Psikoloji vs Hukuk

Peki dava alırken çevre falan eyvallah ama 35 yaşında bir avukatın, çevrenin gördüğü kısmı bir kenara bırakırsak gerçekten işini tecrübe yoksunu olduğu için en iyi şekilde yapması kolay değildir demek doğru mudur ?
Degildir cunku burada yas onemli degildir. Isini ne kadar titizlikle yaptigin onemlidir. Bazen 20 yillik avukatlarin fahis hatalar yaptigina sahit oluyoruz. Cunku arastirma zihniyetleri yok basma kalip zihniyetteler. Kendilerini gelistirmemisler yeniliklwrde haberdar degiller.

Ben hukuk okudum ama bitirmedim başka bir meslek yapıyorum. İş alanı açısından bence hukuk daha avantajlı. Bi kere hukuk bitirmek Türkiye’de çok prestijli görünüyor. Avukatlık filan yapmasanız bile atıyorum bankalara girebiliyorsunuz. Büyük şehirlerde avukatlık zor ama taşrada ya da küçük bir yerde oturuyorsanız ve çevreniz de varsa gayet iyi kazanan bir avukat olabilirsiniz. Psikolojide ofis açıp kendi adına çalışmak arkadaşlarımdan anladığım zor. Ciddi ruhsal sıkıntıları olanlar psikiyatriste gidiyor. Psikoloğa gidenler daha “keyfi” gibi. Bir zorunluluk yok yani. Lütfen kimse yanlış anlamasın iş potansiyeli olarak söylüyorum

Ayrıca hukuk fakültelerinde orta hatta daha yaşlı çok öğrenci vardır. Yani genç başlanması gerekli olan bir meslek değildir hukuk

Ayrıca hukuk fakültelerinde orta hatta daha yaşlı çok öğrenci vardır. Yani genç başlanması gerekli olan bir meslek değildir hukuk
Sizin bitirmeme sebebiniz hukuk bölümünün kendisi mi yoksa daha özel sebepler miydi

ayy ergen gibi 30 yaşımda açtığım konuya bakın o_O arkadaşlar bunun adına çaresizlik deniyor :KK43: ben kimyagerim ve sağlık bakanlığında çalışıyorum. Mesleğimden nefret ediyor bu sebeple Sınava hazırlanıyorum. Sosyal bilimler alanında yetenekli ve istekli olduğum halde sayısal bilimlere yönlendirildim ve hapsolduğum bir hayatı yaşıyor gibiyim.

Psikoloji ve hukuk farklı bölümler ve en çok arzulanan bölüm tercih edilmeli evet ama bir de gerçekler var. 30 unda üniversiteye giren 34 yaşlarında mezun olan birinin 22 yaşında mezun olmuş çakı gibi gençlerle aynı sektörde tutumabilmesi gerek.

İş hayatında kolay tutunabilmek ekseninde iki meslekle ilgili bilgisi olanlar yardımcı olursa beni çok sevindirirsiniz .
Bende kımyagerım ve en cok istedıgın sey suan sağlık bakanlığına atanabilmek siz neden memnun degilsınız sorunuza da, soyle cevap vereyim kardes im psikolog öyp ile 2012 yılında atandı kısmet olursa 1 sene sonra doktorasını bitiriyor. Kolay bir bolum degil bir sınav İcin 8 kitap okuduğunu biliyorum ama belli ki azimli bir İnsansınız yaparsınız Kımyagerlere gore cok dusuk puanlarla atanıyorlar, akademik olarakta ihtiyac olan bir bolum cunku ataması kolay oldugu İcin herkes üniversitede kalmayı dusunmuyor bunlar kardesımden duyduklarım. Hukuk ta hep ilgimi ceken bir bolum oldu ama benim donemımde fen bolumune gidince ea tan bir bolum secip kazanabilmek mucızeydı oyle de kaldı. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun umarım sectıgınız alan size mutluluk getirsin

Bende kımyagerım ve en cok istedıgın sey suan sağlık bakanlığına atanabilmek siz neden memnun degilsınız sorunuza da, soyle cevap vereyim kardes im psikolog öyp ile 2012 yılında atandı kısmet olursa 1 sene sonra doktorasını bitiriyor. Kolay bir bolum degil bir sınav İcin 8 kitap okuduğunu biliyorum ama belli ki azimli bir İnsansınız yaparsınız Kımyagerlere gore cok dusuk puanlarla atanıyorlar, akademik olarakta ihtiyac olan bir bolum cunku ataması kolay oldugu İcin herkes üniversitede kalmayı dusunmuyor bunlar kardesımden duyduklarım. Hukuk ta hep ilgimi ceken bir bolum oldu ama benim donemımde fen bolumune gidince ea tan bir bolum secip kazanabilmek mucızeydı oyle de kaldı. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun umarım sectıgınız alan size mutluluk getirsin

Ben sosyal biriyim ve laboratuvarda yaptığım su kimyası analizleri ve zaman zaman baktığım biyokimya son zamanlarda beni boğmaya başladı. Sadece analiz sadece formül sadece kağıt kalem. Benim insanla bir arada olmam lazım. İçinde insan olan bir iş yapmam lazım .

Psikolog olsam da devlette olmak istemem. Çünkü klinik psikolog değilsen hasta bakma yetkin yok. İki test tutuştur eline cevaplasın gönder psikiyatra versin ilacını. En azından ben öyle biliyorum.

Aslında kaşınıyorum sanırım.
Ama denemeden ikna olamayacağım.
Umarım başarırım, sağolun. Olmazsa da nasılsa mesleğim var avuntusuyla yetineceğim.

Back
X