Psikolojimi bozdularda.. çığlıklarımı kimse duymadı..

Jolyss

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
3.726
2.366
333
Merhaba arkadaslar.. Su an o kadar doluyumki.. nereden baslasam bunu bile bilmiyorum.. ailem ataerkil bir ailedir.. surekli erkek kardeslerimin mutlugununu dusunen, amannn onlarin huzuru bozulmasin, amannn bisey olmasin vsvs.. kucuklugumde ailem cok baskiciydi, kutuphaneye bile gidemezdim, onlara gore kutuphaneye gitmek kotu birseydi.. sonrasinda annem surekli aklima negatif seyler sokardi, herseyden beni korkuttu, kendime olan guvenimi kaybettim.. yillarca panik atak yasadim bunun yuzunden.. ama cigliklarimi kimse duymadi.. hayatima eski esim denen serefsiz girdi, ne ailem ailesine kaynasti nede o aileme kaynasti derken, ortalarinda kaldim.. ve bosanma karari aldim.. yeter beeee dedim paylasamadiginiz ne sizin.. sonra kendi imkanlarimla maddi ve manevi destek gormeden bosanma davami actim.. ailem hic bir zaman bosanma davan nasil ilerliyor demedi.. bosanma psikolojisini atlatmak icin psikiatriste gittim.. atlattimta cok sukur.. bu esnada beni 38 yasinda, bir cocuklu adam istedi.. annem git tanis dedi, dusunun ya ben bu o depremden yeni cikmisim, annem evlen diyor, mantiga bakin, hemde cocuklu biriyle ... Kesinlikle ikinci evliligini yabanciyla yapamazsin dedi.. zaten evliligi dusunmuyorum.. Surekli eski evliligimi goz onune getiriyor.. biktim usandimmmm artikkk.. yeterrrr yaaaa.. Simdide hayatimda biri var, bekar hic evlenmemis, yabanci yani, zaten evlilikle sonuclanacakmi o bile belli degil.. anneme lafini acmadan kopurdu annem.. ben gidemem gitmem senin icin, olmaz, artik senin icin birsey yapmam, tanidik olsun, resmen bana empoze ediyor.. bende dedimki ben senin evladin degilmiyim.. ya arkadaslar ben cocuk degilim artik.. ilk evliligimdede aynisini yapti, gerci karsi taraf bes para etmez insanlardi.. ama tanimadan yargiliyorlar herkesi.. Bosanmis olan ablamada aynisini yaptilar, sen cocuguna bakamazsin, depresyondasin zaten, sen yapamazsin, velayetini babasina ver vsvs derken simdi ablam kizini cok nadir goruyor.. surekli psikolojik baski uyguladir, ablaminda hatalari vardi ama bu kadarda olmaz dedittirdi bazen ailemin baskisi.. Daha cok yasanmisliklar var, ama bu ozeti iste..

Yabancı derken tanımadığımızla evlenemezsin mi demek istiyor? Resti çek, çalışmaya başla. Bu kadar baskıyla bu yanlışları yapman çok doğal. En azından şükretmelisin ki boşanmana karşı çıkmamışlar.

Yabancı derken tanımadığımızla evlenemezsin mi demek istiyor? Resti çek, çalışmaya başla. Bu kadar baskıyla bu yanlışları yapman çok doğal. En azından şükretmelisin ki boşanmana karşı çıkmamışlar.
Evet tanimadik birisiyle.. ya kader bu.. ben napabilirimki.. ztn psikolojimi zor toparladim bosanma asamasinda, kimse destek olmadi.. yeter artik cocuk degilim ben.. surekli erkek kardeslerimin mutluluguna odaklaniyorlar..

Evlilikten önce ailenden kurtulup kendine bi hayat kurmanı tavsiye ederim.
Onların baskısı altındayken hiçbi zaman sağlıklı düşünüp gerçekten ne istediğni anlayamazsın bence.
Eger ilk evliligimde karsi tarafla kaynasalardi belki sorun cikmayacakti.. iyiki bosanmisim, hem onlarin baskisindan kurtuldum hemde ailemin.. ortalarinda ben kaldim yeminle.. surekli aman ailem memnun olsun, aman aileme laf getirmim, aman soyle, aman boyle derken, kendimi unutmusum, haberim yok..

maddi durumunuz musaitse kendi bildiginizi yapin derim ben yaptim rahatim cok sukur bazen aileden uzak olmak psikoljiye daha iyi geliyor annem yiyip bitircekti beni yoksa
Bana diyorki sen yabanciyla evlenirsen yine aynisi olacak diyor, hayatimda biri var demeden patladi bana .. sen yapamazsin diyor, bak ilk evliliginde soyle oldu, boyle oldu diyor.. senin icin bisey yapmam artik diyor, kopurdu resmen.. ben ergenlik cagindayken, surekli baskalarinin cocugunu overlerdi bize, yok onlar soyle boyle, bak onlarin evlatlari sunu yapiyor, benim evlatlarim neden boyle derdi babam.. annemde ilk ayrildigimda eski esimden, firsatimi cok verdi, ablasina vs.. ablasida gelip bana hakaret etmisti, sen ne bicim insansin, ayrilmak icinmi evlendin, o.... bilmem ne .. bana bunlari yasatmaya kimsenin hakki yokki..

Yasim 29 .. meslegim var, ve ailemle yasiyorum ama su an calismiyorum cok uzgunum gercekten.. icim paramparca..

ise girin, para biriktirin; karsinizdaki kisiyi taniyin. sizin bosanmis olmanizin ailesi uzerindeki etkisini tartin, gozlemleyin. size - evliliginize sahip cikabilecegine inaniyorsaniz ailenize evlilik kararinizi acin.
cocuklar anne ve babalarindan izin alirlar, yetiskinler sadece bilgilendirirler.

ise girin, para biriktirin; karsinizdaki kisiyi taniyin. sizin bosanmis olmanizin ailesi uzerindeki etkisini tartin, gozlemleyin. size - evliliginize sahip cikabilecegine inaniyorsaniz ailenize evlilik kararinizi acin.
cocuklar anne ve babalarindan izin alirlar, yetiskinler sadece bilgilendirirler.
Cnm zaten bende bu sekilde olcup tarticam, Allah var ailesi olsun kendisi olsun bosanmami sorun etmedi.. ama bugun benim gozyaslarimi akitmaya kimsesin hakki yoktu.. eski evliligimden saldirdi annem bana, anne diyorum o sayfayi kapattim ben diyorum, dahada uzerine gidiyor.. ben inanmiyorum sana, sen ikinci kez evlensen bile yapamazsin diyor.. ben kendi ayaklarimin uzerinde durdu, hemde tek basima, bosanma asamasinda olsun, baska seylerde olsun .. gecen gunde vazgec nafaka, tazminattan diyor, bize zarar acarlar diyor.. surekli negatif seyler ... bi insan o kadar emek vermisken bosanma davasina, nasil vazgecer haklarindan !!! sanki kendisi yasadi zorluklari..

Cnm yaşın bence çok genç. İyi mesleğinde varmış. En iyisi bir iş bulup kendine zaman bırakmak. Çalış biraz rahatla, bence acele etme hemen evlenmek için. Aceleyle bir hata daha yapma. Evleneceğin kişiyi iyi tanı ve devamlı, güvenli bir işi olsun. Birde kendinden çok büyük olmasın, aynı yaşıtın olsun. Allah yardımcın olsun.

Cnm zaten bende bu sekilde olcup tarticam, Allah var ailesi olsun kendisi olsun bosanmami sorun etmedi.. ama bugun benim gozyaslarimi akitmaya kimsesin hakki yoktu.. eski evliligimden saldirdi annem bana, anne diyorum o sayfayi kapattim ben diyorum, dahada uzerine gidiyor.. ben inanmiyorum sana, sen ikinci kez evlensen bile yapamazsin diyor.. ben kendi ayaklarimin uzerinde durdu, hemde tek basima, bosanma asamasinda olsun, baska seylerde olsun .. gecen gunde vazgec nafaka, tazminattan diyor, bize zarar acarlar diyor.. surekli negatif seyler ... bi insan o kadar emek vermisken bosanma davasina, nasil vazgecer haklarindan !!! sanki kendisi yasadi zorluklari..

bireylerin anne yahut baba olmalari, onlarin her soylediklerinin dogru olacagi anlamina gelmiyor. anneniz cehaletini gaflete cevirebilen bir kisilik yapisinda. size yarar saglayabilecek bir karakterde degil. dolayisiyla kendisinin fikirlerine odaklanmadan, onu sadece cok severek ve saygisizlik etmeyerek ilerleyin anne-kiz iliskinizde.

Ama şu da gerçek, şuan ailemle mutsuzum diyorsun ama mutsuzken mutlu bir evliliği düşünemiyorum. Önce ailen ile arandaki buzları eritmen lazım biraz düzelmesi lazım.

Aile baskisindan kurtulmak icin dusunme asla ikinci evliligi
Yok cnm onun icin dusunmuyorum zaten, ben yurtdisinda yasiyorum.. ailem eskiden cok baskiciydi, iste benim ergenlik cagimda filan, sirf bu yuzden ablamin iki tanesi ve ben evliliklerimizde mutsuz olduk.. sonrasinda ben disimi gosterdim kendilerine ve yeterr artik dedim.. ozgurlugumu elime aldim.. simdide tam tersine o baskicilik gitti .. ama dedigim gibi surekli erkek kardeslerimin mutlulugu yeter artik diyorum ya biz insan degilmiyiz.. mesela bosanmis olan ablama baski yapmaya calisirlar hala, ama o ayri eve cikti.. annem babam surekli kardesin evlesinde turkiyeye gitcez derdi, kardesimde evlendi, evet gidiyorlar artik alti orada, alti ay yurtdisinda.. ben neyim peki ???? ben insan degilmiyim, benim sevmeye hakkim yokmu.. simdide baski iste, yabanci olmaz, tanidik olsun cart curttttt gelde hayattan bezme.. hatta iliskim oldugunu bile soylemedim, ben istedigimle evlenirim dedim, sizde aile olarak kaynasacaksiniz dedim.. sonra basladi, senin icin birsey yapmam artik, empoze ediyor iste bana yurtdisinda evleneceksin, evlendin gorduk demeleri.. amac nedir anlamis degilimki !!

Ama şu da gerçek, şuan ailemle mutsuzum diyorsun ama mutsuzken mutlu bir evliliği düşünemiyorum. Önce ailen ile arandaki buzları eritmen lazım biraz düzelmesi lazım.
cnm ben dedigim gibi, onlari memnun etmek kendimi unuttum.. annem cok negatif bir insan, karamsar, herseyden bisey cikacak zannediyor..psikologa goturdum sirf bu yuzden kendisini, bir kac kez panik atak filan gecirdi.. ama erkek kardeslerime gelince tanidikta olmazsa oyle bir sevindilerki yuvalarinin kurulmasina.. benim neden hakkim olmuyor diye diye uzuluyorum..

Cnm yaşın bence çok genç. İyi mesleğinde varmış. En iyisi bir iş bulup kendine zaman bırakmak. Çalış biraz rahatla, bence acele etme hemen evlenmek için. Aceleyle bir hata daha yapma. Evleneceğin kişiyi iyi tanı ve devamlı, güvenli bir işi olsun. Birde kendinden çok büyük olmasın, aynı yaşıtın olsun. Allah yardımcın olsun.
Cnm benden bir yas kucuk, zaten isi gucu var adamin hemde devami bir is, aileside bosanmami sorun etmedi, ailemi tanimadiklari halde.. kendisine dedimki eger biseyler olacaksa sana cok is dusuyor dedim,eski sorunlari yasamak istemiyorum dedim, bak yinede ailemi kotulemedim kendisine negatif bir goruntu olusmasin diye bunu yapmamda zaten.. oda tabikide oyle olacak dedi.. ortada hic bisey yokken annemin tepkisi normal degil.. ailem kotu bir ailede degil, ama yeter artik yani, gozyasimi akitmaya kimsenin hakki yok.. ailem cok hatali, zamaninda baski yapmasalardi kiz evlatlarina, belkide biz simdiye mutlu olacaktik yuvamizda.. oz guvenimizi sarstilar..

Yok cnm onun icin dusunmuyorum zaten, ben yurtdisinda yasiyorum.. ailem eskiden cok baskiciydi, iste benim ergenlik cagimda filan, sirf bu yuzden ablamin iki tanesi ve ben evliliklerimizde mutsuz olduk.. sonrasinda ben disimi gosterdim kendilerine ve yeterr artik dedim.. ozgurlugumu elime aldim.. simdide tam tersine o baskicilik gitti .. ama dedigim gibi surekli erkek kardeslerimin mutlulugu yeter artik diyorum ya biz insan degilmiyiz.. mesela bosanmis olan ablama baski yapmaya calisirlar hala, ama o ayri eve cikti.. annem babam surekli kardesin evlesinde turkiyeye gitcez derdi, kardesimde evlendi, evet gidiyorlar artik alti orada, alti ay yurtdisinda.. ben neyim peki ???? ben insan degilmiyim, benim sevmeye hakkim yokmu.. simdide baski iste, yabanci olmaz, tanidik olsun cart curttttt gelde hayattan bezme.. hatta iliskim oldugunu bile soylemedim, ben istedigimle evlenirim dedim, sizde aile olarak kaynasacaksiniz dedim.. sonra basladi, senin icin birsey yapmam artik, empoze ediyor iste bana yurtdisinda evleneceksin, evlendin gorduk demeleri.. amac nedir anlamis degilimki !!
Senin bosanma surecinde cok yeniydi diye hatirliyorum.. Baya sknti yasamistin.. O yuzden once bi kendini dinle ve o psikoljiden tamamen kurtulmaya bak derim.. Eskiyi dusunup iyice yük etme kendine..
Allah' a sigin..

Merhaba arkadaslar.. Su an o kadar doluyumki.. nereden baslasam bunu bile bilmiyorum.. ailem ataerkil bir ailedir.. surekli erkek kardeslerimin mutlugununu dusunen, amannn onlarin huzuru bozulmasin, amannn bisey olmasin vsvs.. kucuklugumde ailem cok baskiciydi, kutuphaneye bile gidemezdim, onlara gore kutuphaneye gitmek kotu birseydi.. sonrasinda annem surekli aklima negatif seyler sokardi, herseyden beni korkuttu, kendime olan guvenimi kaybettim.. yillarca panik atak yasadim bunun yuzunden.. ama cigliklarimi kimse duymadi.. hayatima eski esim denen serefsiz girdi, ne ailem ailesine kaynasti nede o aileme kaynasti derken, ortalarinda kaldim.. ve bosanma karari aldim.. yeter beeee dedim paylasamadiginiz ne sizin.. sonra kendi imkanlarimla maddi ve manevi destek gormeden bosanma davami actim.. ailem hic bir zaman bosanma davan nasil ilerliyor demedi.. bosanma psikolojisini atlatmak icin psikiatriste gittim.. atlattimta cok sukur.. bu esnada beni 38 yasinda, bir cocuklu adam istedi.. annem git tanis dedi, dusunun ya ben bu o depremden yeni cikmisim, annem evlen diyor, mantiga bakin, hemde cocuklu biriyle ... Kesinlikle ikinci evliligini yabanciyla yapamazsin dedi.. zaten evliligi dusunmuyorum.. Surekli eski evliligimi goz onune getiriyor.. biktim usandimmmm artikkk.. yeterrrr yaaaa.. Simdide hayatimda biri var, bekar hic evlenmemis, yabanci yani, zaten evlilikle sonuclanacakmi o bile belli degil.. anneme lafini acmadan kopurdu annem.. ben gidemem gitmem senin icin, olmaz, artik senin icin birsey yapmam, tanidik olsun, resmen bana empoze ediyor.. bende dedimki ben senin evladin degilmiyim.. ya arkadaslar ben cocuk degilim artik.. ilk evliligimdede aynisini yapti, gerci karsi taraf bes para etmez insanlardi.. ama tanimadan yargiliyorlar herkesi.. Bosanmis olan ablamada aynisini yaptilar, sen cocuguna bakamazsin, depresyondasin zaten, sen yapamazsin, velayetini babasina ver vsvs derken simdi ablam kizini cok nadir goruyor.. surekli psikolojik baski uyguladir, ablaminda hatalari vardi ama bu kadarda olmaz dedittirdi bazen ailemin baskisi.. Daha cok yasanmisliklar var, ama bu ozeti iste..
Canım senin yaşadıklarını okurken senin hayatinda kendi yaşanmışliklarımı gördüm ya boşver benim annem ailem de hatta eski eşimde öyleydiler senin le ikimiz dert ortahıyız sadece evlilik bende yok gerçi bi onu yapmadıkları kaldı ama belli olmaz yakında onu da çıkartırlarya o ayrı ni muamma yani hepsinin de numarasını engelle bak seni daha uzebiliyorlarmı valla ben engelleyince kurtuldum sende öyle yap bence yinedesen bilirsin ama daha çook üzerler seni. zaten senin karar verdiğin önemli deil dir onların dusuncesine göre sen noşey bilmiyon bosandinmi ya çocun elinden alirlar yada seni baban deden yasında biriyle evlendirirler namuslarını kurtarcaklarya onlara göre biz boşanmakla namussuzluk yaptık bide üstüne iftira aha adin çıktı orb ye sen artık baban deden yasinda biriyyle evlende kurtulalım derler güya namus yaha bide kendi oğulları çok kıymetlidir o oğulları soylarini sürdürecek ya erkekler dover sover ama yine de baş üdtünde kral olurlar çünkü onlar erkek biz kaďinız kizız ya bize gezmek disari çikmak yasak çünkü biz namusuz bizim kicumuz var okumak isteriz okuyupya ne olcan kiz başan kiz kismı ookumaz helede koyde kiz isen daha kotu seni hem köle gibi sürterler bağda bahçede hem de kendi bananin evinde resmen köle olursun okucamdiye devlete siginirsın yasin tutmi diye bi daha ailen olcak kişilrrin yanına teslum eder devlet ayni kolelik hatta daha kotu koye burasi dedikodu başlar adın orb ye çıkar sonra namus ya bi gece abi dediğin yada bazi kizlar baba dede yaşında erkeklerle namuslarnı kapatırlar akıllık yapıp kendilerince milletin dillerini tutmuş olilar ulan sizi cahil kafalimahluklar offf ya şimdi bişey yazicam hatta çok sayıcam yani sinirimi gecircek seyi yazcam boyle ailelere ama mune cim can mune cim beni ömur boyu banlar şimdi eniyisi kendi hayatına karıştırmican biraz da cingar olcan yani sana nirisi kotu luk ettimi yada hayatna kariştı mi gerektiğinde sesini biraz hatta çok çikarcanki bi daha dana kotuluk eziyet etmicekler karişmicaklar bak ozaman huzura huzur ne kadar guzel bisey.
önceden kızken ben kimseyle kavga etmem diyodum tatlı dil yılanı deliğnden cikartir diyodum ama öyle olmiyo hayat insanı öyle bi yoğuruyo ki insan lar sana bağirdikça alttan ala ala insanlara tatlı dille deliğnden çıkarcam diye boyun eğersin ama boyun eğdiğin insanlar boynunu kırarla biraz uzun oldu ama dana tavsiyem numaralarını engelle biraz da cingar ol hayatını yaşa huzurlu ol boş ver konuşan konuşsun sen aldırış etme umursamaz ol başin dik alnını da aç öyleçık sokağa boşver o gibi insanlarn yüzünden stres edip kendini hasta etme gönlün ve kendin nasıl istiyosa öyle yapiçinden gelen sesi dinle 6.his ne kulak ver yani içinden nasl geliyosa öyle yap...

Back
X