• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikologum normal mi?

Ay psikiyatra gitmistim surekli halusinasyon goruyordum ayni anda da bayilma hissi geliyordu kadin biseyin yok siklasinca gelirsin dedi toplam 3 dk. Ozeldi hemde onca paraya o muamele salakmisim parami geri istemedigim icin.

Seneler once, daha liseyi yeni bitirmistim. Psikiyatriste gittim annemle beraber, karanlik fobisi vardi ve hicbir gece uyumuyordum bu korkudan dolayi, psikiyatriste gittim, karsisinda hungur hungur agladim, bana dedigi sey suydu : birsey olmaz, evlenince geçer....... Ilac verdi, ilaclar serseme cevirmekten baska ise yaramadi.. sonra ben psikolojik danismanlik okudum ve simdi psikolojik danismanim.. ogrendigim seylerden biri de, psikolog ve psikiyatrist ayrimi.. psikiyatristler tıp mezunu Insanlar, oturup uzun uzun dinlemiyorlar, basiyorlar preceteye ilaci, yolluyorlar evine, psikologlarsa uzun uzun seni dinliyorlar. 15 dakika dinledi demissiniz. Psikiyatrist sizi uzun uzun oturup dinlemez, paraniz Yok diye, devlet karsiliyor diye psikiyatriste gitmissiniz bir zamanlar benim yaptigim gibi, ama devlet hastanelerinde psikolog da var artik, hani ilac yazmayip dinleyenler, psikiyatrisin yollamasi sarti ile onunla gorusebilirsiniz ucretsiz.

Hamgi hastanede var bilmiyorum nereye gidecegimi ? psikiyatrist mi psikologa yonlendiriyor hic duymamistum. Birde madem sizde bir danisansiniz sormak istiyorum vakit ayirip cevaplarsaniz memnun olurum.. Bendeki suan depresyon mu ne bilmiyorum.daraliyorum ve kotu dusunuyorum hatta bos yasadigimizi nasil olsa olecegimizi dusunuyorum.. bu yuzden panikliyorum.mideme vuruyor veya uyusmalar oluyor nadir de olsa . yasamak bos geliyor gercekten cok bos :( gecmicek bu dusuncelerim hic gibi dusununce de daha kotulesiyorum durumum bu.

kendi doktorun olmayı denemelisin insan isterse yapamayacağı hıç bir şey yoktur .Başkalarına ıhtıyacın yok buna emın ol .

iyilestin mi yani ilac tedavisi filan gordunmu
Surekli uzun sacli bir kiz bagdas kurmus onunde valiz var valizin fermuarini kapatirken hadi minikpiranha derken goruyordum.

Hayir doktor oyle deyince bende normalmis gibi davranmaya calisiyordum ne zaman gecti hatirlamiyorum bile ne ilac kullandim ne destek aldim duayla atlattim secdelere kapanip sadece bunun icin goz gasi doke doke agladigimi hatirliyorum.

Hamgi hastanede var bilmiyorum nereye gidecegimi ? psikiyatrist mi psikologa yonlendiriyor hic duymamistum. Birde madem sizde bir danisansiniz sormak istiyorum vakit ayirip cevaplarsaniz memnun olurum.. Bendeki suan depresyon mu ne bilmiyorum.daraliyorum ve kotu dusunuyorum hatta bos yasadigimizi nasil olsa olecegimizi dusunuyorum.. bu yuzden panikliyorum.mideme vuruyor veya uyusmalar oluyor nadir de olsa . yasamak bos geliyor gercekten cok bos :( gecmicek bu dusuncelerim hic gibi dusununce de daha kotulesiyorum durumum bu.
Cnm ben buradan yorum yapamam, uygun olmaz, gorusmeden etmeden ne desem yanlis olur, psikologa, psikiyatrist yonlendiriyor. Bulundugun sehirdeki devlet hastanesinde varsa eger .

psikolog doktor değil psikoloji mezunudur.psikiyatrist doktordur.siz anladığım kadarıyla doktordan şikayetçisiniz . ama psikiyatristler sadece kişilik bozukluğu ruhsal ileri bozulmalarla ilgilenir.Dertleşmek fikir almak bunalmak gibi şikayetlerinizde psikolokları tercih edin.

Hamgi hastanede var bilmiyorum nereye gidecegimi ? psikiyatrist mi psikologa yonlendiriyor hic duymamistum. Birde madem sizde bir danisansiniz sormak istiyorum vakit ayirip cevaplarsaniz memnun olurum.. Bendeki suan depresyon mu ne bilmiyorum.daraliyorum ve kotu dusunuyorum hatta bos yasadigimizi nasil olsa olecegimizi dusunuyorum.. bu yuzden panikliyorum.mideme vuruyor veya uyusmalar oluyor nadir de olsa . yasamak bos geliyor gercekten cok bos :KK43: gecmicek bu dusuncelerim hic gibi dusununce de daha kotulesiyorum durumum bu.
Ben psikolog degili. Siz bu bölümün uzmanı bi arkadastan yardım istemissiniz. Ben sadece nacizane bi kac düsüncemi paylasmak istiyorum belki size bi faydası dokunur.
"Nasıl olsa ölücez" cümleniz cok sey ifade etti mesela bana. Yani "Hepimiz bi gün ölücez" deseniz bu hayatın basit bi gercegi olur.
Ama "nasıl olsa ölücez" başka bi anlam taşıyo. Ölüm, ölene kadar yasadıgınız tüm zamanı anlamsız kılacakmıs gibi yazmıssınız. Yani "Madem bittiginde bi anlamı olmayacak o zaman su anda da bi anlamı, degeri, amacı yok ki yasamanın" demissiniz sanki.
Benim anladıgım hayatınıza bi yön vermekte zorlanıyosunuz, sizin icin takip etmeye degecek bi amac bulamadıgınız ve boslukta oldugunuz bi dönemdesiniz. Bu da cevrenizdeki her seyi gözünüzde önemsizlestiriyo.
Bunun nedeninin de bi noktada hayalkırıklıgına ugramanız oldugunu hissettim ben. Sanki bi seyler istediginiz gibi gitmemis ve bu sizin hevesinizi kırmıs. Icten ice bi anlamı olmasın istiyosunuz. Ama bi yandan da anlamsız ve amacsız kalmak sizi üzüyo.
Ya da ben sadece sacmalıyorum. Bilemedim simdi. Neticede benim uzmanlıgımla ilgisi olan bi konu degil. Sadece hislerimi yazdım

Bence dr insanların sıkıntılarını dinlemekten depresyona girmiş:)tabikide abık bi öneri olmuş yani bunu sana allı salim bir insan önermez yurt dışıymış!yurt içine ne olduki?hani okadar memleket var ülkemizde. Arkadaşım insan çok büyük bir olay yaşamadıysa (evlerden ırak)kendi dr olmanın yolunu bulmalıdır zira kendini ve iç dünyasını en iyi kişinin kendi bilir
Bence maneviyata sıkı tutun sorunun çoğu çöxülecektir

Ben psikolog degili. Siz bu bölümün uzmanı bi arkadastan yardım istemissiniz. Ben sadece nacizane bi kac düsüncemi paylasmak istiyorum belki size bi faydası dokunur.
"Nasıl olsa ölücez" cümleniz cok sey ifade etti mesela bana. Yani "Hepimiz bi gün ölücez" deseniz bu hayatın basit bi gercegi olur.
Ama "nasıl olsa ölücez" başka bi anlam taşıyo. Ölüm, ölene kadar yasadıgınız tüm zamanı anlamsız kılacakmıs gibi yazmıssınız. Yani "Madem bittiginde bi anlamı olmayacak o zaman su anda da bi anlamı, degeri, amacı yok ki yasamanın" demissiniz sanki.
Benim anladıgım hayatınıza bi yön vermekte zorlanıyosunuz, sizin icin takip etmeye degecek bi amac bulamadıgınız ve boslukta oldugunuz bi dönemdesiniz. Bu da cevrenizdeki her seyi gözünüzde önemsizlestiriyo.
Bunun nedeninin de bi noktada hayalkırıklıgına ugramanız oldugunu hissettim ben. Sanki bi seyler istediginiz gibi gitmemis ve bu sizin hevesinizi kırmıs. Icten ice bi anlamı olmasın istiyosunuz. Ama bi yandan da anlamsız ve amacsız kalmak sizi üzüyo.
Ya da ben sadece sacmalıyorum. Bilemedim simdi. Neticede benim uzmanlıgımla ilgisi olan bi konu degil. Sadece hislerimi yazdım

psikolog olmadigina inanmak zor :) duygularima tercuman olmussun kesinlikle oyle . bosluktayim amacsizim tamam uni son siniftayim ama.bitince bir ise girecegim onu da bulacakmiyim bakalim.nasil seyler olacak belli degil. mutlu eden ulasmak istedigim bir amac yok. sevgili oldugum.kisiden yana hayalkirikligi yasadim bu da dogru.

bir psikologun hayatınızda böyle radikal degisiklikler yapmanızı hatta aklınızda hic olmayan fikirleri soylemesine de ilk defa denk geliyorum.

psikoloji/psikiyatri okuyan arkadaslar aydınlatsın lutfen,
eger ki yonlendirme yapacaksanız kisinin kendi kararlarını kendisinin almasını saglamaz mısınız?

şunu yap bunu yap demek ne kadar dogru?

konu sahibi,
bu egitimi almıs birinin sizin yazdıgınız gibi yaklastıgına inanmak güç,

ya diplomasında sıkıntı var diye dusunurum,
ya da aklında...

neyin boşlugundasın ki?

ya zaten hayat dedigin temelde can sıkıntısıdır. mutlu olunan ya da ''oyyy ne kadar huzurluyum şu anda'' dedigin anlar küçük bi kısmını oluşturur hayatının. kafanı çok takma bunlara. he de geç

psikolog olmadigina inanmak zor :) duygularima tercuman olmussun kesinlikle oyle . bosluktayim amacsizim tamam uni son siniftayim ama.bitince bir ise girecegim onu da bulacakmiyim bakalim.nasil seyler olacak belli degil. mutlu eden ulasmak istedigim bir amac yok. sevgili oldugum.kisiden yana hayalkirikligi yasadim bu da dogru.
Dertleşmekte fena sayılmam iste :KK66:
Sıkıntını dogru anlamısım ama iş çözüme geldi mi senin iyi bi doktor bulmanda fayda var. Yani burada istedigin kadar dertleşilir, kaygılarını anlatmak sana da iyi gelir ama bu sıkıntının mide rahatsızlıgına, uyuşmaya neden oldugunu söylemissin. Psikolojik bi durum fiziksel saglıgını da etkilemeye basladıysa bizim burada söyleyeceklerimiz yetersiz kalır diye düsünüyorum.

Mezuniyet senesi zaten cok stresli bi dönem zaten. Bu konuda yalnız degilsin yani cevremde aynı sıkıntıları yasayan cok fazla insan var.

Mezun olunca köklü bi degisim geciriyo hayatımız ki insan özünde kendi rutinine sıkı sıkıya baglıdır, degisim ve yenilik ilk anda cogunlukla olumsuz tepki alır. Hele bi de bu degisim bi sürü bilinmezlik ve belirsizlik getiriyorsa kaygılar tavan yapar. Henüz icine girmedigin yeni bi hayattan korkmak normal yani. Ama denize atlamak gibi düsün bunu. Basta soguk olacak o kesin ama eninde sonunda alısacaksın. Hatta bi süre sonra zevk almaya baslayacaksın okul sonrası hayatından.

Hayalkırıklıgına ugradıgın sevgilinle ilgili konunun detaylarını bilmiyorum ama burada anlatabilecegin bi durumsa herkes elinden geldigince tavsiye verir. Bi de bize anlat istersen senin psikologtan daha iyi cıkacagımız kesin.

Dertleşmekte fena sayılmam iste :KK66:
Sıkıntını dogru anlamısım ama iş çözüme geldi mi senin iyi bi doktor bulmanda fayda var. Yani burada istedigin kadar dertleşilir, kaygılarını anlatmak sana da iyi gelir ama bu sıkıntının mide rahatsızlıgına, uyuşmaya neden oldugunu söylemissin. Psikolojik bi durum fiziksel saglıgını da etkilemeye basladıysa bizim burada söyleyeceklerimiz yetersiz kalır diye düsünüyorum.

Mezuniyet senesi zaten cok stresli bi dönem zaten. Bu konuda yalnız degilsin yani cevremde aynı sıkıntıları yasayan cok fazla insan var.

Mezun olunca köklü bi degisim geciriyo hayatımız ki insan özünde kendi rutinine sıkı sıkıya baglıdır, degisim ve yenilik ilk anda cogunlukla olumsuz tepki alır. Hele bi de bu degisim bi sürü bilinmezlik ve belirsizlik getiriyorsa kaygılar tavan yapar. Henüz icine girmedigin yeni bi hayattan korkmak normal yani. Ama denize atlamak gibi düsün bunu. Basta soguk olacak o kesin ama eninde sonunda alısacaksın. Hatta bi süre sonra zevk almaya baslayacaksın okul sonrası hayatından.

Hayalkırıklıgına ugradıgın sevgilinle ilgili konunun detaylarını bilmiyorum ama burada anlatabilecegin bi durumsa herkes elinden geldigince tavsiye verir. Bi de bize anlat istersen senin psikologtan daha iyi cıkacagımız kesin.

Saol canım.. çapaya gitmeyi düşünüyorum bakalım.
Sevgili konusuna gelince ben kimseye güvenmem hayatıma alamam korkularım vardır. Gecen yıl birini aldım hayatıma cok mutluyduk sonra soğumaya başladım cimri gibi hissettim özgüvensizdi ve ağlıyordu karsımda bir erkek olarak öle böle baya soğudum heyecan duymuyordum görmek istemiyordum ayrıldık. o bu süreçte cok üzüldü bnm stresten sacım döküldü vicdan yapıyordum . yaz boyunca aile kaynaklı sorunlarım da oldu kafamı dagıtıyordum birşeylerle okul acılınca belki barısırız değişmiştir diyordum nedense tek kalmayı göze alamıyordum içten içe. okul acıldı ve dönsem yine aynı seyler olur korkusu sardı zaten patlamam ordan cıktı.. o gün bugündür böleyim.. kararımı verdm onla olmazdı bitti ama üzülüyorum hayalkırıklığı

Psikolog değil o psikiyatrist
Zaten çoğu psikiyatrist psikoterapi eğitimi yoktur ya da olsa bile sallamaz
Özele gideceksin bunun için
Devlet hastanesinde iyi psikiyatristler yok mu var
Ama karşısına alıp seni 1 saat etkili terapi yapması imkansız
Hadi hastane psikoloğuna yollasa onun da terapi yapması imkansız öyle bir ortamda
Günlük bakmaları gereken bir hasta sayısı kotaları var devletin mecburi koyduğu
O yüzden çoğu ilgisiz davranabiliyorlar

Saol canım.. çapaya gitmeyi düşünüyorum bakalım.
Sevgili konusuna gelince ben kimseye güvenmem hayatıma alamam korkularım vardır. Gecen yıl birini aldım hayatıma cok mutluyduk sonra soğumaya başladım cimri gibi hissettim özgüvensizdi ve ağlıyordu karsımda bir erkek olarak öle böle baya soğudum heyecan duymuyordum görmek istemiyordum ayrıldık. o bu süreçte cok üzüldü bnm stresten sacım döküldü vicdan yapıyordum . yaz boyunca aile kaynaklı sorunlarım da oldu kafamı dagıtıyordum birşeylerle okul acılınca belki barısırız değişmiştir diyordum nedense tek kalmayı göze alamıyordum içten içe. okul acıldı ve dönsem yine aynı seyler olur korkusu sardı zaten patlamam ordan cıktı.. o gün bugündür böleyim.. kararımı verdm onla olmazdı bitti ama üzülüyorum hayalkırıklığı
Mutlu bi iliskin olsun istemissin çaba da göstermissin ama olmamıs iste.
Senin olmasını bekledigin adam o degilmis. Sen korkularını giderecek, hayatıma kimseyi sokamam tabunu yıkacak, sana destek olacak güclü bi erkek, güclü bi karakter istemissin karsında. Ama o bu özellikleri saglayamamıs. Hatta aksine onun da kendince bi destege ihtiyacı varmıs onun da yükü sana yüklenmis.
Yanında biri olursa sorunlarını birlikte cözersiniz sanıyosun bence hatta gelir o sorunları omzundan alır diye düsünüyosun o yüzden yalnız kalmak istemiyosun.
Eski erkek arkadasın bunu yapabilecek biri degil. Ama zaten cözümü dısarıda aramamalısın bence. Cünkü biriyle gelen cözüm gecicidir, o gidince gider. Sen de ilk halinden daha kötü olursun.

Mutlu bi iliskin olsun istemissin çaba da göstermissin ama olmamıs iste.
Senin olmasını bekledigin adam o degilmis. Sen korkularını giderecek, hayatıma kimseyi sokamam tabunu yıkacak, sana destek olacak güclü bi erkek, güclü bi karakter istemissin karsında. Ama o bu özellikleri saglayamamıs. Hatta aksine onun da kendince bi destege ihtiyacı varmıs onun da yükü sana yüklenmis.
Yanında biri olursa sorunlarını birlikte cözersiniz sanıyosun bence hatta gelir o sorunları omzundan alır diye düsünüyosun o yüzden yalnız kalmak istemiyosun.
Eski erkek arkadasın bunu yapabilecek biri degil. Ama zaten cözümü dısarıda aramamalısın bence. Cünkü biriyle gelen cözüm gecicidir, o gidince gider. Sen de ilk halinden daha kötü olursun.

Aynen canım biliyorum zaten sorunlarımı çözsün istemiyorum. Sadece güçlü bir erkek olsun istiyorum ne bilim kadın da calıssın ben evin direği olamam diyen erkekten ne beklersiniz ki ? Değiştim dedi bide 3 ayda insan değişir mi 22 yasına kadar insanın zaten belli bir karakteri olmaz mı ? İşte bunlar da bunaltı yapmıstı bende üstüne babamın işsizliği filan derken baya gerildim malesef.. patlama yaptı .

Sikiktili zamanlar geciriyorum konumu bilenler beni hatirlar belki.. Birseylerin ust uste gelmesi ve sevgilmden ayrilmamla.beraber ruhum coktu bir aydir ilac kullaniyorum 10 mg eslorex.. neyse bugun kontrole gttim devlet hastanesi psikiyatristinden cok birsey beklemiyordum ama tavsiyesi cok sacma geldi bana.. Ben ki ailemin.maddi durumu yok aileme duskunum ozellikle suan hayati cok bos buluyorum olecegiz sonunda bosuna yasiyoruz diyorum bunaliyorum surekli. Kadinin verdigi tavsiye yurtdisina gitmeliymisim meslegim orda tutarmis ailemden uzaklasmaliymisim. Ama bn daha kotu olurum duramam diyorum.nolcak canim iki panikatak gecirmekten kimse olmez gecer dedi cok sacma.buldum zaten 15 dk konusabiliyorsun gidenler bilir ? aptalca bir tavsiye kolaymi yurtdisi birde bu ? para varmi gondren varmi sormuyor ayrica orada ahada kotu olma durumum var hani olmaz da olacak olsa bu durum. Psikiyatrist olmak bu mudur yani ? Capa ya gitmeyi dusunuyorum orasi da devlet ama psikiyatristler daha ilgili diye duydum veya istanbulda devlette bulunan iyi psikiyatrist onerisi olan varmi lutfen yardimci olun bana? kimisi tel.nosunu bile veriyormus her zaman.arayabilirsin diye o kadar ilgililer varmis..
bak cnm sana benden bi tavsiye kac yasindasin neler yasadin inan ki bilmiyorum ama anladigim kadariyla anan baban saglar cok sukur ve sen sadece sevgilinden ayrilmissin sen boyle yaparsan bizler eslerinden bosananlar ne yapmalim yapma Allah askina bak ben 2 agir travma yasadim 5 ay once hem kocamdan ayrildim yani ayri yasiyoruz hemde evlatlik oldugumu bana bas bas bagirarak ayrildi benden nasil sence senin yasadiklarini nimetten sayanlarda var anliycan sakin icme o ilaclari birak onune bak sonucta sevgilinmis sadece daha neleri cikar karsina bunun icin psoholaga gidilir mi hic sacmalama lutfen kendine gel ve yarin yeni bir gunmus gibi devam et gir benim konularima valla bide ustune sukur namazi kilarsin :KK39:

Back
X