• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik mide bulantısı mı?

Dediginiz gibi reflu dedi doktor da. O kadar asit cikmis ki bogazima dilimde ödeme sebep olmus. Bogazimda yumruk hissi ondanmis bogazini tahris etmis dedi doktor. Rennieyi gunde uc kez kullan dedi. Mide koruyucu da 2 kere. Bu reflu nicin oluyor nasil tamamen geciririm :KK43:
Reflü için diyet vermesi lazım.
Ayrıca reflü o kadar mide bulantısı yapmaz. Sadece gece yapar asit Boğaza geldiği için. Geçmiş olsun. Umarım ilaçlar iyi gelir

Dediginiz gibi reflu dedi doktor da. O kadar asit cikmis ki bogazima dilimde ödeme sebep olmus. Bogazimda yumruk hissi ondanmis bogazini tahris etmis dedi doktor. Rennieyi gunde uc kez kullan dedi. Mide koruyucu da 2 kere. Bu reflu nicin oluyor nasil tamamen geciririm :KK43:
Benim bildiğim kadarıyla mide girişinde bir sorun oluyor yani tam olarak tıbbi açıklamasını hatırlamıyorum ama o girişi bi kapakçık gibi düşün, bazı insanlarda biraz geniş oluyor ve asit mideden yemek borusuna kaçıyor. Mide asiti çok güçlü olduğu için yemek borusunu tahriş ediyor. Boğazda yanma oluyor sabahları ağızda acı tat olur yemekten sonra uzanırsın acı du gelir, diş çürüğü artar v.s. asitli yağlı baharatlı şeylerden uzak dur. Özellikle paketli gıdalardan.. Mayalı şeylerden uzak dur. Gece yatmadan birazcık sarı leblebi ye çok faydasını görürsün midenin suyunu alıyor. Kesinlikle 2 ya da 3 yastıkla yat zengin yatışı :cool:Eski mesajlarımda kudret narıyla ilgili mesajım var kesin çözüm istiyorsan bul ve uygula. Mucize gibi hayatım değişti resmen benim.

Ben seni çok iyi anlıyorum reflü çok ciddi anlamda bulantı yapıyor kusma yapıyor zaten kusma denilen şey mide içeriğinin ağıza gelip atılması. En birinci sebebi reflü. 1 -2 yaşındaki bebekte rastlamıştım mesela o da yediği an çıkarıyordu. Bende sürekli bulantı yapıyordu ama çıkarmıyordum çünkü yemiyordum bildiğin aç yaşıyordum sadece muz tuzlu ayran çubuk öyle idare ediyordum. Şimdi Allah A binlerce şükür sabah 7 de bir kase çorbamı hergün içerim, öğlen gayet tıka basa yemeğimi yiyip akşam yemeğine zil zurna acıkıyorum.bu benim için büyük gelişme.

Benim bulantiyi reflu yapmiyor ama biliyorum. Reflum bes ay once endoskppide cikti ama hic agzima su falan gelmiyordu benim. Antidepresan ictim helipak bittikten sonra sanirim o zehirledi beni. Mide bulantim var ama bogazimda kucuk dilime yakin yerde bir suru putur putur seyler cikti onlar ogurmeme sebep oluyor. Ben patates iciyorum sıkıp cig patates cok iyi geldi cidden ilaci biraktim baya hafifledi bogazimdaki o seyler. Dun bol su ictim yuksek yastikta yattim cok sukur iyi geldi inşAllah Allah tum mide sıkıntısı cekenlere sifa verir cidden mide zorluyor insani. O dediginiz tarifi okudum ben ama kokusu ve tadiyla ilgili emin olamadim yumurta bile yiyemiyorum kokuyor diye ne zamandir :(

Kizlar ben eftye gittim mide bulantim %70 azaldi. Bi seansim kaldi ona da gidince insallah biticek. Psikologa gidicektim ama karsima baska bi sey cikti ve gittim memnun kaldim. İsteyen olursa ozelden numarasini verebilirim. Mesaj atin bana ozelden

Kizlar ben eftye gittim mide bulantim %70 azaldi. Bi seansim kaldi ona da gidince insallah biticek. Psikologa gidicektim ama karsima baska bi sey cikti ve gittim memnun kaldim. İsteyen olursa ozelden numarasini verebilirim. Mesaj atin bana ozelden
Ne çabuk tedavi oldun da son seansın kaldı? Daha 12 sinde bu şikayetin vardı her gün seans mı verdiler.

Kizlar anlatiyim hemen. Benim ailem izin vermedi herhangi bir yere gitmeme psikolog veya o tarz bir yere. Ben psikologa gitmeye karar verdim ama seansi cok pahaliydi bir suru yere baktim yani. Ve bana kesin bir sey soyleyemediler ne kadar surecegini vs. Bir arkadasim gittigim yeri onerdi. Ben psikologa randevu almistim bi seansa gidecektim param yetmiyodu cunku. O gun arkadasimin dedigi yeri aramaya karar verdim. Cunku cok kisi sifa buluyormus. Eft yi ben de bilmiyordum daha once netten bakabilirsiniz eft vuruşlari ve etkileri yazip. Bir seansa gittim 2 bucuk saat surdu bir seansa daha gidicem bu hafta insallah. Gittigimden beri sorunum cok azaldi sadece sabah azcik midem bulaniyor. Yemek yiyorum. Ben disari cikmaya korkan ben dun tum gun disardaydim inanilmaz mutluyum bu sebeple onermek istedim. Gitmeden gormeden oneremezdim suan baya memnunum. Eft hizli bir yontem. Psikplog tedavileri uzun suruyor o sebeple gidiyim deniyim her turlu param bosa gidecek diye dusundum. Oyle yani

Kizlar anlatiyim hemen. Benim ailem izin vermedi herhangi bir yere gitmeme psikolog veya o tarz bir yere. Ben psikologa gitmeye karar verdim ama seansi cok pahaliydi bir suru yere baktim yani. Ve bana kesin bir sey soyleyemediler ne kadar surecegini vs. Bir arkadasim gittigim yeri onerdi. Ben psikologa randevu almistim bi seansa gidecektim param yetmiyodu cunku. O gun arkadasimin dedigi yeri aramaya karar verdim. Cunku cok kisi sifa buluyormus. Eft yi ben de bilmiyordum daha once netten bakabilirsiniz eft vuruşlari ve etkileri yazip. Bir seansa gittim 2 bucuk saat surdu bir seansa daha gidicem bu hafta insallah. Gittigimden beri sorunum cok azaldi sadece sabah azcik midem bulaniyor. Yemek yiyorum. Ben disari cikmaya korkan ben dun tum gun disardaydim inanilmaz mutluyum bu sebeple onermek istedim. Gitmeden gormeden oneremezdim suan baya memnunum. Eft hizli bir yontem. Psikplog tedavileri uzun suruyor o sebeple gidiyim deniyim her turlu param bosa gidecek diye dusundum. Oyle yani
Dediğiniz kursta ücretli mi ? Ben devlet hastanesinde bi psikologa gidicem

Eft ne anlamadim ben ?
Yok bu kurs degil ucretli tabi ki. Evet siz once bence devlet hastanesine bir gidin. Hatta normal tahlillerinizi yaptirin. Ben her seye baktirip hicbir sey cikmadigi icin gittimm bu dedigim yere. Ben devlet hastanesinde psikiyatrlara da gittim ise yaramadi her yolu denedim en son buraya gittim.

Yok bu kurs degil ucretli tabi ki. Evet siz once bence devlet hastanesine bir gidin. Hatta normal tahlillerinizi yaptirin. Ben her seye baktirip hicbir sey cikmadigi icin gittimm bu dedigim yere. Ben devlet hastanesinde psikiyatrlara da gittim ise yaramadi her yolu denedim en son buraya gittim.
Benim bütün hepsi yapildi nörolojiye bile gittim bi tek endoskopi yapmadilar gerek görmediler cünkü gastrit veya reflú cikacak psikaytriye git dediler. Bakalim

Psikiyatriyi tavsiye etmem sizi dinlemiyorlar bile ben iki tane psikiyatriste gittim antidepresan veriliyor. Daha kotu olursunuz antidepresanlarla. İlac icmeyin gidecekseniz hastanenin psikologuna gidin ama onlarin da cok ilgilenecegini sanmiyorum

Yani işte hastanenin pskolo
Psikiyatriyi tavsiye etmem sizi dinlemiyorlar bile ben iki tane psikiyatriste gittim antidepresan veriliyor. Daha kotu olursunuz antidepresanlarla. İlac icmeyin gidecekseniz hastanenin psikologuna gidin ama onlarin da cok ilgilenecegini sanmiyorum
yani iste hastanenin psikologunu demek istedim. Ben de ilacsiz gecsin istiyorum ama ilacla gecicekse de icerim napayim :/

Peki bu işlem yapılırken bulantının sebebi söylendi mi? Mesela ben psikologla gittiğimde geçmişe döndü ve geçirdiğim bir travma sonucu bu korkunun kaldığını söylediler bu yönde tedavi olmaya başladım. Sizin neyden kaynaklanıyormuş?

Aynen benim de indiler cocukken babamin bir yerde yemek yememe kizmasindan kaynaklaniyormus. Brnim baba korkum var babam sinirlidir biraz. Kucukken kizmis ondanmis

Psikologtan memnun musunuz peki? Ucreti nasil? Ben psikologa gitmek cok istedim bi adam buldum cok istedim ama param yetmeyecekti o da cok iyi eger iyilesmezsem ailemi ikna edersem ona giderim ama iyilestigimi dusuniyorum baya buna sukur yemek yiyemiyordum

Bende yemek yiyemiyordum. Ama beni Doktorum kurtardı. Benim bu durum çok ileri boyuttaydı. Su içsem kusuyordum. Ankara'da ailem oturuyor gittiğimde kendi doktoruma gittim. İstanbul'da bir doktor önerdi devlette. Ona gidiyorum ilaç + terapi görüyorum gayet memnunum. Durumumun bir hastalık değil korku olduğunu bildiğim için sizin gibi farklı yöntemleri tercih etmedim. Açıkcası doktorumda o Zaman tıp neden var biz neden 6+ 2 yıl okuyoruz da ihtisas yapıyoruz herkes oralara gitsin o zaman gibi konuşunca anladım Ki tıptan uzaklaşarak kesin çözüm bulmak zor. O yüzden merak ettim ama doktorumun dışında bir şey yapıp da kafamı bulandırmak istemiyorum zaten 2 aylık bir tedavi sürecim var uzatmak istemem.

Size de çok geçmiş olsun.

Psikologtan memnun musunuz peki? Ucreti nasil? Ben psikologa gitmek cok istedim bi adam buldum cok istedim ama param yetmeyecekti o da cok iyi eger iyilesmezsem ailemi ikna edersem ona giderim ama iyilestigimi dusuniyorum baya buna sukur yemek yiyemiyordum

Ailemi ikna ederim Nasıl oluyor? Doktora gitmek için birilerini mi ikna ediyorsunuz bu gerçekten çok acı. Bence ailenizde doktora görünmeli. Çok sağlıklı düşünmüyorlar gibi geldi.

Back
X