Öncelikle şunu söyleyim mide rahatsızlığının psikolojik olması için bence midede de bir sorun olması gerekiyor. Şöyle ki hayatım boyunca çok hassas midem olmuştur kokudan şundan bundan hep psikolojik sanırdım bir öğrendim ki astım hastasıyım sonra öğrendim ki astımımın sebebi reflü. Bulantılarım da reflü gastrit ve sinüzitten dolayı hassas olan midemin stresi üzüntüyü kaldıramamasından. 9 yıldır böyleyim ağlayınca, yüksek sesle gülünce, bağırınca, diş fırçalarken, sinirlenince, üzülünce bulantı ve öğürme başlıyor. Özellikle sabahları aç karnına bir bulantı alıyordu ki sorma. Bir lokma yemek mümkün değil. Öğlen 1-2 olacak da ben yemek yiyeceğim. Kusma çok üzülünce oluyordu bende , ağladıkça kusuyordum kustukça ağlıyordum. şu yaşadığın şey sadece psikolojik olamaz. Ben de bir sürü test yaptırdım helikobakteri büyük abdestte bakıldı çıkmadı ama kesin sonuç değilmiş endoskopi olmam lazımmış doktorun ilaç vermesi için. Korktuğum için deneme yanılma bir şeyler yaptım.
Öncelikle mide için kullanılan şurupların etkili olmadığına şahit oldum. Rennie gibi çiğneme tableti formunda olanlar daha etkili nedendir bilmiyorum.
Kendi uygulamama gelecek olursam kudret narı salçası diye bir şey buldum. Kimi yerde yağı filan var hayır onlar değil salçasını kullandım. İğrenç ötesi kokusu olan kusmuk gibi kokan bir şeydi tadı acımtırak turşu gibi sanki. 40 günlük dozaj halinde. Onu aldım 40 gün kullandım kendine has uygulama şekli var leblebi ile kullanılıyor. Sabah kalkınca da bir çiğneme tableti alıyordum. Ara sıra sabahları mide koruyucu aldım. Çok az leblebi yemek de iyi geliyor. O kırk günden sonra iyiyim. Sürekli olan bulantılarım yok diyebilirim çok çok üzülmezsem sorunum yok şu an. Ara sıra gaz oluyor yağlı baharatlı yediysem üşüttüysem bu da bulantı yapıyor bunun için yanımda rennie ve bulantı ilacı taşıyorum. ben anladım ki sadece psikolojik değil midem sağlam olmadığı için etkileniyor