Doğuma Hazırlık Psikolojim çok bozuk,Korkuyorum..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

064264

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
179
4
316
41
kızlar 36. haftama girdim her an doğuracakmışım gibi geliyor. geceleri uyuyamıyorum normal doğum yapmak istiyorum ama çok korkuyorum yanımda kimsem de yok ailem ankara da... of ya aksama kadar evin içinde sezeryan mı olsam normal mı olsam şöyle mi böyle mi diye vakit geçiriyorum

son muayenemde doktor demez mi 15. den sonra sezeryan yapayım korkuyosan diye zaten böyle bir destek bekliyodum ama eşim şiddetle karşı çıkıyor sezeryana...

bunu niye anlattın şimdi diyebilirsiniz belki ama ne bileyim içimi dökmek istedim.

üzülme canım bence son haftalarda tüm gebeler aynı hislare kapılıyor inan bende aynı durumdayım çok korkuyorum ama sezeryana hem eşim hem dr. yanaşmıyor merak etme allahın izniyle atlatıcaz üstelik bebişler hangi yoldan isterse öyle gelecek eyvahedigeldismile

benim dr um doğum şekline karar konuşmasında şunu demişti kul kurar allah güler....unutma herşey kısmet,ben kontrole diye gittim kendimi doğumda buldum suni sancı alıp normal doğuma başladık acil sezeryana girdim.engüzel şekliyle doğumun olucak bebişini kucağına alıcaksın üzülme sıkma canını yoksa erken doğum yaparsın allah korusun daha varmış doğumuna

cnm anlatacaksın tabi.insan destek bekliyor yardım istiyor.bende 29.hftdym bizde bir sorun olmadıkça normal istiyrz.bazen bebek çok kilolu olsada mecburi sezeryan olsam diye düşünürken buluyorum kendimi.ben doğum anından değilde suyun boşalması nişan gelmesi gibi durumlardan ve hastaneye yatişememekten korkuyorum.uzun bir mesafe var çünkü.senin bebiş kaç kilo acaba.hayırlısıyla bir kavuşabilsek miniklere ısırıcam heryerini..:sm_cool:

hepinizden allah razı olsun 2 kilo 780 grammış ama daha 4 hafta var bakalım o zamana 3500 gram olur dedi doktor senin gibi 29. haftam da 1600 gram dı bebek

hepinizden allah razı olsun 2 kilo 780 grammış ama daha 4 hafta var bakalım o zamana 3500 gram olur dedi doktor senin gibi 29. haftam da 1600 gram dı bebek

benim bebiş zayıf o zaman çünkü şuan 1000g falan.cnm 3,5 kg ramı normal doğurabilirmisin.bana biraz fazla gliyor.doktorun birşey dedimi bu konuda.çatı muayenesi falan oldunmu.hiç canını sıkma öylede böylede doğurcaz işte kendini telkin et.

canım cok normal hıssettıklerın... bende 37.haftamdayım ne zaman gelıcek ya hazırlıksız yakalanırsak ya bı yerde olursak gıbı seylere takılmaya basladım. doktorun senın ıcın en ıyı dogum seklını secıcektır. zaten artık gunumuz doktorları ufak bı rısk bıle gorse sezeryan dıyor. doktoruna guven derım. eger sen ıstıyosan sezeryan olmayı esınle konus. senı anlaması gerek sonucta destek olması gerek. ınsallah hersey gonlunce olur.

Cogumuz aynı duygular içerİsindeyiz
Allah hepimizin yardımcısı olsun
bizim için ne hayırlıysa onu nasip etsin insallah
sıkma canını ..

valla ben simdiden ruyalarimda doguma gidiyorum:))
benim anlamadigim esler neden karisiyor dogum sekline? normal dogurmaktan korkuyorsan sezeryan ol..kolaysa esler dogursun
:))

çatı muayenesi yapmadı ama %80 normal doğum yaparsın dedi. zayıf olması önemli değil daha önünde haftalar var alır daha...korkunun ecele faydası yokmuş allah hepimizi hayırlısı ile kurtarsın...

cnm şimdiden hayırlı doğumlar...
atlantise katılıyorum.. eşler neden bu kadar ısrarcı oluyor anlamıyorum. ben sezeryana karar verdim ve bu cuma doğum yapıcam.. doktorum bayan ve eşi de babası da kadın doğum uzmanı.. iki doğum yapmış ve ikisini de sezeryan olarak yapmış.. benim de bebişim kıymetli.. ben neden normal doğumla riske atayım dedim. ve sezeryana karar verdim.. eşim de tüm kararlarımda yanımda.. özellikle de bu konuda.. çok hassas bir durum.. ben her zaman planlı hareket etmeyi seviyorum.. bu da öle olucak inş. kızımız cumaya kadar bir süpriz yapmazsa.. sen de rahat ol ltf.. hayırlısı ile bebişlerimizi alıcaz kucağımıza..
sevgiler..

Bende 30 haftalık oldum bende sezeryan istiyorum eşimde destek veriyor sen hangisini istıyorsan ddıye . bende ruyalarımda göruyorum hergun doguruyorum ama sezeryanda en azından kafan rahat hangi gun gelecegini biliyosun baskalarının anlattıkları kadarda korkunc olacagını sanmyorum sımdıden herkes ıcın hayırlısı olsun

kızlar eşim daha sağlıklı olduğunu düşünüyor haklı belki de özellikle anne için o yüzden istiyor ben küçük bir yerde yaşıyorum insan hayatının çok ta kıymetli olmadığı bir yerde.... normal doğum esnasında ani bir sey olursa hem bebeğim hem de ben tecrübesiz insanların elinde ziyan oluruz diye korkuyorum...hoş bu ihtimal her zaman var da... ne bileyim çok kararsızım

Canım şimdiden hayırlı doğumlar merak etme allah yardımıcımız olur .Bende 36+4 haftalık hamileyim ve senin gibi bnde cok endişeliyim ama sen nekadar düşünsende herşey olacağına varır.şimdilik benimde normal doğum diye gidiyor ama ben kendmi şartlamıyorum her an herşey olabilir önemli olan bebeğimizi sağlıklı bir şeklide kucagımıza alabilmek ve tabi doktorunda güvenmen gerekir o ikiniz içinde en iyi kararı verecektir

cnm allah tamamına erdirsin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.bende ilk oğlumu 36 haftalık doğurmuştum.normal olsun çok istedim ama şartlar el vermedi acil sezeryana alındım.bebeğim küçük doğdu 2300 gr.dı ama ne küveze alındı ne sarılık oldu çok sağlıklıydı maşallah .gününde doğan çocu bebk küveze alınıp çoğuda sarılık olmuştu.ve ertesi ay hemen yaşıtlarını yakaladı kilo ve gelişim olarak.erken doğan bebekler daha hızlı gelişiyo bence.demek istediğim taktir allahın şimdi bile doğursan allah nasip ederse bebeğin sağlıklı doğar ayrıca eşin ne kadar normalde dese eğer bebeğin pozisyonu ve senin o anki durumun buna el vermesse doktor mecbur sezeryana alır zaten.o yüzden bence sen zamana bırak takdir neyse o olacak.inşallahta hayırlısı olurbende 20 haftalık hamileyim ve yine erken doğum riskim var üstelik çok istememe ragmen yine normal doğum yapamıycam ilki sezeryan olduğu için mecbur yine sezeryan olmak durumundayım.ayrıca normal doğumda daha çabuk ayaklanıyosun bebeğinle daha rahat ilgilenebilirsin.sezeryanda ameliyatlı olduğun için en bir hafta 10 gün bazı kişilerde daha fazla günlük hayatını pek rahat idame ettiremiysun ve dikişlerin acısıda bebeğinle ilgilenmeni onu emzirmeni çok zorlaştırıyo.o yüzden bence en güzeli normal doğum

allah razı olsun kızlar hepinizden içimi rahatlattınız takdir allahın bi arkadas demiş ki "kul kurar allah güler " ne zaman telasa kapılsam hemen bu sözü hatırlıyorum

kızlar öyle zınk diye gelmiyor bu bebişler korkmayın ben o hafta yeni banyoyu yaptırmıştım mecburen su akıyordu kalan fayanslarıda dolaba kaldırayım dedim nişanım geldi birde çamaşırlar bulaşıklar makinede:) 38.haftadaydım doktor hemen gel dedi 3 cm açılmış doğum başlamış meğerse herşeyim hazırdı Allahtan çantamı aldım taksiye atladım gittim ertesi gün gece 23.40ta doğdu suyunuz gelse bile 1 saat hakkınız var yetişirsiniz ben 3.110 gr normal doğurdum kendimde şu an 46 kiloluk bir kızım korkmayın ve sezeyanıda kesinlikle düşünmeyin normal doğurmak gibisi varmı ya bu şans insana birdaha gelmeyebilir

Son düzenleme:

maşallah ne güzel söylemişsin bu şans hakketen birdaha verilmiyor bir kez sezeryan oldumu dönüşü yok.bende şuan 34.haftamdayım ve tekrar sezeryan olucam onun psikolojisi daha kötü her gün o ameliyat masasına yatıyorum rüyamda.

arkadaşım eşin de seni düşünerek normal doğum diyordur eminim.ben ilk bebeğimi normal doğurdum evet kolay değildi şimdi ikinci bebeğimi bekliyorum 35.haftamdayım ve kısmet olursa bunu da normal doğumla dünyaya getirmek istiyorum.o kadar dayanılmayacak bişey olsaydı 2.yide normal düşünmezdim.doğum sonrası çok rahat.normal doğum için engelin yoksa sezaryan düşünme bence ve korkularını sil kafandan.o an geldiğinde herşey kendiliğinden oluyo zaten

Canım ben de seninle aynı durumdaydım ama normal doğum hakkında iyice bir araştırma yaptıktan sonra kararımı verdim. Normal olacaksa da epidural olsun istiyordum ama o da hormonlara müdahale edeceği için ondan da vazgeçip en doğrusunun en doğalı olduğunu düşünerek bir aksilik olmazsa normal doğum yapmaya karar verdim. Bu konuyla ilgili fikir vermesi açısından şu yazıyı bir oku istersen:

"Doğal doğum mümkün olduğu kadar müdahale edilmeden yapılan doğumlardır. Bu sayede aktive olan tüm doğal hormonlar, anne ve bebeğini doğuma en sağlıklı biçimde hazırlamaktadır. Zaten doğal bir doğumda ebeler ve doktorların izleyici olup, sağlık kontrollerini yapmalarından başka bir müdahalesi olmamalıdır. Çünkü buna ihtiyaç yoktur. Gebelik ve doğum eylemi bir hastalık değil, bedenin doğal, normal ve sağlıklı bir fonksiyonudur. Gereksiz yere yapılan her türlü müdahalenin doğumun işleyişi ve hormonların salınımı üzerine negatif etkileri vardır. Zaten doğal doğumu üstün kılan bu hormonların salgılanmasıdır.

Bu hormonlar içinde en etkili olan iki hormon “Oksitosin” ve “Endorfin”dir. Oksitosin rahmi kasıcı etkileri ile doğumun ilerlemesinden sorumlu hormondur. Ancak oksitosinin cinsellikte, arkadaşlarla yenilen güzel bir yemekte ve sevginin olduğu daha birçok yerde salgılandığını biliyoruz. Bu yüzden bu hormona “sevgi hormonu” adı verilmiştir. Yani sevginin olduğu her yerde oksitosin de vardır. Bu hormon doğumda gittikçe artan oranlarda salgılanarak doğum anında ve doğum sonrasında en yüksek seviyelerini bulur. Kordon yoluyla da bebeğe geçer. Bebeğin de kendi hormonunu ayrıca salgıladığını biliyoruz. Böylece doğal bir doğumda anne ve bebeğinin bu hormonun etkisiyle bir sevgi denizinde yüzdüğünü söyleyebiliriz.

Diğer hormonumuz endorfin, bedenin salgıladığı: “doğal bir ağrı kesici”dir. Doğa, doğum yapan kadının kendini rahat hissedebilmesi için her şeyi yapar. Oksitosin seviyesi yükselip, kasılmalar sıklaştıkça, beden endorfin salgısını arttırarak cevap verir. Böylece kadının bedeninde doğal bir anestezi sağlanır, kasılmalar daha rahat hissedilir. Doğumda endorfin seviyeleri en yüksek noktadadır. Kordon yoluyla bebeğe geçer, bebek de kendi hormonunu salgılar. Endorfinin bağımlılık yapıcı bir etkisi de vardır. Kişi endorfin etkisindeyken çok daha sevgi dolu, karşısındakini kabullenicidir. Endorfinin en çok salgılandığı sporcularda bu etkileri açıkça görebiliriz. Doğum anında anne ve bebeği oksitosin ve endorfin etkisindedir. Ve bu iki hormon birleştiğinde müthiş bir güce ulaşır. Anne ve bebeğin bu ilk karşılaşmada birbirlerine bağlanmasından bu hormonlar sorumludur. Bu yüzden doğumlarda, bebeğin doğar doğmaz anne kucağına verilmesi gereklidir.

Son yıllarda yapılan çalışmalar doğum anında bebeklerimizin her şeyin farkında olduklarını göstermektedir. Bebeklerimiz doğduklarında her şeyi hissederler, duyarlar ve görürler. Spotlar gözlerini acıtır, baş aşağı tutulmak onları mutlu etmez. Tek istedikleri bu yenidünyada güven duyacakları tanıdık bir sestir. Bu yüzden en çok tanığı kişiyi, annelerini ararlar. İlk refleks ağlamalarından sonra anne kucağı ile buluştuklarında annesinin güven veren kalp atışlarını duyar, tanıdık sesini ve kokusunu hissederler. Ağlamaları yavaş yavaş azalır. Kendilerini bu güvenli sıcaklığa bırakırlar. Bu güvenli ve sevgi dolu başlangıç onların gelecekteki davranışlarını da pozitif yönde etkileyecektir."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…