Psikolojık sorunlar ve bebek

cucumm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011
72
0
36
A.B.D.
Arkadaşlar ben bu aralar kafayı tırlatmıs durumdayım cok ağır antı depresanlar içiyorum içinde yeşıl reçete olanlarda var ve ben daha 3 aylık evlıyım bebek yapmak ıstıyorum ama ailem ve doktorum karşı çıkıyorlar bebek yaparsan bebeğin organları eksık olur zekası gelışmez falan hamıle kalırsan aldırmak zorundasın felan diyorlar artık çok bunladım para harcamaktan bıktım elıme ne para geçse hemen harcıyorum son kurusşuna kadar cok para harcıyorum çok gezmek ıstıyorum ve cok kavga edıyorum eşime söylenmeyecek sözler hakaretler edıyorum ve daha kötüsü çok ağar küfürler edıyorum ilaçlardan 36 bedenden 46 bedene cıktım kendımden nefret edıyorum hiç birşeyı yakıştramıyorum galıba benım tımarhaneye yatma vaktım geldı sizce ben ne ypayım bıktım inanın bıktım yaşamak zulüm gibi gelıyor şu an bana kocamı cok sewıyorum ama bu ilaçlar gün geçtıkce benı bıtırıyor ben ne ypsan bilmıyorum siz be3nım yerımde olsanız ne yparsınız şu an en cok istedğim şey bır bebek ama bebektende korkuyorum hamıleliği dogumu etrafımda nefret ettıgım ınsanlar var bana zarar verıyorlar konuşsam olmuyo konuşmasam olmuyo ben ne ypayım anlamadım yaa etrafımdakı virüslerı nasıl temızlerım daha önemlisi ben nasıl mutlu olurum bı cewap werın arkadaslar ya vallaha gece gece gene depresyone girdim

Arkadaşlar ben bu aralar kafayı tırlatmıs durumdayım cok ağır antı depresanlar içiyorum içinde yeşıl reçete olanlarda var ve ben daha 3 aylık evlıyım bebek yapmak ıstıyorum ama ailem ve doktorum karşı çıkıyorlar bebek yaparsan bebeğin organları eksık olur zekası gelışmez falan hamıle kalırsan aldırmak zorundasın felan diyorlar artık çok bunladım para harcamaktan bıktım elıme ne para geçse hemen harcıyorum son kurusşuna kadar cok para harcıyorum çok gezmek ıstıyorum ve cok kavga edıyorum eşime söylenmeyecek sözler hakaretler edıyorum ve daha kötüsü çok ağar küfürler edıyorum ilaçlardan 36 bedenden 46 bedene cıktım kendımden nefret edıyorum hiç birşeyı yakıştramıyorum galıba benım tımarhaneye yatma vaktım geldı sizce ben ne ypayım bıktım inanın bıktım yaşamak zulüm gibi gelıyor şu an bana kocamı cok sewıyorum ama bu ilaçlar gün geçtıkce benı bıtırıyor ben ne ypsan bilmıyorum siz be3nım yerımde olsanız ne yparsınız şu an en cok istedğim şey bır bebek ama bebektende korkuyorum hamıleliği dogumu etrafımda nefret ettıgım ınsanlar var bana zarar verıyorlar konuşsam olmuyo konuşmasam olmuyo ben ne ypayım anlamadım yaa etrafımdakı virüslerı nasıl temızlerım daha önemlisi ben nasıl mutlu olurum bı cewap werın arkadaslar ya vallaha gece gece gene depresyone girdim

ya arkadasim sakin ol inkönce,neden depressiona girdin bi onu örenelim.

çok zor bi dönemden geçiyorsun.bu durumda bebeğin olursa ona sağlıklı bi anne olacağına inanabiliyormusun?üstelik ilaç kullanıyorsun nasıl hamile kalacaksın?bebek olunca durumum düzelir diye düşünüyorsan bence yanılıyorsun.çünkü hamilelik ve loğusa sendromu var daha.bebeğin gelişimide tehlikede.

bebek istiyorsan önce iyileşmeyi istemelisin.çaban olmalı.

Neden bu duruma geldiniz.36 bedenden 46 bedene çıkmışsınız.
Psikolojik rahatsızlıklar ciddi sorunlar hastalıklar doğurabiliyo.Ülkemde çoğu insanda ciddiye almıyolar.
Bence psikoloğa gidin.
Hiçbirşey sizin ruhsal sağlığınızdan önemli değil unutmayın

ya arkadasim sakin ol inkönce,neden depressiona girdin bi onu örenelim.

ben 4 yıldır bu sorunlarlayım bır anda oldu ne olduysa bır panıkatak geldı ölüm korkusu ondan sonra takıntı obsesıf oldum eski erkek arkadaşlarıma takıntı yapar oldum onun elını tuttum onu öptüm ay ben ne ypıcam felan hepsini kocama anlattım ama gene ara ara gelıyor takıntım bunlar aklıma gelınce cıldırıyorum eşime hepsını anlattım o da artık ben warım dıyo yanı kendı kendıme dert arıyorum

canım mesele rahatlatmak değil gerçektende öncelikle senin psikolojinin düzelmesi lazım bebek olduğunda hayatına sihirli bir değnek değmeyecek çünkü ve zaten sorunların varken dünyaya bir bebek getirmek hem ona hem sana daha büyük acılar zararlar verir.
neden daha 3 aylık evliyken böyle bunalıma girdin peki canım? problemin ne ki iş bukadar ciddi boyutlara geldi?

neden bu duruma geldiniz.36 bedenden 46 bedene çıkmışsınız.
Psikolojik rahatsızlıklar ciddi sorunlar hastalıklar doğurabiliyo.ülkemde çoğu insanda ciddiye almıyolar.
Bence psikoloğa gidin.
Hiçbirşey sizin ruhsal sağlığınızdan önemli değil unutmayın

psikologa gidiyorum içtiğim ilaçlar benı böyle kilolu yaptı daha 22 yaşındayım hayatımı eşimle doya doya yaşamam gerekırken ben herşeyı dert ypıyorum 16 yaşımda yaptıgım cahilliklere kafayı takıyorum üstünden5 sene geçmesıne ragmen

arkadaşım kilo alman önemli değil. psikolojin düzelmedikten sonra kilo almışsın yada 0 beden olmuşsun önemli mi?
önce tedavini ol, sonra normal yaşantını düzelt ve bebek sahibi ol, sen bu durumdayken iyi anne olamadıktan sonra bebek sahibi olmanın da bir anlamı yok. önce tedavi.

ben 4 yıldır bu sorunlarlayım bır anda oldu ne olduysa bır panıkatak geldı ölüm korkusu ondan sonra takıntı obsesıf oldum eski erkek arkadaşlarıma takıntı yapar oldum onun elını tuttum onu öptüm ay ben ne ypıcam felan hepsini kocama anlattım ama gene ara ara gelıyor takıntım bunlar aklıma gelınce cıldırıyorum eşime hepsını anlattım o da artık ben warım dıyo yanı kendı kendıme dert arıyorum

bi pizkola gözüktünmu ? yani derdini bilen birine acsan inaniyorum sana yardimci olan bir pizkolak wardir.cok üzüldüm gercekten allah yardimcin olsun.peki beyin ne diyor bu durumlara ?

arkadaşım kilo alman önemli değil. Psikolojin düzelmedikten sonra kilo almışsın yada 0 beden olmuşsun önemli mi?
önce tedavini ol, sonra normal yaşantını düzelt ve bebek sahibi ol, sen bu durumdayken iyi anne olamadıktan sonra bebek sahibi olmanın da bir anlamı yok. önce tedavi.
tedavı ama bıktım artık doktora gıtmekten her gttıgımde ılaçlarıma 1 tane daha eklenıyor hiç birşey duzelmıyor

durumun bukadar ciddiyken ve böyle ilaçlar kullanıyorken muhtemelen doktorla da düzenli seanslara gidiyorsundur diye düşünüyorum.onunla konuşmak senin için daha verimli olur diye düşünüyorum çünkü biz ne dersek diyelim bu psikolojik bir durum ve olay sende bitiyor,seni rahatlatacak birine ihtiyacın var.
böyle kuruntular için kendini bukadar harap etmemelisin ama neden bebek istiyorsun ısrarla onu anlamış değilim.bebek sahibi olmak kolay bir şey mi? üstelik buseferde onu kaybedeceğim korkuları ( ki her anne yaşar ama sen daha fazla etkilenirsin bu durumdan) seni daha da kötü yapmaz mı? önce kendi ruh sağlığını kazansan daha iyi olmaz mı canım? kaldı ki yaşın genç yeni evlisin.normal şartlarda bile hemen düşünmemen lazım evliliğin bırak bir otursun iyice sen bir evliliğine doy bebek daha sonraki düşünülecek bir konu.önce sen eş olmaya hazır ol annelik daha da özverili bir şey.

Son düzenleme:

canım çok iyi bilirim bu takıntı hallerini.en zayıf anını kollar,gelir beynine yerleşir,bir süre hep takıntı yaptığın şeyi düşünürsün.önce kendinle alakalı takıntı yaptığın şeyleri düzeltmelisin.düzeltemeyeceğin takıntılarını kabbullenmelisin.sonra eğer boş vaktin fazla varsa azaltmalısın ne kadar boş kalırsan o kadar düşünürsün.ne bileyim spor olabilir el sanatları olabilir.bir de beslenmene dikkat etmelisin,aldığımız gidaların ruh sağlımız üzerinde çok etkisi var.sağlıklı beslenmelisin ve özellikle b vitamini ve omega 3 vitaminlerini almaya özen göstermelisin canım.Allah şifa versinn

bi pizkola gözüktünmu ? yani derdini bilen birine acsan inaniyorum sana yardimci olan bir pizkolak wardir.cok üzüldüm gercekten allah yardimcin olsun.peki beyin ne diyor bu durumlara ?

İĞLEŞECEĞİN GÜNÜ BEKLIYORUM DİYOR BENDE SENDEN BIR BEBEĞİM OLSUN İSTİYORUM AMA ŞU AN OLAMAZ DİYOR EŞİM GERÇEKTEN IYI BIR İNSAN BİR DEDİĞİMİ 2 ETMEZ BEN NE ISTERSEM YAPAR KI GERÇEKTEN BENDE COK FAZLA ŞEY İSTIYORUM bazen bekarlıgımı özlüyorum ne kadar güzel her istedğim alınıyordu yedğim önüme gelıyordu üstüm başım temızlenıyordu

tedavı ama bıktım artık doktora gıtmekten her gttıgımde ılaçlarıma 1 tane daha eklenıyor hiç birşey duzelmıyor

güvenebileceğin bir doktora git, dr u değiştir o zaman. bak bu takıntı meselesi boş vakit işiymiş boşlukları doldur bakalım hobi edin, spor yap. unutma herkes senin durumuna gelebilir ; insanın en iyi doktoru yine kendisidir. sen düzelmeyi istemedikçe çabalamadıkça söylenenler hep laf salatası...

Aynı yaştayız. Çok üzüldüm durumuna. 16 yaşından beri ne demektir... :59:
Bence bebek düşünmemelisin bu durumda. Daha yaşın da çok genç. Şimdi sadece iyileşmeye bak. Sana destekçi olan insanlar da var yanında ne güzel. Biraz çaba harca, elinden geleni yapmaya çalış.
Ayrılık acısı yüzünden mi bu hale geldin peki ?

canım çok iyi bilirim bu takıntı hallerini.en zayıf anını kollar,gelir beynine yerleşir,bir süre hep takıntı yaptığın şeyi düşünürsün.önce kendinle alakalı takıntı yaptığın şeyleri düzeltmelisin.düzeltemeyeceğin takıntılarını kabbullenmelisin.sonra eğer boş vaktin fazla varsa azaltmalısın ne kadar boş kalırsan o kadar düşünürsün.ne bileyim spor olabilir el sanatları olabilir.bir de beslenmene dikkat etmelisin,aldığımız gidaların ruh sağlımız üzerinde çok etkisi var.sağlıklı beslenmelisin ve özellikle b vitamini ve omega 3 vitaminlerini almaya özen göstermelisin canım.Allah şifa versinn

amin evimle ugrasmayı çok sewıyorum mesela evım için neler yapabılırım değişik değişik maksat zaman geçsın neyle oyalana bılırım

Back
X