Psikolojim bozuldu ? Yardım

LaydStrong

Herşeyden önce Anneyim
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2019
41
17
18
Öncelikle herkeze merhabalar bir süredir üyeyim buraya yazıp içimi dökmek istedim çünkü birtane bile arkadaşım yok
Malum pandemiden dolayı dışarı çıkamıyorum 5 aylık oğlum var evde sürekli oğlumla ilgileniyorum insanın 5 dakka duşa bile girmeye fırsatı olmuyor , çalışmadığım halde. Kısıtlamalardan dolayı zaten dışarı çıkamıyorum. Maddi olarakta çok zor dönemden geçiyorum. Borcumuz çok eşim icralık durumda herşeyi kısarak en ucuzunu almaya çalışarak hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Ama oğluma heveslendiğim istediğim bir şeyi bir oyuncağı alamadığım zaman çok zoruma gidiyor. Yeni kapandım 3-4 parça kıyafet aldım onu bile masraf yapmış gibi hissediyorum . Zaten kendime hiçbirşey almıyorum eşimde öyle kendimizi hep geri planda bırakıyoruz ama gerçekten çok bunaldım bazen kendime zarar vermek aklımdan geçiyo sonra oğlumun bana ihtiyacı var diyorum ona böyle bir şeyi yaşatmaya hakkım yok diyorum. Sadece içimi biraz döküp rahatlamak istedim hakkınızı helal edin

Varsa aileden birileri biraz gelse yada siz gitseniz değişiklik olur geçicek hepsi bebek küçükken hep onun rahatı için evde durduk zaten çıkmışsakta pişman olup dönmüştür geçiçi bir süreç psikoloğa mutlaka gidin

Allah utandırmasın ve daim etsin başörtünü inşallah. İnan bu dönemde biz zorlanmıyoruz diyen çok az kişi vardır. Korona her şeyi altüst etti. İnşallah bu günleriniz de geçer
İnşallah çok teşekkür ederim gerçekten çok bunalıyor insan

Ayda bir annemlere gidiyorum annem temizlik görevlisi olarak çalıştığı için çok gidemiyorum virüsten dolayı kendileri de gelmiyor zaten bebek küçük olduğu için korkuyorlar. Herşeyden o kadar soğudum ki anlatamam çok kötü durumdayım

Bu karamsarlık fazla değil mi? Bu süreçte bir çok yuva dağıldı, bir çok insan işsiz, gelirsiz kaldı. Kendinize zarar vermek gibi düşünceleri aklınıza bile yaklaştırmayın. Anlıyorum yokluk çok zor ama tek başınıza değilsiniz. Eşiniz var, sesini duyacağınız bir anneniz var, kokusunu içine çekeceğiniz bir evladınız var. Ben tek başıma bir kadınım. Aynen söylediğiniz durumları tek başıma yaşadım üstelik geçmişte hiç yokluk görmemiş bir insan olarak. Ve elimden tutup geçecek bunlar, dayanacağız diyecek hiç kimsem yoktu. Hayatta insanın başına her şey geliyor. Sabrederseniz yavaş yavaş da yoluna giriyor inanın buna. Dua edin, eşinizle birlikte çözümler arayın

Bir süre önce bir paylaşım görmüştüm nette. Gerçek bir hikaye. Bu süreçte adam işsiz kalıyor. Herşeyi hacizle götürdüler, çocuğuma süt paramız bile yoktu eşimle yere oturup birbirimize sarılıp ağladık diyor kadın. Sonra kalkıp bir köye yerleşiyorlar. Hiç köy görmemiş halimizle Küçücük bahçesinde bir kaç tavuk besledik, bahçesinde meyve sebze yetiştirdik onlarla geçindik ama birbirimizi hiç üzmedik, yavrumuzs hiç belli etmedik diyor. Bir süre sonra kadının yaptığı gözleme ve kekleri götürüp şehirde satıyor adam. Para da kazanıyorlar az da olsa. Bir buçuk yıl böyle yaşadık sonra eşim iş buldu, durumumuz düzeldi. Yeniden İstanbula gelip ev kurduk ama o köydeki evimize hala hafta sonları gidip geliyoruz diyordu

Gencecik güzel modern bir kadın ve çok tatlı gülen minik kızıyla fotoları vardı. Siz de böyle yapın demiyorum ama sadece umut, çaba, sabır ve emekle güzel günler gelebiliyor. Bu dünya cennet değil ki herkes için kolay olsun Malum zor şartlar. Ama elele verip eşinize oğlunuza sahip çıkın. Bir süre sonra eşiniz bir işe girer, belki siz bebeğinizin yanında bir bebeğe daha ücretli bakarsınız vb gibi çözümler bulursunuz. Uzun oldu kusura bakmayın ama okumanızı istedim. Bu hayatta sabır ve çaba ile kurtuluyor insan karanlıklardan. Ümitsizlik ve kötü düşüncelerle ancak beden ve ruh sağlığınızdan olursunuz o parayla da geri gelmiyor malum

Ara sıra çıkıyoruz işte ama içim çok bunalıyo daralıyorum çıkmakta fayda etmiyor ki
Kıyamam üzüldüm ;( ama inan geçicicidir
Dönem dönem hepimizde böyle durumlar oluyor Allah tez vakitte feraha kavuştursun sizi.
Biz de maddi olarak çok zor dönemler atlattık,şuan orta halliyiz.En azından borcumuz kalmadı,fakat biz de şimdi birbirimizle didişip duruyoruz çoğunlukla
Yani dört dörtlük hayatlar beklemek biraz afaki..
Hayırlısını dileyin.

Kendine zarar vermeyi aklindan cikarmalisin. Ben o hatayi iki cocugum varken yaptim ve farkina vardim hickimseye birsey olmuyor sen olduqunle cocuklar ortada kaldiqiyla kaliyor dua et sabir et kolay degil zaman herseyin ilacidir. Cocugun saglikli yaninda sana gulebiliyor iyi seylere odaklan allah yardimcin olsun...

Yazınız için öncelikle çok teşekkür ediyorum evet çok fazla borcumuz var çok şükür eşim çalışıyor fakat borçlarımıza yetmiyor hani insanın bi dönem çöm fazla bunalıp herşeye takıldığı dönemler oluyor ya tam da o ödemdeyim galiba her zaman şükrediyorum tabiki en önce o kadar dışarıda kalan insan varken sıcak evin içerisinde olduğum için sadece yazıp dertleşmek istedim inanıyorum bunlar da geçiçek

Her zaman öncelikle hayırlısı diyorum Eşimle çok şükür aramız çok iyi gözüme bakmaya kıyamaz hasta olduğumda başımdan ayrılmaz çok iyi kalpli birisi ama maddi durumdan dolayı çok bunalmıştım ben inanıyorum bunlar da geçiçek ama hani insanın çocuğu için heveslendiği bir şeyi alamaması bile çok zoruma gidiyor bazen beni yıpratan bunlar

Allah razı olsun eşimle de aramızda bir problem yok sadece maddi durumlardan dolayı aşırı bunaldım içim daralıyor düşüne düşüne psikolojim çok etkilendi bununda farkındayım zaten oğlumun her yüzüne baktığımda şükrediyorum sağlıklı sıhhatli olduğu için inşallah bu günlerde geçecek

Eşimde sürekli diyor zaten biz birlikte olalım sağlıklı olalım da herşey düzelecek diye sürekli yanımda manevi olarak

Bu dönemde maalesef herkeste maddi sıkıntılar var biz iki kişi çalıştığımız halde yetiştiremiyoruz borçlarımızı kapatamıyoruz benimde 4 aylık bir çocuğum var kızım için hiç düşünmeden alışveriş yapardım şimdi iki defa düşünüyorum alırken gerek var mı diye zor bir dönem ama geçecek sabredin Sağlığınız yerinde olsun yeterki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…