psikolojik ilaç kullandığım için arkadaşım dalga geçti

Morbidanqel

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2014
863
375
323
yurtta kalıyorum bigün çekmecemde unutmuşum ilaçlarımı dolabıma kilitlememişim arkadaşım bakmış.. bigün küçük bi yüzden tartışma çıktı ''bana sen ruh hastasın o yüzden ilaç kullanıyosun'' diyip yüzüme vurdu bende odamı değiştirdim kimse bilmiyor ilaç kullandığımı kesin çekmecemi karıştırıp okudu reçetesini falan bu olaydan sonra ilaç içmek istemiyorum deli muamelesi gördüm resmen

böyle bir şeyi dile getirdiği için asıl ruh hastası olan o açığa çıksa inan bir sürü dert arkadaşın bile olur hepimizin ya ailesinde yada kendimiz bir antidepresan kaygı obsesyon vs. ilaç kullanmışlığı var
herkes grip olacak değil bazımızında ruhu beyni rahatsızlanıyor ve grip olmak kadar normal

bu tür insanlar her zaman olacaktır.
insanların zayıf noktalarını yüzlerine vurup aklı sıra onları utandıracaklar.. bu insanların fiziksel olan beğenmedikleri yönlerinin hatırlatılması gibi..örneğin saçları dökülen bir kadına "benimle uğraşacağına git kel kafanla uğraş, erkek gibi saçın dökülüyor" bu benim şahit olduğum bir örnek. arkadaşın saçları tepeden bakınca baya açıktı ama hiç birimiz nedenini sormamıştık. yani aldırış etme bu kıza..

Asıl o ruh hastası normal bi hastalık gibi bu da acaba ne zaman olgunlaşıcak bu tür insanlar sen sıkma canını boşver öyle birisi olucağına aklı başında ol insanların zayıf yönleriyle dalga geçmek yerine anlayış göster.

Oda değişmenize sevindim, yerinde bir karar olmuş.
Böyle sığ görüşlü insanlarla yaşanmaz.
Ben de depresan ilaçlar kullandım .
Hala uyku sorunlarım yüzünden bazen ilaçlarımı alıyorum...
Olması gereken de bu ..
O , bu , şu kimseyi ilgilendirmez.

Bir çok insan psikolojik rahatsızlığı olduğundan bihaber bırak ilaç kullanmayı, sen en azından tedavi olmaya çalışıyorsun da bu ortalıkta gezen kendini bilmezleri ne yapacağız bilmiyorum

amaaan derdine bak....
ilaç kullanmayı filan niçin bırakıyorsun ki.
Sen iyileşmeye çalışıyorsun onun bunun lafına takılıp kendini hasta hissetmeye değil.

insanlar bu psikoloji sorunlarinda maalesef cok cahiller, gunumuzde antidepresant, sakinlestirici veya baska ilaclaclar kullanan insanlara deli gozuyle bakanlar oluyor kesinlikle bu laflari ciddiye almayin. sen tedavini oluyorsun arkadasina tavsiye et onun ihtiyaci var.

Ben en azından tedavi oluyorum senin gibi piskopat piskopat dolanmıorum ortalıkta diyin

aynen öyle.. siz siz olun bu tür ilaç kullananlara tavsiyem özellikle toplu yaşanan yerlerde ilaçlarınızı unutmayın saklayın..sadece ilaç değil özel eşyalarınızı da tabiki... bu olaydan sonra günlüğümü,ilacımı, paramı değerli eşyalarımı saklıyorum dolabıma kilitlemeyi unutmuyorum insanlar milletin özelini bilmeye ne kdr meraklı bi arkadaşına söylemiş ilaç kullandığımı gelmiş bana soruyor neden ilaç kullanıyosun bişe varki insana boşuna ilaç vermezler'' diyor yahu sanane !

Arkadaşınızın ruh sağlığı çok çok bozuk..
Ve muhtemelen çok mutsuz.
Sizin yerinizde olsam ona acırdım.
Ve de kesinlikle muhatap olmaz umursamazdım..
İlaç kullanıyorsunuz diye sizden uzaklaşacaksa insanlar daha iyi..
Gereksizler kendiliğinden ayıklanmış olur hayatınızdan..

bu olaydan sonra ilaç içmek istemiyorum deli muamelesi gördüm resmen

İnsanlardan gördüğümüz muameleye göre yaşarsak yandık.

Çekemeyeni var, olgunlaşmamışı var, kötü niyetlisi var.

Manken gibi kıza çok zayıfsın derler, kilo alıp duba gibi olsun isterler.

Çalışkan çocuğa inek derler, tembellik etsin de kendileri gibi olsun isterler.

Sağlığı için ilaç kullanana deli muamelesi yaparlar, tedavi olmasın sürünsün isterler.

Siz kendiniz için iyi olanın ne olduğunu bildiğiniz için doktora gitmişsiniz.

Bundan sonrasında da sizin için iyi olanı yapmaya devam edeceksiniz.

Sizin sağlığınızı, mutluluğunuzu istemeyen insanların dediklerini yapmayacaksınız.

Asıl delilik bu olur.

Gunumuzde bunlar cok normal ve olagan durumlar, psikolojimiz daha cok baski altinda.
ancak anlam veremedigim bunu hicbirseyden haberi olmayan biri soylemis olsaydi gulup gecilirdi ama universite okuyan birinden boyle bir yaklasim gercekten icler acisi.bosuna dememisler "okumak cehaleti alir, esseklik baki kalir."diye...
Bence bunu bir daha gundeme getirirse, o ilaci icmezsem seni oldurebilirim, dua et iciyorum gibi kinayeli bir laf kullanarak, sakayla karisik agzini kapatin.ilaclarinizi aksatmayin muhim olan sagliginiz.

hem ruh sağlılığın bozuk diyorsun hem benimle uğraşıyorsun deyip hain bir gülüş yapın tırssın bıraksın peşinizi
bende yurtta kaldım hiç bir eşyamı ortada bırakmazdım.çöpümü bile bırakmazdım ne yedin nereden aldın sorularıyla uğraşmamak için.

her insanın böyle dönemi olur bu ilaçlar tedavi için kimse zevkine kullanmıyor.
kendisi boş konuşmus takmayın üzülmeyin.Aciz insanlar her yerde var

deliyim ben kafamı bozma ne yapacağım belli olmaz de yüzüne bakıp deli deli gül bence
korkup oda bile değiştirir!
ben de ilaç kullandım kısa bi süre, bi yerin ağrırken ağrı kesici içmek nasıl normalse ruhumuz ağrırken onu iyileştirmek de o kadar normal.

18yasimdan beri aralikli olarak antidepresan kullanoyorum.oss sinavinda ilk bine girdim.bu ilaclari kullanmak ruh hastasi olmak anlamina gelmez.ilaclarini ihmal etme.toplumumuz cahil kimse bilmesin ilac ictigini.o kiza gelince keske oda tedavi olsa ciddi bir sikintisi var bence yoksa universiteye giden biri boyle sacmalamazdi.sen varsan hayat var sen yoksan hicbirsey yok.bosver sacma sapan insanlari sen kendinle mesgul ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…