Psikoloğa gidince herşeyi anlatabiliyor musunuz?

Evlat Kokusu

Kötü Kalpli Kullarından Koru Allahım,💜
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2019
2.365
1.718
63
Alanya
Merhaba herkese,,
Piskolağa gidince herşeyi anlata biliyomusunuz??
İçinizi acıtan herşeyi ama 😢 güvenip dökülüyormu cümleler o anda. Anlatamam dediğiniz şeyleri bile.. Çektiğiniz acıları, içinize attıklarını, bu dünyaya geldiğinizde pişman olacak kadar kötü şeyleri bile kime anlata bildiniz?? 😢 😩

Hayır , cunku seansı 1 saat oluyor.
Ve sizin gecmişinizi soruyor ilk genelde, zaten guncel problemınize gelene kadar en az 5 seans gerekiyor.
Fakat psıkologunda sizi tanıması onemli, orada sonucta analız yapıyor. O acıdan bu sürecte sabırlı davranılmalı, ben bir kac psıkolog degıstirip ve ılerleyemedim. Etki etmiyor diyerek seanslara gitmedim ancak bu kanıya 2. Seansta verince etmemesı cok doğal.
Kimyasal ilaclar bile (antidepresan) 2 haftada etki ediyor. Bence ortalama bir problemde çözüm için ve iyilesme için en az 5 seans düzenli gitmek diye dusunuyorum.

Merhaba herkese,,
İçinizi acıtan herşeyi ama 😢 güvenip dökülüyormu cümleler o anda. Anlatamam dediğiniz şeyleri bile.. Çektiğiniz acıları, içinize attıklarını, bu dünyaya geldiğinizde pişman olacak kadar kötü şeyleri bile kime anlata bildiniz?? 😢 😩

Cok darlanirsam esime anlatirim.

Hayır , cunku seansı 1 saat oluyor.
Ve sizin gecmişinizi soruyor ilk genelde, zaten guncel problemınize gelene kadar en az 5 seans gerekiyor.
Fakat psıkologunda sizi tanıması onemli, orada sonucta analız yapıyor. O acıdan bu sürecte sabırlı davranılmalı, ben bir kac psıkolog degıstirip ve ılerleyemedim. Etki etmiyor diyerek seanslara gitmedim ancak bu kanıya 2. Seansta verince etmemesı cok doğal.
Kimyasal ilaclar bile (antidepresan) 2 haftada etki ediyor. Bence ortalama bir problemde çözüm için ve iyilesme için en az 5 seans düzenli gitmek diye dusunuyorum.
Uzun bir süreç yani 😦

Ben kimseye anlatamadığım şeyleri psikoloğa anlatmıştım, tabi hemen olmadı sanırım üçüncü seansta çözülmüştüm. Zaten meslek etiği gereği gizlilik korunuyor o açıdan da rahattım.

Şimdi ben psikolog oldum, insanlar bana en özelini açıyor, o hallerim geliyor aklıma, tereddütlerim, korkularım vs. Gayet normal bu sorularınız emin olun.

Ben kimseye anlatamadığım şeyleri psikoloğa anlatmıştım, tabi hemen olmadı sanırım üçüncü seansta çözülmüştüm. Zaten meslek etiği gereği gizlilik korunuyor o açıdan da rahattım.

Şimdi ben psikolog oldum, insanlar bana en özelini açıyor, o hallerim geliyor aklıma, tereddütlerim, korkularım vs. Gayet normal bu sorularınız emin olun.
Çok zor şeyler oluyor bazen anlatamıyor insan 😢

Eğer güvenemiyorsanız size şunu söyleyeyim etiğe çok önem veriyorlar...
Ben öğrencisi olduğum fakülteninkine gidiyorum öğrenci olduğum için hoca ismimi bile yazmadı dosyaya...

ayrıca asistanlarla da görüşmüyorum...
Sadece hoca...

ki özel bir yere de gitmişliğim var ilk seans da birbirinizi tanıyorsunuz zaten öyle olaylar var ki halinize şükrediyorsunuz...

zaten karşınıdaki insan da kınama durumunu çoktan geçmiş neler neler görmüş...

o yüzden rahat olun

Psikoloğunuzu çok dikkatli seçin. Etik olmayan davranışlar sergeleyenlerle doldu maalesef ortalık. Bu konuda Türk Psikologlar Derneğinden öneri alın derim. Onların önereceği bir uzmana gidin en azından düzgün biri olduğundan emin olursunuz. Herşeyinizi anlatmak için gidiyorsunuz zaten, ve anlattıklarınız orada kalıyor. İyi bir uzman olması ve güven çerçevesi bu yüzden önemli.

Psikoloğunuzu çok dikkatli seçin. Etik olmayan davranışlar sergeleyenlerle doldu maalesef ortalık. Bu konuda Türk Psikologlar Derneğinden öneri alın derim. Onların önereceği bir uzmana gidin en azından düzgün biri olduğundan emin olursunuz. Herşeyinizi anlatmak için gidiyorsunuz zaten, ve anlattıklarınız orada kalıyor. İyi bir uzman olması ve güven çerçevesi bu yüzden önemli.
Nasıl denk gelinir 🤷‍♂️ bilmiyorum işte

Merhaba herkese,,
İlk başlarda sansürleyerek anlatıyordum falan ama sonra bana bi rahatlama geldi döküldükçe döküldüm.. En az bi 15 seans sonra falan böyle olmuştur.. Bir de bizim seanslarımız tam 2 saatti. Bi zaman sonra son danışan olarak girdiğim için 2,5-3 saate kadar uzattığımız oluyordu seansları..

İlk başlarda sansürleyerek anlatıyordum falan ama sonra bana bi rahatlama geldi döküldükçe döküldüm.. En az bi 15 seans sonra falan böyle olmuştur.. Bir de bizim seanslarımız tam 2 saatti. Bi zaman sonra son danışan olarak girdiğim için 2,5-3 saate kadar uzattığımız oluyordu seansları..
merhaba
ortalama ne kadar haftada 1 gittiniz mesela
benim kızım 8 seanstır her hafta gidiyor ama şimdi azaltmak istiyor
bede doktorun bilir diyorum
ortalama 1 yıl sürecek dedi doktor

merhaba
ortalama ne kadar haftada 1 gittiniz mesela
benim kızım 8 seanstır her hafta gidiyor ama şimdi azaltmak istiyor
bede doktorun bilir diyorum
ortalama 1 yıl sürecek dedi doktor
Her hafta gittim 1 yıl sonra 2 haftada 1 gittim ve toplam 1,5 yıl sürdü terapi sürecim ve gerçekten çok faydalı oldu benim için, hem o dönemki sorunlarımı çözmemi sağladı hem de sonraki dönemlerimde sorunlarla baş etmenin yöntemlerini çözümletti bana.. Hiç ilaç kullanmadım sadece terapi.

Şu hayatta şunu öğrendim ama geç oldu, dostuna, eşine dahi anlatmayacaksın derdini. Hiç tanimadigin bir daha görmeyeceğin bir insan bulup ona anlatacaksın, o gidince derdinde gitmiş olacak... Anlatmak ve anlattığın kişinin yanında olması bile yaralıyor insanı çoğu kez...

Back
X