• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojim ve eşimin desteksizliği

• Konu Sahibi Konu Sahibi EvKa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Peş peşe iki çocuk olmuş ve siz bu ortamda bir de çalışıyorsunuz.Haliyle ev işleri de size bakıyor.Eee siz bu depresyon ortamını kendi kendinize hazırlamışsınız.Ya işi bırakacaksınız, ya da çocuklar için bakıcı ve ya kreş ayarlayacaksınız?Eşiniz genel anlamda nasıl? Ev işlerinde ve çocuk bakımında yardım ediyor mu? Haftada bir halı sahaya gidiyorsa sorun değil ama sürekli çıkıp gidiyorsa bu büyük bir sorun.

+1

İki maaş giren eve neden yardımcı alınmaz bilmiyorum anlamıyorum. Benden değerli mi ya gerekirse başka şeylerden kısar alırım gene o kadını elim ayağım olur oturur iki kahve içer çıkar hava da alırım.
Aynen oyle calismadigim halde yardimcim var cunku iki oglum var yoruluyorum sosyallesemiyorum vs vs simdi calismaya basliycam haftada 3 gun bakicim benden daha fazla para alicak ama ben sosyallesmek disari cikmak istiyorum esime enerjim kalsin cocuklarima daha motive olmus bir sekilde geleyim istiyorum hersey para degilki psikoloji hersey.

Hafta sonu o baksın çocuklara siz çıkın, o zaman kafanız dağılır depresyon gider

Halı sahaya da gider, kahvesini de içer kocan.bana gıcık olacaksın ama allah çocuk işiniz yüzde 90'ını kadına kakalamıştır.kabullenemeyen çocuk falan yapmasın.bu kadar basit.annelik aşırı ulvî bir duygu ve çelik gibi sinirler istiyor.şunu bir kabullenin artık.aşırı duygusal ve fedakâr olmayan insanların işi değil.ben çocuk bakıyorum, kocam keyif çatıyor diyecek potansiyeliniz olduğunu anlayamadınız mı doğurmadan önce.doğurmuşsun paşa paşa da bakacaksın.kocan da gayet normal, seni önemseyen biri.adam paragraflarca yazı yazmış.belli ki önemsiyor seni.başında duracak, çocuklarının olduğu evde yaşayacak koca bulduğuna şükret.şimdiki kadınlar çocukları da tek başına, ayrı evlerde büyütüyor.bildiğin rahat batması vakası.adam 2 gün soğuk yapsın, tavır alsın da o zaman görürürüm ben seni, depresyon kalıyor mu kalmıyor mu üçbuçuk atmaktan 😏. Şeker gibi kocayı, evliliği bulmuşsun şımarıp duruyorsun.aklını başına topla.evet isterseniz depresyondan çıkarsınız.sen kocam daha rahat ayağına kıskançlık krizine girmişsin.kocanla hemfikirim yani.kadınla erkek bir olmuyor işte.ne yapalım yaratılış kanunlarını mı değiştirelim.çocuklar kadınındır.bu yani...
Ustad Ferhans ve analizleri🤣🤣🤣%90 bilgisi nerden, yine mabadinizdan mı?

Aynen oyle calismadigim halde yardimcim var cunku iki oglum var yoruluyorum sosyallesemiyorum vs vs simdi calismaya basliycam haftada 3 gun bakicim benden daha fazla para alicak ama ben sosyallesmek disari cikmak istiyorum esime enerjim kalsin cocuklarima daha motive olmus bir sekilde geleyim istiyorum hersey para degilki psikoloji hersey.
Anlatırken bile herşey para diyor yazınız. Zira o para olmasaydı bakıcı da tutamazdiniz. Vallahi bol bol şükredin herkese nasip olmaz böylesi

Anlatırken bile herşey para diyor yazınız. Zira o para olmasaydı bakıcı da tutamazdiniz. Vallahi bol bol şükredin herkese nasip olmaz böylesi
Dogru haklısınız ama bu konudada kari koca calisiyolar biz baska seylerden kisiyoruz ama rahatligimiza onem veriyoruz mutsuz anne mutsuz cocuklar demek.

3 diyorum ama henüz 3 e girmedi az kaldı kreş için bezden düşmesini istiyorlar. Ancak şuan kafama takılan tek şey eşim ile alakalı ve iki çocuk da korunarak oldu ama iyi ki de oldu onlardan yana bir sorun yok öyle böyle aşıyoruz bir şekilde ama eşimin ben depresyondayken halı sahayı normal karşılamasını bir tek ben mi garipsiyorum acaba o yüzden sizlerin de düşüncesini öğrenmek istedim
Normal değil maalesef. Kızım beş yaşında. Eşimin yoğun çalışmasından dolayı bütün işler bana kaldı. Haliyle çok yoruldum. Ben de çalışıyorum ama eşim kadar uzun saatler değil. Üstelik sizde iki çocuk var. Eminim çok yoruluyorsunuz.

Eşiniz de size aynı alanı taşıyorsa. Haftada bir iki kere siz sosyalleşirken, o çocuklara bakıyorsa, o zaman çok sorun yok.

Sık sık evden çıkın. Sadece yürüyüş yapmak bile size daha iyi gelecektir. Eşinizden çocuk bakımında daha çok destek isteyin

Çocuklar büyüyene kadar eve bakıcı alacaksın başka yolu yok, sen sağlıklı olmadıktan sonra çocuklar da olmaz.

Eşin bakmayacak belli o bekar gibi takılıyor sen sarı siteye oraya buraya ilan koy.

Gerekirse kazandığını bakıcıya ver bi kaç sene.

Ve iyi korun 3. Cocuk gelmesin sakınnnn

Kim peşpeşe 2 cocuk yapar ve tek başına bakarsa depresyona girer zaten biraz kendini düşün yük yükleme kendine bu kadar.

eşiniz halı sahaya gidiyor
tayland tatilline filan değil yani- onu yapanlar da var da

ne yapsın gitmesin. bir depresyona da o mu girsin? sizde hazır girilmişi var verirsiniz o da girer.

yapmayın.
kendinize alan açın
sizin arkdaşınız filan da mı yok?

bakın
ben de evden çalışıyorum
15 sene olacak neredeyse
aşırı asosyal bir durum
böyle çocuktu depresyondu derseniz iyice eve tıkılır kalırsınız

adam gitmesin diye uğraşacağınıza düşüneceğinize
ben nereye çıkayım, ben ne yapayım da azcık neşem yerine gelsin azcık enerjim düzelsin diye çabalayın derim

Depresyonda değilsiniz. Depresyonda olanlar genelde depresyonda olduklarını bilemezler.
. Ama ciddi bunalmışsınız. Sizi çok iyi anlıyorum. Madem eşiniz destek olmuyor o halde bir yardımcı tutun ev işlerini o halletsin. Büyük çocuk kreşe gidebilir 3 yaşına girmis. Haftada bikaç gün yarım gün gider siz de biraz kafa dinlersiniz. Bunların hepsi maddi olarak fazla gelirse eşiniz mecburen kendi elini taşın altına koyacaktır

Normalde disarida calissaniz duzen nasil olurdu? Cocuklara kim bakardi, krese mi giderlerdi? Buna gore cocuklqri krese verin derim. Bezli bebekleri alan kreslerde varmis.
Disarida calissaniz ev isleri ve yemegi esinizle ortak mi yapardiniz, yardimci mi alirdiniz? Yine bunuda disarida calisiyormus gibi uygulayin.

Sizin arkadaslarınz yokmu?
Düzenli olarak haftanın 2-3günü akşamları eşiniz baksın çocuklara ve kafanızı toparlamaya çıkın.
Bence sizin kendinizi dinlemeye ihtiyacnz var.erkekler anlmaz tabiki nie anlasınlar.hele hiçbişeye itiraz etmeyen sus pus biriyseniz.arada sizde çıkın 2 bebeyede baksın bakalım noluyo.ya da yardımcı tutun ve kendinize gelin biraz.eğer hiçbirini yapamıosanız 3.çocuu yapın battı balık yan gitsin

Sürekli depresyondayım demeyin kendinize beyninize sürekli bu mesajı veriyorsunuz eşiniz gelince sizde bir saat dışarı çıkın kahve için yürüyüş yapın maagaza gezin ne iyi geliyorsa onu yapın iki üç günde bir bunu yapın bir saatte olsa size iyi gelecektir bence

Konu sahibi peş peşe iki çocuk yaparak öncelikle kendi topuğunuza sıkmışsınız.Oturup "ben depresyondayım depresyondayım ben " nidaları eş kişisine hatta kimseye empati yaptırmaz, hayatın gerçekleri var .İş planı yapacaksınız bazı zamanlar eşiniz çocuklara bakacak siz disarda kahve , kuaför , arkadaş buluşması yapacaksınız.Adama derdinizi değil çözüm yollarını anlatacaksınız.Olmadi yardımcı tutacaksınız .Adamı sizinle birlikte eve hapsetmek akıllı bir çözüm değil.......

Beledıyeyı arayın gelıp alırlar nolcakmıski arasanız. Bizim burdada bır yaslı var herseyını yapabılıyor gezmesınıde yapıyor hergun 86 yasında
Ama beledıye evıne hasta olunca yemek gonderıyor
Temızlıkcı ıkı haftada bır gonderıyor
Ilgılenıyorlar yanı onuda alır bakımevıne koyarlar

Ben güçlü kadınların herşeyi ben yaparım. Çalısırımda çocukda bakarım,evide geçindiririm,temizler paklar kocaylada ilgilenirim durumlarından bu erkekler çok fazla rahata alışıyor diye düşünüyorum.
Bırakın birazda erkekler görev edinsinler.
Sorumluluk bilsinler biz kadınlar elimizden herşey gelir ama birazcık da ben yapamam sen hallet demeyi bilelim.
Ben çalışmıyorum yinede eşim bana yardımcıdır.
Kendime ait aracımı sadece binmek için kullanırım ne temizlerim ne yakıt alırım.
Iki araçla eşim ilgilenir. Bilmedigimden mi? Hayır herseyi bilirim ama onunda ev için bizim için birseyler yapmasını isterim. Ve siz çalışıyorsunuz neden yardımcı almıyorsunuz. Psikoloğ fiyatları yardımcı ablalardan fazla. Al haftada 3 gün evle ugraşma kendine vakit kalsın. Ccocukları da hafta 1,2 bırak babasına çık yürüyüs yap. Gez dolaş iki market gez o bile havanı değiştiricek. Eşini sen yönlendiriceksin kendi başına bunları düşünemiyor demek ki

Madem evdende olsa çalışıyorsun eve 5 gün hem yardımcı olacak hemde çocuklara bakacak bi kadın tut. Evide idare eder,çocuklarada bakar. Sende rahat rahat çalışır sıcak kahveni içer hatta istersen spor bile yapabilirsin.

Halı sahaya da gider, kahvesini de içer kocan.bana gıcık olacaksın ama allah çocuk işiniz yüzde 90'ını kadına kakalamıştır.kabullenemeyen çocuk falan yapmasın.bu kadar basit.annelik aşırı ulvî bir duygu ve çelik gibi sinirler istiyor.şunu bir kabullenin artık.aşırı duygusal ve fedakâr olmayan insanların işi değil.ben çocuk bakıyorum, kocam keyif çatıyor diyecek potansiyeliniz olduğunu anlayamadınız mı doğurmadan önce.doğurmuşsun paşa paşa da bakacaksın.kocan da gayet normal, seni önemseyen biri.adam paragraflarca yazı yazmış.belli ki önemsiyor seni.başında duracak, çocuklarının olduğu evde yaşayacak koca bulduğuna şükret.şimdiki kadınlar çocukları da tek başına, ayrı evlerde büyütüyor.bildiğin rahat batması vakası.adam 2 gün soğuk yapsın, tavır alsın da o zaman görürürüm ben seni, depresyon kalıyor mu kalmıyor mu üçbuçuk atmaktan 😏. Şeker gibi kocayı, evliliği bulmuşsun şımarıp duruyorsun.aklını başına topla.evet isterseniz depresyondan çıkarsınız.sen kocam daha rahat ayağına kıskançlık krizine girmişsin.kocanla hemfikirim yani.kadınla erkek bir olmuyor işte.ne yapalım yaratılış kanunlarını mı değiştirelim.çocuklar kadınındır.bu yani...
Aynen cocuklari babamizin evinden çeyiz diye getirdik 🤣

Back
X