• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik siddet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mesajları okuma bak sana hiç iyi gelmemiş. Ablalarınla aranda saçma bir şekilde güzellik rekabeti olmuş. Demekki en güzelleri sensin ama çok saçma olgun insanlar değiller onları öyle kabul et. Bazen kaç yaşına gelirsen gel olgunlaşmıyor insanoğlu bir şekilde birbirinizi idare edip geçinmek zorundasın. Daha az iletişim kurmayı dene araya biraz sınır koy. Kırmızı odadaki boncuk çok güzel bir kızdı eşi yalnızlıktan delirtmişti onu da öyle hatırlıyorum. Bu kadar çok kafana takmamaya çalış sonuçta canın kanın ayaklarına taş değse en çok sen üzülürsün.

Kendimi beğeniyorum diye ablalarım dedikodumu yapıyor dediniz ya nasıl mesela ne diyorsunuz kendinizle ilgli?

En üst katta en büyük ablam oturuyor bekar ben babamla kalıyorum ama uzak durman imkansız ablam sürekli bizde sürekli evini Toplamaya giderim hastayken yanında olurum arkamdan böyle konuştuğunu görünce şaşırdım üzüldüm
Sen neden kendini bu kadar kullandırıyorsun. Ablan çocuğa iki dk bakmıyor sen neden gidip onun evini topluyorsun.

Mesajları okuma bak sana hiç iyi gelmemiş. Ablalarınla aranda saçma bir şekilde güzellik rekabeti olmuş. Demekki en güzelleri sensin ama çok saçma olgun insanlar değiller onları öyle kabul et. Bazen kaç yaşına gelirsen gel olgunlaşmıyor insanoğlu bir şekilde birbirinizi idare edip geçinmek zorundasın. Daha az iletişim kurmayı dene araya biraz sınır koy. Kırmızı odadaki boncuk çok güzel bir kızdı eşi yalnızlıktan delirtmişti onu da öyle hatırlıyorum. Bu kadar çok kafana takmamaya çalış sonuçta canın kanın ayaklarına taş değse en çok sen üzülürsün.
Tabikide çok üzülürüm hasta olsak hepimizi birbirimizin başında oluruz beni en çok yaralayan benim deli oldugumu dusunmeleri ikisinin arasi bozuktu uzun süre konusmadilar aralarını düzeltmek için herkes uugrasti bende çabaladım şimdi ikisi bir oldu sürekli diyorum ben deli değilim takıntılı değilim diyorum ama sürekli dalgaya almışlar beni sürekli beni konusyolar artık gerçekten deli olduğuma ben bile ikna olucam 😏

Yani ablalarinizin hakkinizda konustuklari tabii ki dogru ve hoş degil ama aralarindaki mesajlari okuyarak bunlari duymak icin de siz kaşınmışsınız. İstediğini soyleyen istemedigini isitir hesabi, istedigini karistiran istemedigini okur olmus.

Sen neden kendini bu kadar kullandırıyorsun. Ablan çocuğa iki dk bakmıyor sen neden gidip onun evini topluyorsun.
Çok dagiitiyor evini kilosundan harekette edemiyor üzülüyorum bel fitigida var oyuDen topluyorum evini ama artık toplamicam ne yaparsam yapayim arkamdan deli demiş beni arkamdan konuşmuş 😑

Daha önce hiç biyerde çalışmadım aslında şuan çalışmayı düşünüyorum ama çocuğa bakicak kimse yok ablalarim markete giderken bile bakamam diyor zaten annem rahmetli oldu kayinvaleye bıraksan zaten hiç biri çocuğu arayıp sormuyorlar bayramda bile aramadilar çocuğun bayramligini bile alamadım nafakamida vermiyor eski eşim beş aydır avukata verdim nafaka için ama ses yok hala
Allah yardımcınız olsun zor bu durumlar .Çok zor .Ablalarinizada ayıp insan birlik olur zaten sizin dertler boyunuzu aşmış .İnşallah şu geçim işine bir çare bulursunuz .Çocugada çok üzüldüm işte zor o şartlarda bir başına çocuk büyütmek siz boşverin onları çocuğunuz görmesin üzüldüğünüzü onların saçma sapan tavırlarına

Çok dagiitiyor evini kilosundan harekette edemiyor üzülüyorum bel fitigida var oyuDen topluyorum evini ama artık toplamicam ne yaparsam yapayim arkamdan deli demiş beni arkamdan konuşmuş 😑
Sen deli lafına çok takılmışsın. Lafın gelişi öyle söylemiş olabilirler. Bir de seni kıskanıyorlar bak aşırı kilolu dedin aslında kendi psikolojileri hiç iyi değil. Kendini kullandırma sanırım ailenin iyi niyetli ezileni sensin ezdirme kendini ne yaparsan yap seni daha fazla sevmeyecekler. Sırf onların hizmetçiliğini yapıyorsun diye kabul görmeyeceksin.

Fiziksel yorumlari bir kenara bırakarak soruyorum. Ablalariniz sizi nelerden oturu deli olarak nitelendiriyor? Yani napiyormussunuz da boyle diyorlar sizin icin?

Kendimi beğeniyorum diye ablalarım dedikodumu yapıyor dediniz ya nasıl mesela ne diyorsunuz kendinizle ilgli?
Ezmisler çok belki boşandı çocukla döndü ses çıkaramaz diye belki başka sepeplerden yazım dili öyle geçti bana hani evde iki kişi kendini zeki zanneder de birisini sürekli hizmet temizlik kullanır birde sinirini ondan çıkarır hayata hıncını bana öyle geldi yazdıklarından .Parası işi de yok iyice küçümsüyorlar .

Sigmund freud der ki bir kadının en büyük rakibi kız kardeşidir

Sen deli lafına çok takılmışsın. Lafın gelişi öyle söylemiş olabilirler. Bir de seni kıskanıyorlar bak aşırı kilolu dedin aslında kendi psikolojileri hiç iyi değil. Kendini kullandırma sanırım ailenin iyi niyetli ezileni sensin ezdirme kendini ne yaparsan yap seni daha fazla sevmeyecekler. Sırf onların hizmetçiliğini yapıyorsun diye kabul görmeyeceksin.
Bide temizlik takıntısın diyorlar günlük her kadının yaptığı işleri yapıyorum orta okul zamanımda maddi durumumuz evimiz çok eskiydi eşyalarımizda öyle ne kadar temizlesende pis görünürdü rahmetlu annemin kız kardeşleri teyzelerim her geldiğinde annemin evini yani bizim evimizi küçük gorurlerdi dislarlardi hep çayını icmezlerdi annemin onların evi durumu bizden iyiydi bende annemi ezmesinler diye hep daha iyisini yapmaya çalıştım şuan her şey düzenli evimiz güzel annem Allah razı olsun senin sayende yüzüm ağardı derdi hep temizlik takıntım da aslında teyzemlerin yüzünden bu hale geldi tek eksik şuan annem hayatta değil kızımla tek başına kaldım hiç arkadasimxa yok ablalarim var onlarda bana hiç yakın davranmoyorlar

Mesela üstümu felan giyiniyorum hazırlanıyorum çok güzel oldum diyorum biri begense onlara soluyorum su kişi şöyle dedi diye kendilerinde öyle başkaları onlara dese ben seviniyorum mesela ama onlar öle değil aman fiziğini begenmislerdir diyorlar hevesimi kiriyorlar

Bide temizlik takıntısın diyorlar günlük her kadının yaptığı işleri yapıyorum orta okul zamanımda maddi durumumuz evimiz çok eskiydi eşyalarımizda öyle ne kadar temizlesende pis görünürdü rahmetlu annemin kız kardeşleri teyzelerim her geldiğinde annemin evini yani bizim evimizi küçük gorurlerdi dislarlardi hep çayını icmezlerdi annemin onların evi durumu bizden iyiydi bende annemi ezmesinler diye hep daha iyisini yapmaya çalıştım şuan her şey düzenli evimiz güzel annem Allah razı olsun senin sayende yüzüm ağardı derdi hep temizlik takıntım da aslında teyzemlerin yüzünden bu hale geldi tek eksik şuan annem hayatta değil kızımla tek başına kaldım hiç arkadasimxa yok ablalarim var onlarda bana hiç yakın davranmoyorlar
Allah rahmet eylesin inş Rabbim sana öyle güzel kapılar açsın ki bütün yaşadıklarını unut. Ama sizin ailede farkında mısın şöyle bir kısır döngü var rahmetli annenin de kardeşleri anneni bir şekilde küçük görmüş ezmişler. Yani ev eski diye çay içmemek gibi bir saçmalık bir zorbalık benzerini şu an sen yaşıyorsun. Her derdin dermanı vardır. Deli lafına takılma ablaların bana normal gelmedi. Temizlik takıntısı olabilir her titiz insan deli mi oluyor.

Fiziksel yorumlari bir kenara bırakarak soruyorum. Ablalariniz sizi nelerden oturu deli olarak nitelendiriyor? Yani napiyormussunuz da boyle diyorlar sizin icin?
Mesela evde sadece ben iş yapiyorum yemek yiyen masada bırakıyor babam şifon çekmiyor su faturasi gelcek diye gece yemek yapsalar bile kalkıp o saate mutfağı topaliyorum sabah kızımla ilgileneyim kızımla başıma iş kalmasın diye bide uzerinimi giyinip hazirlandigimda çok guzel oldum diyorum ona sinir oluyorlar biseyini elestirselwr siz kendinize bakın diyorum ben kendimi beğeniyorum diyorum sonra beni takıntılı deli ilan ettiler sırf bunları yapıyorum diye yaptığım işler her kadının evinde yaptığı basit işler kendileri çok dağınık yerden çorap bile kaldirmazlar ablalarimdab biri evine misafir bile davet edemez evi yüzünden

Allah rahmet eylesin inş Rabbim sana öyle güzel kapılar açsın ki bütün yaşadıklarını unut. Ama sizin ailede farkında mısın şöyle bir kısır döngü var rahmetli annenin de kardeşleri anneni bir şekilde küçük görmüş ezmişler. Yani ev eski diye çay içmemek gibi bir saçmalık bir zorbalık benzerini şu an sen yaşıyorsun. Her derdin dermanı vardır. Deli lafına takılma ablaların bana normal gelmedi. Temizlik takıntısı olabilir her titiz insan deli mi oluyor

Son düzenleme:
Mesela evde sadece ben iş yapiyorum yemek yiyen masada bırakıyor babam şifon çekmiyor su faturasi gelcek diye gece yemek yapsalar bile kalkıp o saate mutfağı topaliyorum sabah kızımla ilgileneyim kızımla başıma iş kalmasın diye bide uzerinimi giyinip hazirlandigimda çok guzel oldum diyorum ona sinir oluyorlar biseyini elestirselwr siz kendinize bakın diyorum ben kendimi beğeniyorum diyorum sonra beni takıntılı deli ilan ettiler sırf bunları yapıyorum diye yaptığım işler her kadının evinde yaptığı basit işler kendileri çok dağınık yerden çorap bile kaldirmazlar ablalarimdab biri evine misafir bile davet edemez evi yüzünden
Yani evi toplamak, ev isi yapmak falan gayet normal, hatta ustunuze dusenden fazlasını yapiyorsunuz anladigim kadarıyla. Bunlarda laf edilecek bir sey yok.

Ama devamli giyindiginde "cok guzel oldum" diyen biri bana da tuhaf gelir acikcasi. Ara sira gercekten cok hosumuza gittiginde hepimiz deriz ama bunu sık yapiyorsaniz kendini begenmis oldugunuzu dusunuyor olabilirler. Ha bu da deli demeleri icin bir sebep degil, o ayri.

Yani evi toplamak, ev isi yapmak falan gayet normal, hatta ustunuze dusenden fazlasını yapiyorsunuz anladigim kadarıyla. Bunlarda laf edilecek bir sey yok.

Ama devamli giyindiginde "cok guzel oldum" diyen biri bana da tuhaf gelir acikcasi. Ara sira gercekten cok hosumuza gittiginde hepimiz deriz ama bunu sık yapiyorsaniz kendini begenmis oldugunuzu dusunuyor olabilirler. Ha bu da deli demeleri icin bir sebep degil, o ayri.
Evet kendini beğenmiş gibi göründüm haklısınız ondan gıcık oldu onlarda bilseydim gıcık olacaklarını demezdim gercekten

Evde biri çayını icmezse pis mi diye düşünüyorum annem aklıma geliyor teyzelerim annemin evini pis demişlerdi o aklıma geliyor oradan beri takıntı kaldı bizimimleere anlatıyorum ama anlamıyorlar beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim burda beni dinleyen insanları kendi ailemden daha yakın gördüm hisettim öyle bi yalnizlik çekiyorum ben
Halk eğitime kurslara gitsen diyicem ama çocuğun küçük pek bir yere gidemiyorsun sanırım iyi gelirdi. Oğlun okula başladı mı orada velilerle de arkadaş olursun. Biraz dışarıya dönsen çevre edinsen hem sana hem oğluna iyi gelir. Naçizane fikir yürütmeye çalışıyorum. Bu arada her zaman derdini dinlerim ne zaman istersen.

Halk eğitime kurslara gitsen diyicem ama çocuğun küçük pek bir yere gidemiyorsun sanırım iyi gelirdi. Oğlun okula başladı mı orada velilerle de arkadaş olursun. Biraz dışarıya dönsen çevre edinsen hem sana hem oğluna iyi gelir. Naçizane fikir yürütmeye çalışıyorum. Bu arada her zaman derdini dinlerim ne zaman istersen.
Çok teşekkürler aslında çok iyi fikir ama kızım daha çok küçük 1 yaşında daha bu aralar banada daha çok bağlı öncelerden temizliğe gidiyordum kızımı birakcak biter olsa yine giderim ama markete bile gidemiyorum inanın çocuğa bakicak kimse yok arkadaşım yok vardı aarkadasleim ama ortamları kötüydü uzaklaştım hepsinden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X