Psikoloğumun söyledikleri

Yakın bir veya bir kaç arkadaşınız, kardeşiniz, abiniz/ablanız yok mu?
En azından arada farklı birilerini arayarak dertleşirsiniz size karışmayacak şekilde birlikte çözüm bulursunuz...

maalesef kimsem yok. şimdiye kadar kiminle dostluk kurduysam çok içimi açtım ve içimdekileri bana karşı kullanan insanlar çıktı. artık derdimi anlatmaya korkuyorum. bebeğimin ölümüne sevinen arkadaşlarım bile oldu. o yüzden de eşim benim merkezim.

ahahah tabii ki hayır
Neden tabi ki? Madem bu kadar hassas düşünüyor, belki araba kullanmayı öğrenseniz ikiniz için de daha iyi olur. Otobüse binme alışkanlığım benim de yoktu, 19 yaşımda "müsait bi yerde inebilir miyim" diyerek bütün yolcuları kahkaha krizine soktuğumu bilirim. Yahut üniversitenin önünde ineceğimi sandığım bir otobüsün express olduğunu ve beylikdüzünden taksime kadar gittiğini yolun epey kısmını gittikten sonra öğrendiğimde vize sınavına geç kaldığım için yalvar yakar olmayacak yerde inip taksiyle geri döndüğümü... ama yıllardır gayet güzel araba kullanıyorum, ne ciddi bi kaybolma yaşadım ne de ufacık bi kaza.. eşim de sizin eşiniz gibi, toplu taşımaya binmemi pek istemez. Ama ya arabayla giderim ya da gidemeyecek durumdaysam taksiyle gönderir. Kısacası öantıklı olan şu ki eşiniz de ya gereğini yapar, ya da yapamıyorsa durum müsait değilse vs kayboldunuz diye saçmasapan münakaşalar çıkarmaz.

Ne bileyim en azından özel meseleleri değil de günlük seyleri anlatabileceğin yakınlıktaki biri olsa her şeyde eşine koşmamış olursun...
Mesela dalgınlıkların yüzünden başına gelen biri şeyi çok paylaşma ihtiyacı hissediyorsan bir arkadaşına anlat...
yada okulda olan bir şey olduğunda bir meslektaşına, eski okul arkadaşına anlat..

yapıyorum çoğu zaman bunu. ancak müdürümle yaşadığım bi sorunu ya da arkadaşımın bana yaptığı bir haksızlık karşısında nasıl davranacağımı bilemioyrum. genelde alttan alan ve zarar uğrayan taraf benim. konumla bu kadar ilgilendiğin için minnettarım

ehliyet alacağım.psikolojik olarak buna kendimi hazırladım. inşallah ben de şuan sizin olduğunuz konuma gelebilrim bir an önce. şuan ki hedefim bu. maşallah bu arada size.darısı da başıma olsun. çok içten dua ediyorum ...

anladım. yani eşimi merkezden çıkarmam ve başkalarıyla da sorunlarımı paylaşarak eşimle olumsuz konulkarda çok yüzgöz olmamam gerekiyor. bunu da alır hayatıma uyarlarım ben

Amin... tabi çok travmatik bi olay yaşamışsınız, Allah bi daha yaşatmasın... belki onun etkileridir.. ama hayatınızı öyle bir olayı atlattıktan sonra böyle basit gündelik mevzular için zehretmeyin kendinize.. dünya boş; en iyi siz bilirsiniz bu durumda..

anladım. yani eşimi merkezden çıkarmam ve başkalarıyla da sorunlarımı paylaşarak eşimle olumsuz konulkarda çok yüzgöz olmamam gerekiyor. bunu da alır hayatıma uyarlarım ben
Aynen öyle... herkese her şeyi anlatmak degil bu... güvenmediğiniz insanlara hayatınızın sırlarını, zayıf noktalarınızı, kişisel problemlerinizi anlatmayın...
Ama basit olayları, küçük problemleri, ufak-tefek yakınmaları başkaları ile paylaşın...
Ben genelde işte problem yaşadığımda okul arkadaşlarıma dert yanarım. Onlarla aynı işi yapıyoruz beni en iyi onlar anlar, yada benzer problem yaşamışlarsa yol gösterirler...
Ev işi ile ilgili problem yaşasam, yemek yaparken bir şey olsa vs annemi yada teyzemi ararım..
Trafik/ yol/ seyahat/araba/sigorta konularında kardeşimin tecrübesine güvenir, onunla paylaşırım yaşadığım problemi...
gibi...

konunun çoğunu okudum.

bende de yön duygusu sıfır. bildiğiniz sıfır yani. hatta eksi bile olabilir.
bir keresinde o kadar büyük bir hata yapmıştım ki erkek arkadaşıma anlattığımda "yok artık, şaka yapıyorsun?!" demişti.
40 kere gittiğim yolu bile zor ezberlerim.
yıllardır yaşadığım evi birine tarif et desen doğru düzgün beceremem.
tatil köyüne gittiğimizde kaldığımız bloğu zor bulurum mesela. o kadar fena.

ama buna rağmen kalkıp başka bir ülkeye 2 aylığına gideceğim.
tek başıma.
ingilizcem de öyle çok iyi değil aslında. çat pat geçineceğim artık.
üniversite öğrencisiyim. daha önce hiç tek yaşamadım, kıyafetlerimi kendim yıkamıyorum, yemek yapmayı hiç beceremem. hatta uçağa bile daha önce hiç binmedim.

ama korkmuyorum.
siz de korkmayın. atik olun. kendinize güvenin. işlerinizi kendiniz halledin.

hele bu devirde yol/iz bilmemek artık hiç sorun değil.

trafi ve moovit uygulamalarına bakın. sizin şehriniz var mı onlardan birinde? varsa indirin. ikisi de muhteşem. hangi duraktan bineceksin, kaç durak gideceksin, nerde ineceksin, ne kadar yürüyeceksin, otobüs ne zaman kalkacak… her birini gösteriyor.

telefonun haritalar kısmı da yürüyerek yol bulunacak yerlerde vazgeçilmez bir şey. telefona baka baka yolunuzu yürüyeceksiniz.

yön konusunda gerçekten rezil biri olarak söylüyorum bunu. inanın internetle yol bulmak çok kolay.

Çok acı bir şey yaşamışsınız sabırlar diliyorum en başta.. Eşinizin sizi böyle saçma bir şeyden dolayı yargılayıp üzmesi biraz garip.. Bence siz napın biliyor musunuz? Güzel bir havada tek başınıza eşinize nasıl yapacağım nasıl giderim diye sormadan çıkın.. Otobüse mi binmeniz gerekiyor? Sorun hemen birine öğrenin.. Sorarak öğrenin.. Gezin, alışveriş yapın.. Maaşınızı siz kullanın.. Eşiniz sizi sahiplenmekten çok kendine bağımlı hale getirmiş.. Ama sizin tavırlarınız onu bu hale getirmiş.. Siz kendinize güvenin.. Neden güvenmeyesiniz? Üniversite okumuşsunuz mesleğinizi elinize almışsınız... Ne kadar güzel bir şey özgüvenli olabilmeniz için.. Mesela okulum önüne mi geliyor gelmesin ben kendim gelirim diyebilin... Ayrıca kendinize dışarıda rahat takılıp kahve içebileceğiniz bir arkadaş edinin.. Gezdiniz tozdunuz eve geldiniz diyelim eşiniz de evde.. Yapın bir kahve de eşiniz için oturun gününüzün nasıl geçtiğini anlatın :) yapabilirsiniz atla deve değil en nihayetinde değil mi:) sevgiler.. Ayrıcaaaa kendini psikolog sanan akıl hastasını da hiç anlamadım.. Siz aldatıldınız sanırım bu kadar kesin konuşabildiğinize göre diyip çarpaydınız ya kapıyı..töbe töbee yaa adamı zorla deli eder o..

aynen ben de yön konusunda eksilerdeyim. sizden tek farkım ben cesur değilim. ama bugünden itibaren yeni bir pencere açıp bu olayı çözmeye çalışacağım.

8 aydır sen psikoloğun yolunu nasıl buluyorsun meraakkkkk içindeyimm....psikoloğa gittiğine emin misin????giitiğin yerde dr un adına soyadına bakıyorsun değil miii??? bakkala çakkala girmiyorsun dimi dr sanıp

evet aynen böyle yapacağım. aslında kendime güvensem başarabilsem daha az kavga edeceğiz eminim buna. sadece yer yön konusunda değil, her anlamda.

8 aydır sen psikoloğun yolunu nasıl buluyorsun meraakkkkk içindeyimm....psikoloğa gittiğine emin misin????giitiğin yerde dr un adına soyadına bakıyorsun değil miii??? bakkala çakkala girmiyorsun dimi dr sanıp
Laf söyledi bal kabağı.....

Zor bir durum beni de ailem kafeste büyüttü en basit ornegi ilk tek basıma toplu taşıma aracına bindigimde 18-19 yasındaydım şu an 20 yasindayim bir cok seye gec kalmisim gibi hissediyorum.

ozguven sonradan zor kazaniliyor gercekten.

8 aydır sen psikoloğun yolunu nasıl buluyorsun meraakkkkk içindeyimm....psikoloğa gittiğine emin misin????giitiğin yerde dr un adına soyadına bakıyorsun değil miii??? bakkala çakkala girmiyorsun dimi dr sanıp[/Q

ay ne alaka şimdi?

ben bu hayyatta böyle cvp verecek tek bir psikolog old.bile ınanmıyorumm...
Neden olmasın.? Söylediklerinizle kadını hiç anlamadığınız o kadar belli ki.. Takıldığınız şey gereksiz.. Doktor diye söylemez sanmayın.. Bu biraz kişilikle ve vicdanla da alakalı.. Neler görüyoruz.. Ayrıca komu bu değil..

ben 31 yaşında çıkıyorum o kafesten :) önce ailem sonra eşim. siz siz olun eşinizin size aileniz gibi davranmasına izin vermeyin. zincirler zor kırılıyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…