Psikolojik rahatsızlğım

Babygirlimm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2019
10
1
1
28
ncelikle merhaba. Ben kendimi bildim bileli takıntılı düşünceler ile boğuşuorum. 3 buçuk yıl önce psikiyatrist doktor tarafından OKB teşhisi konuldu. İlaç tedavisi gördüm. İlaç kullanmayı bırakalı 6 ay kadar oldu ve ben başladığım yerdeyim. İlaç kullanırken de zaten iyileşme gibi bir durum söz konusu değildi, sadece yaşayabiliyordum. Ancak öğrenci olmam ve sınava hazırlanmamdan kaynaklı ilaç dozu artırılmadı. İlaç olmadığı sürece sürekli başa döneceğim galiba, ömür boyu ilaç da kullanmak istemiyorum. Psikoloğa mi gitmeliyim psikiyatr mi yoksa daha ağır bir ilaç tedavisi çözüm olabilir mi? Tecrübelerinizle bana bir yol gösterin. Yeri burası değil, biliyorum ama psikoloji bölümünde cevap gelmiyor. Bir süre bu konu başlığında kalabilir mi?

Antidepresana yeniden dönüş yapan biri olarak kesinlikle ilaç kullanmalısınız kendiniz veya psikolog ile

Bende sizin gibiyim psikiyatriye gitmeniz gerek ben yeni başladım çok ağır durumdaydım sinir krizlerim vardı walla acıkcası böyle sakin yaşamak için ilaç kullanmam gerekse ölene kadar kullanırım kendime bile zarar veriyordum

Sinavdan sonra ilaçlarının dozu biraz daha artar belki de ins. İşe yarar ama ben bu tür hastalıklar da uzun dönemler ilaç kullanımı gerekli diye düşünüyorum çünkü tam iyilesmeden bırakınca hastalık tekrarliyor şimdiden geçmiş olsun

Peki tamamen geçme söz konusu mu sizde? Çünkü ben ilaç kullanırken de öyle bir etki.ile karşılaşmamıştım. Sadece hafiflemişti biraz.

Yeniden gideceğim zaten, ama bilmiyorum. Zaten başka çarem yok, hayat zehir şu an

Seni en iyi ben anlarım takintilar öyle bir hal alirki artık düşünmekten yaşayamaz hale gelirsiniz
İşinizi gücünüzü yapamazsınız çünkü düşünceleriniz zihninizi bir Kurt gibi kemirir ve siz yorgun dusersiniz
Yaşam enerjinizi sömürür hiçbir şey yapmak istemezsiniz
Sadece taktiginiz her neyse ona odaklisinizdir

Youtube da güçlü psikoloji isimli kanal var bir psikologun. Bu ve benzeri konularda videolar yayinliyor. İzlemenizi öneririm. Baska psikologların kanallarindan da faydalanabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Bilişsel Davranışçı Terapi ile düşünce yapınızı tekrar yapılandırmayı öğrenebilirsiniz. Tabii doktor ilaç tedavisi uygun görüyorsa ihmal etmemelisiniz. Geçmiş olsun

Şifa diliyorum .bende sizin gibiyim .
Ağir depresyon gecirdim ,sinir krizleriyle beraber,birseyleri kafama taktimmi asla rahat birakmiyor özellikle gecmişteki olaylari sürekli düşünürüm ve hayati hem kendime hem eşime zehir ediyorum .
Uzun zaman ilac tedavisi ve psikologdan yardim aldim .
Fakat sizdeki gibi ilaclar hiç beni tam iyileştirmiş hisettirmedi
Sonra niye böyle diye araştirdim bazi antidepressanlarin yan etkisi yine depresyon .
Birde bir başka rahatsizliktan kanima bakildi
Ve prolaktin hormonum tavan yapmiş.
Birsürü testler yapildi mr cekildi fakat bulunmadi taki dr sordu hangi ilaclar kullaniyorsunuz diye ve benim kullandiğim
Atipik neuroleptik ilac böyle bir yan etkisi varmiş .
Ve yüksek prolaktin depresyon yapiyor ve arti cinsel isteği öldürüyor
Uyarim: Kesinlikle kendiniz ilaclarinizi birakmayin onun zarari krize girersiniz .
Lütfen tekrar dr konuşun başka ilac versin

Şikayetin nedir
Etraf ve ben sürekli pis gibi hissediyorum. 3 günde 400 mg lik sıvı sabun bitirdim. 2 güne 1 100 lü ıslak mendil bitiyor. Günde kaç kez kıyafet değiştiriyorum. Ellerim o kadar kötü ki şu an sızlıyorlar. önceden ilaca başladığımda da abdestim sürekli bozulmuş gibi hissediyordum. Şekil değiştiriyor ama hep var. Sürekli etrafı pisletiyorum ya da etraftan bana pislik bulaşıyor. Hareket etmek istemiyorum, yerime sabitlenmek istiyorum.

Evet, doktora gideceğim tekrar. Ama başka bir doktora, önceki doktorumdan da memnundum ama şehir değişikliği yüzünden yeni bir doktora gitmek durumundayım. Hiç hormonlarıma baktırmadım açıkçası. İlacın da Biraz umursamazlık verme ve biraz da kilo aldırma dışında bir etkisini hissetmedim.

Bende hissetmemişdim .Fakat ayni sizin gibi iyileşmede olmadi .Sadece törpülemişti aynen umursamazlik vazgecmişlik ve kilo alma bendede vardi .
Yinede bir rutin kontrolü olarak bir baktirin .

Tabi hastaliklar karsilastirilmaz ama ben panik atak hastasiydim, olur olmaz krizler, bas dönmesiyle sokak ortasi kafami kaldiramayacak hale gelmeler, panik atak iste belirleti az cok bilen vardir
Ilac tedavisine baslandi ama bu sefer de sinavlari umursamaz oldum ki ilaclar öyle basit ilaclar degil
Ben kafama göre aniden biraktim tabi birakilmamaliydim dozu düsürülerek birakilmaliymi, ilk üc gün cok ama cok kötü gecti aniden biraktigim icin
Sonra da savastim, yenilmeyecegim, dedim, hirs yaptim
Meydan okudum ynai hayata, cünkü özgürlügüme cok düskünüm haplar bile baski altina aliyor
Nasil yani diyordum buna mecburmuyum, ben karakter olarak birseye mecbur kalmayi sevmem
Sonrasi iste küllerinden dogma süreci
Dibe cöküsün bir de yükselisi vardir
Kendi cabalarimla kendimi tedavi ettim, tabi panik atakta böyleydi bu doger rahatsizliklari bilemem, yardimsiz olmaz belki
Ama benim hiyakeym bu, belki umut olur diye yazdim
Savasacak gücü bul kendinde, sen vucudunun ve beyninin efendisisin
herseyi kontrol edecek, düzeltecek gücün var, ortaya cikarmalisin sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…