanıyorum.
Yardım almak istiyorum ancak nereden alınır devlet hastanelerinden yardım alabilir miyim etkili olur mu? Veya özel hastanelerde ilgili bölümlerden? Yoksa direkt özel bürosunu mu önerirsiniz?
Seanslarınız ne sıklıkta, bir de direkt anlatacak mıyım nasıl gireceğim konulara? Her şey anlatılabilir mi? Nasıl ilerliyor süreç biraz yardımcı olur musunuz? Kendimi telkin ede ede buraya kadar geldim ama ses yükseltmeyi bilmeyen ben artık en ufak şeyde bağırır oldum. Hayatımdaki insanlar tek şansım şu an onları da kaybetmek istemiyorum. Onların bir suçu yok ama onlardan çıkarıyorum. Üzüntüden tetikleyen tansiyonum, şekerim ve ağrılı döküntülerimi, boynumda oluşan kitleleri falan takmıyorum bile kafaya. Kötü bir şey çıkarsa bir de onunla uğraşmayayım diye.
Psikolog seçimi nasıl olur, şu ruh halinden kurtulayım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Psikoloğun ilaç yazma yetkisi yoktur kendisi dinler kişiyi yapabileceği birşey yoksa bir üst seviyesi ve ilaç yazma yetkisi olan psikiyatriye yönlendirir ayrıca psikolog devlette birkez gittim sadece çokta iyi rahatlatıcıydı o saatten sonra da kendi kendimin psikoloğu oldumDevleti onermem. Dinlemiyor bile ilac yazip gonderiyor.
Aynen oyle. Hatta o donem bende six feet under izlemistim nasil iyi gelmisti bana. Gerci daha fena üzdü o ayri. :)
Psikoloğun ilaç yazma yetkisi yoktur kendisi dinler kişiyi yapabileceği birşey yoksa bir üst seviyesi ve ilaç yazma yetkisi olan psikiyatriye yönlendirir ayrıca psikolog devlette birkez gittim sadece çokta iyi rahatlatıcıydı o saatten sonra da kendi kendimin psikoloğu oldum
Ben özele gidiyorum. Seanslar ne kadar sık olursa o kadar iyi oluyor ama tabi bütçe kaygısı da oluyor o yüzden max iki haftada bir olsun diyorlar. Ben ilk seans ne konuşacağımı bir kağıda yazmıştım. Gereksiz bir sessizlik olmasın diye. İlk bir kaç seans daha çok sizin konuşmanızla geçiyor. Ne zaman siz artık konuşacaklarınızı tüketmiş hissediyorsunuz daha çok o konuşmaya başlıyor. Her şeyi de anlatabilirsiniz profesyonel insanlar sonuçta. Emin olun sizden daha büyük dertleri de dinlemişlerdir sizin derdinizden de. Bunu görmek beni o kadar rahatlatmıştı ki. Çok yalnız hissediyorsunuz, bu kadar sıkıntıda bu kadar sorunlu bu kadar sinirli bir ben varım diyorsunuz ama aslında hiç de özel ya da tek olmadığınızı pek çok insanın bu süreçlerden geçtiğini ve düzeldiğini anlıyorsunuz. Psikolog eğer gerek görürse sizi psikiatra yönlendiriyor. Orda ilaç başlayabiliyorlar ve ikisini bir arada yürütüyorsunuz. Psikiatr ayda bir, psikolog iki haftada bir şeklinde.
Bencede hiç beklemeden gidin hiçbir kaybınız olmaz tam tersi rahatlarsınız tabi bu psikoloğunuzada bağlı ama genelde olumlu sonuç alırsınız bir yıl psikiyatri servisinde çalıştığımBu zamana dek yaşadığım ağır travmalarda bile kendim idare ediyordum da, pilim bitti. Dayılanmayı bırakıp yardım alacağım kararlıyım.
- Seansların sıklığı/kalitesi devlet hastanesine göre değişir.
Genel anlamda hastanelerdeki diğer bölümlerin muayene sürelerini düşünürsek
Psikoloğun da yükü çok fazla olduğu için seanslarınızın arası çok açık kalabilir.
Hakikaten çok fazla, görseniz şaşırırsınız, defter 2-3 aylık dolu olabiliyor :)
Ve misal siz şu an isterseniz size tutup aralık ayında randevu vermemesi için bir sebep yok
- Özelde böyle bir sıkıntınız olmaz
Sizin isteğinize/ihtiyacınıza göre ayarlanır
Devlette ise onların boşluğuna/uygunluğuna göre :))
- Nasıl anlatacağını da çok dert etme
Kendiliğinden gelişir
Muhtemelen sana kim olduğunla, nasıl olduğunla ilgili sorularla başlar
- Evet, her şeyi anlatabilirsin.
Kendine veya başka birine zarar verme durumu içerisinde olmadığın sürece psikoloğun konuştuğunuz hiçbir şeyi anlatma yetkisi yoktur, yasaktır.
Ek olarak bir şekilde memnun kalmaz, etik bir ihlal olduğunu düşünürseniz TPD'ye (Türk Psikologlar Derneğine) şikayette bulunabilirsiniz, iyi seanslar!
Konuyla ilgili deneyimim yok. Biraz parazit yapmış gibi olacağım fakat söylemeden geçemedim. Konularınızı da yorumlarınızı da takip ediyorum. Özellikle yorumlarınız inanılmaz yapıcı ve yazmak için yapılmamış. Hep içi dolu şeyler. Uyandırdığınız intiba aklı başında, güçlü, ne yaptığını ve yapacağını bilen biri vs. O yüzden bu süreci atlatmanızı umuyorum en kısa sürede ve en az zararla. Yeni işinizin de size bir rahatlık, özgüven ve mutluluk getireceğini düşünüyorum. Umarım yakın bir zamanda sorunlarından arınmış daha mutlu bir Brenda görürüz : )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?