• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik olarak hasta mıyım yoksa sadece vesvese mi?

(http://www.hakanevrensel.com/guneydogudan-oykuler-2/)

Canım okumadım bile bunu çünkü etkilenirim mutlaka.
Bence sende kendine eziyet etme.
Üzülmen normal endişe etmen normal ama işkenceye çevirme bunu.
tamamen vesvese bu doğum ve ölüm değişmez. Takıntı yapmış zihnin.
Rabbim hayırlı ömürler versin hayırlı ölümler versin cümlemize hep böyle dua ederim.
Dr dan randevu almakla iyi etmişsin yardımcı olacaktır sana...
Bende doktor yardımcı olur diye umut ediyorum. Ancak beni üzen asıl nokta bu korkumun nedeni gerçek buluttan nem kapmıyorum. Kimse üzme kendini boşuna demiyor endişelen ama çok endişelenme diyor :(

Bende doktor yardımcı olur diye umut ediyorum. Ancak beni üzen asıl nokta bu korkumun nedeni gerçek buluttan nem kapmıyorum. Kimse üzme kendini boşuna demiyor endişelen ama çok endişelenme diyor :KK43:

Canım bu herkes için aynı sadece askere özel değil ki. Herkes sevdiği insanlar için endişe eder.
Adam asker olmasın ama işten eve dönerken kaza yapabilir
Kafasına bir şey düşebilir.
Kaza kurşununa kurban gidebilir...
Bunlar üzücü değil mi ki...
ya da korkutucu...

Aksine ben hep farkındaydım. Her haberde kim bilir kimin evine ateş düştü diye düşünürdüm. Ama şu bir gerçek ki ateş düştüğü yeri yakıyor. Ben öyle zorluk görmüş hastalık ölüm görmüş bir insan değilim. Sevdiğim adamın tehlikede olması beni korkutuyor. Öyle başı dik olacak kadar güçlü değilim işte henüz. Ancak kendisi asla askerliği bırakmayı asla düşünmüyor. Sonuç olarak alışacağım.
Dediğiniz gibi zorluk, hastalık, ölüm görmüş bir insan değilsiniz.
O sebeple, bir yerden başlamak gerekiyor hayatın çetinliğine alışmaya.
Ya alışacaksınız ya da hayatınızdan çıkaraksınız, başka çaresi yok.
Ama hatırlatmak isterim ki, zorluklarla karşılaşmak ancak ve ancak sizi güçlü yapar.
Yaşadığınız fanustan çıkıp, biraz bocalasanız dahi, bir şeyleri atlatmanın ve hala ayakta durmanın zevkini erken yaşta tatmak paha biçilemez.

Elbette bunların farkındayız yaşamadan önce de aynı hassasiyetteydim ben hatta başına gelmediği için bizi anlamayanlardan dert yandık. Şükürler olsun ki eskisi gibi aylarca haber alamama durumumuz yok bu yüzden şanslıyız bile bence.
Aynen öyle şanslısınız.
Annemin hem de yeni evliyken, babamdan 5 ay haber alamadığı dönemler vardır.
Hala anlatırlar, bir giderdi aylarca yok.
Döndüğünde tanıyamazdım, saç sakal karışmış, üstü başı rezalet, bir sürü yara bere içinde gelirdi diye.
Zor fakat bir kadın olarak bence oldukça gurur verici bir yaşam tarzı bu.
İnsan, sevdiği adamın güçlü, fedakar ve düşünceli olmasını ister.
Bunu daha güzel bir biçimde gösterme, yaşama imkanı var mıdır?
Bence yok...

Ben bir asker esiyim eşim dogudada görev yaptı zor zamanlar atlattik ama rahatlik suan batıdayiz evlendikten sonra gittiğin yerlere göre bu düşünceler değişiyor biraz paniksiniz sadece bizim gibi birsürü bayan var canım sen sadecenduani okuyup allaha emanet edeceksin kime ne zaman birsey olacağını allah bilir tedbirini al takdir allahindir duasız çıkmasın sende dua et bu aralar ortalık karışık birazda onun etkisi sanırım bende çok severek evlendim ama benim derdimde gurbet lik yapamıyorum çok zorlanıyorum farklı yerler farklı insanlar farklı çevreler inanin bıktım allah yardımcımız olsun

Ablamlar dogudaki.gorevleri bittiginde donus yolundayken oturduklari apartmana bomba attilar birsey olmadi bir kac saatle es gecti detaya girmiycem.....ecel saati degismez vesvese yapmayin korkmayin ideal bir erkek tarifi yaptiniz oyle ise evlenin mutlu sonla bitirin bu hikayeyi siz erin muradiniza bizde kerevete cikalim

Herkese Merhaba;
Öncelikle daha önce bir konu açmıştım ona yoğunluktan cevap veremedim. Konuma yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Bana çok yardımcı oldunuz.
Şu anda çok mutlu bir birlikteliğim var çok şükür. Ancak sorun bende. Kısa bir özet geçeyim size hemen erkek arkadaşım askeri öğrenci ve kendisiyle yaşıtız. Kendisi çok beyefendi nazik şimdiye kadar ağzından bana karşı en ufak bir yanlış söz çıkmamış bir insan ki ben sinirlenince biraz laflar söylemiş olan bir insanım. Kendisi fiziksel olarak çok çekici yeşil gözlü kumral 6pacli falan bir adam. Ayrıca çok becerikli. Elektirik su tesisat tamirat saç kesme börek açma hepsinden anlar. Önceki konumda ben yapabilir miyim işte tayin dolayısıyla taşınmayı falan becerebilir miyim korkularım vardı. Ancak ben bu adama aşık oldum. Onun için herşeyi yaparım. Burada bir sürü sorun okuyorum eşler sevgililer arasında. Bazen diyorum ki bir derdi olsun şu adamın bi halt yesin ya. Ailesi ile benim aramda mükemmel bir denge kuruyor. Hiç kıskanmama yada benim ezilmeme izin vermiyor. Annesi için o benim canım annem diyor ama o eşiyle kalacak sen benim başımın tacı olacaksın diyor. Bizi gören herkes siz ne kadar iyi arkadaşsınız diyor. Yeri geliyor bana babalık yapıyor. Birlikte gülmekten ölüyoruz. Yeri geliyor kız arkadaşım gibi muhabbet ediyoruz. Adam 6 ayda herşeyim oldu aklım almıyor. Beni kıskanıyor ama kıskançlığı bile öyle nazik ki... Şimdi benim derdim kaybetme korkum ve aşırı vesvesem. Psikologdan randevumu aldım 4 aralıkta ama o zamana kadar dayanamayacağım ağlamaktan bir hal oldum. Ben bu adama bu kadar aşıkken sevdiğim adamın parçalanmış bedenini bana getirirler al şehit gurur duy derler diye çok korkuyorum. Herkes boşuna endişelenme herkesin ölüm saati belli. Başka mesleklerde tehlikeli desede kendime hakim olamıyorum. Mesela şu yazıyı (http://www.hakanevrensel.com/guneydogudan-oykuler-2/) 2 hafta önce okudum. Aklıma geldikçe ağlıyorum. Ve daha garibi acı çekmekten zevk alır gibi ne kadar hüzünlü hikaye varsa okuyup kendime işkence ediyorum resmen. Ben ona yapma askerliği gerekirse işsiz kal ben çalışırım diyorum. Bana gurbetellerde gerekirse vatan için ölürüm sen dik dur diyor. Hanımlar asker olsun lafım yok. Ama ben o ne zaman uçuşa gidiyorum dese aklıma gelen senaryolara hakim olamıyorum. Kendisi de bir cesur. En tehlikeli yerlerde görev yapmak istiyor. Yanımda biri varsa önce onu korurum diyor. Ben iki kişilik dikkatli ol dedikçe o zaten ben önlemimi alıyorum ama korkaklık yapamam geride duramam diyor. Şimdi kötü birşey söyleceğim belki bana kızacaksınız ama bazen gazi olsun da tehlikeli yerlere gitmesin diyorum. Ben mi çok kötüyüm yoksa sizce bu normal mi? Lütfen lütfen bir fikir.

Not: hakan evrenselin bu yazısını okuyup duygulanmayanınız var mı? Sizce ben mi çok abartıyorum.. Uzun olduğunu biliyorum ama okursanız bir yandan korkularımı anlarsınız diye umut ediyorum.
Bende sendenim tatlım :) benim sevgilim de polis memuru . Bomba imha uzmanı olmak icin başvuru yaptı ön sınavı geçti mülakat kaldı . Bende istemiyorum çok tehlikeli korkuyorum vs diyorum ama her işte bir risk var diyor. Bugün konu açtım daha kk da ki genel yorumlar istediği işi yapsın yönündeydi hee ama bana sorarsan biz tedirgin olmakta haklıyiz

Canım bu herkes için aynı sadece askere özel değil ki. Herkes sevdiği insanlar için endişe eder.
Adam asker olmasın ama işten eve dönerken kaza yapabilir
Kafasına bir şey düşebilir.
Kaza kurşununa kurban gidebilir...
Bunlar üzücü değil mi ki...
ya da korkutucu...
İnanın çok haklısınız ben de kendimi öyle avutmaya çalışıyorum. Madencisi var polisi var hatta doktorlar bile ölüyor kabul ama asker polis daha bir korkunç sanki. Hatta acıtasyon yapıyor gibiyim ama aklımdan çıkmıyor. Sevdiğim adamın parçasını bile bulamayabilirim ben. Ölüm var ölüm var işte. Farkındayım senaryo yazıyorum resmen ama kendime hakim olamıyorum :(

Dediğiniz gibi zorluk, hastalık, ölüm görmüş bir insan değilsiniz.
O sebeple, bir yerden başlamak gerekiyor hayatın çetinliğine alışmaya.
Ya alışacaksınız ya da hayatınızdan çıkaraksınız, başka çaresi yok.
Ama hatırlatmak isterim ki, zorluklarla karşılaşmak ancak ve ancak sizi güçlü yapar.
Yaşadığınız fanustan çıkıp, biraz bocalasanız dahi, bir şeyleri atlatmanın ve hala ayakta durmanın zevkini erken yaşta tatmak paha biçilemez.
Ben kendimi çok zayıf biri olarak görmem ama benim zayıf noktam sevdiklerim gibi düşünün. Ve ben bu adamla aşkı yaşadım. İyiki daha önce hayatımda birileri olmuş böylece hislerimi karşılaştırıp ne olduğunu anlayabiliyorum. Sadece sevgim yok saygı da duyuyorum. Korkusuzluğuna dik duruşuna efendiliğine sabrına sakinliğine olgunluğuna. Bu kadar erkesiyken yeri geldi mi beni anlayabilmesine hepsine hayranım. Ve bu adama bişey olursa ben onun gibisini bulamam gibi hissediyorum. Sevgim saygım hayranlığım büyük böyle olunca korkumda büyük oluyor anlatabildim mi :(

Ben bir asker esiyim eşim dogudada görev yaptı zor zamanlar atlattik ama rahatlik suan batıdayiz evlendikten sonra gittiğin yerlere göre bu düşünceler değişiyor biraz paniksiniz sadece bizim gibi birsürü bayan var canım sen sadecenduani okuyup allaha emanet edeceksin kime ne zaman birsey olacağını allah bilir tedbirini al takdir allahindir duasız çıkmasın sende dua et bu aralar ortalık karışık birazda onun etkisi sanırım bende çok severek evlendim ama benim derdimde gurbet lik yapamıyorum çok zorlanıyorum farklı yerler farklı insanlar farklı çevreler inanin bıktım allah yardımcımız olsun
Benim farklı yere gitme korkum yok çok şükür sadece tehlikeli bölge ayrımı yapıyorum. Allahım hepsini korusun. Henüz içlerinde değilim tabi. Ama yanımdan her ayrılışında helallik alır. Yani mesleğin kötü yanını unutmaya fırsat olmuyor. İnşallah yaşadıkça alışır ve atlatırım. Çok teşekkür ederim. Bunları bir asker eşinden duymak o kadar rahatlatıyor ki. Çok gururlu bir meslek bende çok gururlanıyorum onunla ama korkusu bitiriyor beni maalesef.

Ablamlar dogudaki.gorevleri bittiginde donus yolundayken oturduklari apartmana bomba attilar birsey olmadi bir kac saatle es gecti detaya girmiycem.....ecel saati degismez vesvese yapmayin korkmayin ideal bir erkek tarifi yaptiniz oyle ise evlenin mutlu sonla bitirin bu hikayeyi siz erin muradiniza bizde kerevete cikalim
Belki ideal değil. Ama içime böyle sinen bu kadar istediğim bir erkek daha olamazdı sanki. Çok haklısınız herkes aynısını diyor bana ecelin saati belli diye ama haber alamamak ne olup bitiyor bilememk çok zor :KK43: Ablanıza çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın inşallah

Bende sendenim tatlım :) benim sevgilim de polis memuru . Bomba imha uzmanı olmak icin başvuru yaptı ön sınavı geçti mülakat kaldı . Bende istemiyorum çok tehlikeli korkuyorum vs diyorum ama her işte bir risk var diyor. Bugün konu açtım daha kk da ki genel yorumlar istediği işi yapsın yönündeydi hee ama bana sorarsan biz tedirgin olmakta haklıyiz
Sizi çok iyi anlıyorum. Eminim siz de beni anlıyorsunuzdur. Hem gurur duyuyorsunuz cesur bir eşim olacak diye hem korku... Benim sevdiğimde işine öyle bir aşk ile bağlı ki vatan da sende namus diyor ikinizide korumam gerek diyor. Ama korkmakta bence de haklıyız. Bence siz baskı kurun yapmasın. Benimki okulunu okudu on yıl zorunlu hizmet var bişey diyemiyorum. Ama bu korkuyu yaşamaya değmez hiç bir para ünvan.

Belki ideal değil. Ama içime böyle sinen bu kadar istediğim bir erkek daha olamazdı sanki. Çok haklısınız herkes aynısını diyor bana ecelin saati belli diye ama haber alamamak ne olup bitiyor bilememk çok zor :KK43: Ablanıza çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın inşallah
Amin cumlemize siz icinizi ferah tutun biliyorum ama icims sinmiyorlarla hayat gecmez kotuye yormak kotu olaylari cagirir Allaha cc siginin onu Allaha cc emanet edin neyi emanet ederseniz Allah cc onu korur

Amin cumlemize siz icinizi ferah tutun biliyorum ama icims sinmiyorlarla hayat gecmez kotuye yormak kotu olaylari cagirir Allaha cc siginin onu Allaha cc emanet edin neyi emanet ederseniz Allah cc onu korur
Büyük korkularımdan biri de o kötüyü çağırmak. Birazda kendime acı çektirmeyi seviyorum galiba. Bişey olsa allah korusun benim yüzümden ben çağırdım diye kendimi yer bitiririm. Çok çok haklısınız. Allahım korusun benim gücüm yetmez...

İnanın çok haklısınız ben de kendimi öyle avutmaya çalışıyorum. Madencisi var polisi var hatta doktorlar bile ölüyor kabul ama asker polis daha bir korkunç sanki. Hatta acıtasyon yapıyor gibiyim ama aklımdan çıkmıyor. Sevdiğim adamın parçasını bile bulamayabilirim ben. Ölüm var ölüm var işte. Farkındayım senaryo yazıyorum resmen ama kendime hakim olamıyorum :KK43:

Canım ölüm herkese var ve her yerde.
Allah korusun parçasını bile bulamayabilirim diyorsun.
Ama en kötü sadece asker de değil inan ki.
Sivil 30 yaşında evli bir çocuklu adamın başına ne geldiğini bir bilsen.
Lütfen ölümü bu kadar düşünme. Allah biliyor yeter bize ne düşer.
Sen zihninde askerliğin tehlikeli bir yer olduğuna ama dışarının daha güvenli olduğuna inanmışsın.
Bu düşünceni değiştirsen bu kadar eziyet etmezsin kendine.

Canım ölüm herkese var ve her yerde.
Allah korusun parçasını bile bulamayabilirim diyorsun.
Ama en kötü sadece asker de değil inan ki.
Sivil 30 yaşında evli bir çocuklu adamın başına ne geldiğini bir bilsen.
Lütfen ölümü bu kadar düşünme. Allah biliyor yeter bize ne düşer.
Sen zihninde askerliğin tehlikeli bir yer olduğuna ama dışarının daha güvenli olduğuna inanmışsın.
Bu düşünceni değiştirsen bu kadar eziyet etmezsin kendine.
Aslında sevgilim de biz daha güvendeyiz sizin için korkuyorum ben diyor. Ama dediğim gibi bir türlü ikna olamıyorum :(

Back
X