psikolojik bir rahatsızlık mı?

madamerica

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2011
768
6
46
İstanbul
Bu durumun benim için büyük bir sorun oldugunu yenı farkedıyorum.çünkü eşim çok rahatsız olmaya basladı.ben önceden beri bir tartışma içindeyken nedenini çözemediğim şekilde bir anda sinir anıyla gözlerim doluyor.karsımdaki kişiye görede değişiklik gösterebiliyor ya gözlerim doluluğuyla kalıyor yada hıckıra hıckıra aglamaya baslıyorum.bunun psikolojik bir rahatsız olabılecegını bugune kadar hıc dusunmedım ama hem bundan bıktım hemde eşlim cok rahatsız oluyor ve üzülüyor buda beni üzüyor. na yapacağımm???

psikolojik rahatsızlık olduğunu sanmam. bu sizin kızgınlığa verdiğiniz duygusal tepki elinizde değil ki. ama eşiniz açısından düşününce de zor bir durum. en ufak tartışmada ağlamanız mutlaka onu üzer ve yorar. her defasında alttan almak zorunda kalabilir. tartışma anında derin derin nefes alıp 10a kadar saysanız bu durumun üstesinden gelemezmsiniz ki. eminim bu anlık bi tepkidir o an o hissi yenebilseniz belki ağlamadan tartışmayı sürdürebilirsiniz. daha da üstesinden gelemezsiniz bu durumla başa çıkmanın yollarını bulmak için profesyonel yardım alabilirisiniz

Bana da psikolojik sorunmuş gibi gelmedi, herkesin kızgınlığını, öfkesini dışavurumu farklıdır. Kimisi susar, kimisi avazı çıktığı kadar bağırır, kimisi kırar döker, kimisi de sizin gibi tepki verir. Bence anormal bir durum yok.

Psikolojik bir sorun olduğunu düşünmüyorum bende..
Herkesin olaylara karşı tepkisi farklıdır buda sizin tepkiniz.

İç boşalımınız bu şekildeyse ve kendinizi tutmaya çaılışırsanız, işte o zaman sorunlar başlayabilir.

ilginize ve yorumlarınıza tesekkur ederım ama bu artık benıde eşimide yoruyor aramzda buyuk bır problem halıne geldı kendme engel olamıyorum.o gayet sakın konusurken ben aglamaya basladıgımda kendımı kaybedp bılıncszce bagırmaya baslıyorum.o bagırma dıyo ben bagırmadıgımı ıddıa edıyorum.sonra pişman oluyoırum evet bagırdım dıyorum.hem eşim neyse dıyorum ama baskalarının karsısındada aynı duruma dusmek ıstemıyorum.

Bence kendinizi suçlamayın.. Bu konuda eşiniz çok daha hatalı.

Bunun psikolojik bir sorun olduğunu söylemesi, tartışma anında sürekli bağırma demesi yanlış bir yol. Beyin bunu istemdışı yapmaya devam eder.

Öncelikle, özellikle tartışma anlarında bunu size asla söylememeli, birazda siz gayret etmelisiniz bu şekilde çözülür inşaallah sizi rahatsız eden durum.

benimde oyle oluyor, bir tartisma aninda hemen gozlerim doluyor,yaslar akiyor tutamiyorum.Onemli bir durum degil bence,demek vucudumuz boyle tepki veriyor!

eşimin bana bunun sorun oldugunu söylediğini kastetmedm ztn o asla boyle bısey soylemedı ama ben böyle oldugunu dusunuyrm.cnku uzuluyor ben agladgmda o haklı olsada susmak zornda kalıo ustne bırde kendını sucluyor.cnku ben o noml seklde konusurken brden gerekmedıgı halde bagrmaya baslıyorm.snrası da bahsettıgım gıbı gözyası aglamaya baslıyorm hemen hatta okdr kı hıckırmaktn konusamıyorm

bu sorun bizde ailecek var.annem ve kardeşim tedavi oldu şimdi ağlamıyorlar.
bende en kısa zamanda olucam.
nasıl bı tedavı gorduler.
benimde oyle oluyor, bir tartisma aninda hemen gozlerim doluyor,yaslar akiyor tutamiyorum.Onemli bir durum degil bence,demek vucudumuz boyle tepki veriyor!

demekki öyle ama ben boyle surup gıtsn ıstemıyorm

aynı durum bende de var .benımde gozlerım anıden dolar ve aglamaya baslarım .hatta bır arkadasımla tartısıyorsam aglamamak ıcın sekılden sekıle gırer dudaklarımı buzer daha da komık olurum .ya pıskolojık bır durum ya da sulu gozluyuz cnm.

aynen öyle ailemden biriyle yada esımın yannda oldugunda pek umursamıyorm yada anıden cıkıyor ama bı baskasının yanında oldugunda kendımı tutmaya calısıyorum.

bence psikolojik bir sorun olabilir.
Son 2-3 aydır aynı şeyi yaşıyorum, ufak sorunlar bile olsa tartışırken direk ağlamaya başlıyorum.
Uğraşıyorum ama engelleyemiyorum.
Önceden olsa ne olursa olsun birilerinin yanında ağlamazdım.
Şimdi anlayamıyorum gidiyor niye böyle
.

bendede bu var galiba sevdiğim bi insanla tartışırken sinirden gözlerim doluyo eğer konulursam aglamya başlıyorum , bu yuzde konuşacak kıvama gelene kadar susup derin nefes almaya çalışıyorum aglamayacagıma emin oldugum zaman konuşmaya çalışıyorum

sinir boşalması yaşıyorsunuz... acaba bazı şeyler mi var içinizde biriken?

Bir psikolojik danışman olarak bu durumun psikolojik bir rahatsızlık olmadığını söyleyebilirim. Bu durum sizin olaylara karşı gösterdiğiniz bir tepki. Kimi ağlayarak rahatlar, kimi bağırarak, kimisi de etrafına saldırgan davranışlar göstererek... Bence kişiye ve çevresine en az rahatsızlık veren tepki çeşitlerinden bir tanesi ağlamak. Aynı durumu ben de yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum. İçiniz rahat olsun herhangi bir problem durumu görünmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…