Psikolojik tedavi işe yarar mı ?

Aydioz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2018
122
98
48
Günaydın hanımlar.

Bi konuyu sizlere danışmak istiyorum. Sizce sürekli yalan söyleyen biri psikolog veya psikiyatri ile bu probleminden kurtulabilir mi?

Kurtulabilir derseniz psikolog mu daha etkili olur psikiyatri mi ? Bilgisi olan varsa cevaplarsa çok sevinirim.

GÜNCEL DURUM : 200 bine yakın kumar sebepli kredi borcu + 18 bin üniversite kredilerimiz ödenmeyi beklemesine rağmen evi terk ettiğim 2 ay zarfında fırsatını bulur bulmaz iki hesap kartının eksi bakiyelerini kullanarak (14 bin TL) kripto ya yatırmış.
Bunlara daha fazla katlanmak istemediğim için boşanıyorum. Çok bile dayandım

Son düzenleme:
O kişi yerine belki de siz gitmelisiniz, size surekli yalan söyleyen birini hayatınızda tutma nedeniniz üzerine destek olunup bu davranışının üzerine çalışılabilir . O kişi bundan rahatsız değil rahatsız olsa davranış değişikliği için kendisi arayışta olurdu.

İnsanları değiştirmek yerine kabullenmeye çalışsanız daha mutlu olursunuz.

kimse değişmez. Değiştirse de geçicidir...
Size uymayan insanları hayatınızdan çıkaracaksanız .. bazı şeyler karekter meselesi
Aslında düzen o kadar basit ki, insanlar zorlaştırıyor

Evet aslında çok haklısınız . Kendisi eşim oluyor ve yalanları genelde para meseleleri. Bu onun son şansı zaten. Ben son olarak bir de bu yolu denemesini istiyorum ondan. Zaten Buda çözüm olmazsa ben elimden geleni yaptım der yoluma bakarım için rahat olur.

Gizli gizli para mı harcıyor?

Eski yorumlarınıza baktım. Kumar mı oynuyor eşiniz ? Bırakmaz bunu kolay kolay. En ufak şey de yine oynar yine oynar.

Gizli gizli para mı harcıyor?
gizli gizli para harcadığıda oldu. Çok Uzun bi mevzu aslında. Çok borcumuz var onun para hırsı yüzünden. Ona rağmen borcu var gibi davranmıyor para harcarken borcunun olduğunu düşünmüyor. Benim tepkimi bildiği için yalan söylüyor diyemicem çünkü tepki vermeyeceğim konularda da yalanı oluyor. Aslında doğruyu söylese belki o an kızarım ama 1 saate geçer. Ona bunu bin kez anlattım ama bunu alışkanlık haline getirmiş. Son şans psikolojik tedavi olur belki diye düşündüm.

Psikolog daha etkili olur.Ama seçim yapmak zor şansa tecrübeli birine gidin

psikiyatri sadece ilaç verir psikolog konuşarak neden yalan söylemeye yöneldiğini anlayabilir . ki bu ilaçlık bir durum değil bana göre

Bazısı huy ediniyor.
Herşeyi kılıfina uydurma derdinde.
Sizinki paradan başlayıp herşeye yansıtmış demekki.
Bir psikologa gorunebilir.

Eski yorumlarınıza baktım. Kumar mı oynuyor eşiniz ? Bırakmaz bunu kolay kolay. En ufak şey de yine oynar yine oynar.
İddia ve bitcoin oynamıştı benden gizli. Bana söylediği günden beri oynadığını hiç görmedim hesaplar bende. Telefonunu falanda kurcaladım kumarla ilgili birşeye rastlamadım bana söylediği günden beri. O konu içinde istiyorum psikoloğa gitmesini

psikiyatri sadece ilaç verir psikolog konuşarak neden yalan söylemeye yöneldiğini anlayabilir . ki bu ilaçlık bir durum değil bana göre
Bende öyle düşünüyorum. Kendiside çocukluktan olan şeyler diyor. babası annesini ve eşimi çok dövdüğü için annesinin babasına çok yalan söylediğini söylüyor. eşimde annesi gibi olmuş muhtemelen ondan göre göre

Bu durumdan duruma fark gösterir. Bazi insanlar yasadiklari yüzünden yalan söyler (mesela cocuklen hersey yüzünden dayak yemislerse ve baski altinda olmuslarsa), bazi insanlarda kendi beceriksizliklerini örtmek icin yalan söyler. Cünkü yaptiklarinin arkasinda durmayi bilmiyorlar. Bence ilk önce neden yaptigi önemli..davranis bozukluklsri elbette terapi edilir psikolog burda yardimci olur. Ama basarili olmasi icin o kisinin bubu kendisi istemesi lazim. Yoksa 100 seans götürün ancak ordada yalan söyler

İşte şimdi oynamıyor ama garanti veremez hiç kimse. Ayriyetten 250 bin diyorsunuz daha nereye oynayacak ?

Eğer yalan söylemekten kastınız yalan söyleme hastalığı yani mitomaniyse kurtulur tabii. Yok karakterin bir parçasıysa pek psikolojik tedavilik bir yanı yok onun. Kendi istemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…