Psikoloğa ihtiyacım var mı acaba

Princes1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2021
319
106
53
26
4 ay önce nişan atıldı. 5 senelik bir ilişkiydi nişan olmuştu, artık beni sevmediğini söyledi, bu ilişkiye inancı kalmamis vs. Kısaca bunlar oldu.
Tabi zor atlattim bunu beklemiyordum çünkü birkaç seans psikologa gittim. Sonra kendimi iyi hissediyorum diye bıraktım.
Şöyle bir şey oldu. Mesela babam bu ilişkiye çok karşıydı aklıma geldikçe sanırım vicdan yapıyorum babam haklı çıktı diye ağlamaya başlıyorum düşüncesi bile yetiyor.
Ve çeyiz türü şeyleri görmeye bile tahammülüm yok bir şey ararken patik gördüm ve çok kötü oldum aklıma geldi direk.
Sonra perde bakmaya gittik ve orda önceden benim seçtiğimiz perdeleri gördüm duvara kitlendim resmen. Sonra ağlamaya başladım. Kullanamadim bile dedim kendi kendime ...
Son olarak da biriyle tanıştım ve enerjisi çok iyi frekansımiz çok iyi tuttu. Bana aşkla ilgili şeyler söyledi ben ister istemez önce ki nişanlımı hatırladim. Üzüldüm biraz ama bu kadar. Bunları tek başıma atlatabilir miyim ? Normal mi sizce gitmeli miyim doktora ?
Bu arada bu kişiye eski nişanı söylemedim sormadı çünkü sormadan mi bahsetsem

4 ay önce nişan atıldı. 5 senelik bir ilişkiydi nişan olmuştu, artık beni sevmediğini söyledi, bu ilişkiye inancı kalmamis vs. Kısaca bunlar oldu.
Tabi zor atlattim bunu beklemiyordum çünkü birkaç seans psikologa gittim. Sonra kendimi iyi hissediyorum diye bıraktım.
Şöyle bir şey oldu. Mesela babam bu ilişkiye çok karşıydı aklıma geldikçe sanırım vicdan yapıyorum babam haklı çıktı diye ağlamaya başlıyorum düşüncesi bile yetiyor.
Ve çeyiz türü şeyleri görmeye bile tahammülüm yok bir şey ararken patik gördüm ve çok kötü oldum aklıma geldi direk.
Sonra perde bakmaya gittik ve orda önceden benim seçtiğimiz perdeleri gördüm duvara kitlendim resmen. Sonra ağlamaya başladım. Kullanamadim bile dedim kendi kendime ...
Son olarak da biriyle tanıştım ve enerjisi çok iyi frekansımiz çok iyi tuttu. Bana aşkla ilgili şeyler söyledi ben ister istemez önce ki nişanlımı hatırladim. Üzüldüm biraz ama bu kadar. Bunları tek başıma atlatabilir miyim ? Normal mi sizce gitmeli miyim doktora ?
Daha yeni tanışmışsınız ama siz bilirsiniz. Eski nişanılızı unutmadan yeni bir ilişkiye başlamasaydınız keşke.
Unutunca her şey normale dönerdi. Ama istiyorsanız destek alın tabi.

Durumunuz, hissettikleriniz normal. 5 senelik bir ilişkiden sonra birkaç ayda toparlanamaz insan.
Normal olması yardım almanıza engel değil tabii. Daha kolay ve hasarsız atlatmanıza yardımcı olur.

Yeni bir ilişkiye başlarken birbirinizi tanıma sürecinde bahsedebilirsiniz nişandan. Ama şu an yeni bir ilişkiye başlayarak hata yaparsınız bence. Kendinize zaman tanıyın biraz.

Daha yeni tanışmışsınız ama siz bilirsiniz. Eski nişanılızı unutmadan yeni bir ilişkiye başlamasaydınız keşke.
Unutunca her şey normale dönerdi. Ama istiyorsanız destek alın tabi.
Aslında unuttum gibi hissediyorum. Her yerde onun anısı var zorlaşıyor biraz.

Benim bir köpeğim vardı ve öldü 2 sene önce 😭 Bebekken almıştım yani evladım gibiydi. Ilk günler ne işe adapte olabildim, ne ev, ne başka bir şey. Aşk şarkılarında bile ağladım 😔 sonra yavaş yavaş küllendi ama, aklıma geldikçe halen içim yanar. Bu nasıl benzetme demeyin valla o da insandan farksızdı gözümde ve hatta daha üstündü.

Demem o ki, tazeyken bunları yaşamanız normal ama, bu süreçte yeni ilişki yara bandı görevi görmesin lütfen. Size muhtemelen iyi geliyordur ama, sizin hislerinizden ne kadar eminsiniz? Aşk demiyorum, bu hisler bir liman aramak mi? Yoksa cidden hazır mısınız? sanmam.

Size gelen kişinin bundan haberi yok. O kendi adına belki de yeni başlangıç olarak geliyor. Bu olayı bilmek hakkı diye düşünüyorum. Nişan atmak ayıp değil. Zaten size boş değilse sizi anlayacaktır. Şahsen bilmek isterdim.

Baştan kartları açık oynayın ki, kayıp veya kazanç her ikiniz içinde en başta olsun, canınız çok yanmaz. Durumu ilerletipte bu durum karşısında red yerseniz bu defa daha kötü olur.

Durumunuz, hissettikleriniz normal. 5 senelik bir ilişkiden sonra birkaç ayda toparlanamaz insan.
Normal olması yardım almanıza engel değil tabii. Daha kolay ve hasarsız atlatmanıza yardımcı olur.

Yeni bir ilişkiye başlarken birbirinizi tanıma sürecinde bahsedebilirsiniz nişandan. Ama şu an yeni bir ilişkiye başlayarak hata yaparsınız bence. Kendinize zaman tanıyın biraz.
Bir sene gerekli bana en az. Ama bu kişiyle de çok farklı bir elektrik oldu aramızda. Denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum.

Benim bir köpeğim vardı ve öldü 2 sene önce 😭 Bebekken almıştım yani evladım gibiydi. Ilk günler ne işe adapte olabildim, ne ev, ne başka bir şey. Aşk şarkılarında bile ağladım 😔 sonra yavaş yavaş küllendi ama, aklıma geldikçe halen içim yanar. Bu nasıl benzetme demeyin valla o da insandan farksızdı gözümde ve hatta daha üstündü.

Demem o ki, tazeyken bunları yaşamanız normal ama, bu süreçte yeni ilişki yara bandı görevi görmesin lütfen. Size muhtemelen iyi geliyordur ama, sizin hislerinizden ne kadar eminsiniz? Aşk demiyorum, bu hisler bir liman aramak mi? Yoksa cidden hazır mısınız? sanmam.

Size gelen kişinin bundan haberi yok. O kendi adına belki de yeni başlangıç olarak geliyor. Bu olayı bilmek hakkı diye düşünüyorum. Nişan atmak ayıp değil. Zaten size boş değilse sizi anlayacaktır. Şahsen bilmek isterdim.

Baştan kartları açık oynayın ki, kayıp veya kazanç her ikiniz içinde en başta olsun, canınız çok yanmaz. Durumu ilerletipte bu durum karşısında red yerseniz bu defa daha kötü olur.
Her canlıyla insan bağ kuruyor ama kesinlikle yara bandı olarak bakmadım o kişiye çok farklı bir elektrik oldu ve bu beni de heyecanlandırdı.
Zaten tanıma süreci gibi bir şey sormadığı için bahsetmedim. Yuzelsel anlatacağım bugün inş. Aşk demiyorum tabi buna bende ama ne liman arıyorum ne de boşluğa düşmek istiyorum. Bunları en çok ben istemem . Hata yapmamak için de bu soruyu sordum. Tanıdıkça belli olacak sonuç

Her canlıyla insan bağ kuruyor ama kesinlikle yara bandı olarak bakmadım o kişiye çok farklı bir elektrik oldu ve bu beni de heyecanlandırdı.
Zaten tanıma süreci gibi bir şey sormadığı için bahsetmedim. Yuzelsel anlatacağım bugün inş. Aşk demiyorum tabi buna bende ama ne liman arıyorum ne de boşluğa düşmek istiyorum. Bunları en çok ben istemem . Hata yapmamak için de bu soruyu sordum. Tanıdıkça belli olacak sonuç
Siz bundan eminseniz bence bahsedin. Bana göre nişan atmak, boşanmak çok normal ama, halen bazı kesimlerde buna olumsuz bakılıyor. Yeni tanıdığınız için tepkisi ne olur bilinmez ama, en baştan bilirse bu duruma karşı bile olsa zamanla normalleşir diye düşünüyorum.

Şu açıdanda düşünün belki insancıl birisidir ve yaralı olduğunuz için size daha hassas davranabilir.

İnsanın başına her şey gelir mühim olan, bu durumu olgunlukla karşılamak. Ki.. zaten ortada sizin yaptığınız bir kusur yok.

Hakkınızda hayırlısı inşallah.

Ben soylerdim.Babamin bir sozu vardir :"Ben masaya oturmadan kavgami veririm" der hep.Yani 3 gun sonra suanki flortunuz de kalkip bana bu konudan hic bahsetmedin demesin.Saklarsaniz hatanin sizde oldugunu dusunebilir.5 senelik iliskinin gunah kecisinin siz oldugunuza dair dusuncelere bile kapilabilir.Ek olarak maziyi ve eski nisanlinizi cok anlatmayin.Durumu anlatin,ama yeninizin yaninda surekli eskinizi konusmayin.Bir defaya mahsus bilgilendirme amacli konusun ve kapatin.Sunu da unutmayin.Giden kisi icin kendinizi yipratmayin artik.Zaten gitmis,arinin bu duygulardan.Kendinize ve yasaminiza odaklanin.Bu hayatta bir annenin bir babanin birde kardesin yeri dolmaz.Onlarda iyiyse gerisi zaten duzelir.

Canım yaşadıkların çok taze zamana ihtiyacın var. Bu süreçte yeni bir ilişki senin için doğru olmayabilir.
İstiyorsan destek alabilirsin bu süreci daha kolay atlatabilmen için. Şuan zor biliyorum eskilere bu kadar takılma bak önünde çok güzel günler olacak belki de iyi ki olmamış diyeceksin

Yardıma ihtiyacınız olup olmadığını en iyi siz bilirsiniz
Olanları tek başınıza atlatmakta zorlanıyorsanız tabi ki yardım alın
Ama 2 seans sonrasında bırakmayın bence
İnsan kendini bazen güçlü bazen güçsüz hissediyor gördüğünüz gibi
Uzun vadede güçlü hissedince bırakırsınız

Bu arada her şey çok yeni yaşanmış
Bence yeni bi ilişkiye hazır mısınız değil misiniz iyice tartın

Herkesin ihtiyacı bir değildir. İhtiyaç hissediyorsanız gidin tabi.
Sizin durumda en önemli şey zaman.
Zamana ihtiyacınız var.

Seninle aynı şeyleri yaşamış biri olarak yazıyorum. Zaman her şeyin ilacı. Ben şu an evliyim. Eşimden nişan attığımı hiç saklamadım. Kötü bir şey yapmadım ki neden saklayayım

Sorun eski nişanlıyı unutamamanız mı, babanıza karşı suçluluk hissiniz mı ( ki suç yok ortada mahcubiyet diyelim) , kendinizde bazı şeylerin sarılması mı özgüven özsaygı başkalarına güven vs mı? Bunu irdele.
Bir de nişan attın sen elbette 5 yıllık geçmişin var ama boşanma olsaydı daha kötü olurdun.

Dua edin nişandan dönmüşsünüz.
Bu üzüldüğünüz çeyizle ilgili vs..olaylaları ben evlenip ayrildiktan sonra ilk aylar yaşadim.
Eski evimde tamir vardi, (hiç bir zaman benim evim olmadi anlamanız için öyle diyorum) tamirden sonra takacaktik benim perdelerimi, ondan dolayi perdelerim annemlerdeydi, sonra ayrildik bende ailemin evine taktim perdelerimi.
Ceyizlerim eski evimde kaldi, hiç bir şey getirmedim eski evimden bidaha onun yüzünü gormemek icin hepsini ona biraktim.
10 ay oldu artik uzulmuyorum, ama arada bi magazalara vs.gittigimde onceden aldigim ve eski evimde kalan seyleri görüyorum.
Ayrilmamda nekadar hakli olsamda bunun için pisman olmasamda, icim burkuluyor yinede hemen geçiyorum o türk reyonları, yada mağazaları fazla kalmıyorum.
Yeni biriyle tanismaniz iyi olmuş, bence soyleyin nişanı attiginizi bu kisiye belli olmaz yoksa belki neden onceden soylemedin der.
Psikologada gidin bence, ama ben gitmemistim, onun yerine hemen işe girip sonra iş yerindede hoşlandigim birisi cikmisdi karsima buda bayagi yardimci olmustu bana ama ne yasarsam yasayim unutamiyorum bende eski evimde kalan küçükde olsa manevi degeri benim icin yuksek olan aletleri eşyalari.
Anladigim kadariyla yeni birini bulup tekrardan ceyiz dizip hatta yine aynı aletlerin eşyalarin bu sefer dahada güzellerini alana kadarda geçmeyecek icimdeki burukluk

Bence patik ve perdeye bile aglayabiliyorsan daha halledememişsin içinde
Yeni bir ilişkiye başlamak hem sana hem karşı taraf için hata olur
Tabi ki psikolojik destek almaya devam etmen senin faydana
Eğer tanıştığın kişiye haksızlık etmek istemiyorsan açıkça konuşabilirsin ilişkinden bahsedip kısa bir süre önce bittiğini normalde uzmanların bu kadar çabuk tekrar ilişkiye başlamayı tavsiye etmediğini ama aynı zamanda kendisine karşı hislerinin olduğunu söyleyip topu ona atkarari o versin
Senin de için rahat olur

Cnm benim de uzun flörtüm oldu sonrasında ben artık yapamayacağımı anladım ayrıldım ayrılık zamanı onun açısından sancılı oldu ama ben ayrıldıktan sonra hemen yeni ilişkiye yelken açtım çünkü tamamen kafanda bittiyse o kişi o zaman yeni ilişkiye başla ben 3 ay sonra hemen başladım süreçi sen belirleyeceksin hem senin için yeni defter açman lazım nişanlılık durumunu kendi sorarsa söyle baktın sormuyor sonradan kendin dersin zaten

Back
X