Psikoloğa gitmelimiyim ..

Bebeğim için 5 sene tedavi oldum ama inanın böyle yapıcağım aklımın ucuna gelmezdi ..
Deliricem diye bile düşünüyorum hep şuanda bişey olsa ben vicdan azabı çekerim koruyamadım diye hep diyorum incinse biyerine bişey olsa ömür boyu gözümün önünde çekse kimse olmıcak yanımda uyarmalıyım diye düşünüyorum ..
Engel asla olamıyorum görmemezlikten gelemiyorum

Canim o 5 senelik yoldan gelmis,sende onu beklerken yorulmussun tabiki.. yorgun ve cokta mutlusun kaygilanmakta haklisin benim bebegim yok ama bebek bakımını az cok bilirim ve bu anlattiklarin cok sinir bozucu hareketler bence ben olsam saçımı başımı yolardım kesin .
Psikiyatriste gitme de psikologa git bence rahatlarsin derdini anlatinca yani ilac kullanma demek istiyorum.

Ama fazla vesveseli olmak iyi değildir tabiki,bende senin gibiyim o yüzden seni anlayabiliyorum ben köpeğimi babama emanet edince ona ev yemegi veriyor yok iste gezdiriyor tasmayla huzursuz oluyorum verme ev yemegi diyorum yıkadım insan sampuaniyla diyor rahatsiz oluyorum sık sık yıkama köpeği diyorum surekli ikaz ediyorum mesela uff yaa :( sokakta yuruturken bir cocuk gelince rahatsiz oluyorum bazi cocuklar köpeği hasince sevmek isteyebiliyor annesi ikaz ediyor orasini elleme oglum falan diye esime bile emsnet edince rahatsiz oluyorum bir kez tasmasiz gezdirmis kızdım kimse yoktu araba yoktu diyor ooff

Çocuğum oldugunda nasil olcam kimbilir :(

Bayanlar iyi akşamlar gene bennn diyorum bu aralar çok konu açtım ama başkasına anlattığımda yargılanacağım konuları size danışıyorımm genelde tavsiyelerinizede uyuyorum ..
Konum 3 aylık bebeğim ve artık psikopat oldum sanırım herkes yadırgarcasına bakıyor bana son patlak veren ağlamama neden olan konu bebeğim kardeşimin saçına yapıştı kardeşim kolunu sıktı benim tepkim senin iki tel sacın benim Çocuğumun kolundan değerlimi oldu ve ağlamaya başladım .. ( sinirlerim alt üst oldu ve benim kıyamadığım çoçuğuma bunun yapılması zoruma gitti evet çok canını yakıcak kadar değildi belki ama ben üstüne düştükçe herkes gözüme sokar gibi zarar vermeye çalışıyor sanki bebeğime )
1 hafta öncesi Yengem istedi çocuğumu ve ( 3 çocuk annesi ) birden attı çocuğu havaya kafamı çevirip görmemle çocuğu alıp kızmam bir oldu çocuğum daha kafasını tutamıyor .. Gerekçeside alışsın nolucakmış kafasını tutabiliyormu çocuk diye bakmış bende bir hışımla aldım çoçuğu odaya gittim çocuk bir haftadır her yatağa koyduğumda ağlıyor atıyorum onu sanıp kasılıyor ( Yengem bide attıktan sonra çocuk çok kasılıyo felan diyip attı düündükçe gözlerim doluyor ağlayasım geliyor )
Babam sakallı çocuğumu öpüyor yüzünden öpme dedikce 60 yasında dede oldum bırakta doya doya Seveyim sen bu yasında doğmadın biz büyütüük diyor ..
Evde durmaktan sıkılıyorum markete gidiyorum geze geze gideyim diyorum bebek arabasıyla gecen kadın bebek arabasının tentesini açıp mıncıklamak istedi ne münasebet anlamıyorum bu hakkı nerden buluyorlar kendilerinde eve tıkılıyorım sanırım yavaş yavaş ..
Dışarı her çıktığımda bir vukuat artık .
Gecen halam çocuğu sevmek istedi torunu geldi kollarını çekiyor ya desene torununa bu küçük yapma diye güvenemiyorum kimseye nasıl bu hale geldim bilmiyorum nasıl kendime gelebilirim çoçuğumu şimdiden sıkmak istemiyorum nasıl yaptıınız böyle bir süreç yaşadınızmı psikolojik destek almalımıyım annem bile eline alsa kolu incinmesin şöyle tut böyle tut annem demişken oda bebeğimin ağzına karpuz suyu damlattığı için küsmüştüm uyarıyorum yapmayın etmeyin hoşlanmıyorum bu çoçuk benim ben anne sütüyle beslicem alabildiği kadar ek gıda bu aylarda kesinlikle vermicem doktorumada tanışarak ..
Yok şaka yapmaya çalışmalar mısır tanesi versek nolur ben sinirlendikce şaka yaptıklarını sanıp daha çok haz alıyorlar durumdan sanki ..
Bayanlar bu çocuk küçük bu kadar toplum içinde olmaz diceksiniz ama mevlüte gittik markete gittik mevlüdümüz vardı adağımız vardı misafir ağırladık babam torunum diye deliriyor gecen sırf aradığında ağlıyor dediğim için gece aldı arabayla dolaştırdı annemlere gittik kucağında salladı uyuttu eve bıraktı ama ben paranoyak oldum birisine bırakıp su içmeye gidemiyorum rahat olan annelere okadar özeniyorumki napıcam şaştım kaldım tavsiye verin bana akıl verin kafam beynim bu konuda duruyor artık kendime zarar veriyorum bu kadar koruyucu olmakta istemiyorum ama elimde değil sizce bu bir süreç mi ??
Aslinda şanslisiniz aileniz bakımından...Bence cok abartmissiniz anneden sakınmak falan garip..Rahat anne olmayin ama bu kadarı fazla cidden..Bence gitmelisiniz ..Esinizden de sakınıyor musunuz peki?

Giysi bebeğime bana eşime 1 saatlik mesafede .. 3 aylık bebeğim ..
Ow daha cok kucukmus maalesef... bi sekilde sagilmis sute alissa iyi olurdu ama.. olsun netten siparis ver.. bebegine babada alabilir baskasida.. sende netten bak kendine.. baktin olmadi dolabindan giy bise nolcakki.. en fazla 6 ay sonra ek gida alcak istedigin kadar gidersin carsina pazarina annene birakip. Zor bi surec emzirme

Çocuğunuzu koruyun ama sahiplenmeyin. O havaya atıldığı için değil siz o havaya atıldığında aşırı tepki verdiğiniz için ağlıyor. Çocuk heleki o kadar küçük bebek sadece annesinin tepkisinden etkilenir. Bunun ilacı onun onu verene ait olduğunu bilmek. Siz tabiki onu her türlü kötülükten koruyacaksiniz. Evet sokaktaki insan sevmesin. Ama sevdimi kızın uzaklastirin unutun. Havaya mi atıldı hayır deyin ve sakinleşin. Bunları yapamiyormusunuz psikologa ayıracak vaktiniz zaten yok. İlaç kullanamazsınız emziriyorsunuz. Siz kendiniz başarmak zorundasınız. Çok gergin anne eşittir gergin bebek bunu unutmayın. Siz ona o karpuz suyundan daha fazla zarar veriyorsunuz

3 aylık bebeğin kolunu sıkmak, başka çocukların çekiştirmesi, havaya atmak, sakalla cildini tahriş edecek şekilde öpmek, dışarıda hasta mı pis mi bilmediğiniz insanların dokunması, 6 ay bile olmadan başka besin vermeye çalışmak.. Bunlar normal şeyler değil ki. :deli: Bizim de yeğenimiz oldu kucağımıza almaya korktuk incitiriz diye. Bence hassas olmanız da gayet normal. Siz korumazsanız o yavruyu kim koruyacak?

Aslinda şanslisiniz aileniz bakımından...Bence cok abartmissiniz anneden sakınmak falan garip..Rahat anne olmayin ama bu kadarı fazla cidden..Bence gitmelisiniz ..Esinizden de sakınıyor musunuz peki?
Malesefki sabaha karşı bayılmış oluyorum 5 gibi eşim beni hiç kaldıramayıp 8 e kadar oynuyor seviyor altını alıyor ninni söyliyor sabahta açsa emzirmem için uyandırıyor yoksa yatırıp gidiyor akşamda sabah gene baygındın çocuğumu rahat rahat mıncıkladım her yerini kontrol ettinmi bişey varmıydı felan diyip takılıyor ona bu durumu anlattığımda tedavi sürecinde çok yıprandın korkuyorsun anlıyorum geçici felan diyor ..

Çocuğunuzu koruyun ama sahiplenmeyin. O havaya atıldığı için değil siz o havaya atıldığında aşırı tepki verdiğiniz için ağlıyor. Çocuk heleki o kadar küçük bebek sadece annesinin tepkisinden etkilenir. Bunun ilacı onun onu verene ait olduğunu bilmek. Siz tabiki onu her türlü kötülükten koruyacaksiniz. Evet sokaktaki insan sevmesin. Ama sevdimi kızın uzaklastirin unutun. Havaya mi atıldı hayır deyin ve sakinleşin. Bunları yapamiyormusunuz psikologa ayıracak vaktiniz zaten yok. İlaç kullanamazsınız emziriyorsunuz. Siz kendiniz başarmak zorundasınız. Çok gergin anne eşittir gergin bebek bunu unutmayın. Siz ona o karpuz suyundan daha fazla zarar veriyorsunuz
Bebeğimle konuşuyorum onu her istediğinde emziriyorum yıkayıp hergün masaj yapıyorum morelim bozuldukca bunları yapıp onu güldürüp mutlu oluyorum yansıtmamaya çalışıyorım ama elbetteki hissediyordur ..

Bayanlar iyi akşamlar gene bennn diyorum bu aralar çok konu açtım ama başkasına anlattığımda yargılanacağım konuları size danışıyorımm genelde tavsiyelerinizede uyuyorum ..
Konum 3 aylık bebeğim ve artık psikopat oldum sanırım herkes yadırgarcasına bakıyor bana son patlak veren ağlamama neden olan konu bebeğim kardeşimin saçına yapıştı kardeşim kolunu sıktı benim tepkim senin iki tel sacın benim Çocuğumun kolundan değerlimi oldu ve ağlamaya başladım .. ( sinirlerim alt üst oldu ve benim kıyamadığım çoçuğuma bunun yapılması zoruma gitti evet çok canını yakıcak kadar değildi belki ama ben üstüne düştükçe herkes gözüme sokar gibi zarar vermeye çalışıyor sanki bebeğime )
1 hafta öncesi Yengem istedi çocuğumu ve ( 3 çocuk annesi ) birden attı çocuğu havaya kafamı çevirip görmemle çocuğu alıp kızmam bir oldu çocuğum daha kafasını tutamıyor .. Gerekçeside alışsın nolucakmış kafasını tutabiliyormu çocuk diye bakmış bende bir hışımla aldım çoçuğu odaya gittim çocuk bir haftadır her yatağa koyduğumda ağlıyor atıyorum onu sanıp kasılıyor ( Yengem bide attıktan sonra çocuk çok kasılıyo felan diyip attı düündükçe gözlerim doluyor ağlayasım geliyor )
Babam sakallı çocuğumu öpüyor yüzünden öpme dedikce 60 yasında dede oldum bırakta doya doya Seveyim sen bu yasında doğmadın biz büyütüük diyor ..
Evde durmaktan sıkılıyorum markete gidiyorum geze geze gideyim diyorum bebek arabasıyla gecen kadın bebek arabasının tentesini açıp mıncıklamak istedi ne münasebet anlamıyorum bu hakkı nerden buluyorlar kendilerinde eve tıkılıyorım sanırım yavaş yavaş ..
Gecen halam çocuğu sevmek istedi torunu geldi kollarını çekiyor ya desene torununa bu küçük yapma diye güvenemiyorum kimseye nasıl bu hale geldim bilmiyorum nasıl kendime gelebilirim çoçuğumu şimdiden sıkmak istemiyorum nasıl yaptıınız böyle bir süreç yaşadınızmı psikolojik destek almalımıyım annem bile eline alsa kolu incinmesin şöyle tut böyle tut annem demişken oda bebeğimin ağzına karpuz suyu damlattığı için küsmüştüm uyarıyorum yapmayın etmeyin hoşlanmıyorum bu çoçuk benim ben anne sütüyle beslicem alabildiği kadar ek gıda bu aylarda kesinlikle vermicem doktorumada tanışarak ..
Yok şaka yapmaya çalışmalar mısır tanesi versek nolur ben sinirlendikce şaka yaptıklarını sanıp daha çok haz alıyorlar durumdan sanki ..
Bayanlar bu çocuk küçük bu kadar toplum içinde olmaz diceksiniz ama mevlüte gittik markete gittik mevlüdümüz vardı adağımız vardı misafir ağırladık babam torunum diye deliriyor gecen sırf aradığında ağlıyor dediğim için gece aldı arabayla dolaştırdı annemlere gittik kucağında salladı uyuttu eve bıraktı ama ben paranoyak oldum birisine bırakıp su içmeye gidemiyorum rahat olan annelere okadar özeniyorumki napıcam şaştım kaldım tavsiye verin bana akıl verin kafam beynim bu konuda duruyor artık kendime zarar veriyorum bu kadar koruyucu olmakta istemiyorum ama elimde değil sizce bu bir süreç mi ??
Valla ben sizde bi sorun Göremedim galiba benim de gitmem lazım hepsi de çok sinir bozucu şeyler ve doktorların yapmayın dediği şeyler ne demek karpuz damlatmak havaya atmak el kadar bebeği ben de aynı tepkileri verirdim.

ne munasebet ya. cocuk neden havaya atilsin, sakalli tarafindan opulsun, tanimadik biri yolda mincirsin, agzina karpuz suyu damlatilsin. valla bn bu anlattiklarinda bi anormallik gormedim. 3 aylik bebege yapilmamasi gereken seyler bunlar zaten. ama sen kucagina alirken bile korkuyorsan yikarken emzirirken severken vs. bu senin hayat standardini etkiliyorsa uzman destegi al. ama anlattigin orneklerde tepki vermen normal.

Bir çocuk sizde var sanki biraz rahat olun aileniz de kötülüğünüzü istemez

Doktora gitmelisiniz.
Umarım bu süreci atlatırsınız.
Çok şükür sizin gibi yengem yada arkadaşım yok. Bu tepkiler bana verilse çok çok rahatsız olurum.
Bu psikolojideki insanlar benim için çok tehlikeli...
Yani toplumsal açıdan insanlar arası iletişimi sıcaklıgı ve güveni zedeliyorsunuz.

Pskilojik destek alın bu süreç uzamaz ve profesyonel yardım burdaki gibi :)

Bebeği havaya atmak çok zararlı " güven " değil sonrasinda bebeği tutmak hele daha başını tutamayan minicik bi cana bu yapılmaz!

Haklısınız sakınan göze çöp de batıyor maalesef.

Bebeginizle sosyallesin pes edip eve tikilmayin evde siz de kötü olursunuz.

Rahatsiz oldugunuz seye müdahale edin ve hafif seyleri tolere etmeyi deneyin ve hala sagduyunuz var şükür bunu telkinle gelistirin.

Tatile ihtiyaciniz da var gibi.

Dogumdu , bebekti ve lohusalikti derken kolay değil yasadiklariniz.

Güçlü olun.

3 aylik bebegin kolu sikilmaz havaya atilmaz karpuz yedirilmez. 3 aylik bebek saklla opulmez. Ve yoldan gelen gecene zaten sevdirilmez. Bunlar gayet normal.
Sikinti bundan sonra basliyor. Kendi oz bakiminizi ihmal edecek kadar takmaniza gerek yok. Rahat olun biraz.

Bence gayer normal ve olması gerektiği gibi düşünüyorsunuz. Sarsılmış bebek sendromunu hiç duymamışlar herhalde. O kadar küçük bebek havaya atılır mı hiç? 6 aydan önce sadece anne sütü verilmesi lazım. Ek gıdaya minimum 4 aylıkken geçiliyor zaten o da doktor kontrolünse ve meyve ile başlanmıyor. O hassas cilde de sakal değmesin tahriş ediyorsa. Uzmanlar popoya bebek pudrası sürmeye bile karşı ciğerlerine kaçabilir diye. Öpüldüğü için ölen bebek haberini okuduktan sonra ben de yabancıları bebeğime aşırı sırnaştırmıyorum. Dışarı kanguru ile çıkarsanız sizin kucağınızdayken çok abartamıyorlar sevmeyi. Sonuçta anne olan sizsiniz başka insanlar sanki iki dakika oynamalık oyuncak gibi görüyorlar bebeği anlayamıyorum.

Doktora gitmelisiniz.
Çok şükür sizin gibi yengem yada arkadaşım yok. Bu tepkiler bana verilse çok çok rahatsız olurum.
Yani toplumsal açıdan insanlar arası iletişimi sıcaklıgı ve güveni zedeliyorsunuz.
Valla sen birinin 3 aylik cocugunu havaya atarsan sanada carlasinlar. Yaw 3 ay 3 ay! Daha cocugun her yeri kikirdak gibi su gibi ic organlari yerlesmemis bile. Bence sacini basini yolsa yeriydi

Doktora gitmelisiniz.
3 aylik bebek daha kıymetli . insanlar

Back
X