Psikolojık sorunlar ve bebek

Cucum canım senin derdine derman olması gereken şey ilaç değil kendinsin bunu unutma! Hiç bişiyi kafana takma lütfen..Senden değerlisi yok bu hayatta.. Dünyaya bidahamı geliceksin.Neyin tasası bu.. Neden herşeyi kafana takıp kendi kendini bunalımlara sokuyosun ki.. Bak Allaha şükür harcıyacak paran var eşini seviyosun tabiri caizse yediğin önünde yemediğin arkanda.. Böyle durumlarda haline şükredip senden çokkk daha kötü durumda olanları düşün.. Mesela somalideki açları mesela şehit verdiğimiz asker ailelerini.. Bizim ki dert değil asıl dert onların yaşadıkları.“Benim büyük bir derdim var!” deme, derdine dönüp “benim büyük bir Rabbim var de! :34:

ilaçlarında muhakkak faydası olur ama önce kendin istemelisin ben hastayım deyip kendini daha da hasta edersin. ben iyiyim de güne güzel uyan. yakın arkadaşlarından destek al bak kocanda destekçinmiş. hiçbişey imkansız değil. tam olarak iyileştiğinde bebişi olucaklar topiğinde senide görürüz inş :)

eyvah kız kk'ne derdini açmış, daha da bozulacak psikolojisi..
artık "bir derdim var" bölümüne sırf eğlence çıksın diye yazar oldu bazı üyeler :31:

amin evimle ugrasmayı çok sewıyorum mesela evım için neler yapabılırım değişik değişik maksat zaman geçsın neyle oyalana bılırım

mesela ben ahşap boyamaya başladım.çok güzel şeyler yapabilirsin.kursa gitmene de gerek yok internetten öğrenip malzemeleri sipariş verebilirsin.çok güzel aksesuarlar ortaya çıkar:61: başka bi ara takı yapmıştım o da zevkli bişey. eğer vaktin varsa ismek kurslarına da gidebilirsin çok ilginç kurslar var benim dikiş kursu dikkatimi çekiyo filan filan... başka şuan aklıma bunlar geldi:34:

olmusla ölmüse cagre yokkk
eskiden olanlar yüzünden geleceginizi karartmayin
ne güzel anlayisli bir esiniz var yuvaniz var
22 yasinda gencecik bir kadinsiniz
calisicak gücü kendinizde bulamiyorsaniz faaliyetlere katilin
spor salonu olur el sanatlari olur
bide o haplardan kurtulun bence faydadan cok zarar anlasilan
hayatinizin kendinizin esinizin yasinizin kiymetini bilin
en güzel günlerinizi zindana cevirmeyin
bebek bu durumda en son yapilicak sey bence
25te falan düsünün siz bebegi önce bi hayati evliligi yasayin
piskolojinizi düzeltin bol bol dua edin allaha güvenin...

İnsanoğlunda bir gözlemleyen bilinç var,bir de gözlemlenen.Bir yönümüz olaylardan etkilenir,onları yaşar,duygusal dalgalanmalar hissederken diğer yönümüz tüm bunları gözlemler.Aradaki bağları kurar.Bizim için neyin doğru olduğunu belirler.

Öncelikle şunu bilmek gerekir ki her şeyi kafaya takan,kuruntulu,mutsuz yapınız bence gözlemlenen bilinci kendiniz zannetmenizden ileri geliyor.Siz bunları yaşayan ama bunlardan da ayrı bir varlıksınız.İşte o ayrı varlıkla,her şeyi gözlemleyen bilincinizle iletişim kurarsanız ilaçlara gerek kalmadan da kendinizi tedavi edebilirsiniz.(Beyindeki kimyasal değişimler için kullanmanız gerekebilir)

Kendinize dışarıdan bakmaya çalışın.Siz bir psikolog olsaydınız sizin gibi birini nasıl görürdünüz?Anlayış gösterin kendinize bir çocuk gibi.O çocuk hasta ve ancak anlayışla iyileşebilir.Bağırıp çağırarak,suçlayarak,sen neden böylesin diye hırpalanarak değil.

Ve "Üzüntüyü bırak yaşamaya bak" kitabını tekrar tekrar okumanızı şiddetle tavsiye ederim.Yazarı Dale Carnegie.

Benim hafif depresyonum için bile olsa doktorum çocuğu yasakladı sen ne yapıyorsun? Ruh sağlığı yerinde insanlar bile hamilelik + lohusalık + ileriki dönemlerde bunalıma giriyorlar ki sizin durumunuzda neler olur düşünemiyorum bile.

Psikolojik sorunlarını geçtim daha 3 aylık evlisin 22 yaşındasın hemen bebek yapma, eşinle evliliğinin tadını çıkarmaya bak. 5 yıl önceki hatalarını kafana takmanın seni sadece daha fazla hasta etmekten başka bir işe yaramayacağını sende biliyorsun. Geçmiş artık değişmez, daha çok gençsin önüne bak, dr undan memnun değilsen başka bir dr a git ilaçlarını düzenli al terapiye git. Terapi ilaçtan daha iyi gelir. Ve şu an kesinlikle bebek düşünme, önce kendine odaklan, iyi olmaya bak...

aRKADAŞLAR KONU KAPATILA BİLİR GEREKLI BİLGİYİ ALDIM ARKADAŞLARIMDAN

bence sen çokta istekli değilsin iyileşmek için öle bi umut ışığı göremedim sende doğru düzgünde yazmamışsın anlatmamışsın sadece psikoljim bozuk demişsin 22 yaşındasın dha neyi takıyosun kafana ne varda bu kadar ağır atlatıyosun hayattan zevk alamıyosun cicim aylarındasın daha eşinle güzel vakit geçirmen gerekirken kendini hep mutsuz hissediyorsun ve içindende bişi gelmiyo sanırsam annen eşin bebek istemiyor diye üzülüyorsun 16 17 yaşında ne hata yaptın bu kadar kahrolacak kadar o yaşlar daha cahillk yaşları o zamanlar insan daha masum oluyor gerekli bilgiyi aldın ama yapıcandanda şüpheliyim yani öle bişi doğdu içime nedense:44::44:

bende panik atak hastasıyım hemde ileri derecede 14 yaşımdan beri anksiyete ve takıntılarla boğuşuyorum en ağır ilaçları kullandım... xanax remeron vs. 21 yaşındayım ve bende bu ilaçlardan dolayı üstüne eklendikçe eklendi pskolojik rahatsızlıklarımın duygu durum bozukluğu , depresyon fln ... gitmediğim dr kalmadı psikytri psikolog ama bunlar elimzde olan şeyler değiller beynimizin bize oyunları evden hiç çıkmadığım zamanları bilirim bde eve hiç girmediğim aşırı sosyal olduğum zamanları yada sabah kadere isyan ederken gece benden neşeli olmnadığını :) en son gittiğim dr. saolsun yaşım dolayısıyla kullandığım ağır ilaçları bıraktırdı çok zor oldu ama iyyim şuan çok hafif bi ilaç içiyorum ismini vermem doğru olmaz ve diğer yaşadığım şeylerden eser yok dediğim gibi bende anksiyeteyle başladı en ağır şekiilde panik ataklarla devam etti anksyetelerm arada devam ediyo ama genel olarak iyiyim... önemli lan bu ilaçlara bağlanmaman özellikle yeşil reçeteli olanlara. yeşil reçetelilerin kesinlile tedavi edici özelliğ yokmuş çoğunlukla ya sakşinleştrir yada zihin açar. formülüne göre aklına gelebilecek her ilacı kullandım :) o yüzden öncelikle düzgün bi dr bulup önce ruhunu dinlendir ve şükür et seni çok seven bi eşin var yaşın henüz çok genç 1-2 sene sonra dünyalar tatlısı bi bebişinde olur senden mutlusu olmaz ama dediğm gibi ilaçlara kesinlikle bağlanma... bol bol gez dolaş para harcaman şart değil temiz havayı içine çek güneşi içinde hisset sevdiklerinle bol bol zaman geçir kesinlkle yalnızlığa gömme kendni geçmişini gene hiçmi hiiç düşünme adı üstünde geçmiiş biiitmiiş mutlu yarınlar bzi bekler :)))

bence sen çokta istekli değilsin iyileşmek için öle bi umut ışığı göremedim sende doğru düzgünde yazmamışsın anlatmamışsın sadece psikoljim bozuk demişsin 22 yaşındasın dha neyi takıyosun kafana ne varda bu kadar ağır atlatıyosun hayattan zevk alamıyosun cicim aylarındasın daha eşinle güzel vakit geçirmen gerekirken kendini hep mutsuz hissediyorsun ve içindende bişi gelmiyo sanırsam annen eşin bebek istemiyor diye üzülüyorsun 16 17 yaşında ne hata yaptın bu kadar kahrolacak kadar o yaşlar daha cahillk yaşları o zamanlar insan daha masum oluyor gerekli bilgiyi aldın ama yapıcandanda şüpheliyim yani öle bişi doğdu içime nedense:44::44:

Sizin dediğiniz gibi olsaydı psikiyatrist diye bir şey olmazdı. Kafana takmazdın olur biterdi öyle değil işte psikolojik rahatsızlıklar, hormonlarınızı beyin salgılarınızı bile değiştiren durumlarıdır, dr lar bu yüzden ilaç verirler. Kimseye de kolay kolay yeşil reçeteli ilaç vermezler. Tabi ki içinden gelmiyor tabi ki istekli değil bu yüzden bu halde zaten, ayrıca ne yaşadıklarını da bilmiyoruz, anlatmak zorunda da değil bence...

Evet biraz kaba olmuş özür dilerim
sorunları olan birinin bebek istemesi bana normal gelmiyor
Depresyon nedir iyi bilirim , ben istemesem de mevsim değişikliklerinde yaşıyorum
Kaldı ki yeşil reçeteli ilaç içecek kadar ciddiyse ,insan silkelenip kendine gelmeli
Belli ki etrafıyla sorunu var önce o kişilerden uzak durmalı
Herşey insanın beyninde bitiyor , gerçekten istemezsen olmuyor.
Eğer mutluluksa istediğin bir düşün yaptıklarınla kendine ne kadar zarar veriyorsun
Geçmişe dönüp bakma , yeni tertemiz bir sayfa aç kendine
Önce hayatını yoluna koy , sonra ne istiyorsan onu yap :1:
Ayrıca psikiyatrların verdiği ilaçlar bazen daha kötü yapabiliyor
Bu birazda senin elinde , uyutur, sersemleştirir , çok yedirir
Sen mümkün oldukça bu saydıklarımdan uzak dur

İşinize gelen yorumu görürsüz gelmeyeni görmezsiniz !
Konu kapandı benim için!

Son düzenleme:
Psikolojik sorunlarını geçtim daha 3 aylık evlisin 22 yaşındasın hemen bebek yapma, eşinle evliliğinin tadını çıkarmaya bak. 5 yıl önceki hatalarını kafana takmanın seni sadece daha fazla hasta etmekten başka bir işe yaramayacağını sende biliyorsun. Geçmiş artık değişmez, daha çok gençsin önüne bak, dr undan memnun değilsen başka bir dr a git ilaçlarını düzenli al terapiye git. Terapi ilaçtan daha iyi gelir. Ve şu an kesinlikle bebek düşünme, önce kendine odaklan, iyi olmaya bak...

Sizin dediğiniz gibi olsaydı psikiyatrist diye bir şey olmazdı. Kafana takmazdın olur biterdi öyle değil işte psikolojik rahatsızlıklar, hormonlarınızı beyin salgılarınızı bile değiştiren durumlarıdır, dr lar bu yüzden ilaç verirler. Kimseye de kolay kolay yeşil reçeteli ilaç vermezler. Tabi ki içinden gelmiyor tabi ki istekli değil bu yüzden bu halde zaten, ayrıca ne yaşadıklarını da bilmiyoruz, anlatmak zorunda da değil bence...

aynı şeyleri diyoruz farkındaysan daha önceki yorumumu okumamışsın galiba ama herşey stres sıkıntıdan olmuyormu bu ruh sağlığıda yaşadığın şeyleri kafana taka taka büyüyüp ruh sağlığını bozmuyormu bak sende demişsin kafana takmanın seni sadece daha fazla hasta etmekten başka bi işe yaramaz sende aynı şeyi diyorsun ama bişeylerin olmasını düzelmesini istiyorsa hayata tekrardan başlamalı kendini salarsan nasıl iyi olursunki eşi destekmiş ona iyi olucaksn ben biliyorum diyor eşi içinde düzelmeli bunun için çaba vermeli dr un dediklerini yapmalı terapiye gitmeli bişler için uğraşmalı ayrıca 2 3 yorm yapmış gerekli bigliyi aldım konu kapansın yazmış dahda girmemiş burdaki yorumlar onun yararına olur

aynı şeyleri diyoruz farkındaysan daha önceki yorumumu okumamışsın galiba ama herşey stres sıkıntıdan olmuyormu bu ruh sağlığıda yaşadığın şeyleri kafana taka taka büyüyüp ruh sağlığını bozmuyormu bak sende demişsin kafana takmanın seni sadece daha fazla hasta etmekten başka bi işe yaramaz sende aynı şeyi diyorsun ama bişeylerin olmasını düzelmesini istiyorsa hayata tekrardan başlamalı kendini salarsan nasıl iyi olursunki eşi destekmiş ona iyi olucaksn ben biliyorum diyor eşi içinde düzelmeli bunun için çaba vermeli dr un dediklerini yapmalı terapiye gitmeli bişler için uğraşmalı ayrıca 2 3 yorm yapmış gerekli bigliyi aldım konu kapansın yazmış dahda girmemiş burdaki yorumlar onun yararına olur

Önceki yorumunu farketmedim evet aynı şeyleri söylüyoruz :13:

İĞLEŞECEĞİN GÜNÜ BEKLIYORUM DİYOR BENDE SENDEN BIR BEBEĞİM OLSUN İSTİYORUM AMA ŞU AN OLAMAZ DİYOR EŞİM GERÇEKTEN IYI BIR İNSAN BİR DEDİĞİMİ 2 ETMEZ BEN NE ISTERSEM YAPAR KI GERÇEKTEN BENDE COK FAZLA ŞEY İSTIYORUM bazen bekarlıgımı özlüyorum ne kadar güzel her istedğim alınıyordu yedğim önüme gelıyordu üstüm başım temızlenıyordu

galiba hazır olmadığınız bir yaşta evlilik yaptığınız için, hayatınızdaki bu kökten değişiklik size bunalıma sürüklemiş olabilir. çevrenizdeki insanlar tam olarak nasıl yaklaşıyor size (anne babanız, eşiniz, arkadaşlarınız), istenmeyen bir evlilik mi yapmıştınız? bence sorununuz basit değil, uzman kişilerin yardımı daha faydalı olacaktır size. ilaç da kullanıyormuşsunuz...ilaç tedavinizi bırakmayın ve burda anlattğınız şeyleri aynı şekilde doktorunuza da anlatın olur mu? her kadın anne olmak ister elbet, kimse neden anne olmak istiyorsun diye size kızamaz. ama şu an önceliğiniz bu olmamalı, bu sorunlarınızı atlatın, hayata pozitif bakmaya başlayın, anne olmaya daha hazır olun, o zaman vakit gelmiş olacaktır:49:

Back
X