• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik tedavi işe yarar mı ?

Bu durumdan duruma fark gösterir. Bazi insanlar yasadiklari yüzünden yalan söyler (mesela cocuklen hersey yüzünden dayak yemislerse ve baski altinda olmuslarsa), bazi insanlarda kendi beceriksizliklerini örtmek icin yalan söyler. Cünkü yaptiklarinin arkasinda durmayi bilmiyorlar. Bence ilk önce neden yaptigi önemli..davranis bozukluklsri elbette terapi edilir psikolog burda yardimci olur. Ama basarili olmasi icin o kisinin bubu kendisi istemesi lazim. Yoksa 100 seans götürün ancak ordada yalan söyler
Dediğiniz gibi çocukluktan geldiğini söylüyor kendisi. Banada öyle geliyor. Kendisini yetersiz hissediyor bi çok konuda en azından parası olsun saygınlığı olsun onu sevsinler istiyor benim anlayabildiğim kadarıyla. Değişmek istediğini söylüyor umarım bunu gönülden istiyordur

Eğer yalan söylemekten kastınız yalan söyleme hastalığı yani mitomaniyse kurtulur tabii. Yok karakterin bir parçasıysa pek psikolojik tedavilik bir yanı yok onun. Kendi istemeli.
Onu bilemiyorum işte maalesef. Mitomaniyide araştırdım ama bunun teşhisini psikolog koyabilir. En iyisi psikoloğa gitmesi. Yoksa bizim evliliğimiz son bulacak. En azından ben elimden geleni yapayım

gizli gizli para harcadığıda oldu. Çok Uzun bi mevzu aslında. Çok borcumuz var onun para hırsı yüzünden. Ona rağmen borcu var gibi davranmıyor para harcarken borcunun olduğunu düşünmüyor. Benim tepkimi bildiği için yalan söylüyor diyemicem çünkü tepki vermeyeceğim konularda da yalanı oluyor. Aslında doğruyu söylese belki o an kızarım ama 1 saate geçer. Ona bunu bin kez anlattım ama bunu alışkanlık haline getirmiş. Son şans psikolojik tedavi olur belki diye düşündüm.

Çocuk yoksa kaçın. Çocuk varsa adam gibi psikiyatriye git yoksa boşanıcaz diyin.

Her 3 lafından 2 si yalan olan kişinin bu hali yetiştirmeden çok genetik gibi bunla ilgili olduğunu düşünüyorum

psikiyatri ilaçlarla tedavi etmeye çalışır. Psikikolog konuşarak tedavi etmeye çalışr. Benim tavsiyem psikolog

Dediğiniz gibi çocukluktan geldiğini söylüyor kendisi. Banada öyle geliyor. Kendisini yetersiz hissediyor bi çok konuda en azından parası olsun saygınlığı olsun onu sevsinler istiyor benim anlayabildiğim kadarıyla. Değişmek istediğini söylüyor umarım bunu gönülden istiyordur

Denemekte fayda var. Simdi kendi hikayemi yazip kinseyi yormak istemiyorum, ama siddet ve baski görerek büyüyen insanlar maalesef zamaninda yardim almasa davranis bozukluklar gösterebiliyor.degismek isterse bunu basarabilir. Insallah hersey gönlünüzce olur

Onu bilemiyorum işte maalesef. Mitomaniyide araştırdım ama bunun teşhisini psikolog koyabilir. En iyisi psikoloğa gitmesi. Yoksa bizim evliliğimiz son bulacak. En azından ben elimden geleni yapayım

Bana mitomani gibi gelmedi, mitomani sebepsiz yere yalan söylemeye deniyor bildiğim kadarıyla. Sizinki yaptığı maddi hataları örtmek için yalan söylüyor. Aşırı para hırsı bu adamı batırıyor bence, çocukken ezilmiş demişsiniz sanırım sebebi burda aramak gerek.

Bende öyle düşünüyorum. Kendiside çocukluktan olan şeyler diyor. babası annesini ve eşimi çok dövdüğü için annesinin babasına çok yalan söylediğini söylüyor. eşimde annesi gibi olmuş muhtemelen ondan göre göre
eşinizi çok iyi anlayabilirim çocukluk travmaları çok kötüdür. bende şiddetle büyüdüm ama şiddet gördüğüm kişiler amcam ve babaannemdi ailem şehir dışına gitmişti . ve 15 yaşıma kadar amcam ve babaannemden şiddet gördüm hem psikolojik hem fiziksel o yüzden biraz anlayış gösterin eşinizde yalan söyleme olarak kendini göstermiş bu travma ve bendede öfke kontrol yeteneğim yok 4 senedir hala tedavi görüyorum . bir de 5.5 aylık oğlum var sürekli kendimi onunla motive ediyorum onun için iyileşmeliyim. diyerek

çift terapisine gidersiniz yani psikolog
eğer eşinizde sıkıntı varsa bireysel terapi alır
tedavisi bitince çift terapisi alırsınız
psikolog : konuşmalı
psikiyatri: ilaç tedavili
eğer istanbulda yaşıyorsanız ibb beyaz masadan randevu alabilirsiniz
153 arayarak 3 2 tuşlayarak

Denemekte fayda var. Simdi kendi hikayemi yazip kinseyi yormak istemiyorum, ama siddet ve baski görerek büyüyen insanlar maalesef zamaninda yardim almasa davranis bozukluklar gösterebiliyor.degismek isterse bunu basarabilir. Insallah hersey gönlünüzce olur
Çok teşekkür ederim 🙏🏻 Oda beni kaybetme eşliğine geldiği için aklının başına geldiğini söylüyor umarım gerçekten öyledir

Bana mitomani gibi gelmedi, mitomani sebepsiz yere yalan söylemeye deniyor bildiğim kadarıyla. Sizinki yaptığı maddi hataları örtmek için yalan söylüyor. Aşırı para hırsı bu adamı batırıyor bence, çocukken ezilmiş demişsiniz sanırım sebebi burda aramak gerek.
Çocukluk travmaları insanın ömür boyu yakasını bırakmıyor. Artık o kadar korkuyorum ki evlat sahibi olmaktan …

eşinizi çok iyi anlayabilirim çocukluk travmaları çok kötüdür. bende şiddetle büyüdüm ama şiddet gördüğüm kişiler amcam ve babaannemdi ailem şehir dışına gitmişti . ve 15 yaşıma kadar amcam ve babaannemden şiddet gördüm hem psikolojik hem fiziksel o yüzden biraz anlayış gösterin eşinizde yalan söyleme olarak kendini göstermiş bu travma ve bendede öfke kontrol yeteneğim yok 4 senedir hala tedavi görüyorum . bir de 5.5 aylık oğlum var sürekli kendimi onunla motive ediyorum onun için iyileşmeliyim. diyerek
Allah yardımcınız olsun öncelikle🌸 eşime hep destek oldum şu zamana kadar ama bende de birikti artık bu böyle gitmez . Birimde çocuk sahibi olmamız önce Allah a sonra onun bu durumlarını düzeltmesine bağlı . İnşallah o günleri görebilirim 🙏🏻🙏🏻

Yalan söyleyene pisikolog ne yapsin canim en fazla hap verir uyusturur ,bi yalan soyleyen hep söylluyo canim ben degişeni pek görmedim karakterinde varsa söyler

Benim esim ilk biz evlenirken ufak yalanlari vardi kaale almadim .evlendik ailemden para almisdik ödedim dedi ödememis uzun uzun konusmalar yaptim yine tekrarladi neymis sen üzülursun dye söylemedim o anlik odeyemedim diyo.bu olayi kontrol altina aldim ama ufak yalanlari hep oluyo ,dedigim gibi koca adam böyle alismis böyle gider.bende birinden bisey duyunca icimden kocam yapmaz diyemiyorum acaba mi diyorum yalan söylemesi beni guvensizlige itti .para olayini beceremeyince yalan söyluyo ,yapacak bisey yok ayrica benim esim ilac kullaniyo zaten bi alakasi yok pskiatrla

Günaydın hanımlar.

Bi konuyu sizlere danışmak istiyorum. Sizce sürekli yalan söyleyen biri psikolog veya psikiyatri ile bu probleminden kurtulabilir mi?

Kurtulabilir derseniz psikolog mu daha etkili olur psikiyatri mi ? Bilgisi olan varsa cevaplarsa çok sevinirim.
Sürekli yalan söyleme ve sizi ya da başkalarını kandırma çabası kişilik sorunuysa tedavi ile düzelmez. Malum ki psikoloji bilimi insanların kişiliğini değiştirip başka bir kişi yapmıyor

Ama ; bu kişi bir süreç dahilinde birden yalanlar söylemeye, çeşitli konularda uydurduğu senaryolarla size veya insanlara yalan söylemeye başladıysa psikolojik sorunları olabilir ve tedaviyle bu halinden kurtulabilir

Bu konuda kişiyi alanında iyi bir uzman klinik psikologa götürebilirsiniz. Psikolog terapi ötesinde ilaç tedavisine ihtiyaç var derse zaten sizi psikiyatriste yönlendirecektir

Psikolojik yardım, duygu durumunu dengelemeye yarar. Aşırı öfke, aşırı duygusallık, takıntı gibi .....

Birde karakter, ahlak, terbiye kavramı var. Bunlar kök aileden ve genetik aktarimla geliyor. Değişime dirençli davranış kalıpları, daha çok ahlaki değerler. Sanmıyorum buna tıp bı çözüm bulsun🙁

Hepinize çok teşekkür ederim. Ben iki aydır evi bırakıp ailemin yanına gelmiştim onun bu kadar borcu olmasına rağmen hala saçma (telefon oyununa ufakta olsa para yatırma gibi gibi) harcamalar yaptığından ve bazı başka konulardan dolayı. 2 ayın sonunda geldi bende barışmaya niyetliydim zaten. Barıştık düğün vs vardı onunla ilgili planlar yaptık. Ama dün son anda hesapları görmek isteyince bana yalan söylemeyeceğini iki hesap kartınında eksi bakiyelerini kullanıp kripto paraya yatırdığını söyledi. Ve o dakika bende herşey bitti. Biraz önce kendisiyle konuştuk ve bittiğini söyledim.. onu seviyordum ilk defa ağladığını gördüm ben zaten perişanım. Ama buymuş demek ki ne olursa olsun bizim hayata bakış açımız farklı. O bu yaptıklarında bi sorun görmüyor. Eksi bakiyelerin faizlerini ödeyip o parayı orda tutacağını söyledi dün. Yani asla bu durum bitmeyecek anladım. Şimdi eve dönsem bir yıl bile sürmeden yine aynı şeyleri yaşayacağım. Çok zor oldu çok kötüyüm. Ama geçicek, geçmek zorunda.

Hepinize çok teşekkür ederim. Ben iki aydır evi bırakıp ailemin yanına gelmiştim onun bu kadar borcu olmasına rağmen hala saçma (telefon oyununa ufakta olsa para yatırma gibi gibi) harcamalar yaptığından ve bazı başka konulardan dolayı. 2 ayın sonunda geldi bende barışmaya niyetliydim zaten. Barıştık düğün vs vardı onunla ilgili planlar yaptık. Ama dün son anda hesapları görmek isteyince bana yalan söylemeyeceğini iki hesap kartınında eksi bakiyelerini kullanıp kripto paraya yatırdığını söyledi. Ve o dakika bende herşey bitti. Biraz önce kendisiyle konuştuk ve bittiğini söyledim.. onu seviyordum ilk defa ağladığını gördüm ben zaten perişanım. Ama buymuş demek ki ne olursa olsun bizim hayata bakış açımız farklı. O bu yaptıklarında bi sorun görmüyor. Eksi bakiyelerin faizlerini ödeyip o parayı orda tutacağını söyledi dün. Yani asla bu durum bitmeyecek anladım. Şimdi eve dönsem bir yıl bile sürmeden yine aynı şeyleri yaşayacağım. Çok zor oldu çok kötüyüm. Ama geçicek, geçmek zorunda.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Üzmeyin kendinizi.

Back
X