Psikolojim bozuldu dusunmekten:(

Morvampiv

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2014
633
343
Lise son sınıf oğrencisiydim malumtercih yapıcam ama kafam çok karışık zor bir donemden geçiyorumtamda çok uzgunum. Etrafımda da danısabileceğim kimse yok. Ygs puanım 201 okul puanı 40 veriyor. Lysde 3-4ekayıt oldum ama sadece lys4e girebildim. 150-160 lys puanımda. Ticaret meslek bilişimweb mezunuyum. Şehirdısına çıkamam. Çok uzgunum yardımcı olur musunuz?

Aldigin puan dusuk canim. Bence nere olursa olsun gideyim diye dusunme bu ulkenin en buyuk problemi universite mezunu issizler bunu unutma.
Duzenli calisan bir insan her seyin ustesinden gelebilir. Hatalarinin farkina var yeterli calismadiysan, dersleri onemsemediysen, bilgilerin yetersizse bunlari duzeltmeye calis.
Guzel bir universite kazandiginda cektigin tüm sıkıntilari unutacaksin.

Bu kadar üzülme canım, bir sene daha bekleyebilirsin çünkü aldığın puan düşük. Seneye garanti olur mu bilemem ama bence bu senedeki puanından daha yükseğini -düzenli çalışırsan- alabilirsin.. :)

İlla gitmek için gidilmez haklısınız. Açıktan okumaya ya da iki yıllık tercih etmeye değer mi sizce

İlla gitmek için gidilmez haklısınız. Açıktan okumaya ya da iki yıllık tercih etmeye değer mi sizce

İki yıllık bölümünü 4 yıllığa uzatabiliyor musun? Bölümünde 4 yıllık var mı yani? DGS ile 4 yıla çıkabilirsin aslında

seneye birdaha gireceksen hazırlanıp gir
ama yok yapamam diyorsan açıktan okumaya ya da sınavsız geçişe yönel bence

İki yıllık bölümünü 4 yıllığa uzatabiliyor musun? Bölümünde 4 yıllık var mı yani? DGS ile 4 yıla çıkabilirsin aslında
Kendi bolumumu sevdiğim soylenemez aslında. Uzatılıyor mu bilmiyorum da ona değmez sanki doktorluk için 6 yıl okuyorlar ben ne için 6 yıl okuyacam değil mi ?

seneye birdaha gireceksen hazırlanıp gir
ama yok yapamam diyorsan açıktan okumaya ya da sınavsız geçişe yönel bence
Bu yıl hiç hazırlanmadım okulda bitti şimdi ne kadar sarılabilirim derslere kestiremiyorum. Aslında saçma ama dersleri seviyorum okumayıda lakin başka sıkıntılarvarken kendimi veremedim derslere

Kendi bolumumu sevdiğim soylenemez aslında. Uzatılıyor mu bilmiyorum da ona değmez sanki doktorluk için 6 yıl okuyorlar ben ne için 6 yıl okuyacam değil mi ?

6 yıl değil. 2 sene okuyup 2 sene de uzatabiliyorsun. Lisans eğitimine çıkarabiliyorsun yani. Tıptan başka hiçbir bölüm 6 yıl değil zaten. He biz uzatırsak okulu o ayrı :KK70:

Kendi bölümünü sevmiyorsan bi sene daha bekle

Fikir olsun bana sizler ne yaptınız yardımcı olun lutfen. Bi turlu netleştiremedim bu konuyu kafamda

Konuyu bilmiyorum daha dusun :KK70: sandım 6 yıl o_O Sen naptın mesela universiteolarak?
6 yıl değil. 2 sene okuyup 2 sene de uzatabiliyorsun. Lisans eğitimine çıkarabiliyorsun yani. Tıptan başka hiçbir bölüm 6 yıl değil zaten. He biz uzatırsak okulu o ayrı :KK70:

Kendi bölümünü sevmiyorsan bi sene daha bekle

Konuyu bilmiyorum daha dusun :KK70: sandım 6 yıl o_O Sen naptın mesela universiteolarak?

:)
Canım benim yabancı dildi bölümüm. İngiliz dili ve edebiyatında okuyorum 2.sınıfım. O yüzden mesleki ile ilgili pek fikrim yok ama Dikey Geçişi bi sor bence rehberlik hocana.
Biz burdan çok yardımcı olamazsak da rehberlik hocan filan daha çok teşvik edebilir seni.

X