çok teşekkür ederim. bütün bu yorumlardan sonra bi silkelendim. adımlar atacağım kendimce. ancak daha önce de çok denedim eşime haber vermeden bir şeyler yapmayı.
mesela bi gün arkadaşıma gittim. gece 2 ye kadar oturduk. sonra eve taksiyle döndüm ve söylemedim. sonra sanki suç işlemiş gibi ağzımdan kaçırdım. bana yine çok kızdı gece 2 de takside ne işin var diye?
sonra en yakın üç gün önce, açtığımbi dava için avukatın ofisine gittim. eşim aramadan gitme demişti. aradım ama ulaşamadım. avukat o gün izinliymiş. eşime haber verdim avukat izinliymiş diye yine kızdı.
pazara gidiyorum aldığım her şey çürük çıkıyor eşim kızıyor artık öğren kazıklanmamayı diye.
bi gün bi ortamda bi arkadaşım bana eşimin yanında çok safsın dedi. eşim bana kızdı "insanlara şu imajı verme artık" diye.
bir gün facebookta kendi branşımdan hocalarla watsup grubu kurduk soru paylaşmak ve çözmek için. tanımadığın insanlara numaranı nasıl verirsin diye kızdı.
yani bu liste o kadar uzar gider ki. sürekli suç işleyen küçük çocuk gibiyim.
eşimi anlıyorum ama beni biraz rahat bıraksa her şey düzelecek mi yoksa kötüye mi gidecek bilmiyorum gerçekten.
bazen ben de kendime çok sinirleniyorum. karşımdaki insanın art niyetini göremiyorum. sürekli borç veriyorumgeri alamıyorum sonra borç verdiğimi unutuyorum falan. bi ara eğlenceli geldi tupper yapmaya başladım. herkes hediye istedi ve çok zarar ettim. eşime hak veriyorum ama kendimi nasıl düzelteceğimi de biliyorum ama nerde ne zaman nasıl tepkiler vereceğimi ayırt edemiyorum.
hem çok kapalı bi ailede büyüdüm babam aşırı otoriterdi hem de ben çocukluğumdan beri hep korkak bir insandım.
lütfen yazın ne söylemey istiyorsanız. ben hepsini okuyorum. çok ihtiyacım var her görüşe. artık sıkıldım bu durumumdan eşimin sinir krizlerinden.
Bence dikkat eksikliği de var aynı zamanda.
Mesela pazarda neden çürük alıyorsun? Bakmıyor musun? Bakıp mı görmüyorsun?
Kitaplar oku bol bol, odaklanma egzersizleri yapmanı öneririm. Hafıza geliştirme yöntemleri.
Buna dair kurslara gidebilirsin.
Eşin herşeye kızıyor o da ayrı mesele.
Kendi eksikliğini görüyorsun, borç verdiğin parayı geri alamıyorsan o zaman hayır veremem diyeceksin.
İnsanlara hayır demeye bir başlarsan devamı gelecek. Meselâ plan yap arkadaşlarınla, eğer tarih sana uyumuyorsa hayır bana uygun değil demeyi bil. Hayır şuan para için müsait değilim. Hayır bunu yapamam bana uygun değil vs vs vs.
Bu eşin için de geçerli. Tamam 2 de taksiyle dönmene, bir eş olarak tepki gösterebilir. Ama herşeye kızarsa sana ters teper.
Eşin Türkiye ye döndüğünde, psikoloğa beraber gidin. Eşinin de güven problemi var.
Arkadaşın sana saf dediğinde bundan rahatsız ol ve bunu belirt.
Kimsenin seni küçük görmesine izin verme.
İnsanlara tepkini gösterdikçe sana karşı tavırları da değişecek.