Psikolojik şiddet

Değil tabi ki. Şiddet bunun neresinde? Olsa olsa umursamazlık olur, ihmal olur, ayıp etmek olur. Ne biliyim ama şiddet çok alakasız.
Belkide size göre daha zayıf yapılı bir insanım manevi anlamda ama gerçekten yaptıkları sadece bu değil 2 yıldır çok fazla yıprandım. Hayatım onların bana yaşattığı gerçekten psikolojik baskı diyeyim o zaman , bunlarla sürüyor ve bu yüzden çok mutsuzum. Sabah mutsuzum, öğlen mutsuzum, akşam mutsuzum.. Bu yüzden bunu bir şiddet olarak görüyor olabilirim.

Bu arada hastaneye gelmemelerı doğal yanı şu ortamda nasıl hastaneye gelsınler ? Bu arada konuyla başlık ne alaka :işsiz:

İp koparılcak bişey değil ki.. Tamamen kararlılık ve dik duruşla alakalı bir tavır gerektiriyor sadece. Ben olsam aaaa yok ben gelmem annecim hem corona vaar hem şuu hem buuu der baskın çıkar ısrara mahal vermeden konuyu kapatırdım

Bu arada hastaneye gelmemelerı doğal yanı şu ortamda nasıl hastaneye gelsınler ? Bu arada konuyla başlık ne alaka :işsiz:
Sizin için şiddet sadece dayak mi. Ben de hastaneye gelsinler demiyorum zaten ama düğüne gidiyorlar eve gelemiyorlar 15 dk geçmiş olsuna. Üzerine utanmadan beni düğüne çağırıyor ve ben düğünden nefret ederim oda ayrı ve bunu yaparkende yalan dolan söylüyo çağırdığı kadın bizim düğüne gelmedi sizin düğüne geldi diyo

Arkadaşlarım merhaba.. Ben 10 gün önce basit bir ameliyat oldum. Ancak yine de ameliyat oldum. Eşimin ailesinden bazıları (kardeş, elti) hiç aramadı, kaynanam ise 2 kez aradı sadece. Birincisini ameliyattan tam 7 gün sonra yaptı birisini de bugün. Ve utanmadan bugün aradığında beni bizim düğünümüze gelmeyen komşusunun düğününe çağırdı. Şimdi bana geçmiş olsuna gelmedi daha önce kendi çocuğu da benimle aynı büyüklükte bir ameliyat oldu bekleyene gitmeyene laflar etmişti kendisi bana gelmedi daha doğrusu hiçbirisi gelmedi. Şimdi laf çarpsam covid i bahane edecekler ama covid varken bize geldiler oturdular o zaman ben covidle ilgili onlara laf çarpmıştım kaynanamda bana kötüye bişey olmaz da iyiyi de allah korur falan diye laf çarptı. Oturmaya gelirken bu lafı söyleyip gelen kaynanam ce ailesi geçmiş olsuna 15 dakika kadar gelemediler. Şimdi ben ne yapayım. Koparayım mi tüm ipleri. Bir de salak gibi düğüne çağırdığında hiç bir şey diyemedim salak gibi aklıma gelmedi aradı diye sevindim. Sonradan düşündüm bu bana gelmiyo da düğüne gidiyo diye. Napiyim şimdi ben..
Şaka gibiymiş gerçekten.. Covidi bahane edemezler aksi taktirde covid varken sizi düğüne çğırmaları başlı başına bir saçmalık zaten ki bunu bahane edecek adam sizi düğüne çağırmazdı.. Onun haricinde bazen anlayamıyorum neden bütün sinirinizi kırgınlığınızı içinizde yaşıyorsunuz?? Açık açık konuşup kırıldığımız söylemesi bu kadar zor mu?? Birşey demeden ipleri koparma düşüncesi ya da eşim desin kör değil sonuçta düşüncesi bana mantıksız geliyor.. Siz belki böyle düşünmüyorsunuz ama genelde böyle düşünüldüğü için söylüyorum sonuçta sizde Zaten birşey diyememişsiniz..Bana göre Sonuna kadar haklı olduğunuz bir konu var ortada ve siz susup üzülmeyi tercih ediyorsunuz bir insan kendine bunu neden yapar ki.. Benşm kayınvalidem de inanın çok iyi anlaşmamıza rağmen bazen saçma sapan şeyler yapıyor ve pat pat ne düşünüyorsam anında yüzüne söylüyorum kızdığım zaman bundan Hoşlanmadığımı hemen belirtirim ya da kırıldığım zamanilk fırsatta bunu ona söylerim.. İmada bulunup trip de atmam yani direk yüzüne derim.. Yeri gelir saçma saçma konuşur tatlı tatlı lafımı sokar kenara çekilirim böylece hem aramız hiç bozulmuyor hem de ben kendimi sinir edip içim içimi kemiren kadar kendimi huzursuz etmemiş oluyorum. E tabi ki eşimde rahat oluyor bu sefer çünkü ne varsa açık açık yaşıyoruz hemen kapanıyor.. İçine atarsan erken yaşlanırsın 😊 kayınvalidem hep der herkese benim gelin hiç yaşlanmaz içine birşey atmaz diye o da farkında birşey yaptığı zaman tepkisiz kalmayacağımı.. Ama asla kavga edin demiyorum yanlış anlamayın sadece güzel güzel konuşup sizi anlamasını sağlayın diğer türlü saygısızlığa karşıyım..

Evet diyorum bazen herşeyi söyleyeyim bitsin ama geri dönüşü olmayan yollara girmek eşimle benide ilerde zor duruma sokabilir.. bilmiyorum ama hep bizi göz ardı etmelerinden bana yerim yapmalarindan bıktım. Dedem vefat etti bize 6. Gün geldiler. Diğer gelinlerinin dedesi vefat etti daha önce ona ilk gün koştular, ertesi gün cenazeye koştular
Lafını söylemelisin bence dedem de vefat edince de böyle yaptınız ameliyat oluncaya oysa ben her şeyinize koşuyordum bende bundna sonra sizin gibi davranacağım de

Arkadaşlarım merhaba.. Ben 10 gün önce basit bir ameliyat oldum. Ancak yine de ameliyat oldum. Eşimin ailesinden bazıları (kardeş, elti) hiç aramadı, kaynanam ise 2 kez aradı sadece. Birincisini ameliyattan tam 7 gün sonra yaptı birisini de bugün. Ve utanmadan bugün aradığında beni bizim düğünümüze gelmeyen komşusunun düğününe çağırdı. Şimdi bana geçmiş olsuna gelmedi daha önce kendi çocuğu da benimle aynı büyüklükte bir ameliyat oldu bekleyene gitmeyene laflar etmişti kendisi bana gelmedi daha doğrusu hiçbirisi gelmedi. Şimdi laf çarpsam covid i bahane edecekler ama covid varken bize geldiler oturdular o zaman ben covidle ilgili onlara laf çarpmıştım kaynanamda bana kötüye bişey olmaz da iyiyi de allah korur falan diye laf çarptı. Oturmaya gelirken bu lafı söyleyip gelen kaynanam ce ailesi geçmiş olsuna 15 dakika kadar gelemediler. Şimdi ben ne yapayım. Koparayım mi tüm ipleri. Bir de salak gibi düğüne çağırdığında hiç bir şey diyemedim salak gibi aklıma gelmedi aradı diye sevindim. Sonradan düşündüm bu bana gelmiyo da düğüne gidiyo diye. Napiyim şimdi ben..
Ben olsam direkt söylerdim

Yani bu bir pisikolojik şiddet değil ben söylerdim soylerdimki benden beklemesinler kendileri isticek bana yok gibi davranilcak açıkçası herkese layiginca davranıyorum dertte etmem kendime boşver

Tamam da covid movid dinlemeden pikniğe gidiyo, düğüne gidiyo, bize dahi oturmaya geliyor diğer gelinlerinin peşinden ayrılmıyor ameliyat olmuşum insan 15 dakika yalandan bir ziyaret edemez mi. Başıma daha kötü birşey gelsede demekki böyle davranacaklar. Sonrada olur olmadık yerde bana Bana bakacak misin diyo bunları nasıl unutup ona bakayım
Canım bu zamanda inanki gidip gelmeyin vuruş olmakmi lazım kesmek için ben hicbiryere gitmiyorum kaç aydır ben gitmeyince kimse gelmiyo şükür komşuluk falan hiç yapmıyorum ama surda haklısın arasalardi bari

Ben kısasa kısas çok severim. benim doğum günümü unutan ya da hediye almayan tipler kendileri konu olunca on gün önceden başlar işte doğum günüm bana ne alcaksın demeye salak salak sırıtıp senin bana aldiginin kırmızısını alicam derim yürür giderler size kaynanaya kırmızısını alın isterseniz mor da olur zevk meselesi
😄

Öyle ama bana yapmayıp, yapmadıklarını benden beklemelerine sınır oluyorum. Yarın ertesi gün onların başına böyle bişey gelse ve ben aynısını yapsam yedi düvele kim bilir nasıl anlatırlar. Bize sürekli laf çarparlar. Ki biz yapamayız böyle şeyler gideriz ama gitmesek demedikleri kalmazken bize gelmemeleri çok sinirimi bozuyor.. Diğer gelinlerine birşey olursa giderler ailecek.. ilk evlendiğin günden beri bana karşı garip hareketler sergiliyorlar. Taklit ediyorlar, kıskanıyorlar, soğuk davranıyorlar, adam yerine koymuyorlar ama işleri düşünce yapmayınca baş baş bağırıyorlar.. ajitasyon yapıyorlar. Bu durumdan nefret ediyorum aslında
Birinin sizden bir şey beklemesi sizin onu illa da yapacağınız anlamına gelmez. Bırakın beklesinler. Bırakın yedi düvele anlatsınlar. Bırakın sürekli laf çarpsınlar. Tınlamayın. Kulağınızın arkasına atın geçin. İçinizden sessizce kendinize “sakin ol tubilim, dedenin cenazesine 6. gün gelen insanlar bunlar, sen kimsin ki onları takıyorsun şimdi” deyin. Hani bazen tv açık olur ama biz başka şeye dalmışızdır, orada söyleneni duymayız ya, öyle olun. Onlar konuşurken duymayın. Laf sokarlarsa yaaa aynen deyin. He he deyin. Alakasız şeyler söyleyin, size ne kadar su faturası geldi bu ay, bizimki çok iyi geldi deyin.
Başkalarını kafanızda bu kadar büyütmeyin. Bol bol kitap okuyun. Kendi gelişiminizle vakit harcayın.

Şaka gibiymiş gerçekten.. Covidi bahane edemezler aksi taktirde covid varken sizi düğüne çğırmaları başlı başına bir saçmalık zaten ki bunu bahane edecek adam sizi düğüne çağırmazdı.. Onun haricinde bazen anlayamıyorum neden bütün sinirinizi kırgınlığınızı içinizde yaşıyorsunuz?? Açık açık konuşup kırıldığımız söylemesi bu kadar zor mu?? Birşey demeden ipleri koparma düşüncesi ya da eşim desin kör değil sonuçta düşüncesi bana mantıksız geliyor.. Siz belki böyle düşünmüyorsunuz ama genelde böyle düşünüldüğü için söylüyorum sonuçta sizde Zaten birşey diyememişsiniz..Bana göre Sonuna kadar haklı olduğunuz bir konu var ortada ve siz susup üzülmeyi tercih ediyorsunuz bir insan kendine bunu neden yapar ki.. Benşm kayınvalidem de inanın çok iyi anlaşmamıza rağmen bazen saçma sapan şeyler yapıyor ve pat pat ne düşünüyorsam anında yüzüne söylüyorum kızdığım zaman bundan Hoşlanmadığımı hemen belirtirim ya da kırıldığım zamanilk fırsatta bunu ona söylerim.. İmada bulunup trip de atmam yani direk yüzüne derim.. Yeri gelir saçma saçma konuşur tatlı tatlı lafımı sokar kenara çekilirim böylece hem aramız hiç bozulmuyor hem de ben kendimi sinir edip içim içimi kemiren kadar kendimi huzursuz etmemiş oluyorum. E tabi ki eşimde rahat oluyor bu sefer çünkü ne varsa açık açık yaşıyoruz hemen kapanıyor.. İçine atarsan erken yaşlanırsın 😊 kayınvalidem hep der herkese benim gelin hiç yaşlanmaz içine birşey atmaz diye o da farkında birşey yaptığı zaman tepkisiz kalmayacağımı.. Ama asla kavga edin demiyorum yanlış anlamayın sadece güzel güzel konuşup sizi anlamasını sağlayın diğer türlü saygısızlığa karşıyım..
Çok haklısınız ama inanın öyle bir aileye düştüm ki insanca hoşlanmadığım bir şeyi belirttiğine bunu gıcıklığına yapıyorlar, üzüldüğüm birşeyi söylemem onlara keyif verir. Hiç takmamaya çalışıyor gibi görünmek istiyorum ama bu seferde böyle sinirlerim zıplıyor. İnanın bu halden rahatsız olduğumu, üzüldüğümü bilseler bizden değer görmüyor, değer bekliyor daha çok bekler falan diye dedikodumu yapıp gülerler bu hoşlarına gider. Çok tuhaf bir aileye düştüm hayatımda hiç görmediğim şeyleri yaşamadığım şeyleri yaşıyorum ve ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum 😭

Birinin sizden bir şey beklemesi sizin onu illa da yapacağınız anlamına gelmez. Bırakın beklesinler. Bırakın yedi düvele anlatsınlar. Bırakın sürekli laf çarpsınlar. Tınlamayın. Kulağınızın arkasına atın geçin. İçinizden sessizce kendinize “sakin ol tubilim, dedenin cenazesine 6. gün gelen insanlar bunlar, sen kimsin ki onları takıyorsun şimdi” deyin. Hani bazen tv açık olur ama biz başka şeye dalmışızdır, orada söyleneni duymayız ya, öyle olun. Onlar konuşurken duymayın. Laf sokarlarsa yaaa aynen deyin. He he deyin. Alakasız şeyler söyleyin, size ne kadar su faturası geldi bu ay, bizimki çok iyi geldi deyin.
Başkalarını kafanızda bu kadar büyütmeyin. Bol bol kitap okuyun. Kendi gelişiminizle vakit harcayın.
Teşekkür ederim yanıtınız için. İnşallah onları kafama takmamalı becerebilirim 🙏

Çok haklısınız ama inanın öyle bir aileye düştüm ki insanca hoşlanmadığım bir şeyi belirttiğine bunu gıcıklığına yapıyorlar, üzüldüğüm birşeyi söylemem onlara keyif verir. Hiç takmamaya çalışıyor gibi görünmek istiyorum ama bu seferde böyle sinirlerim zıplıyor. İnanın bu halden rahatsız olduğumu, üzüldüğümü bilseler bizden değer görmüyor, değer bekliyor daha çok bekler falan diye dedikodumu yapıp gülerler bu hoşlarına gider. Çok tuhaf bir aileye düştüm hayatımda hiç görmediğim şeyleri yaşamadığım şeyleri yaşıyorum ve ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum 😭
Siz taktığınzı belli ediyorsunuz ve karşıdakilerde adam yerine konulduğu için böyle davranıyor ve çocuklaşıp tersini yapıyorlar. Siz kendinizi ifade ederken gerilmeden, sakince “benden beklemeyin, bilmemneye söyleyin o halleder, bizim zamanımız yok” “hastanedeyken aramanız gerekirdi, yanlış yapıldı” gibi basit ve kesin cümlelerle anlatın. Duygusal dram yapmayın. Orada kadın laf sokmaya çalışırsa sinirlendiğiniz veya korktuğunuzu belli etmeyin. Bıdı bıdı konuşursa da ne dediğiniz önemli değil, yaptığınız önemli. Böyle davrandığınız için daha önce söylediklerinizin bir önemi yok dersiniz. Kestirip atın. Çok görüşmeyin. Birilerine şikayet etmeyin. İyi geçinme gibi derdiniz olmasın. Dünyanın merkezine onları koymayın. Koyarsanız böyle her olayda yersiniz kendinizi.

Koronayi bahane edip iletisimi koparin gelmesinler geçmiş olsuna, düğünden piknige koşan insanlar size gelip virus bulastiracagina gelmemeleri daha hayirlidir. Ipleri kopardığınizda esiniz destekse ne ala, bir de istemediginiz birseye mecbur hissedip koşmayın. Ben ki herkese koşan ya da yardimci olmak icin kendini paralayan bir insanken şimdi benden istenmedigi sürece hiç bir seye karismiyorum. Bir sey denirse de bana söylenmedi bilmiyorum diyip geçiyorum (evli degilim ama işte ya da sosyal hayatta yaşadıklarımdan örnek verdim).

Back
X