• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojim ve eşimin desteksizliği

• Konu Sahibi Konu Sahibi EvKa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ya bi dakika bu dediğiniz imkansız ki hem 2 tane çocuğa bakıp hem nasıl evden çalışıyorsunuz Yardımcınız olmadan😳 sadece 2 çocuğa bakmak bile bir kişi için oldukça zor. Yani bilgisayar bile açtırmaz ki size çocuklar? Depresyonda olduğunuzu sanmıyorum çok bunalmışsınız sadece ama Yardımcı tutmanız gerek

Herkese merhabalar arkadaşlar. Kime içimi döksem, kime anlatsam bilemediğim için uzun bir aradan sonra tekrardan aranızdayım.
Eşim ile severek evlendik ve 3 senelik evliyiz. 3 yaşında bir kızım ve 2 yaşında da bir oğlum var. Ve çalışan birisiyim ancak tüm işlerimi evden bilgisayar üzerinden yürütüyorum. Yani anlayacağınız sürekli evde dört duvar arasında yaşıyorum. Kızımın 3 yaş sendromu oğlumun 2 yaş sendromu derken benim de depresyona girmem kaçınılmaz oldu. Ara ara ciddi depresyona giren bir insanım ancak eşimin son hamlesi ile birlikte artık depresyondan çıkacak gibi de değilim. Çok da uzatıp sizi sıkmak istemiyorum ve sadede gelmek istiyorum. Şuan depresyondayım ancak eşimden bir destek vs göremiyorum. Ancak kendisine söylediğim zaman beni tatmin eden cevaplar alamıyorum. Sen kendin isteyerek depresyona giriyorsun, istesen çıkarsın vs diyor. Ama dün upuzun bir mesaj atmış işe giderken, sen çok güçlü bir annesin iki çocuğu tek başına büyütüyorsun evet zor vs vs diye bir çok yazı yazmış. Ama boş geliyor bu cümleler. Çünkü kendisi iş yerinde sporunu yapıyor , rahat rahat yemeğini yiyor , rahat rahat yapabiliyor herşeyi. Bakın ne kadar basit şeyler. Ben tuvalete bile yalnız gidemiyorum iki çocuğum asla bırakmıyor. Bir sıcak kahve içemiyorum tüm annelerimiz gibi. Ancak bu akşam hala depresyonda olmama rağmen kendisi Halı saha maçına gitti. Şimdi size soruyorum. Bir insan, eşi depresyonda iken gönül rahatlığı ile halı saha yapabilir mi? Bana tamamen bu bencilce geliyor. Beni güldürecek şeyler yapması gerekirken sadece sözlü destek oluyor ama kendi aktivitelerinden de ödün vermiyor. Söylediğim zamanda bu sadece spor , keyif veren bir şey yapmıyorum neticede diyor cevapların saçmalığı beni daha da sinirlendiriyor. İşin özü benim düşünceme göre, bir erkek karısı depresyonda iken kendi aktivitesini düşünüp Halı saha yapmamalı diye düşünüyorum. Belki size karışık anlattım ama umarım duygu ve düşüncelerimin özünü anlamışsınızdır. Çok da sağlıklı bir kafada değilim sadece içimi dökmek istedim.😢😢😢😢
Uzmanlar boşuna demiyor değil mi ? 2 çocuk arasında en az 4 yaş fark olmalı diye. Arka arkaya doğum yapmanız sizi depresyona itmiş üstelik yardımcınızda yok. Maddi durumunuz nedir bilmiyorum eve birkaç saatliğine oyun ablası alabilirsiniz üniversitelerin çocuk gelişimi bölümünde okuyan öğrenci arkadaşlar saatlik ücret karşılığında yapıyorlar bu işi. Hem çocukların gelişimine destek olursunuz hem de size alan açılmış olur bu sürede bir çay- kahve ,makyaj,kitap okuma gibi aktiviteler için size süre kalmış olur

Halı sahaya da gider, kahvesini de içer kocan.bana gıcık olacaksın ama allah çocuk işiniz yüzde 90'ını kadına kakalamıştır.kabullenemeyen çocuk falan yapmasın.bu kadar basit.annelik aşırı ulvî bir duygu ve çelik gibi sinirler istiyor.şunu bir kabullenin artık.aşırı duygusal ve fedakâr olmayan insanların işi değil.ben çocuk bakıyorum, kocam keyif çatıyor diyecek potansiyeliniz olduğunu anlayamadınız mı doğurmadan önce.doğurmuşsun paşa paşa da bakacaksın.kocan da gayet normal, seni önemseyen biri.adam paragraflarca yazı yazmış.belli ki önemsiyor seni.başında duracak, çocuklarının olduğu evde yaşayacak koca bulduğuna şükret.şimdiki kadınlar çocukları da tek başına, ayrı evlerde büyütüyor.bildiğin rahat batması vakası.adam 2 gün soğuk yapsın, tavır alsın da o zaman görürürüm ben seni, depresyon kalıyor mu kalmıyor mu üçbuçuk atmaktan 😏. Şeker gibi kocayı, evliliği bulmuşsun şımarıp duruyorsun.aklını başına topla.evet isterseniz depresyondan çıkarsınız.sen kocam daha rahat ayağına kıskançlık krizine girmişsin.kocanla hemfikirim yani.kadınla erkek bir olmuyor işte.ne yapalım yaratılış kanunlarını mı değiştirelim.çocuklar kadınındır.bu yani...
Kafanız çok güzelmiş. İyi günlerde kullanın

kendini iyileştirme yolları aramak yerine adamı da depresyona mı sokmak istiyorsun anlamadım
eminim o da inanılmaz bunalmıştır bu sendeki depresyon durumundan
adam her gün her akşam evden dışarı kaçmıyorsa ara sıra halı sahaya şuraya buraya gitmesinde ne sakınca var
sen de gerekirse yanına bi yardımcı al veya bakıcı, gerekirse ofiste çalışabileceğin bir iş bul
eğer evden çalışıyorsun diye nasıl olsa evdesin işleri de çocukları da halledersin kafası varsa
önce o kafayı yıkmak gerekiyor
çocuklar neden peş peşe yapılır bunu da anlamış değilim
zaten 1 çocuk büyütmek zorken ikisi birden daha zor

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki... üç çocukla ikisi 2 buçuk yaş ergenliginin dibindeyken hem de. Aşırı öfkeli bunu da daha çok eşime yöneltmiş durumdayım. Arada çocuklara da bağırdığı mi farkedip çok üzülüyorum. Öncelikle bitkisel sakinleştirici başladım. Öneririm 😅 ayrıca bizim hayatlar kayarken eslerinkinin devamı gerçekten çok sinir bozucu oluyor. Size tavsiyem kesinlikle tam gün gelecek bir yardimci edinin. Verdiğiniz paraya acimayin yoksa bu gidişle psikologlara daha çok para verir ve huzuru da bulamazsınız :) gönlünüze sinecek biriyle tam gün çalışın derim. Arada dışarı çıkıp sosyalleşir, spora yürüyüşe bile gidersiniz. Seneye de ikisini birden kreşe verin ohh miss. Hiç birşey bir annenin psikolojisinden daha kıymetli değil. Bütün yuva bizim psikolojimiz üzerine kurulu oluyor resmen.
Eşinizde gönül almaya çalışıyor ama bizler bu kadar sinirliyken gözümüze gelmesi ne mümkün.... kolaylıklar dilerim.

Eş tabi ki gidecek diyenler hem haklı hem haksız. Kadın bunalmış ya adamın hiç mi sorumluluğu yok? Evlilik birliğinde eşler birbirine maddi manevi destek olmalı. Ayrı hayatlar yaşayacaksak neden evleniyoruz ya? Bu bireyselleşme olayını fazla abartıyoruz sanki. Otursun bir gece de karısı için bir çözüm üretsin, kadın kendi demesin ya. Adam desin ki aşkım sen çok bunaldın bugün de ben akşam evdeyım. Hadi sinemaya git de bir film izle.

Ha bunu diyorum ama ben de ciddi bunalımdayım çünkü evet kendime vakit ayırmak hakkım ama bunu yapamıyorum bir türlü. Olmuyor yani olmuyor.

çocuklara oyun ablası, ya da eve yardımcı şart.
tam gün olması gerekmiyor.
yarım gün haftada 3 gün de olsa nefes alırsınız.
sonra eşinizle yine konuşun.
o eve geldiğinde çocukları bırakıp çıkın. yarım saatliğine bile olsa..
zamanla uzatırsınız süreyi.

çocuklar biraz daha büyüyünce anneden bağımsızlaşması mümkün oluyor.
biraz zaman ve sabır..
yardımcı şart ama.. acil..

Ben bunun depresyon olduğunu sanmıyorum. 2 bebek 7/24 kendine vakit ayırmadan full sorumlulukla geçen bir hayat. Kim olsa bunalır boş laf tesellileriyle geçecek şey değil bu. Madem eşiniz yardımcı olmuyor, yarım günlük de olsa bakıcı tutsun büyük ölçüde yükünüz azalır. 1 sene sonra da büyüğü kreşe verir rahatlarsınız zaten

ay akşam geldiğinde sen bırak çık arkadaşlarınla bi kafeye eşin baksın çoçuklara yanı 7-24 ev tabıkı bozulur insan yanı bi de elini o koysun taşın altına spora başlayacağım de çık bi saat yürü yada spor salonuna başla eşin baksın anlaşın

3 diyorum ama henüz 3 e girmedi az kaldı kreş için bezden düşmesini istiyorlar. Ancak şuan kafama takılan tek şey eşim ile alakalı ve iki çocuk da korunarak oldu ama iyi ki de oldu onlardan yana bir sorun yok öyle böyle aşıyoruz bir şekilde ama eşimin ben depresyondayken halı sahayı normal karşılamasını bir tek ben mi garipsiyorum acaba o yüzden sizlerin de düşüncesini öğrenmek istedim
Meraktan soruyorum. Neyle korunurken iki çocuk oldu? Eve neden yardımcı almıyorsunuz?

Herkese merhabalar arkadaşlar. Kime içimi döksem, kime anlatsam bilemediğim için uzun bir aradan sonra tekrardan aranızdayım.
Eşim ile severek evlendik ve 3 senelik evliyiz. 3 yaşında bir kızım ve 2 yaşında da bir oğlum var. Ve çalışan birisiyim ancak tüm işlerimi evden bilgisayar üzerinden yürütüyorum. Yani anlayacağınız sürekli evde dört duvar arasında yaşıyorum. Kızımın 3 yaş sendromu oğlumun 2 yaş sendromu derken benim de depresyona girmem kaçınılmaz oldu. Ara ara ciddi depresyona giren bir insanım ancak eşimin son hamlesi ile birlikte artık depresyondan çıkacak gibi de değilim. Çok da uzatıp sizi sıkmak istemiyorum ve sadede gelmek istiyorum. Şuan depresyondayım ancak eşimden bir destek vs göremiyorum. Ancak kendisine söylediğim zaman beni tatmin eden cevaplar alamıyorum. Sen kendin isteyerek depresyona giriyorsun, istesen çıkarsın vs diyor. Ama dün upuzun bir mesaj atmış işe giderken, sen çok güçlü bir annesin iki çocuğu tek başına büyütüyorsun evet zor vs vs diye bir çok yazı yazmış. Ama boş geliyor bu cümleler. Çünkü kendisi iş yerinde sporunu yapıyor , rahat rahat yemeğini yiyor , rahat rahat yapabiliyor herşeyi. Bakın ne kadar basit şeyler. Ben tuvalete bile yalnız gidemiyorum iki çocuğum asla bırakmıyor. Bir sıcak kahve içemiyorum tüm annelerimiz gibi. Ancak bu akşam hala depresyonda olmama rağmen kendisi Halı saha maçına gitti. Şimdi size soruyorum. Bir insan, eşi depresyonda iken gönül rahatlığı ile halı saha yapabilir mi? Bana tamamen bu bencilce geliyor. Beni güldürecek şeyler yapması gerekirken sadece sözlü destek oluyor ama kendi aktivitelerinden de ödün vermiyor. Söylediğim zamanda bu sadece spor , keyif veren bir şey yapmıyorum neticede diyor cevapların saçmalığı beni daha da sinirlendiriyor. İşin özü benim düşünceme göre, bir erkek karısı depresyonda iken kendi aktivitesini düşünüp Halı saha yapmamalı diye düşünüyorum. Belki size karışık anlattım ama umarım duygu ve düşüncelerimin özünü anlamışsınızdır. Çok da sağlıklı bir kafada değilim sadece içimi dökmek istedim.😢😢😢😢
Yükün çoğunluğu üstünüzde ,evden çalışmak ,çocuklara bakmak ,yemek ,iş,ütü derken valla ben bile girerim depresyona 🙈 senin yerinde olsam hiçte depresyona girmem . Bir bakıcı tut bakalım ev işlerinede yardımcı oldumu ohh mis valla . Sende kendi işini yapar kalan zamanda çocuklarınla dışarı çıkar gezersin 🥰

Halı sahaya da gider, kahvesini de içer kocan.bana gıcık olacaksın ama allah çocuk işiniz yüzde 90'ını kadına kakalamıştır.kabullenemeyen çocuk falan yapmasın.bu kadar basit.annelik aşırı ulvî bir duygu ve çelik gibi sinirler istiyor.şunu bir kabullenin artık.aşırı duygusal ve fedakâr olmayan insanların işi değil.ben çocuk bakıyorum, kocam keyif çatıyor diyecek potansiyeliniz olduğunu anlayamadınız mı doğurmadan önce.doğurmuşsun paşa paşa da bakacaksın.kocan da gayet normal, seni önemseyen biri.adam paragraflarca yazı yazmış.belli ki önemsiyor seni.başında duracak, çocuklarının olduğu evde yaşayacak koca bulduğuna şükret.şimdiki kadınlar çocukları da tek başına, ayrı evlerde büyütüyor.bildiğin rahat batması vakası.adam 2 gün soğuk yapsın, tavır alsın da o zaman görürürüm ben seni, depresyon kalıyor mu kalmıyor mu üçbuçuk atmaktan 😏. Şeker gibi kocayı, evliliği bulmuşsun şımarıp duruyorsun.aklını başına topla.evet isterseniz depresyondan çıkarsınız.sen kocam daha rahat ayağına kıskançlık krizine girmişsin.kocanla hemfikirim yani.kadınla erkek bir olmuyor işte.ne yapalım yaratılış kanunlarını mı değiştirelim.çocuklar kadınındır.bu yani...
Bilir misiniz bilmiyorum İslamiyet gelmeden önceki döneme cahiliyet donemi denir. Siz de o dönemden kaldiniz galiba. Banlanacağimı bile bile yazıyorum bunları. İlk birkaç cumlenizden sonrasını okumadim zaten. Kiz çocukları diri diri toprağa gömülürken Peygamberimiz herkesin içinde sırtında taşımış kızını ve sadece kendi çocuklarıyla değil her çocukla oynar sakalaşırmış. Ev işlerinde eşlerine çok yardımcı olduğu siyer kitaplarinda yazar eğer okursanız. Belki eşine en iyi muameleyi yapan bu dünyaya gelmiş tek erkek bizim Peygamberimizdir ve hadislerde gerek kuran i kerim de herkesin onun yolundan gitmesi gerektiği yazılıdır. Yani sizin yazdığınız gibi birşey yok. Bu tamamen toplumumuzun ataerkil bir yapıdan gelmesinden ve hala birçok insanımızın bu düşünceden çikamamasindan kaynaklı. Kısacası saçmalamayin rica ederim

Bilir misiniz bilmiyorum İslamiyet gelmeden önceki döneme cahiliyet donemi denir. Siz de o dönemden kaldiniz galiba. Banlanacağimı bile bile yazıyorum bunları. İlk birkaç cumlenizden sonrasını okumadim zaten. Kiz çocukları diri diri toprağa gömülürken Peygamberimiz herkesin içinde sırtında taşımış kızını ve sadece kendi çocuklarıyla değil her çocukla oynar sakalaşırmış. Ev işlerinde eşlerine çok yardımcı olduğu siyer kitaplarinda yazar eğer okursanız. Belki eşine en iyi muameleyi yapan bu dünyaya gelmiş tek erkek bizim Peygamberimizdir ve hadislerde gerek kuran i kerim de herkesin onun yolundan gitmesi gerektiği yazılıdır. Yani sizin yazdığınız gibi birşey yok. Bu tamamen toplumumuzun ataerkil bir yapıdan gelmesinden ve hala birçok insanımızın bu düşünceden çikamamasindan kaynaklı. Kısacası saçmalamayin rica ederim
Haklısın valla.sinirli anımda yazmıştım.bu arada dini yoruma kızanlar olabilir.

Çok iyi anlıyorum sizi, ben de aynı durumdayim. Burada da yeniyim ve durumla ilgili yorum yapmak yerine insanlar niye evlendin, niye cocuk yaptin diye soruyorlar çok garip bir ortam😄Çocukları babaları ile bırakıp dısarda vakit geçirmek size iyi gelecekse bunu yapabilirsiniz. Hem eşiniz de iki cocukla birkac saat yalniz kalimca ne kadar zorlandığinizi anlar. Güvenip bırakamiyorsanız ki bunu da anlarım ben ne zaman babasina uzun süreli cocuk emanet etsem bir süre sonra cocuga ilgisini yitiriyor ve cocuk düsüp yaralanıyor,bu durumda da 15 dklık molalar halinde bırakabilirsiniz. Bir odaya cekilip kapiyi kapatip 15 dk elinizdeki sıcak kahveye odaklanmak bile iyi gelecektir eminim

Back
X