Psikolojim bozuldu artık :(

Bana 40 ı çıksın düzelir dediler
Düzelmedi
3 aylık olsun düzelir dediler
Düzelmedi
6 aylık olsun dediler düzelmedi
Şöyle 10 aylıktan sonra biraz biraz düzelmeye başladı
1 yaşa doğru yürüdü, şükür bari kucaktan iniyo artık belim kopmuyo bari

Ben seni anlıyorum
Bende çalışan biriydim ilk kez 6 ay gibi süre evde kaldım, sonrasında annem baktı ben işime geri döndüm
Oh be dedim yaşıyormuşum hala

Senin hayatını kolaylaştıracak en önemli şey şu an mama sandalyesi
Al oturt
Çayını yemeğini sıcak yersin böylece
Bebeğinde yemek masasına alışır, ileride de işine yarar
( Ben ikeadan almıştım çok rahatladım )

Dışarı çıkmayı da unutma
Bebeğine de iyi gelir hava almak sana da

Her bebek bir değil, benimki kolikti çok çektim. Diğer bebekleri görünce şaşırıyordum
Bizde yeni aldık 10 dk kadar oturuyor içinde. Dediğin gibi en azından yemek yiyebiliyorum ben yerken ona da yoğurt filan veriyorum oyalanıyor biraz. Havalar ısınsın çıkıcam yarım saat bile olsa yürüyüş yapmak iyi gelir belki alışır

Bizde yeni aldık 10 dk kadar oturuyor içinde. Dediğin gibi en azından yemek yiyebiliyorum ben yerken ona da yoğurt filan veriyorum oyalanıyor biraz. Havalar ısınsın çıkıcam yarım saat bile olsa yürüyüş yapmak iyi gelir belki alışır

Sne yine iyisin son 1 aydır böyleymiş
Benim en başından beri öyleydi
Yeni diye 10 dk normal sonra daha da alışır
Önüne de minicik parçalar koysan mesela makarna gibi onu alır yer, ilerde.
Annelik zor zanaat, kolay gelsin

Canım öncelikle bebişinle sağlıklı mutlu uzun bir ömür diliyorum.İnan bana seni çok çok iyi anlıyorum. Sana söyleyeceklerim belki ukalaca gelebilir ama beni objektif dinlemeni tavsiye ederim.

Öncelikle şunu sakın ama sakın unutma mutlu anne =mutlu bebek. Her şeyde bu cümleden yola çık sen mutlu olmadığın sürece sen kaygılı ve panik olduğun sürece bebeğinde öyle olacak. Ve maalesef bir süre sonra bu gerçekten bebeğinin huyu olacak ama henüz bunu değiştirmek için vaktin var korkma. Öncelikle kaygılarını azaltmaya çalış bebeğin daha minicik ve onun dünya iletişimi senin üzerinden oluyor bunu sakın unutma. Sen huzursuz ve mutsuz olduğun zaman oda öyle oluyor. Sen diken üstünde kendini yalnız mutsuz ve çaresiz hissediyorsun. Üstelik bunun nedeni senin kucağına bırakılmış minicik bir bebek. Düşüncelerinde ve bilinç altında esasında bebeğine kızıyorsun hayatının alt üst olduğunu düşünüyorsun tek başına kaldığın için kızgınsın ve etrafında yanında annesi ailesi olan insanları içten içe kıskanıyorsun. Bu duygular içinde olduğun içinde hep kaygı sinyalleri yayıyorsun doğal olarak da bebeğin bu sinyalleri bir sünger gibi çekiyor ve huzursuz bir bebek olarak sana geri veriyor. Bu bir kısır döngü. Şimdi artık bardağın boş tarafına odaklanmayı bırak.

Evet haklısın annen ve kayınvaliden yanında yok ve sen tecrübesiz bir anne olarak hayatında ilk defa yaşadığın şeylerden korkuyorsun ve mutsuzsun. Bide şimdi iyi tarafını görelim. Esasında sen çok güçlü bir kadınsın. Sağlıklı bir bebeğin var. Evet zor bir bebek ama olsun en azından rabbim seni bebeğinle sınamadı sağlıkla sıhhatle kucağında. Üstelik ileride sana ukalalık taslayacak ben baktım benim emeğim var ben daha iyisini bilirim diyebilecek bir annen ve kayınvaliden yok. Sen bu sıkıntılı günler geçince çok daha güçlü ve kendine güvenli bir kadın olacaksın. Ben ne zorluklarla büyüttüm hemde kimseye muhtaç olmadım diyebileceksin mesela.

Bebeklerin dönemleri birbirini tutmaz bazen büyüme atağı geçirirler öyle zamanlarda ekstra huysuz ve huzursuz olabilirler. Yada diş mesela sıkıntılı ve uzun bir dönemdir. Bazı geçici dönemlerde bunları yaşayabilirsin kendine güven ve mutlu ol hepsi geçici şeyler. Allah kalıcı sağlık sorunu vermesin. İnan bana hepimiz yaşadık aynı süreçleri bende ikinci bebeğimi doğurduğumdan 15 gün sonra tek başıma kaldım. Üstelik kreşe giden bir 3,5 yaşındaki çocukla ve kreşe alışma dönemindeyken. Aylarca bu böyle devam etti. Her sabah büyüğü okula hazırla daha minnacık olmasına rağmen servise ver o sırada küçük uyanmasın diye dua et sonra küçüğü emzir evi topla yemek yap küçüğü yıka pakla defalarca emzir alt değiştir büyüğü okuldan karşıla onunla igilen o sırada ikisi aynı anda ağlasın eşim geç gelsin ikisini aynı anda uyutabilmek için çabala vs zor günlerdi ama geçti. Ve hatırladığı tek şey kızlarımın güzel anları ve benim güçlü bir anne oluşum.

Bebeğine daha çok sarıl daha çok kucağına al sakin müzikler dinlet ev işlerine çok odaklanma ağlasa da hergün dışarı çıkar. Kısa yürüyüşler yap. Çocuklar düzen sever her gün aynı saatlerde aynı şeyleri yapmayı dene arada ufak sapmalar olsa da yap derim. Bir süre sonra alışacaktır. Onun yüzünden dışarı çıkamıyorum bir şey yapamıyorum duygusundan uzaklaş. Her yere onuda götür. Evden her çıkışında ay birazdan ağlayacak arabada bunalacak düşüncelerini aklına getirme. Hiç olmadı koy slinge parka git gel. Meyvesini parkta yedir mesela. Böyle böyle ikinizde sakinleşeceksiniz. Kendine güven bebeğin için sen herkes den daha iyisini yaparsın senin nefesin ona yeter buna inandıkça inan oda daha huzurlu olacak annesini üzmeyecek:)

Canım öncelikle bebişinle sağlıklı mutlu uzun bir ömür diliyorum.İnan bana seni çok çok iyi anlıyorum. Sana söyleyeceklerim belki ukalaca gelebilir ama beni objektif dinlemeni tavsiye ederim.

Öncelikle şunu sakın ama sakın unutma mutlu anne =mutlu bebek. Her şeyde bu cümleden yola çık sen mutlu olmadığın sürece sen kaygılı ve panik olduğun sürece bebeğinde öyle olacak. Ve maalesef bir süre sonra bu gerçekten bebeğinin huyu olacak ama henüz bunu değiştirmek için vaktin var korkma. Öncelikle kaygılarını azaltmaya çalış bebeğin daha minicik ve onun dünya iletişimi senin üzerinden oluyor bunu sakın unutma. Sen huzursuz ve mutsuz olduğun zaman oda öyle oluyor. Sen diken üstünde kendini yalnız mutsuz ve çaresiz hissediyorsun. Üstelik bunun nedeni senin kucağına bırakılmış minicik bir bebek. Düşüncelerinde ve bilinç altında esasında bebeğine kızıyorsun hayatının alt üst olduğunu düşünüyorsun tek başına kaldığın için kızgınsın ve etrafında yanında annesi ailesi olan insanları içten içe kıskanıyorsun. Bu duygular içinde olduğun içinde hep kaygı sinyalleri yayıyorsun doğal olarak da bebeğin bu sinyalleri bir sünger gibi çekiyor ve huzursuz bir bebek olarak sana geri veriyor. Bu bir kısır döngü. Şimdi artık bardağın boş tarafına odaklanmayı bırak.

Evet haklısın annen ve kayınvaliden yanında yok ve sen tecrübesiz bir anne olarak hayatında ilk defa yaşadığın şeylerden korkuyorsun ve mutsuzsun. Bide şimdi iyi tarafını görelim. Esasında sen çok güçlü bir kadınsın. Sağlıklı bir bebeğin var. Evet zor bir bebek ama olsun en azından rabbim seni bebeğinle sınamadı sağlıkla sıhhatle kucağında. Üstelik ileride sana ukalalık taslayacak ben baktım benim emeğim var ben daha iyisini bilirim diyebilecek bir annen ve kayınvaliden yok. Sen bu sıkıntılı günler geçince çok daha güçlü ve kendine güvenli bir kadın olacaksın. Ben ne zorluklarla büyüttüm hemde kimseye muhtaç olmadım diyebileceksin mesela.

Bebeklerin dönemleri birbirini tutmaz bazen büyüme atağı geçirirler öyle zamanlarda ekstra huysuz ve huzursuz olabilirler. Yada diş mesela sıkıntılı ve uzun bir dönemdir. Bazı geçici dönemlerde bunları yaşayabilirsin kendine güven ve mutlu ol hepsi geçici şeyler. Allah kalıcı sağlık sorunu vermesin. İnan bana hepimiz yaşadık aynı süreçleri bende ikinci bebeğimi doğurduğumdan 15 gün sonra tek başıma kaldım. Üstelik kreşe giden bir 3,5 yaşındaki çocukla ve kreşe alışma dönemindeyken. Aylarca bu böyle devam etti. Her sabah büyüğü okula hazırla daha minnacık olmasına rağmen servise ver o sırada küçük uyanmasın diye dua et sonra küçüğü emzir evi topla yemek yap küçüğü yıka pakla defalarca emzir alt değiştir büyüğü okuldan karşıla onunla igilen o sırada ikisi aynı anda ağlasın eşim geç gelsin ikisini aynı anda uyutabilmek için çabala vs zor günlerdi ama geçti. Ve hatırladığı tek şey kızlarımın güzel anları ve benim güçlü bir anne oluşum.

Bebeğine daha çok sarıl daha çok kucağına al sakin müzikler dinlet ev işlerine çok odaklanma ağlasa da hergün dışarı çıkar. Kısa yürüyüşler yap. Çocuklar düzen sever her gün aynı saatlerde aynı şeyleri yapmayı dene arada ufak sapmalar olsa da yap derim. Bir süre sonra alışacaktır. Onun yüzünden dışarı çıkamıyorum bir şey yapamıyorum duygusundan uzaklaş. Her yere onuda götür. Evden her çıkışında ay birazdan ağlayacak arabada bunalacak düşüncelerini aklına getirme. Hiç olmadı koy slinge parka git gel. Meyvesini parkta yedir mesela. Böyle böyle ikinizde sakinleşeceksiniz. Kendine güven bebeğin için sen herkes den daha iyisini yaparsın senin nefesin ona yeter buna inandıkça inan oda daha huzurlu olacak annesini üzmeyecek:)
Resmen moral verdin bana çok teşekkür ederim yarın hava güzel olursa çıkıp parkta yedirilen mamasını. Çok haklısın aynen böyle düşünüyorum düşündükçe sinirleniyorum hep içime atıyorum sanırım ona geri dönüyor. İyi kısmını görmeye çalışıcam artık.

dişi filan mı kaşınıyor acaba benim yegende 5 ayı bitti çok huysuzlandı dişleri kaşınıyomuş meğer

Resmen moral verdin bana çok teşekkür ederim yarın hava güzel olursa çıkıp parkta yedirilen mamasını. Çok haklısın aynen böyle düşünüyorum düşündükçe sinirleniyorum hep içime atıyorum sanırım ona geri dönüyor. İyi kısmını görmeye çalışıcam artık.

Canım hepimiz bunları yaşadık inan hissettiklerin çok normal insan ister istemez içten içe kendi evladına kızıyor onun yüzünden diye. Oysaki onlara sormadık onları dünyaya getirirken hepsi bizim tercihimizdi. Hayatı bizden öğrenecekler işte onlar hamur ve biz yoğuruyoruz nasıl yoğurursak öyle olacaklar. Sen kendine inan herkes kendi çocuğu için dünyanın en mükemmel annesidir. Bu arada sling kullanmıyorsan tavsiye ederim ben yemek yaparken hatta evi temizlerken de kucağımda slingle dolaştığımı bilirim. İki yaşına kadar patron o demişti doğuma giren çocuk doktoru. Doğum doktorum da kimseyi dinleme her fırsatta kucağına al zaten büyüyünce istesen de gelmiyorlar kucağa demişti. Ben öyle yaptım çokta mutluyum şimdi her fırsatta sarılmayı seven iki kızım var :)

Gerçekten çok yoruldum 6 aylık bir bebeğim var 15 günlük olduğundan beri kendim bakıyorum annem de kayınvalidem de çok uzak pek gelemiyorlar. Yakında kimsem yok. Bebeğim devamlı ağlıyor boğazı acıyana kadar bağırıyor. Psikolojim bozuldu artık çok bunaldım :KK43: çalışıyordum hamileyken ayrıldım şimdi bebeğime bakıcak kimse yok devam edemiyorum. Devamlı evdeyim hiçbiyere gidemiyorum bi yere çıksak arabanın içinde ağlıyor susmuyor beni deli ediyor. Doktora gittim huyu böyle dedi hiçbişeyi yok. Bi akıl verin nolur çok kötüyüm artık :KK43:(
çocuğun birşeye alerjisi olmasın böyle durduk yere ağlamaz genelde bebekler, onu oyalayacak birşeyler bulsan çok zor çünkü devamlı ağlayan bebekle tabii ki psikolojin bozulur.

İstediğin kadar mutlu ol fayda yok
Benim kızım da aynıydı geceleri acillerde alırdık soluğu
Sonuç: kızımın yapı böyle 6 sonra değişmeye başlar ama benim anam ağlamıştı
Özel dr götürdüğümüzde bile dr şasırmıştı artık anlam veremiyordu ağlamalarına ve son olarak bana bu şurubu önerdi.bu şurupla biz bayağa rahatlamıştık ama piyasada varmı bilemiyorum 9 sene önce kullanmıştım bi araştır istersen baybay_uyku_duzenleyici_bitkisel_damla_9892_1.webp

Neler deniyorum neler daha çok bağırıyor devamlı oturup ağlayasım var benim de :KK43:
elektrik süpürgesini başka bir odada çalıştır susar. anne karnıdan ki sesler :
elşektrik süpürgesinin uzaktan gelen sesi , araba içinde ki ses, kulağına rüzgar sesi, ama en etkilisi araba sesi ve elektrikli süpürge sesi.
ayrıca gazının çıktığına emin ol. hem alttan hem üsten.

Gerçekten çok yoruldum 6 aylık bir bebeğim var 15 günlük olduğundan beri kendim bakıyorum annem de kayınvalidem de çok uzak pek gelemiyorlar. Yakında kimsem yok. Bebeğim devamlı ağlıyor boğazı acıyana kadar bağırıyor. Psikolojim bozuldu artık çok bunaldım :KK43: çalışıyordum hamileyken ayrıldım şimdi bebeğime bakıcak kimse yok devam edemiyorum. Devamlı evdeyim hiçbiyere gidemiyorum bi yere çıksak arabanın içinde ağlıyor susmuyor beni deli ediyor. Doktora gittim huyu böyle dedi hiçbişeyi yok. Bi akıl verin nolur çok kötüyüm artık :KK43:(
Doktora götürüp bir sağlık problemi olmadığından emin olduktan sonra denecek şey: "Bebeğin huzuru annenin içindedir." Adem Güneşin güvenli bağlanma kitabını okuyun. kesinlikle tavsiye ederim.Niye daha önce okumadım dedim ben.

elektrik süpürgesini başka bir odada çalıştır susar. anne karnıdan ki sesler :
elşektrik süpürgesinin uzaktan gelen sesi , araba içinde ki ses, kulağına rüzgar sesi, ama en etkilisi araba sesi ve elektrikli süpürge sesi.
ayrıca gazının çıktığına emin ol. hem alttan hem üsten.
Elektrik süpürgesinden korkuyor. Artık gaz problemimiz de pek kalmadı zaten küçükken çok usluydu son zamanlarda böyle 1 aydır filan. O korkuyor diye evi süpüremiyorum eşim gelince o alıp başka odaya götürüyor o şekilde süpürüyorum.

Elektrik süpürgesinden korkuyor. Artık gaz problemimiz de pek kalmadı zaten küçükken çok usluydu son zamanlarda böyle 1 aydır filan. O korkuyor diye evi süpüremiyorum eşim gelince o alıp başka odaya götürüyor o şekilde süpürüyorum.
yahu aynı odada ac demedim ki. süpürge başka odada olsun çalıştır derinden sesi gelsin bölee...
peki tamam son olarak dişi çıkacaktır ağzı acıyordur.

ağlarken ayağını karnına çok çekiyor mu
bide youtube fön makinesi sesi dinlet canım

bencede normal bazı bebekler kolik oluyor tatlım sabret geçicek ailen de yokmuş üzüldüm

İki çocuk doktoru bide aile hekimi 3 doktor her ay muayene ediyor hiçbişey yok. Boş boş bağırıyor zaten kucağıma alıp dikkatini dağıtsam susuyor ama devamlı da evin içinde ayakta koşturamam ki
Demek ki hasta vs değil sıkılıyor evet konuşup ilgilenip dikkatini dağıtacaksınız

Gerilmeyeceksiniz ya aman ağlasın diyecek ya da hiçbir şey yapmayıp başında onunla olacaksınız üçüncü şık da çoğu kişinin yöntemi tek kolda bebek diğeri ile işler

Daha küçük en az 2 yıl daha böyle nazlı da olursa kızlar mızmızlığı çok olabilir

Hava düzeliyor alın çıkın sokağa illa bir yere gitmeniz gerekmez iki sokak dolanın gelin

gide gele alışır uyumlu olur

İşte kimse beni anlamıyor anneler insan değil sanıyor herkes :KK43: ben çalışan biriydim şu an eve hapis gibiyim dışarı çıkınca da hep kucak istiyor o ağlayınca hiçbiyere gidesim gelmiyor. 1 yaşına kadarsa yandım ben :KK43:

Evet eve kapanmak zor ama siz de nasıl ağlamıyorsa ona uyup çıkın dışarı kucak istiyorsa kucağa al da çık

Oğlum yakında 6 olacak ev dışında sadece bir kere uyudu ben de o uyumayınca huzursuz olacağıma gezmemi ona göre ayarladım mesela

Herkes pazar 12 de evden yeni çıkarken biz 13 gibi gezmiş hatta ilçelere vs gidip gelmiş olurduk çocuğun rutinini bozmadan benim istediğim şeyler formülü bu

Maddi durumunuzu bilemem ama uygunsa gerekirse taksi ile git gel bir çay iç bir yerde ya da eşine bırakmaz gez alış veriş vs yap

Canim neden bu kadar kendini bunalima sokuyorsun ki ? Benim kizimda 3 aylik kolik bir bebek gece gündüz sallanmak istiyor. Dusun ben bir kere balkona cikip nefes almiş insan değilim yanimda da kimsem yok şuan kizimi hala ayağimda salliyorum esim isten gelicek ben daha yemek bile yapmadim =) Bu kadar kendini bunaltmanin anlami yok .

Canim neden bu kadar kendini bunalima sokuyorsun ki ? Benim kizimda 3 aylik kolik bir bebek gece gündüz sallanmak istiyor. Dusun ben bir kere balkona cikip nefes almiş insan değilim yanimda da kimsem yok şuan kizimi hala ayağimda salliyorum esim isten gelicek ben daha yemek bile yapmadim =) Bu kadar kendini bunaltmanin anlami yok .
Bilmiyorum normalde hemen böyle moralim bozulmaz ama o ağladıkça daralıyorum. Kucağımdayken yemek yapıyorum. Ev almış başını gidiyor. Yalnızlık üstüne binince çok bunalıyorum sanırım

Ahh Ahh ben bilirim onu.Yaklaşık 5 6 yaşına kadar ağladı ama ne ağlamak saatlerce.Hiç susmadan bir çocuk 3 4 saat ağlar

mı? Onca çocuk doğdu büyüdü ama benimki hala efsanedir hala herkes söyler..Benimkinin üstüne gelen olmadı. Bazen korkuyordum çıldırır cinnet geçirir camdan falan atarmıyım diye:mad:

Şuan 23 yaşinda iyi bir üniversitede okuyor.Çok aklı başında saygılı :)) Artık hiç ağlamıyor:KK69:

Çok zor biliyorum ama geçecek ve çok efendi bir çocuk olacak.

benim kizda simdi uyumak istemiyordu ninni actim sakinlesti uyudu bile.anadolu ninnileri diye gir internetten mircan kaya soyluyor rahatlatici.birde sen gerilmiyceksin sakin olacaksin.bizde gectik hala daha geciyoruz o yollardan.

Back
X