- 7 Ağustos 2019
- 1.430
- 2.067
- 48
- Konu Sahibi Kalimeeero
-
Allah sabır versin inşallah zamanla açılır.geçmiş arkadaşlarını görmemek istemesi normal belki yeni bir sayfa açmak istiyordur ama yeni arkadaş edinmesi için çabalaması gerekicek inşallah yeni arkadaşları olur.Evet, malesef zor ama doktorunun dediği ile hareket ediyoruz. Kendisi arkadaşları ile konuşmasını ve sosyalleşmesi önerdi. Çok geniş bir arkadaş çevresi vardı ama hiç birinile görüşmek istemiyor. Geçmişi silmek istedigini söylüyor. Yeni tanıştığı kişilerin de aptal olduğunu, derin goremediklerini vs söylüyor. Kendisi felsefeye fazlasıyla düşkün... Çok uzun cümleler kuruyor, ve en olmadık yerden olmadık bir anlam çıkarıp üzerine uzun uzun konuştuğu için onunla yeni tanışanlar onu biraz yadirgiyor. İşimiz zor yani ksiaca :/
Malesef hastalığın ilk dönemlerinde şizofreni teşhisi konduğu için yanlış tedavi oldu ve yanlış ilaçlar kullandı. Bu yüzden bir türlü atak dönemlerini atlatamadik. Birkaç kez daha kaçtı, aradık bulduk. Bu son hastane macerasında sanırım iyi bir şekilde teşhis konuldu ama erken taburcu edildi. Bir süre daha kalsa belki daha iyi olabilirdi. Yaşadığı şehirde malesef ruh sağlığı merkezi bulunmuyor. Ama dediğiniz dernek ile iletişime geçeceğim. Teşekkür ederim
Belki de sosyalleşmek ona iyi gelmeyecek , içe dönük birisi olabilir .Merhaba hanımlar. Hatırlarsanız bir ara erkek kardeşim kayıp diye konu açmıştım. Bulunmuştu. Şizofreni diye teşhis konulmustu ama şizofreni değilmiş... Orası uzun hikaye, şimdi konulan gerçek teşhis duygu durum bozukluğu. 15 gün de hastanede ilaç tedavisi gördü. Atak dönemini atlattı, gerçekten çok zor bir hayat yaşadı. Hemen atlatmasini beklemiyorum ama biz bir türlü sosyal hayata sokmayı basaramiyoruz. Ya da ne bileyim, anlatması zor bir sorun. Sormak istediğim, devletin bu tarz gençlere uzattığı bir yardım eli var mıdır? Ya da ne bileyim rehabilitasyona gireceği, sosyallesecegi merkezler bulunuyor mu Türkiye'de? İnternetten araştırmak pek sonuç vermedi. Ücretli olan merkezlerin ücretleri de gerçekten cep yakiyor. Şimdiden teşekkür ederim cevaplariniza,
Belki de sosyalleşmek ona iyi gelmeyecek , içe dönük birisi olabilir .
Merhaba sizi rahatsız ediyorum ama bende de içimde inanılmaz bir enerji var sanki volkan var patlayacak gibi aynı zamanda depresyon hastasıyım gündüz bir öyleyim bir böyle aşırı sinir var bipolar belirtilerine benziyor olabilir mi sizce yeni gelişen bir durum daha öncesinde anksiyete ve depresyonduToparlanır, kendisi de gayret gösterdikçe çok daha iyi olacak, tekrar hayatı yakalayacaktır. Sizler de mümkün olduğunca sabırlı olmaya çalışın, hiç kolay bir süreç değil, hasta için de, refakat edenleri için de ama aşılamaz, yola koyulamaz bir şey de değil.
Benim de ilk teşhisim şizofreniydi, yanlış ilaçlar aldım ve fakat zaten bipolar tedavisi için doğrudan kullanılan ilaçlar şizofreni ve epilepsi hastaları ile de uyumlu olduğu için büyük zarar olarak görmeyin, sadece biraz vakit kaybettirmiş ama toparlayacak. Kendisi gibi insanlarla iletişim halinde olabileceği yerlere, etkinliklere de bakın, kendisini yalnızlaştırmasına, tamamen eve kapatmaya alışmasına izin vermeyin.
Daha iyi olacak inşallah.
Merhaba sizi rahatsız ediyorum ama bende de içimde inanılmaz bir enerji var sanki volkan var patlayacak gibi aynı zamanda depresyon hastasıyım gündüz bir öyleyim bir böyle aşırı sinir var bipolar belirtilerine benziyor olabilir mi sizce yeni gelişen bir durum daha öncesinde anksiyete ve depresyondu
Yeniden atar mısın o videoyu izleyemedim ben kötüydüm şimdi bulamam zahmet olmazsa atar mıısn ben efexorun dozu düşürüldü o mu yapıyor acaba böyle nefret ediyorum o ilaçtan bırakması çok zor 150 idi 75 e indik 37.5 a inince çok kötü oldum o yapmış olabilir mi patlayacak gibi bir sıkıntı enerji öfke hali var bendeKuzum, bu soruyu daha önce de sordun ve sana çeşitli cevaplar geldi, ben de bir video attım, o videoda "Bipolar algının nasıl olduğunu, dışarıdan nasıl göründüğünü" şemalar ve çeşitli örneklerle açıklayan bir doktorun özet konuşması vardı. İzledin mi?
Bipolar öyle netten açıp da "Bipolar mıyım?" acaba diye sorgusunu yaparak teşhisini kendin getirebileceğin tür bir rahatsızlık değil, depresyon emarelerine bakar "Evet depresyon belirtisi gösteriyorum, depresyonda olabilirim" diyebilirsin ama bipolar belirtilerine bakıp "Bipolar yaşıyor olabilirim" diyemezsin çünkü fark edemezsin ilkinde, o kadar yabancı ve anormal bir algıdır, anlayamazsın neyi yaşamakta olduğunu, çünkü "Normal"in kayar; ancak dışarıdan bir göz sende yolunda gitmeyen bir şey olduğunu fark eder.
Bunu daha açık-anlaşılır nasıl izah edebilirim bilmiyorum ve fakat kendine ekstra tanı koyma konusunda bu kadar endişeli, şüpheli isen, konuşmak, sorularını sormak ve seni görmesi için bir doktora gidip anlatmanda fayda var.
Doktora da gidiyorum terapi de alıyorum ilaç da ama nafileKuzum, bu soruyu daha önce de sordun ve sana çeşitli cevaplar geldi, ben de bir video attım, o videoda "Bipolar algının nasıl olduğunu, dışarıdan nasıl göründüğünü" şemalar ve çeşitli örneklerle açıklayan bir doktorun özet konuşması vardı. İzledin mi?
Bipolar öyle netten açıp da "Bipolar mıyım?" acaba diye sorgusunu yaparak teşhisini kendin getirebileceğin tür bir rahatsızlık değil, depresyon emarelerine bakar "Evet depresyon belirtisi gösteriyorum, depresyonda olabilirim" diyebilirsin ama bipolar belirtilerine bakıp "Bipolar yaşıyor olabilirim" diyemezsin çünkü fark edemezsin ilkinde, o kadar yabancı ve anormal bir algıdır, anlayamazsın neyi yaşamakta olduğunu, çünkü "Normal"in kayar; ancak dışarıdan bir göz sende yolunda gitmeyen bir şey olduğunu fark eder.
Bunu daha açık-anlaşılır nasıl izah edebilirim bilmiyorum ve fakat kendine ekstra tanı koyma konusunda bu kadar endişeli, şüpheli isen, konuşmak, sorularını sormak ve seni görmesi için bir doktora gidip anlatmanda fayda var.
Yeniden atar mısın o videoyu izleyemedim ben kötüydüm şimdi bulamam zahmet olmazsa atar mıısn ben efexorun dozu düşürüldü o mu yapıyor acaba böyle nefret ediyorum o ilaçtan bırakması çok zor 150 idi 75 e indik 37.5 a inince çok kötü oldum o yapmış olabilir mi patlayacak gibi bir sıkıntı enerji öfke hali var bende
Tamam çok sağol izliyorum hemen efexor dozu azaldığı için de olabilir bu ilacı bırakması çok zor bi arkadaş demiş ki eşim bipolar gün içinde sürekli ruh hali değişiyor ben de öyleyim bi ağlamaklı bi arada neşe geliyorTatlım bak, çok iyi izle bunu:
Böyle "Mutsuzum, öfkeliyim, sıkıntı var, bipolar mıyım?"lık bir şey değil.
Doktoruna sor bunu çok takıyorsan.
Teşekkür ederim gerçekten çok güzel anlatmış sen de çok sağol canımTatlım bak, çok iyi izle bunu:
Böyle "Mutsuzum, öfkeliyim, sıkıntı var, bipolar mıyım?"lık bir şey değil.
Doktoruna sor bunu çok takıyorsan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?