Psikoloğa ihtiyacım var.

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.968
133
Selam hanımlar,

Ailevi olarak aşamadığım (eşimle ilgili değil, kendi ailemle ilgili) bir problem var. Ailemle konuşmak işe yaramıyor çünkü derdi mi "bak bu da dert mi insanlar neler yaşıyor" diyerek bana yardım etmek için basitleştirmeye çalışıyorlar ama zaman geçtikçe içime daha çok yük oluyor. Psikoloğa gitmek istiyorum ama yurtdışındayım, burda türk psikolog bulamam... Yabancı olmasını da istemiyorum, derdimi ingilizce değil türkçe ve türk kültürüne aşina birine açmak istiyorum.. Ne yapıcam ben?

Turkiyeden psikolog bulun internet uzerinden seans alirsiniz.

Yada bize anlatirsiniz

İnternet üzerinden nasıl seans alabilirim acaba? Aslında anlatmak iyi geliyor ama benim terapiye ihtiyacım var büyük ihtimalle çünkü normal olmayan şeyler düşünmeye başladım. Derdimi açacak olursam (bazı tanıdıklar takip ediyolar burayı), deşifre olabilirim o yüzden yazmak istemiyorum.. ailemden sonra bir de burda olumsuz yorum kaldıramam sanırım, ama doktor yol gösterir en azından..

Çok teşekkür ederim bu arada..

"Hiç bir zaman bize gerçek hastalar gelmez, gerçek hastaların hasta ettikleri gelir."
Bu sözü çok seviyorum..
Gerçekte hastalar var olduğu sürece problemlere sadece alışılıyor.
Konun ne? Belki burada anlatırsan rahatlarsın

Malesef öyle, aslında burda daha önce konu açtım bu meselemle ilgili, hemen hemen herkes de bana hak verdi ancak bu bana bir yol haritası olmadı malesef, ve bir doktordan terapi görmeye, problemi içimde bitirmeye, ya da yüzleşmeye, artık ne gerekiyorsa ona ihtiyacım olduğunu düşünmeye başladım. Sorun yaşatanların hayatlarına musmutlu devam etmeleri zoruma gidiyor.. Bu histen kurtulmak, zihnim rahat bir şekilde hayatıma odaklanmak istiyorum..

Dunyanin cok uc noktalarinda cok degisik isler yapan turkler gordum. Turk psikolog da vardir muhtemelen ama bulmak zor olabilir. Netten arastirdin mi?

Nerede yaşıyorsunuz?
Bulunduğunuz yerde mutlaka Türk psikolog vardır ulaşabileceğiniz...
Belki yüksek öğrenim için gelen vs olabilir. Ama tabi resmî çalışan, vergisini ödeyen, ofisi olan falan birimi bulmak zor olabilir...
İnternet üzerinden seans fikri bana çok sıcak gelmiyor.
En derdini açacağınız kişi bence karşınızda kanlı-canlı oturmalı :)

İnternet üzerinden nasıl seans alabilirim acaba? Aslında anlatmak iyi geliyor ama benim terapiye ihtiyacım var büyük ihtimalle çünkü normal olmayan şeyler düşünmeye başladım. Derdimi açacak olursam (bazı tanıdıklar takip ediyolar burayı), deşifre olabilirim o yüzden yazmak istemiyorum.. ailemden sonra bir de burda olumsuz yorum kaldıramam sanırım, ama doktor yol gösterir en azından..

Çok teşekkür ederim bu arada..
Online kamera karsisinda konusabilirsiniz psikologla bunu yapanlar var diye duymustum.
Rica ederim umarim kendini en kisa zamanda iyi hissedersin.

Back
X