Psikolojik rahatsızlık yaşayan kardeş

Allah sabır versin inşallah zamanla açılır.geçmiş arkadaşlarını görmemek istemesi normal belki yeni bir sayfa açmak istiyordur ama yeni arkadaş edinmesi için çabalaması gerekicek inşallah yeni arkadaşları olur.

Hastalığının bilincinde olması çok önemli. Bipolar genelde ilaçlarla dengelenebiliyor. Ama kabul etmesi lazım bu rahatsızlığı. İzmir de kendi doktorumu tavsiye edebilirim eğer gelebilme şansınız varsa. Merak etmeyin zamanla her şey düzelecek. Sadece anlayışlı oşun. O şuan dünyayı biraz daha farklı görüyor. Anlayışsız davranırsanız hem sizden uzaklaşır hem de depresifleşir. Ama korkmayın bir çok bipolar arkadaşım var tedavi ile gayet normal bir hayat yaşıyorlar.

Toparlanır, kendisi de gayret gösterdikçe çok daha iyi olacak, tekrar hayatı yakalayacaktır. Sizler de mümkün olduğunca sabırlı olmaya çalışın, hiç kolay bir süreç değil, hasta için de, refakat edenleri için de ama aşılamaz, yola koyulamaz bir şey de değil.

Benim de ilk teşhisim şizofreniydi, yanlış ilaçlar aldım ve fakat zaten bipolar tedavisi için doğrudan kullanılan ilaçlar şizofreni ve epilepsi hastaları ile de uyumlu olduğu için büyük zarar olarak görmeyin, sadece biraz vakit kaybettirmiş ama toparlayacak. Kendisi gibi insanlarla iletişim halinde olabileceği yerlere, etkinliklere de bakın, kendisini yalnızlaştırmasına, tamamen eve kapatmaya alışmasına izin vermeyin.
Daha iyi olacak inşallah.

Belki de sosyalleşmek ona iyi gelmeyecek , içe dönük birisi olabilir .

Belki de sosyalleşmek ona iyi gelmeyecek , içe dönük birisi olabilir .

Bunu gördüğüm her bipolar konusuna ekliyorum:

Zaten içe dönükleşmemeli, sosyalleşmeli; bipoların handikaplarından biridir bu ve bunu aşması gerekiyor.
Kendi kabuğuna çekildikçe olmaz.

Merhaba sizi rahatsız ediyorum ama bende de içimde inanılmaz bir enerji var sanki volkan var patlayacak gibi aynı zamanda depresyon hastasıyım gündüz bir öyleyim bir böyle aşırı sinir var bipolar belirtilerine benziyor olabilir mi sizce yeni gelişen bir durum daha öncesinde anksiyete ve depresyondu

Kuzum, bu soruyu daha önce de sordun ve sana çeşitli cevaplar geldi, ben de bir video attım, o videoda "Bipolar algının nasıl olduğunu, dışarıdan nasıl göründüğünü" şemalar ve çeşitli örneklerle açıklayan bir doktorun özet konuşması vardı. İzledin mi?

Bipolar öyle netten açıp da "Bipolar mıyım?" acaba diye sorgusunu yaparak teşhisini kendin getirebileceğin tür bir rahatsızlık değil, depresyon emarelerine bakar "Evet depresyon belirtisi gösteriyorum, depresyonda olabilirim" diyebilirsin ama bipolar belirtilerine bakıp "Bipolar yaşıyor olabilirim" diyemezsin çünkü fark edemezsin ilkinde, o kadar yabancı ve anormal bir algıdır, anlayamazsın neyi yaşamakta olduğunu, çünkü "Normal"in kayar; ancak dışarıdan bir göz sende yolunda gitmeyen bir şey olduğunu fark eder.

Bunu daha açık-anlaşılır nasıl izah edebilirim bilmiyorum ve fakat kendine ekstra tanı koyma konusunda bu kadar endişeli, şüpheli isen, konuşmak, sorularını sormak ve seni görmesi için bir doktora gidip anlatmanda fayda var.

Yeniden atar mısın o videoyu izleyemedim ben kötüydüm şimdi bulamam zahmet olmazsa atar mıısn ben efexorun dozu düşürüldü o mu yapıyor acaba böyle nefret ediyorum o ilaçtan bırakması çok zor 150 idi 75 e indik 37.5 a inince çok kötü oldum o yapmış olabilir mi patlayacak gibi bir sıkıntı enerji öfke hali var bende

Doktora da gidiyorum terapi de alıyorum ilaç da ama nafile

Tatlım bak, çok iyi izle bunu:

Böyle "Mutsuzum, öfkeliyim, sıkıntı var, bipolar mıyım?"lık bir şey değil.
Doktoruna sor bunu çok takıyorsan.

Tatlım bak, çok iyi izle bunu:

Böyle "Mutsuzum, öfkeliyim, sıkıntı var, bipolar mıyım?"lık bir şey değil.
Doktoruna sor bunu çok takıyorsan.
Tamam çok sağol izliyorum hemen efexor dozu azaldığı için de olabilir bu ilacı bırakması çok zor bi arkadaş demiş ki eşim bipolar gün içinde sürekli ruh hali değişiyor ben de öyleyim bi ağlamaklı bi arada neşe geliyor

Merhaba benimde bir erkek kardeşim var gitmediğimiZ hastane doktor kalmadı özelidir devletidir daha teşhis koyulamadı şimdi özel boylam psikiyatri hast buldum netten aradım konuştum yatış yapılıp tanı konulacak ve tedavi uygulanacak inşallah ücretleri diğer merkezlere göre çok uygun biz istanbuldayız orası ankara yolundaymış ama yinede götüreceğim kardeşimi henüz konuşmadım kardeşimle uygun zamanı bekliyorum sizden bir arayıp görüşün isterseniz .. Sosyal etkinlik alanlarıda var merkezin sadece ilaç veriş yolladılar bizi hep daha kötü oldu kardeşim burası inşallah iyi gelir

Adana ruh sağlık hastanesinde var bunların sosyalleşmesini sağlayacak hobiler
Burdan bilgi alın geçmiş olsun bu duygu durum hastalığının düzelmesi 6 ile 7 yıl zaman içinde düzelme oluyor önemli olan ilacı çok iyi bilen psikatri doktorunu bulmak
Hastayı kesinlikle yalnız bırakmayın, sabırlı olun, düzelecektir geçmiş olsun, zor bir hastalık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…