• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikologa gidip iyileşen var mı?

pinkgirll

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2013
263
32
48
Bursa
Merhaba kızlar, her derdini anlatana diyoruz psikologa gidin terapi görün yada eşiniz vs terapi görmesi lazım diye. Ancak bende zor zamanlarda destek almak için psikologa gittim ama çözüm alamadım. Farklı farklı bi kaç psikologa gittim ama ilk seansta hiç işe yaramadığını görünce bıraktım. Belki de devam etmediğim için işe yaramadı, belki de seçtiğim psikologlar iyi değildi bilmiyorum. Ama elektrik alamadım az çok da üniversite de psikoloji dersi aldım psikologların klasikten öteye gidemediğini düşündüm.

O yüzden sizlere soruyorum . Psikologa gidip sorunlarını çözen çpk iyi geldi diyen var mı? Varsa sorununuz neydi neler yaptınız hangi şehirlerdesiniz anlatır mısınız ? Teşekkürler arkadaşlar.

devam etmeden işe yaramamakla suclamak cok yanlıs :20: tabi ki seni hemen baska biri haline dönüştürmüyo ve tabi ki sen söylenenleri uygulamazsan ödevlerini yapmazsan faydası olmuyo ben psikolğa gtttim tamam bitti iyileşcem o bişeyşler yapar diye bişey yok bu iş bi takım işi :9: bana faydası oldu ayda ya da daha uzun aralıklarla gtmiş olmama ragmen. ama sıkıntılarım nüks ediyo bu aralar malesef :50:

devam etmeden işe yaramamakla suclamak cok yanlıs :20: tabi ki seni hemen baska biri haline dönüştürmüyo ve tabi ki sen söylenenleri uygulamazsan ödevlerini yapmazsan faydası olmuyo ben psikolğa gtttim tamam bitti iyileşcem o bişeyşler yapar diye bişey yok bu iş bi takım işi :9: bana faydası oldu ayda ya da daha uzun aralıklarla gtmiş olmama ragmen. ama sıkıntılarım nüks ediyo bu aralar malesef :50:

Nasıl sıkıntıların vardı? Evet tek seansta düzelceğini düşünmedim tabi ama psikologtan o iyi enerjiyi alamadım bir de bi seansa 250 lira verip en ufak bi rahatlama bile olmadan çıkınca evlat acısı gbi koyuyor . Yani ümit verse devam ederdim ama boşuna vercek o kadar da param yok maalesef insan düşünüyo haliyle

Her şey beyinde biter bana göre. Yani sizde istemelisiniz sorunlarınızı aşmayı. Çabalamalısınız ki bir şeyler düzene girsin. Bir kere gidip sonuç alamazsınız. Yani bir ilacı bir kere kullanıyorsunuz ve hastalığınız geçiyor mu hayır. Bunun gibi düşünün bu sabır gerektiren bir süreçtir. Ben hiç psikoloğa gitmedim. Ama bu sitede deözel hayatımda da gitmesini önerdiğim insanlar oldu. Hepimiz insanız her şeyin üstesinden tek başımıza gelemeyebiliriz. Bazen hiç tanımadığın ve bu konu da uzman olan birine anlatmak iyi gelebilir.Bu insanlar da 4 yıl boyunca yabana atılmayacak bir eğitim alıyorlar bununla ilgili.

Her şey beyinde biter bana göre. Yani sizde istemelisiniz sorunlarınızı aşmayı. Çabalamalısınız ki bir şeyler düzene girsin. Bir kere gidip sonuç alamazsınız. Yani bir ilacı bir kere kullanıyorsunuz ve hastalığınız geçiyor mu hayır. Bunun gibi düşünün bu sabır gerektiren bir süreçtir. Ben hiç psikoloğa gitmedim. Ama bu sitede deözel hayatımda da gitmesini önerdiğim insanlar oldu. Hepimiz insanız her şeyin üstesinden tek başımıza gelemeyebiliriz. Bazen hiç tanımadığın ve bu konu da uzman olan birine anlatmak iyi gelebilir.Bu insanlar da 4 yıl boyunca yabana atılmayacak bir eğitim alıyorlar bununla ilgili.

Evet ben zaten güveniyorum onlara ama gittiklerimden memnun kalmadım o yüzden umudum kırıldı biraz. Iti şeyler duymak ve tavsiye almak istedim

Psikologtan medet umup kendin gayret gostermiosan hicbisi olmaz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Psikolog büyük resmi görmenize yardım edecektir. Aldığınız kararlara vs karışmaz. Sadece dinler, değerlendirme yapar. Size düşen emek vererek, kendinizin ne kadar önemli olduğunu, eğer önemsiz olsaydınız dünyaya zaten gönderilmeyeceğinizi ve kişi ve olayların bazen kontrolden çıkıp bizi imtihan etmek icin çeşitli kötü formlara bürünebileceğini idrak etmek. Hep iyi şeyler olmuyor malesef hayatımızda, iyi şeylere yol açmak için zorlanmamız gerekiyor bazı dönüm noktalarında :(

Özellikle psikoterapi alan var mı merak ediyorum. Kaygılarımızı öfkemizi törpüleyebilceklerini söylüyorlar ama. Birebir yaşayan yok mu

Ben psikiyatra gidip psikoterapiyi de psikiyatrdan aldım fayda gördüm şükür. Ben de bir kaç doktor deneyip en son bi hocadan memnun kalmıştım. Düzenli gitmek şart bu arada bi kez gitmekle düzelmeyi beklemek mucizeyi beklemek gibi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben psikiyatra gidip psikoterapiyi de psikiyatrdan aldım fayda gördüm şükür. Ben de bir kaç doktor deneyip en son bi hocadan memnun kalmıştım. Düzenli gitmek şart bu arada bi kez gitmekle düzelmeyi beklemek mucizeyi beklemek gibi

Deneyimlerinizi anlatır mısınız acaba? Hem bana hem okuyanlara yardımcı olmak için. Önceki psikiyatristlerden neden devam etmeyip bununla ettiniz. Farkı neydi. Gittiğiniz konu neydi ve ne yönde bi iyileşme oldu. Özel miydi devlet hastanesi mi? Psikoterapi sırasında neler deneyimlediniz kısaca?

Okumadan söylüyorum her şey sende bende ise yaramadi ondan daha iyi bir psikolog olurum kesinlikle gel bana anlat daha iyi;)

Deneyimlerinizi anlatır mısınız acaba? Hem bana hem okuyanlara yardımcı olmak için. Önceki psikiyatristlerden neden devam etmeyip bununla ettiniz. Farkı neydi. Gittiğiniz konu neydi ve ne yönde bi iyileşme oldu. Özel miydi devlet hastanesi mi? Psikoterapi sırasında neler deneyimlediniz kısaca?

Anksiyete vardı bende tekrarlayan hastalık hastalığı şeklinde kendini gösteriyordu. Hatta konum da var bakarsanız okuyabilirsiniz.

Diğer doktorlar çok lanetti özele gittim her defasında ama hiç bi sempati sıcaklık göremedim doktorlardan. En son gittiğim vakıf üniversitesi hastanesinde prof. Sırf prof diye gittim açıkçası diğer doktorlardan memnun kalmayınca ama sempatik iyi uaklaşımlı bi hoca çıkınca devam ettim.

Anksiyetemin nedenleriyle ilgili konuştuk artık tekrar etmiyor şükür psikoterapinin faydası da bu zaten.
İlaçla bir ya da bir kaç yıl baskıladıpımız sonrasında tekrarlayan problemleri kökünden çözüyor

Kedim öldüğünde gittim
Olmadı psikiyatriste gittim
Ama hepsi aynı kalıptan çıkmış gibi
Unutup, normal hayata dönmeniz diye başlıyorlar maalesef
Her birine ayrı ayrı söyledim unutmak istemiyorum ama bu aşırı keder halinden çıkamıyorum
Hiç bir faydası olmadı, dünya para döktüm, hepsi çocuğunuz yok ondan sonucuna bağladı =))
Lafı acilen evlenine getirenler oldu
Psikolojiye amatör bir merakım hep vardı, onlarca kitap okudum yıllar boyu ama bunların yüzünden tüm okuduklarıma inancımı yitirdim
Şimdi iyiyim çok şükür, o derin keder halinin nereden geldiğini anladım ve sonra yoluna girdi her şey
Unutmadım, hala çok acıyor ama yas halinden çıktı

Son düzenleme:
Nasıl sıkıntıların vardı? Evet tek seansta düzelceğini düşünmedim tabi ama psikologtan o iyi enerjiyi alamadım bir de bi seansa 250 lira verip en ufak bi rahatlama bile olmadan çıkınca evlat acısı gbi koyuyor . Yani ümit verse devam ederdim ama boşuna vercek o kadar da param yok maalesef insan düşünüyo haliyle

kaygı bozuklugu var ben de. enerji alamadıysan o ayrı da niye o kadar para verdin ki. devlet hastanesinnden bi psikiyatra randevu al onlar gerek görurse seni psikoloğa yönlendiriyo hastanedeki. benle cok güzel ilgileniyodu. o gerek görmezse sen rica edersin. o kadar para vermene gerek yok ki.

abim psikolog,annem pskiyatriste gitti ufak anksyte mi ne vardı abim de korku vardi ufak halledildi gitti allaha sukur benmde takintilarm var 2.5 yildir hala bnmle yaşıyorlar.ve hala gtmiyorum cunku ömrümde azıma ilaç sokmk istmyorm ;)

Bende gittim zamaninda annemle ilgili sorunlarim vardi anlattim doktora tek tek derdimi sonra hemen antidepresan verdi eczaneden aldim ilaci internetten biraz ilac hakkinda yorumlar okudum falan sonra dedim kullanmiyim gittim anneme kizdim biraz bak beni ne hale getirdin şu yaşimda diye :D sonra zaten aramiz duzelmisti :)
Yani duruma gore iyi bi doktora gidersen işe yarayabilir diye dusunuyorum biraz da olay sende bitiyo aslinda duzelicegine inanirsan tabi ki hersey duzelir hayirlisiyla :)

Oncelikle ilk seansta oyle hemen degisiklik olmaz. Agri kesici degil bu, aldiginda cabuk etki etsin.

Sanirim cok fazla ve gercek disi beklentiler icindesin. Sorun nedir bilmiyorum ama duzelmek istiyorsan senin doktordan daha cok cabalaman gerekli. Doktorlarin elinde sihirli degnek yok, verdikleri ilaclar da mucize degil, sihirli degil. Hersey kisinin kendisinde bitiyor. Kendi kendine gayret etmeyip herseyi doktora birakmak mucize beklemek oluyor. Insan kendi kendinin doktorudur. Basedemedigimiz zamanlarda destek almaliyiz, ama cabalamaya da devam etmeliyiz. Ancak oyle ilerlersin. Yoksa 1 seansa git, "aa hicbirsey olmadi" diye geri don. Boyle birsey yok. Bu sekilde bir arpa boyu yol alamazsin.

Ben psikiyatriste gittim birkac yil once hem terapi aldim hem antidepresan kullandim. Benim durumum durumsal oldugu icin, durum degisince duzeldi. Pek oyle konusmakla, terapiyle gececek birsey degildi. O sorun orda durdukca benim psikolojim pek degismeyecekti yani. O yuzden etkiliydi ya da degildi diyemem.

Simdi baska sebepten 1 yildir antidepresan kullaniyorum. Ilac etki etti. Soyle etti. Benim sinir krizlerimi azaltti ya da neredeyse bitirdi. Depresyonum hala devam ediyor, enfeksiyon degil bu, ilac alinca bitsin gitsin. Ama ben kendi kendimin psikolojisini duzgun tutmak icin de cok cabaliyorum, dusunme seklim, olaylara bakisim hep pozitif olsun diye ugrasiyorum. Ve bu sekilde psikolojim stabil duruyor en azindan. Antidepresan kullanmadan once psikolojik olarak pek stabil degildim, o sekilde yarari oldu. Kendimi salsam, birak o antidepresan, feristahi gelse kurtarmaz. Hersey basa doner.

Velhasili, hersey insanin kendisinde bitiyor. Doktora git ama mucize bekleme. Ruhsal sorunlar oyle hemen gelip, gecip giden hastaliklar degil.

Ben de gittim ve iyiki de gitmişim. Depresyondaydım, ilaç da kullandım bir süre. Ancak ilaç bir yere kadar. Sorun durduğu yerde duruyor. Terapiyle olaylara farklı açıdan bakmaya başladım. Bunaldığımda mesela terapistimin söylediklerini hatırlıyorum ve ilaçtan daha etkili geliyor.

Ilac yazmamakta israrci bir psikiyatriste gittim.
Adam tek seansta anlattigim soruna iliskin taslari dogru yerlere koymami, anlamlandiramadigim duygularimi cozmemi ve yalnizken ergen gibi icli icli agladigim sucluluk hissinden uzaklasmami sagladi.

Ona anlatmadigim baska konulardan dolayi ve hayatimin genel akisiyla ilgili psikoterapiye baslamaya karar verdim.

Ilac yazmamakta israrci bir psikiyatriste gittim.
Adam tek seansta anlattigim soruna iliskin taslari dogru yerlere koymami, anlamlandiramadigim duygularimi cozmemi ve yalnizken ergen gibi icli icli agladigim sucluluk hissinden uzaklasmami sagladi.

Ona anlatmadigim baska konulardan dolayi ve hayatimin genel akisiyla ilgili psikoterapiye baslamaya karar verdim.

Başladınız mı? İşte ben de ilk seansta bunu bekledim yani umut verici birşeyler . Hangi ildesiniz? Ben bursadayım

Back
X