Psikoloğa gidince herşeyi anlatabiliyor musunuz?

Ben kimseye anlatamadığım şeyleri psikoloğa anlatmıştım, tabi hemen olmadı sanırım üçüncü seansta çözülmüştüm. Zaten meslek etiği gereği gizlilik korunuyor o açıdan da rahattım.

Şimdi ben psikolog oldum, insanlar bana en özelini açıyor, o hallerim geliyor aklıma, tereddütlerim, korkularım vs. Gayet normal bu sorularınız emin olun.

Merhaba. Aktarım ve karşı aktarım hakkında ne düşünüyorsunuz peki?
2. seanstan sonra seansın 20 dakikasında ben anlatıyorsam 40 dakikasında terapistim kendi hayatını anlatıyordu.
o dönemde bunun yanlış olduğunu anlayacak psikolojide değildim.
ama 7. seanstan sonra birden terapistimle birbirimizden nefret etmeye başladık. ve seansları karşılıklı olarak sonlandırdık.
artık bana karşı objektif olamadığını söyledi.
o kadar saygı duyuyordum,güveniyordum ve seviyordum ki hala ondan nefret etmem beni şaşırtıyor.
bir şeyler yanlış gitti ama neydi çözemiyorum.
üstelik yeni bir psikoloğa da nasıl gideceğim bilmiyorum.
konu sahibi çok özür dilerim. konunuzu dağıtmak için sormadım. :KK200:

Birkaç kez konusup rahatlarım diye gittim farklı psikologlara hepsi birbirinden berbattı...
Bi tanesi erkekti, netteki tavsiyelere dayanarak cok iyi denilen birine gittim...Bekleme salonunda beklerken içerdeki kadının sürekli kahkahaları geliyordu nasıl seanssa..sonra da elinde yemek tabağı ile çıktı psikologa yemek mi ne getirmiş...Neyse ben girdim, adam ben kendimi tanıtırken bacak bacak üstüne atıp elinde tespih çevirerek dinledi...Ne not almak var ne bişey...Belki tarzı budur dedim. Ben konuşmanın biyerinde "evde kendikendime kaldığımda" diye cümleme başladım "şöyle düşünüyorum vs" diyecektim ve adam sözümü kesip, evde kendikendine kaldığında mastürbasyon yapıosun...diye tamamladı...

Tövbe ettim ben kesinlikle aman aman....

Her hafta gittim 1 yıl sonra 2 haftada 1 gittim ve toplam 1,5 yıl sürdü terapi sürecim ve gerçekten çok faydalı oldu benim için, hem o dönemki sorunlarımı çözmemi sağladı hem de sonraki dönemlerimde sorunlarla baş etmenin yöntemlerini çözümletti bana.. Hiç ilaç kullanmadım sadece terapi.
anladım sağolun
doktor bize bir müddet her hafta alayım sonra bakacağız dedi
bakalım hayırlısı
inşallah kızım da hiç ilaç kullanmaz

Ya üstünkörü dinler,ilaç yazar gönderirler (psikiyatrisler)Ya da zaten çoğu kişinin bildiği şeyleri söylerler.Tabii bunlar genelde devlet hastanesindekiler için geçerli.Özel bir kliniğe giderseniz parayı veren düdüğü de çalabilir pekala.

Bana kalırsa kişi psikoloji ve felsefe kitapları okuyarak,içini dinleyerek,bol bol dua edip Allah'tan kendisine yol göstermesini dileyerek,hatta internette biraz araştırma yaparak,videolar seyrederek de kendine yardım edebilir evvelAllah.Ama çok ciddi bir problemi varsa elbette bunlar yeterli olmaz.

İlk başlarda sansürleyerek anlatıyordum falan ama sonra bana bi rahatlama geldi döküldükçe döküldüm.. En az bi 15 seans sonra falan böyle olmuştur.. Bir de bizim seanslarımız tam 2 saatti. Bi zaman sonra son danışan olarak girdiğim için 2,5-3 saate kadar uzattığımız oluyordu seansları..
Aslında bu doğru bir şey değil. 2 saat üzün bir süre, genellikle 1 veya en fazla 1.5 saattir normali. Seans saati nettir ve uzatılmamalı. Ama önemli olan sizin fayda görmeniz. Konusahibi 3 saat konuşacağım diye bir beklentiye girmesin diye altını çizmek istedim. Saygılar.

Birkaç kez konusup rahatlarım diye gittim farklı psikologlara hepsi birbirinden berbattı...
Bi tanesi erkekti, netteki tavsiyelere dayanarak cok iyi denilen birine gittim...Bekleme salonunda beklerken içerdeki kadının sürekli kahkahaları geliyordu nasıl seanssa..sonra da elinde yemek tabağı ile çıktı psikologa yemek mi ne getirmiş...Neyse ben girdim, adam ben kendimi tanıtırken bacak bacak üstüne atıp elinde tespih çevirerek dinledi...Ne not almak var ne bişey...Belki tarzı budur dedim. Ben konuşmanın biyerinde "evde kendikendime kaldığımda" diye cümleme başladım "şöyle düşünüyorum vs" diyecektim ve adam sözümü kesip, evde kendikendine kaldığında mastürbasyon yapıosun...diye tamamladı...

o nasıl doktormuş aman Allah ım
inşallah şikayet ettiniz biyerlere

Ben anlatamadım.
Biraz aranızdaki uyumla da alakalı sanırım.
Ama ben hiç bir zaman kimseye anlatamam :)
Açıkçası anlatmak zorunda olduğumu da dusunmuyorum.
Bazı şeyleri dile getiremem, basta ben duymaya hazir degilim.

Gittigimde soyle bir faydasi oldu, aradigim seyi dolayli yoldan buldum.
Zaten beklentim daha çok kendimden bazı düşünceleri uzaklaştırma ile alakalıydı..
Bir şeyden kaçıp, üstünü örtmek gibi değil, endiselerimin yersiz oldugunu dusunmek gibi.
Yada verdiğim kararlarla ilgili kendimle barışık olmak gibi.
Bunu pişmanlıklarımı dökmeden de halledebildik :)

2. seanstan sonra seansın 20 dakikasında ben anlatıyorsam 40 dakikasında terapistim kendi hayatını anlatıyordu.
ama 7. seanstan sonra birden terapistimle birbirimizden nefret etmeye başladık. ve seansları karşılıklı olarak sonlandırdık.
o kadar saygı duyuyordum,güveniyordum ve seviyordum ki hala ondan nefret etmem beni şaşırtıyor.
Çok ilginç. Sizi anlarım belki ama psikolog alanının uzmanı sizden neden nefret etti objektif olamadı

Psikiatristler ilaç yazar. Psikologlar terapi yapar. Psikologların ilaç yazma yetkisi yoktur. Terapi yapan psikiatristler vardır ama sayıları çok azdır, onlar tıp doktorudur ve mutlaka ayrıca terapi eğitimi almış olmaları gerekir dolayısıyla iyi araştırılmaları gerekir ve ücretleri de genellikle çok yüksek oluyor.

Bazen içeriden kahkaha sesleri gelebiliyor, ağlamak kadar gülmek de normal. Yemek olayı olmaması gerekiyor. Bazıları not alır, bazıları almaz, o tarz meselesi. Bazıları da not aldıkları kağıdın üstüne can sıkıntısından karalamalar yapar :). Bazısı da böyle gerizekalı olur, o da size denk gelir. Bu yüzden iyi araştırmak lazım derim.

Merhaba. Aktarım ve karşı aktarım dengesini kurmak çok önemli ve bir o kadar da zor
Bu konuda çok geniş bir skala var meslekte. Kimi çok fazla karşı aktarım yapar kimi çok ketumdur. Çok fazla karşı aktarım tıpkı sizin durumunuzda olduğu gibi danışanla terapisti fazla gereksiz bir iletişim içine sokabiliyor. Bu da restleşme hatta nefrete kadar gidebiliyor. Ben bu yüzden karşı aktarım konusunda daha ketum ve temkinli bir yaklaşımı savunuyorum.

Bundan sonra gideceğiniz psikoloğa daha ilk seansta açıkça daha önce yaşadığınız problemi anlatmanızı öneririm. Hem terapi konusunda daha az tereddüt yaşarsınız hem de terapi sürecinin sınırlarını birlikte çizmiş olursunuz.

Tanımadığınız bir insana çok daha kolay anlatıyorsunuz. Burada doğru psikoloğu bulmak çok önemli bence. Siz mümkün oluğunca açık fikirlilikle gidin sorunlarınızı çözmeye odaklanın ki bunları konuşmak zorunluluğunu kendinize hissettirin ve bunu benimseyin. Zaten iyi bir psikolog sizi bu yolda yönlendirecektir.
8 seans sürer 10 seans sürer gibi rakamlar da hiç doğru değil bence çünkü bu antibiyotik gibi bir ilaç değil ki etki etmesini bekleyin. Bir seansta hiç ummadığınız kadar yol katedersiniz bir seansta da yerinizden kıpırdamazsınız bu size bağlı.
İyi bir psikolog bulun. Ona ve kendinize güvenin.

Merhaba herkese,,
Piskolağa gidince herşeyi anlata biliyomusunuz??
İçinizi acıtan herşeyi ama 😢 güvenip dökülüyormu cümleler o anda. Anlatamam dediğiniz şeyleri bile.. Çektiğiniz acıları, içinize attıklarını, bu dünyaya geldiğinizde pişman olacak kadar kötü şeyleri bile kime anlata bildiniz?? 😢 😩

Hatta içine attığın ve attığının farkına varmadığın şeyler bile dökülüyor. Bence ben çok iyiyim diyen kişi bile gitmelidir. Ben 2 farklı psikoloğa gittim ikiside çok iyiydi. Umarım sende iyisine denk gelirsin. Hatta ilk görüşmemde çıktığımda baya bi ağlamıştım çünkü çok rahatlamıştım.

Ben psikiyatriste gidiyorum. Daha önce bir sinir krizi ve uzun bir majör depresyon geçirdiğim için ilaçla takip ediliyorum. Kendime ne olduğunu anlamadan, paranoid bir hale gelmiştim. 5 dakika öncesini, eşyaların isimlerini hatırlayamiyordum. Değil dışarı, balkona bile çıkamıyordum. İşin komiği, bunları tüp bebek tedavisindeki hormon ilaçlarım başlattığı için uzun süre kadın doğuma gidip tedavi olmaya çalıştım :) tabi kimse bir şey anlamadı.

sonra bir arkadaşım psikiyatrik olabileceğini söyleyince psikiyatriste gittim.

İlk doktorum medyada ismi bilinen, ücreti bayağı yüklü olan meşhur bir doktordu. Beni hiç dinlemeden bazı testler yapıp bana istatistiklerini gösterip ilaç verip gönderiyordu. İkinci doktorum yaşadığım sıkıntıların orta Doğu ülkelerindE görülen şeyler olduğuna dair kitabi cümleler ve nutuklar atıp gönderiyordu.

daha sonra üçüncü bir psikiyatriste gittim. Artık O zamana kadar eşimden bile kaçar hale gelmiştim. Takip edildiğimi filan düşünüyordum. şimdi çok rahatım. Benim deli saçması fikirlerimi hiç yargılamadan ve yalnızca küçük sorularla beni yönlendirmeye çalışarak dinledi. Beni dinlemesi, içimdekileri sansürsüz aktarabilmem, ilaç tedavisi kadar Etkili olmuştur diyebilirim.

yani psikiyatrist ve psikoloğunuzla arada bir uyum yakalayabilmeniz de çok önemli. Ve işe yarıyor gerçekten. Ki ben, sorunlarım çözülmediği müddetçe psikoloğa gidip ne olacak diye düşünen bir insandım.

ilk seansta birden olmayacaktır. Terapi uzun süreli bir süreç. Faydasını görmek için en az birkaç seans gitmeniz gerekli. Ben bir kaç aydır gidiyorum. Önce haftada birken, şu anda 2 ayda bire kadar düşürdük.

ne derdiniz varsa Allah tan deva diliyorum.

Merhaba herkese,,
Piskolağa gidince herşeyi anlata biliyomusunuz??
İçinizi acıtan herşeyi ama 😢 güvenip dökülüyormu cümleler o anda. Anlatamam dediğiniz şeyleri bile.. Çektiğiniz acıları, içinize attıklarını, bu dünyaya geldiğinizde pişman olacak kadar kötü şeyleri bile kime anlata bildiniz?? 😢 😩
Zaten o yuzden gidiliyor bence tedavi icin zorda olsa acilmak sart yoksa konu komsuya anlatacagin dert icin gitmemelisin

Ben psikiyatriste gidiyorum. Daha önce bir sinir krizi ve uzun bir majör depresyon geçirdiğim için ilaçla takip ediliyorum. Kendime ne olduğunu anlamadan, paranoid bir hale gelmiştim. 5 dakika öncesini, eşyaların isimlerini hatırlayamiyordum. Değil dışarı, balkona bile çıkamıyordum. İşin komiği, bunları tüp bebek tedavisindeki hormon ilaçlarım başlattığı için uzun süre kadın doğuma gidip tedavi olmaya çalıştım :) tabi kimse bir şey anlamadı.

sonra bir arkadaşım psikiyatrik olabileceğini söyleyince psikiyatriste gittim.

İlk doktorum medyada ismi bilinen, ücreti bayağı yüklü olan meşhur bir doktordu. Beni hiç dinlemeden bazı testler yapıp bana istatistiklerini gösterip ilaç verip gönderiyordu. İkinci doktorum yaşadığım sıkıntıların orta Doğu ülkelerindE görülen şeyler olduğuna dair kitabi cümleler ve nutuklar atıp gönderiyordu.

daha sonra üçüncü bir psikiyatriste gittim. Artık O zamana kadar eşimden bile kaçar hale gelmiştim. Takip edildiğimi filan düşünüyordum. şimdi çok rahatım. Benim deli saçması fikirlerimi hiç yargılamadan ve yalnızca küçük sorularla beni yönlendirmeye çalışarak dinledi. Beni dinlemesi, içimdekileri sansürsüz aktarabilmem, ilaç tedavisi kadar Etkili olmuştur diyebilirim.

yani psikiyatrist ve psikoloğunuzla arada bir uyum yakalayabilmeniz de çok önemli. Ve işe yarıyor gerçekten. Ki ben, sorunlarım çözülmediği müddetçe psikoloğa gidip ne olacak diye düşünen bir insandım.

ilk seansta birden olmayacaktır. Terapi uzun süreli bir süreç. Faydasını görmek için en az birkaç seans gitmeniz gerekli. Ben bir kaç aydır gidiyorum. Önce haftada birken, şu anda 2 ayda bire kadar düşürdük.

ne derdiniz varsa Allah tan deva diliyorum.
hm psikiyatrist hemde psikoloğa mı gidiyorsunuz?
terapilerin arası birden gün olarak çoğalmış da ondan sordum

Back
X