• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojık sorunlar ve bebek

Aynı yaştayız. Çok üzüldüm durumuna. 16 yaşından beri ne demektir... :59:
Bence bebek düşünmemelisin bu durumda. Daha yaşın da çok genç. Şimdi sadece iyileşmeye bak. Sana destekçi olan insanlar da var yanında ne güzel. Biraz çaba harca, elinden geleni yapmaya çalış.
Ayrılık acısı yüzünden mi bu hale geldin peki ?
18 yasımdan berı bu dertle ugrasıyorum 16 17 yaşında ergenlık çağında yaptıgım hatalar yüzünden

aaa aaa ağzım açık kaldı:53:
bu nedir böyleee:53:

kapatta sinek kaçmasın .

Evet biraz kaba olmuş özür dilerim
sorunları olan birinin bebek istemesi bana normal gelmiyor
Depresyon nedir iyi bilirim , ben istemesem de mevsim değişikliklerinde yaşıyorum
Kaldı ki yeşil reçeteli ilaç içecek kadar ciddiyse ,insan silkelenip kendine gelmeli
Belli ki etrafıyla sorunu var önce o kişilerden uzak durmalı
Herşey insanın beyninde bitiyor , gerçekten istemezsen olmuyor.
Eğer mutluluksa istediğin bir düşün yaptıklarınla kendine ne kadar zarar veriyorsun
Geçmişe dönüp bakma , yeni tertemiz bir sayfa aç kendine
Önce hayatını yoluna koy , sonra ne istiyorsan onu yap :1:
Ayrıca psikiyatrların verdiği ilaçlar bazen daha kötü yapabiliyor
Bu birazda senin elinde , uyutur, sersemleştirir , çok yedirir
Sen mümkün oldukça bu saydıklarımdan uzak dur

Aynı yaştayız. Çok üzüldüm durumuna. 16 yaşından beri ne demektir... :59:
Bence bebek düşünmemelisin bu durumda. Daha yaşın da çok genç. Şimdi sadece iyileşmeye bak. Sana destekçi olan insanlar da var yanında ne güzel. Biraz çaba harca, elinden geleni yapmaya çalış.
Ayrılık acısı yüzünden mi bu hale geldin peki ?
18 yasımdan berı bu dertle ugrasıyorum 16 17 yaşında ergenlık çağında yaptıgım hatalar yüzünden

yaa arkadaşım herkesin kendine göre derdi var ama sen herşeyi kafana takarsan ohho yaşadığından tabi bişi anlamazsın
daha 3 aylık evlisin asıl hayatını yaşıcan eşinle gezip dolaşacan zamanlarda bebek için üzülmen yersiz artıı senin düzelmeden bebek sorumluluğunun altına girmende yanlış o bebk sağlam doğdu diyelim senin zaten sorunların var o çocuğa artı bir sabır verebilcek dayanabilecekmisin öle uzaktan görmekle sevmekle değil bi insna yetiştirmek çok kolayda değil daha yaşında küçük cnm bunun için üzülmene değmez ilk önce kendini bi toparla bi amac bi hedef belirle kendine evde oturma svediğin hoşuna giden şeyleri yap kendine uğraş bul daha çabuk düzelersin bunu istmen lazım eşinde şimdi sabır gösteriri ama ilerde böle sabırlı ve fedakar olamaz kendini salma beterin beteri var herkes o yaşlarda hataa yapar cahillik zamanı yapabılabilir hatta yaşın büyükte olsa insanlık bu hata olur ama bunu düzeltip yoluna devam etmekte snein elinde ben zaten hayattan bıktım dersen mutlu olamazsın tabi eşini seviyosun oda seni seviyodur severek evlenmişsiniz evlendiktenb sonramı böle oldun kendine gel takma kafana oluyor herşey oluyor hayatta yeterki hayata tutunmayı bilelim mücadele edelim

durumunaa çok üzüldüm ama şifasız deilki hastalıgın doktorın dediğini möutlaka yapp yanı sırada terapiye gitmeni tavsiye ederim faydası sana çok olcana inanıyorumm ayrıca ilçalarını azalt bitkisel çaylardan iç doktoruna danışarak tabikiii

bebek istiyosanda yap tabikii en dogal hakınn sende bir kadınsın ve anne olmalısın

öncelikle senin kendini affetmen lazım.
geçmişi sırtında yük olarak taşıyorsun. yük bindikçe belin bükülüyor.
beynini kandırman lazım. aklına olumsuz bir şey geldiğinde defetmen lazım.
aklına olumsuz birşey gelir gelmez hemen olumlu birşey düşün. mesela olmak istediğin güzel bir yer hayal et yada
güzel bir anını düşün. yada kafanda güzel bir hayal kurgula. hayallarine ulaşmışsın mesela. güzel duygular hissetmeye çalış.
aklına geçmişten gelen olumsuz her an için direk aklına yeni kurguladığın hayali getir.
ilk başlarda olumsuz hislerin ağır basabilir ama bu beyin kandırma olayına devam ettikçe otomatikman iyi hissetmeye çalışacaksın.
fiziksel bir uyaranda kullanabilirsin olumsuz bir şey düşününce mesela parmağını şıklat. bu senin olayın farkına varmanı ve düşünceni
değiştirmen gerektiğini hatırlatır sana.

kendini affetmen için iki egzersiz önerebilirim. hangisi kendini daha iyi hissettirirse onu yaparsın.
1. geçmişindeki olumsuz anıya gideceksin düşüncelerinle. yani hayalinde 2 tane sen olacak. biri 16 yaşında biri 22.
16 yaşındaki halin hangi hatayı yapıyorsa 22 yaşındaki halin onu uyaracak. dediğin hatayı yapmayacak. onu engelleyeceksin.

2.geçmişindeki olumsuz anıya gideceksin düşüncelerinle. yani hayalinde 2 tane sen olacak. biri 16 yaşında biri 22.
16 yaşındaki dediğin hatayı yapacak. onu engellemeyeceksin. yanına gidip "bu hatayı yaptın ama seni affediyorum
ve özgür bırakıyorum diyeceksin" sonrada 16 yaşındaki halini gök yüzüne bırakacaksın.

bu iki egzersiz sana saçma glebilir ama beynimizin insana ne oyunlar oynadığı da ortada. umarım işine yararlar.
kendi doktorun kendin olacaksın birazda.

gençliğinde ne yaptın ki bu kadar takıntı yaptın
en kötü ihtimalle birlikte olmuşsundur heralde
eşime anlattım diyorsun olanları o zaman sıkıntı ne?
kendini çok kötü hissediyorsan hastaneye yatmanı öneririm
gerçekten iyi gelir..
sakın bebek yapma ayrıca
saka, hastalıklı bir bebeğin olmasını ister misin?
ruhsal olarak sağlıklı insanlar bile sağlıksız bebeği olursa bu durumu kaldıramazken sen nasıl yaparsın?
önemli olan şu durumda sensin

[sıze=2]biz türkler bazen patavatsız, acımasız olabiliyoruz. Birinin yardıma ihtiyacı olduğunu görünce hemen köstek oluyoruz. Ama orda ben güzel değilim diyen birine 500 tane mesaj yazıyoruz. Ne diyim acımasızca yorum yapana anlam veremedim. Konu tartışmaya dönsün diye demiyorum bunu. Ama bebek senin neyine diyen arkadasında ruh sağlığından şüphe ettim açıkçası...

Tatlım sana gelince sakın sürekli hastalığını düşünerek kendini bunalıma sokma. Bu daha da çok boğar seni. Eşinle kavga etmen, çok para harcaman hepsi geçecek merak etme. Insanların ne dediklerini de sakın umursama. Belki biraz uzaklaşman sana iyi gelir. Bir tatil filan olmaz mı? Doğayla iç içe olabilecein bir yer. Bak ne güzel bir amacın var bebek sahibi olmak. Bunun için çabala. Ilk önce ben depresyondayım gibi cümleleri çıkar lügatından. Hayat çok güzel. Sevdiğin adamla evlenmişsin bu herkese nasip olmaz mesela. çalışmıyorsun sanırım. El sanatları kursunu öneririm. Gerçekten çok rahatlatır seni... Ebru özellikle...

Rabbim acil şifalar versin.. öpüyorum çok....
[/sıze]

canım evet öncelikle kendini oyalamalısın,bir uğraş bulmalısın.mesela ebru demişler ki gerçekten çok güzel bir şey.onun yerine evde şöyle 1000,1500 parçalık puzzle lar deneyebilirsin beni çok oyalar mesela bunlar.
evinle uğraşmayı seviyorsan mesela benim bir planım var henüz uygulamaya geçemedi de büyük bir ayna alıp onu minik minik parçalarda kestirmek ve sonra o parçalardan duvara yapıştıra yapıştıra salon duvarıma bir ağaç figürü çıkarmak? el becerin varsa bu illa ki çok güzel resim yeteneği değil,motifler desenler olabilir,öyle şeylerle uğraş.
aklına kötü şeyler mi geldi bunlardan pişmanlık mı duyuyorsun? öncelikle Allah'a tövbe et belkide bu yönden de seni huzursuz ediyordur vicdanın belki bu yönden de rahat değildir? dua et tövbe et ozaman içinin daha çok ferahladığını hissedersin.
ben bazen kızarım kendime yatağa yattığımda düşünürüm neden şunu yaptım niye böyle yaptım keşke ozamana dönsem falan saatlarce kendimi yerim,sonra düşünürüm yaptığım yanlış her neyse ondan bir ders aldım mı? evet belki bedeli benim için ağır olmuştur ama beni daha iyi yada daha düşünceli yada daha duyarlı bir insan yaptı mı? o yanlışı yapmasam bugün bu konuda böyle düşünür müydüm? yada şimdiki doğruları yapar mıydım?? bunlara aldığım cevaplar genelde beni rahatlatır ve sonra huzurla uyurum,o yanlış gitti mi hayır ama aklımda aynı yerde değil artık çünkü biliyorum ki o beni büyüttü. sende kendine böyle çözüm yolları bulmalısın tatlım kimse mükemmel değil kimse hatasız değil,ama insanlar bir şekilde geçmişi unutup geleceklerine bakabiliyorlar zaten bunu yapmasalar tüm insanlık mahvolur,ne mutlu ki aklımız istemediğimiz şeyleri bizden uzaklaştırabiliyor.sende onları çağırmak yeni hep zihninin en uzak köşelerine gönder ve o yanlışlardan sonra yaptığın doğruları düşün,mutlu günlerini düşün.

biz türkler bazen patavatsız, acımasız olabiliyoruz. Birinin yardıma ihtiyacı olduğunu görünce hemen köstek oluyoruz. Ama orda ben güzel değilim diyen birine 500 tane mesaj yazıyoruz. Ne diyim acımasızca yorum yapana anlam veremedim. Konu tartışmaya dönsün diye demiyorum bunu. Ama bebek senin neyine diyen arkadasında ruh sağlığından şüphe ettim açıkçası...

Konuyu Türk halkına bağlandın brovo :46:
Ben özür dileyeli yıl oldu.

hepiniz çok sağolun arkdaslar benı rahatlattınız gece gece

bak canım benim,22 yaşındasın en güzel yaşlardasın.sevdiğin seni seven değer veren adamla evlisin.16 yaş nedirki "çocuk".ceza i ehliyeti bile yok.yani suç işlese bile ceza almıyor.ki senin hatan yanlış kişilere güvenip kendi kendine zarar vermek olmuş, kimseye zarar vermemişsin yani.daha çocukken yanlış insanlar karşına çıkmış.değiştirebilirmisin? hayır asla. bütün ömrünü zindan etsen de değiştiremezsin.
"geçmişle bugün çarpışırsa,yarın ölür" diye bir söz vardır.geçmişi değiştiremezsin,gelecekte ne olacağını bilemezsin.sen sevdiğin adamla bugünü yaşa.antidepresanları da zamanla azalta azalta bırakırsın.
hayat senin hayatın.zehir etmek de elinde her anını armağanmış gibi yaşamakda. senin eşin senin bu kadar üzülmeni görmeyi hakediyormu sence.haketmiyor.kendin ve onun için savaş.bi de bebekin olsun,dünya senin olsun.

eğlenceli,sağlıklı ve rehabilite edici bir aktivite dersen; git bir paten al hayatım ve mp3'ü kulağına takıp saatlerce kay!!! doyumsuz oluyor:)

bilinçaltın kocanla mutlu değil.

bu kanıya nasıl vardınız çok merak ettim? kocasından dolayı değil geçmişte yaptıklarından dolayı bu hale geldiğini,4 senedir bu sıkıntıları çektiğini söylüyor arkadaş ve henüz 3 aylık evli,zaten ruhen mutsuz olduğu için birde üzerine evlilik stresi bindiği için şartlar kendisine iyi ağır gelmiş ve daha fazla bunalıma girmiş.benim anladığım bu.

Son düzenleme:
Canım ilaç kullan kullan nereye kadar. Ben de yıllarca kullandım ama bebek yapmadan önce bir psikiyatriste gittim ankarada çok başarılı istersen ismini de yazarım ve o bana ilacı bıraktırdı. Sonra da hamile kaldım.Şimdi kızım 1 yaşında ve Allaha şükür iyiyim tekrar ilaca başlamadım.

Son düzenleme:
Back
X