Psikolojik tedavi işe yarar mı ?

Yazdıklarınızı okudum yaşadıklarımız o kadar cok benziyor ki ilk ben sizin gibi anlayamadım. Bu bir bağımlılık destek almalı. Asla bırakmaz sebebi de yaptıgı borçların arkasına saklanmak. Ve Ben kizim oldugu icin 6 yil dayandım. Ama artık resmen boşandım çünkü borc olayini en son elden yapmıştı. Dayanamadım. Sözler yeminler hic bisey fayda etmedi. Aile terapisti bağımlılık terapisti maalesef. Kendisi isterse olur terapist yardımı da. Sizin isteğinizle olmaz. Ama asla şu durumda asla cocuk yapmayın. Sizi manipüle edecektir siz de inatlasmayarak korona vb sebepler uydurun ve ya şart koşun emin olun ama bana sorarsanız ben emin olmadım olamadım siz de öyle olma ihtimali var. Allah kolaylik versin ne diyeyim. Cocuk konusunda acele etmeyin. Doktor bana asla ikiyi yapma dedi düşünün artik. Siz asla yapmayın
2 hafta önce boşandık. Çünkü o düzelmek istemiyordu bu yaptıkları onun için normaldi bitirdik.

Kumar, yalan ayri seyler ama bu forumda bitcoin'e iddia muamelesi yapilmasi beni cok.sasirtiyo, borsa gibi bisey, ciddi analizleri, inis cikis nedenleri var, kumara neden baglaniyo anlamiyorum.
Bagımlılık o ürüne yaklasımınla iligilidir.Bitccoini evini arabanı satıp parasıyla, çocuğunun ilaç parasını, maaşını, etraftan topladığın borç parayla, kartlarının tüm limitiyle ,ailenin tüm birikimiyle vss oynarsan kaybedince durmassan,her türlü yalanı konuşursan bunun adı kumar oluyor.

Kumar, yalan ayri seyler ama bu forumda bitcoin'e iddia muamelesi yapilmasi beni cok.sasirtiyo, borsa gibi bisey, ciddi analizleri, inis cikis nedenleri var, kumara neden baglaniyo anlamiyorum.
Evet aslında bitcoin kumar değil ama bizim ex beyler herşeyi denediği için ben genel olarak kumar diyorum. Ama bilmeden bitcoine giren birisi içinde ciddi kumar sayılır

2 hafta önce boşandık. Çünkü o düzelmek istemiyordu bu yaptıkları onun için normaldi bitirdik.
Kumar oynamak dünyadaki tüm hazlardan üstte imiş..., Aşk,sevgi,adrenalin,sex,kaybetme. vss...Kumar oynarken tüm bunlarda ayrı ayrı alınan hazzı birlikte yasarlarmış. O yuzden aile için çocuk için bu tarz insanların kumarı bırakacagını sanmak, sanıdan öteye geçmez..Doğru olanı yapmıssınız

Bagımlılık o ürüne yaklasımınla iligilidir.Bitccoini evini arabanı satıp parasıyla, çocuğunun ilaç parasını, maaşını, etraftan topladığın borç parayla, kartlarının tüm limitiyle ,ailenin tüm birikimiyle vss oynarsan kaybedince durmassan,her türlü yalanı konuşursan bunun adı kumar oluyor.
Evet dogru, o derecesi de var.

Kumar oynamak dünyadaki tüm hazlardan üstte imiş..., Aşk,sevgi,adrenalin,sex,kaybetme. vss...Kumar oynarken tüm bunlarda ayrı ayrı alınan hazzı birlikte yasarlarmış. O yuzden aile için çocuk için bu tarz insanların kumarı bırakacagını sanmak, sanıdan öteye geçmez..Doğru olanı yapmıssınız
Evet maalesef öyleymiş ve yaşayarak öğrenmiş oldum. Benimle hiç ilgilenmezdi çoğunlukla ben tek yatardım o gece 3 4 te yatağa gelirdi. Bi gidip dışarda el ele dolaşmazdık bile. Evde sohbet muhabbet olmazdı. Ve bunlar sadece 2 senelik evliyken oldu. Kumar Herşeyden önemliydi. Artık rahat rahat oynasın aileside borçlarını ödesin. Tek dileğim Hiç bi kadın yaşamasın bu durumu.

Günaydın hanımlar.

Bi konuyu sizlere danışmak istiyorum. Sizce sürekli yalan söyleyen biri psikolog veya psikiyatri ile bu probleminden kurtulabilir mi?

Kurtulabilir derseniz psikolog mu daha etkili olur psikiyatri mi ? Bilgisi olan varsa cevaplarsa çok sevinirim.

GÜNCEL DURUM : 200 bine yakın kumar sebepli kredi borcu + 18 bin üniversite kredilerimiz ödenmeyi beklemesine rağmen evi terk ettiğim 2 ay zarfında fırsatını bulur bulmaz iki hesap kartının eksi bakiyelerini kullanarak (14 bin TL) kripto ya yatırmış.
Bunlara daha fazla katlanmak istemediğim için boşanıyorum. Çok bile dayandım
Hipokrat der ki; hastayı iyileştirmeden önce iyileşmeye gönüllü olup olmadığını sorun. Kişi istemezse işe yaramaz, göstermelik gider. Ki bu bi süreç. Dönüşeceği kişiyi bilmiyorsunuz. Genelde de olmuyor. Hatalarıyla yüzleşmek istemiyorlar.

Hipokrat der ki; hastayı iyileştirmeden önce iyileşmeye gönüllü olup olmadığını sorun. Kişi istemezse işe yaramaz, göstermelik gider. Ki bu bi süreç. Dönüşeceği kişiyi bilmiyorsunuz. Genelde de olmuyor. Hatalarıyla yüzleşmek istemiyorlar.
Evet düzelmek istiyorum dedi ama beni ikna içinmiş sadece o bu durumdan memnundu aslında düzelmek istememiş. Sonradan anlayabildim. O yüzden tedavide olsa dediğiniz gibi boşa git gel yapacaktı. Bende mi Ümit düzelecek diye bekleyecektim

Evet düzelmek istiyorum dedi ama beni ikna içinmiş sadece o bu durumdan memnundu aslında düzelmek istememiş. Sonradan anlayabildim. O yüzden tedavide olsa dediğiniz gibi boşa git gel yapacaktı. Bende mi Ümit düzelecek diye bekleyecektim
Ben denedim ordan biliyorum..

Kripto para acayip bir illet, kumardan farkı yok gözümde, benimkinin de bekar arkadaşları ilgileniyor, sakın bizim ki bize yeter bulaşma dedim, girmedi o işlere. Ama erkekler birbirini çok gazlıyor bu kripto para konularında, hanımlar kocalarınıza dikkat edin 😂

Kripto para acayip bir illet, kumardan farkı yok gözümde, benimkinin de bekar arkadaşları ilgileniyor, sakın bizim ki bize yeter bulaşma dedim, girmedi o işlere. Ama erkekler birbirini çok gazlıyor bu kripto para konularında, hanımlar kocalarınıza dikkat edin 😂
Kesinlikle öyle . Para hırsı olan, nerede duracağını bilmeyen, tamaatkar olmayan, bağımlılığa yatkın olan kişilerin asla ama asla bulaşmaması gereken birşey

Back
X