psikolojik bir durum bakarmisiniz?? bir yakınının sorunuuu

Askmanl1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2016
348
149
33
29
Merhaba kk

Size danisacagim şey benimle ilgili olmayan eşimin teyzesinin sorunu lütfen bilgisi olanlar yazarsa sevinirim..

Teyzenin 17 yaşında bir kızı var ergenlik çağında diyebiliriz. Bu kız ne istersem yapılmalı ne dersem olacak ben bagirirsam kimse karismicak, ben susarsam kimse konusmicak tarzında.. gecenin bir yarısı bile teyzemin terziyi açmasına bile mecbur bırakıyor. Yani çekilmez bi kiz. cok açık saçık giyiniyor ailesi de kapali ve haliyle laf söz oluyor. Kız kendinden 10 yas büyük birinden bile çekinmeden telefon numarasını alabiliyor.. bu günde kavga etmişler ablasıyla ablasına ağza alınmayacak sözler söylemiş. Annesi artık dayanamayıp suç duyurusunda bulundu. Kızı annesini tehtit etti siz görürsünüz günlerinden. Yarın annesi dilekçe verecek tedavi etmeleri icin. Ancak annesinin korkusu var acaba doktora rol ypip kandırır mi diyor? Yani kendini düzgün gösterir mi diyo? Sizce doktor anlar mı rol yaptığını? Yada yatırırlar mi dilekçe verdiği gibi çünkü annasi kafayı yemek üzere..

annesi kızı ablasina kufretti diye savcılığa mi verdi
eğer öyleyse çok yanlis bir davranış aile herhalde bu kızı geri kazanmak hic istemiyor
psikologla vs.gorusebilirdi şikayet etmek yerine
Hayır ama çok kötü şeyler yaşattı ailesine o yüzden yoksa tbiki ablasına laf söyledi diye kim verir kizini. Ayrıca gel tedavi ol dedi ama kız hiç bir şekilde kabul etmiyor. Teyzede kızından dolayı hastanede tedavi gormustu yeni çıktı artık gucum yok diyor..

Merhaba kk

Size danisacagim şey benimle ilgili olmayan eşimin teyzesinin sorunu lütfen bilgisi olanlar yazarsa sevinirim..

Teyzenin 17 yaşında bir kızı var ergenlik çağında diyebiliriz. Bu kız ne istersem yapılmalı ne dersem olacak ben bagirirsam kimse karismicak, ben susarsam kimse konusmicak tarzında.. gecenin bir yarısı bile teyzemin terziyi açmasına bile mecbur bırakıyor. Yani çekilmez bi kiz. cok açık saçık giyiniyor ailesi de kapali ve haliyle laf söz oluyor. Kız kendinden 10 yas büyük birinden bile çekinmeden telefon numarasını alabiliyor.. bu günde kavga etmişler ablasıyla ablasına ağza alınmayacak sözler söylemiş. Annesi artık dayanamayıp suç duyurusunda bulundu. Kızı annesini tehtit etti siz görürsünüz günlerinden. Yarın annesi dilekçe verecek tedavi etmeleri icin. Ancak annesinin korkusu var acaba doktora rol ypip kandırır mi diyor? Yani kendini düzgün gösterir mi diyo? Sizce doktor anlar mı rol yaptığını? Yada yatırırlar mi dilekçe verdiği gibi çünkü annasi kafayı yemek üzere..

Ruhsal bir hastalık değil ki hastaneye yatırsınlar çocuğu. Aileyle anlaşamıyor, şımarık biraz da ergenliğin getirdikleri var, sadece psikolojisi bozuk. Annesinin şikayeti ya da hastaneye yatırma talebi bu kızı düzeltmek yerine daha beter edecektir. Ailece kızı kaybetmek için uğraşıyorlar gibİ geldi bana.

Ruhsal bir hastalık değil ki hastaneye yatırsınlar çocuğu. Aileyle anlaşamıyor, şımarık biraz da ergenliğin getirdikleri var, sadece psikolojisi bozuk. Annesinin şikayeti ya da hastaneye yatırma talebi bu kızı düzeltmek yerine daha beter edecektir. Ailece kızı kaybetmek için uğraşıyorlar gibİ geldi bana.
Gerçekten öyle bir niyeti yok yani gordugumu söylüyorum. Annesine kufrediyor ve seni geldiğin yere (hastaneye) geri yatircam diyor. Şuan eve doğru yola çıktı polisler aracılığıyla çünkü kaçmıştı. Mesaj atmış geldiğim de hepinize bunların hesabını soracam yazmış

Hayır ama çok kötü şeyler yaşattı ailesine o yüzden yoksa tbiki ablasına laf söyledi diye kim verir kizini. Ayrıca gel tedavi ol dedi ama kız hiç bir şekilde kabul etmiyor. Teyzede kızından dolayı hastanede tedavi gormustu yeni çıktı artık gucum yok diyor..

ne yaşattı biraz anlatsaniz bence bu kız biraz da aile baskısı yüzünden bu halde
gencecik kızı cezaevine yollayınca mutlu mu olacak ya da para cezası vs. carptirilinca o kız tamam anne seni çok seviyorum diyerek uslanacak mi
bence tam tersi ailesine kin duyacak ve bir daha geri kazanma şansları asla yok

Gerçekten öyle bir niyeti yok yani gordugumu söylüyorum. Annesine kufrediyor ve seni geldiğin yere (hastaneye) geri yatircam diyor. Şuan eve doğru yola çıktı polisler aracılığıyla çünkü kaçmıştı. Mesaj atmış geldiğim de hepinize bunların hesabını soracam yazmış

Belli ki kıza başından beri çok yanlış davranılmış. Çocuklar durduk yere bu hale gelmezler. Sorunun temeli ailededir.

ne yaşattı biraz anlatsaniz bence bu kız biraz da aile baskısı yüzünden bu halde
gencecik kızı cezaevine yollayınca mutlu mu olacak ya da para cezası vs. carptirilinca o kız tamam anne seni çok seviyorum diyerek uslanacak mi
bence tam tersi ailesine kin duyacak ve bir daha geri kazanma şansları asla yok
Tabi anlatayım. Bu kize bir kere istediği her şey alınıyor çünkü alınmadığın da olay yaratıyoruz. İstediği zaman dışarıya cikabiliyor. Açık giyiniyor ki ailesi kapalı herkesin lafina rağmen annesi kizini savunuyor. Ama kız hic bir şekilde değerini bilmiyor mecbursunuz diyor. Ablası kuruşuna kadar ona harcıyor ama ufak bir hata da ablasına saldırıyor dovuyor bile.. bunlar daha bir kaçı.

Tabi anlatayım. Bu kize bir kere istediği her şey alınıyor çünkü alınmadığın da olay yaratıyoruz. İstediği zaman dışarıya cikabiliyor. Açık giyiniyor ki ailesi kapalı herkesin lafina rağmen annesi kizini savunuyor. Ama kız hic bir şekilde değerini bilmiyor mecbursunuz diyor. Ablası kuruşuna kadar ona harcıyor ama ufak bir hata da ablasına saldırıyor dovuyor bile.. bunlar daha bir kaçı.

peki bu kıza sakinca derdi ne sorulmuş mu
gidiyorsa okuldaki rehber öğretmene danisilmis mi
savcılığa şikayet tekrar ediyorum yanlış bir karar
ve ben bu kizin daha da ailesiyle ilişkisinin duzelecegini sanmıyorum
elbet bir gün hatalarını anlar elbet bir gün düzelir aklı başına gelir
ama ailenin yaptıklarını da unutmaz

Psikolog - Psikiyatr yardımı alsınlar.
Ergenlik döneminde bazı rahatsızlıklar ergenlik sorunlarıyla karıştırıldığı için daha ağır hale gelebiliyor ilerleyen yaşlarda.

Öncelikle kızın annesi gitsin bi doktora danışsın "Ne yapabiliriz" diye,
gerekirse hep birlikte aile terapisi alsınlar, danışman yönetiminde sorunları ne ise açık açık hepsi beraber konuşsunlar. Bazı durumlarda, ailenin dışından profesyonel birinin yönetimi gerekir kişilerin doğru iletişimi yakalayabilmesi için.

Bu önerimi es geçmeyin, şikayetle vb. olacak şeyler değil bunlar.

Allah evladın da hayırlısını versin. Bu durum ailenin yaklaşımıyla alakalı kesinlikle. Savcılağa verme durumu ise daha ilişkilerini daha kötü hale getirecek.

Yani savcılık kararı ile evden alınan ve Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine gönderilen 17 yaşındaki bir kız çocuğu muhtemelen daha da nefret edecektir ailesinden.

Teyzenin tutumu yanlış .
Ha ben evlattır gerekirse gelsin kafamıza s...ın ama ses etmeyelim tarafı biri değilim .
Kızın ergenlik, baskı, depresyon,arayış,şımarma... gibi sebeplerden elbette davranışları normal değil. Ama polis zoru ile evden alınmasını .... yok olmaz ya . İyice kaybeder evladını . Geri çeksin.

İyi bir psikiyatr bulun , önce derdi/sorunu ne o öğrenilsin .

Ailenin davranışı çok yanlış.

Bu kız henüz reşit değil. Psikiyatrik tedavi için böyle yapılmasını geçtim. Polis ifadesinde ben bu aileyi istemiyorum, devlet koruması altına girmek istiyorum dediğinde ve başardığı zaman bu aile ne yapacak.

O çok önem verdikleri elalem "Iyi olmuş, kurtuldunuz, " dediği zaman ailesinin başları göğe mi erecek. Hiçbir çocuk kendiliğinden bu hale gelmez.

Siz ne kadar annesi savunuyor derseniz deyin. Ailenin örflerine ters düşecek şekilde davranması hep elalemcilik ve toplum baskısı yüzünden zaten.

Bundan daha şımarık çocuklar gördüm, hiçbir ailenin bu şekilde davrandığını görmedim. Çocuğu kaybetmişler artık. Bu saatten sonra başının üzerine alsalar nafile.

ergenlık dönemını bıraz sarsıntlımı geçırıyor acaba . ergenlk bıttıgı zaman hala kısılıgınde kalma rıskı wardır bence ilk önce ailesi kızını almadan iyi bir uzmana gitsin onla konussun.çocuk bu davranısları sergılemesınde aılesınınde katkısı oldugunu dusnuyorum.nasıl bır cocuklk gcırmıs bılemeyız aılesı tarafndan.ilk önce aılesının ıyı bır uzmana gıdıp arayı bulup kızını tatlı dılle göturmesı lazm.bir yere felan yatırılcak durumu yok zaten

Sorun bence yanlış yetiştirme
Yani, şımarık buyutulmus ne dese yapilmis hayir denmemis
Su an o yaslardaki lise cagindaki bir cok gençten farksiz
Biz toplum olarak hic bir seyin dengesini tutturamiyoruz ya cok sıkı yetişiyor ya cok serbest!
Bence bir psikolog/psikiyatr/pedagogdan yardım alınmalı
Hatta ergen psikologlari bile var

Sorun bence yanlış yetiştirme
Yani, şımarık buyutulmus ne dese yapilmis hayir denmemis
Su an o yaslardaki lise cagindaki bir cok gençten farksiz
Biz toplum olarak hic bir seyin dengesini tutturamiyoruz ya cok sıkı yetişiyor ya cok serbest!
Bence bir psikolog/psikiyatr/pedagogdan yardım alınmalı
Hatta ergen psikologlari bile var
Kesinlikle size katılıyorum. Her hatası gözardı ediliyor. Oda fırsata çeviriyor.

Ne diyecegimi bilemedim kendimi 17 yasindayken dusundumde bende cok asiydim ama aileme saygisizlik yapmazdim. Ama ailem polis zoruyla beni goturseydi eger onlari silerdim sanirim kotu bisey ne yaparsa yapsin evlat sonucta. Agir bir ergenlik geciriyo olmali. Aile simarik yetistirmis sanirim o yuzden arsizlasmis herseyi istiyor..

Arkadaslarimizin yorumlarini okudum bencede savcilik filan yanlis daha gencecik bir genkiz ve kiz evlat yetistormek cok.zor kaybetmesi cok kolau benim kiz kardesimde hemen hemen o yaslarda bnzer yanlis davranislarda bulunuyodu cok yakin bi arkadasi yakindan ilgilenerek duzelmistir oda bize.eziyet ederdi tabi eskiden maddi sikintilardan dolayi gonderememistik psikolaga ama.hepmizin.destegilyle.duzeldi evlendi ev hanimi oldu sakin cocugun.hafiziasinda derin izler.birakcak hatalar yapmayin duzelcegine.aileden.nefret.eder cunku aileden uzaklastigini daha cok hisseder ve bu bir.kiz cocugu cok.dikkatli adimlar atilmasi lazim

Back
X