psikoloğa gitti gene düzelmedi :S

emine4

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
28
0
36
Ağrı
Bayanlar daha önceden açtığım konudanda görmüşsünüzdür "üniversitede okuyan oğlum arkadaş edinemiyor" oğlanı psikologa göndermeyi başardımda durumu gene değişmedi gitmiş derdini anlatmış şimdi onlarıda söyliyeyim size demişki; kızlarla konuşamıyorum utanıyorum kızarıyorum elim titriyior vs. doktor yani ona bu durumdan kurtulması için sadece git konuş ne var gibisinden şeyler söylemişki buda ona yetersiz gelmiş gene gelip sitem ediyor :S valla bende şaşırdım ne yapcam hiçbirbilgim yok

Psikolog terapileri sonlandırdı mı?
Daha oğlunuz düzelmeden neden hemen kesmiş ki terapiyi?
Bence başka bir psikoloğa gidin.

Psikolog çok alakadar olmamış sanki oğlunuzla...
Yüzeysel ilgilenmesi onu daha da üzmüş sanırım..
Başka bir psikologa gidebilirsiniz..

Kuzenleri ile de konuşurken bu sorun var mı?
Yalnız dışarıya karşı mı kapanık?

Son düzenleme:
Yalnız siz bu konuyu daha yeni açmamış mıydınız.
Bence psikologda sorun var başka birine daha gitsin. Bu kadar kısa zamanda sıkıntıları sonlanamazki zaten bi süre devam etmesi gerekiyo.

Geçen böyle bi konu açılmıştı, artık tüm devlet hastanelerinde var diyodu psikolog.Bi araştırın isterseniz.

Daha önce de söylemiştim.Siz en iyisi oğlunuzu işe girmek konusunda ikna edin.
İnsanlarla sürekli birebir iletişime gireceği,tezgahtarlık veya garsonluk gibi bir iş olsun.
Şimdi yaz mesela,daha müsait.
Böyle bir işe girerse ister istemez açılacaktır.

Başka psikolog diyorsunuzda okulun dışındakilere gidemeyizki çok pahallı saatleri :/

Oğlunuz bunu biraz da kendi istemeli...

Üniversitenin eğitim grupları oluyor tiyatro dağcılık resim gibi..
Buralara katılsa asosyalliğini yense..
Yahut part-time bir işe girse...
Dans kursları var üniversitelerde...
Tango vals falan....

Bir anda değil belki ama zamanla düzelir
Bir yerden başlamalı ama...

Psikoloğa gitmemiş olabilir mi? Hani utanmıştır gitmemiştir,sizi de telkinler konusunda kandırmıştır. Çünkü psikoloğun en azından sorunu anlamaya yönelik sorular soracağını düşünüyorum. Sitede psikolojik problemler başlığı altında sanırım psikoloğa sorular sorabiliyorsunuz. Oraya da yazın bakalım Meltem hanım ne diyecek?

Tek seansta çözülmez ki zaten peşini bırakmasın bidaha bidaha gitsin bence
Merak ettim oğlunuz evde nasıl konuşkan mı güler mi sık sık

artık çoğu devlet hastanesinde psikolog var oralara bir bakın
eminim var olduğuna geçenlerde yengemi götürdük çünkü
eğer ssk nız yoksa bile ücretli bakıyorlar hemde özel hastanelerden daha uygun ücreti...

ay buraya gir çık yoruldum benim sinirlerim bozuldu
psikologa gitmemezlik yapma gibi bir durumu yok çünkü ilaç verdiler antidepresan
evde güler yüzlü neşeli, genelde bilgisayar başında geçirir boş vakitlerini

Keşke aynı konudan devam etseydiniz.
2 konu birden açmaya gerek yoktu.

Oğlunuz tatili evde geçiriyorsa,evden çıkmaya teşvik edin.
Hiç çıkmıyorsa,elektrik-su faturasını ödemek gibi görevler verin.

Part time iş konusunu ciddi olarak düşünün.

Ayrıca arkadaşlarıyla tatile çıkmasını teşvik edebilirsiniz.
Arkadaşının veya akrabanızın yazlık evi varsa oraya gidebilir.

Devlet hastanesi psikiyatr servisine gitmiştim.Rahatsızlığımı seanslar şeklinde yapmayıp, direk ilaç yazarak vermişti.Bende Akupunkturla tedavi olmayı seçtim.

kızım tatil diyorsunda insan güvenmiyor tek başına şimdi bilmiyorsunki ne yapıp ederler birinin gözetiminde gitseler daha iyi

kızım tatil diyorsunda insan güvenmiyor tek başına şimdi bilmiyorsunki ne yapıp ederler birinin gözetiminde gitseler daha iyi

Oğlunuz artık 18 yaşına gelmiş,belki de geçmiş ve üniversitede okuyor.
Bu yaşa kadar ona toplumsal,ahlaki ve ailevi değerleri verebileceğiniz kadar vermişsinizdir.
Bundan sonrası tamamen onun kişiliği ve kararları ile alakalıdır.
Bu yaşta başka şehirde,hatta başka ülkede yaşayan nice gençler var.Evden ayrıldılar diye hemen kötü yola düşmüyorlar.
Oğlunuz da pekala kendi başına tatile gidebilir.Hatta keşke ortaokul-lise döneminde en azından okul gezilerine veya yaz kamplarına göndermiş olsaydınız.
Sizin gözetiminizde olmadığı an,hata yapacağı anlamına gelmez.
O artık yetişkin bir insan ve davranışlarının sorumluluğu tamamen kendisine ait.

Oğlunuz sizinle aynı düşünmek veya yaşamak zorunda değil.
Herşeyden önce,o genç bir insan.Adı üstünde,delikanlı.
Gezmek ister,eğlenmek ister,aşık olmak ister,hatta serserilik yapmak ister.
Serserilik demem gözünüzü korkutmasın,belki çok masumane ama sizin serserilik olarak gördüğünüz davranışlardır.
İnsan bazı şeyleri bu yaşta yapamazsa,hangi yaşta yapabilir ?

Oğlunuzdan,babasının şimdiki hayatı gibi yaşamasını bekleyemezsiniz.
Babasının gençliğindeki gibi yaşamasını da bekleyemezsiniz çünkü zaman değişti.Artık gençler daha sosyal ve aktif yaşıyorlar.İmkanlar çok daha fazla.
Çocuklarımızı bazen istesek de koruyamayız.Bazı doğrular,yanlış yaparak öğrenilir.Örneğin doğru arkadaşın önemi,yanlış arkadaştan kazık yemedikçe anlaşılmaz.Bunun gibi...

Siz biraz daha esnek ve rahat düşünebilirseniz,tutumunuz oğlunuza da yansıyacaktır.
Fazla müdahaleci,kısıtlayıcı ve sorgulayıcı olmamaya gayret gösterin.
Bu arada,benim de delikanlı oğlum var.Yani gençler cephesinden değil,anneler cephesinden yazıyorum :)

Sizi kırmak istemem ama bence bu tavrınız yüzünden oğlunuz sıkıntı yaşıyor. Biraz güvenmekte fayda var...

Back
X