Psikolojimi bozdularda.. çığlıklarımı kimse duymadı..

off çok sıkıntılı annen çok. ama gerçekten büyük konuşuyo. milletin arkasından atıp tutuyo ama kendi başına her an herşey gelebilir. hep görüyoruz tek mesaj tek konuşma bi günde evliliği bitirebilir. ablana kıyamam ben ya keşke çocuğunu geri alabilse. annen bu yaptığının hesabını nasıl ödeceyek acaba. neyse canım sen bak "konuşmadan olmaz" demişsin ya deme öyle. konuşturmaya çalışır sonra. asla çocuklu insanla olmaz konusunu dahi açma de. ve aynen insanlar 3-4. evlilik yapıp gayet düğün yapıyorlar. sen aileni boşver. şimdiki konuştuğunla anlaşabiliyo musun vs ona odaklan. ve gerçekten işe gir. tüm gün evde daralırsın. para kazanmak önemli bu devirde
Dedigim gibi annem ilk evliligimde benden habersiz polis cagirmis evime, eski esimle karakolluk oldum durduk yere.. polis olan akrablarini aramis, beni rezil rusva ettiler, birde bu yetmezmis gibi beni almalari icin babam akrabalarini gonderdi evime kadar, benden habersiz, bu ne rezillikti dusunmek bile istemiyorum.. benim ne cektigim umurlarinda bile degil.. mesela gecen gun eve misafir geldi, annem diyorki simdikiler evleniyor iki ay sonra hopp bosaniyor.. anne sus dedim, konusma dedim.. ya kadin demiyorki benim kizimda bosandi, ben bu lafi nasil soylerim demiyor..

Evet simdiki iliskim ufak tefek tartismalar olsada duzgun ilerliyor, ki adam beni ben oldugum icin sevdi, gecmisimi yadirgamadan.. evde daraliyorum zaten, sabaha kadar aci cektim, uyuyamadim, kimsenin bana bunlari yasatmaya hakki yok...

Bana diyorki sen yabanciyla evlenirsen yine aynisi olacak diyor, hayatimda biri var demeden patladi bana .. sen yapamazsin diyor, bak ilk evliliginde soyle oldu, boyle oldu diyor.. senin icin bisey yapmam artik diyor, kopurdu resmen.. ben ergenlik cagindayken, surekli baskalarinin cocugunu overlerdi bize, yok onlar soyle boyle, bak onlarin evlatlari sunu yapiyor, benim evlatlarim neden boyle derdi babam.. annemde ilk ayrildigimda eski esimden, firsatimi cok verdi, ablasina vs.. ablasida gelip bana hakaret etmisti, sen ne bicim insansin, ayrilmak icinmi evlendin, o.... bilmem ne .. bana bunlari yasatmaya kimsenin hakki yokki..
senin için artık bir şey yapmayacağını söyleyen annen senin için ne yaptı.?

En iyi geç olsun güzel olsun zamana bırak ilişkini.
Aile konusunda Allah yardımcın olsun psikolojini bozup yardım etmezler hatta anlamazlar bir şey yok derler bu tip insanlar. Sen kendin güçlü olmalısın olan bize oluyor sağlığını düşün takmamaya çalış
Evet zamani var herseyin.. ya bazen cocuklugumdan gelen kaygi bozuklugumdan dolayi, ailem sagolsun oz guvenimi yerle bir ettiler zor toparladim oz guvenimi, psikiatriste gidebiliyorum mesela.. ama aileme ben su doktora gidiyorum demem.. mesela bazen randevum oluyor, doktora gidiyorum diyorum, hangi doktora diyorlar, niye gidiyorsun diyorlar.. bende atiyorum kafadan napim..
cok iyi hatirliyorum babam siz bedavacisiniz derdi bana, sizden kurtulamadim gitti derdi, elin evlatlari soyle boyle derdi, benime evlatlarim neden boyle derdi.. bende ne seref ne hasiyet koydunuz derdi.. halbuki eski esimden ayrildim, evlerine geri dondum, calistim cabaladim, eve katkida bulundum, ailemin durumu iyi olmasina ragmen.. ve bu sozleri asla erkek kardeslerime sarf etmedi biliyormusunuz..

Evet zamani var herseyin.. ya bazen cocuklugumdan gelen kaygi bozuklugumdan dolayi, ailem sagolsun oz guvenimi yerle bir ettiler zor toparladim oz guvenimi, psikiatriste gidebiliyorum mesela.. ama aileme ben su doktora gidiyorum demem.. mesela bazen randevum oluyor, doktora gidiyorum diyorum, hangi doktora diyorlar, niye gidiyorsun diyorlar.. bende atiyorum kafadan napim..
cok iyi hatirliyorum babam siz bedavacisiniz derdi bana, sizden kurtulamadim gitti derdi, elin evlatlari soyle boyle derdi, benime evlatlarim neden boyle derdi.. bende ne seref ne hasiyet koydunuz derdi.. halbuki eski esimden ayrildim, evlerine geri dondum, calistim cabaladim, eve katkida bulundum, ailemin durumu iyi olmasina ragmen.. ve bu sozleri asla erkek kardeslerime sarf etmedi biliyormusunuz..

En çok yapılan hata ayırıştırma ve kıyaslama insanı en çok bu yaralıyor zaten ergenlikte özellikle.

Eger ilk evliligimde karsi tarafla kaynasalardi belki sorun cikmayacakti.. iyiki bosanmisim, hem onlarin baskisindan kurtuldum hemde ailemin.. ortalarinda ben kaldim yeminle.. surekli aman ailem memnun olsun, aman aileme laf getirmim, aman soyle, aman boyle derken, kendimi unutmusum, haberim yok..
Evliliginin bitmesini boyle degerlendirmen cok yanlis. Iki kisi evlenir, anlasma o iki zihin arasinda gerceklesir. Anne babalar 3. kisidir artik. Belli ki siz bagimli iliskilerden kurtulup bir aile olamamissiniz eski esinle.

Su anda da yetistin olgun kendi hayatini yasayan bi kadinsin. Annenin sevgilinle ilgili goruslerini cok onemsemene gerek yok. Neticede seni prangalara vurmuyolar gorus belirtiyolar alt tarafi. Sen keyfine bak. Is evlilik durumuna geldiginde asla derlerse o zaman dertlenirsin o duruma

senin için artık bir şey yapmayacağını söyleyen annen senin için ne yaptı.?
Ne yaptilar, oz guvenimi yerle bir ettiler,
Orta okul caglarinda sirf ask sozcukleri yazdim diye, beni eve hapsettiler, egitim hakkimi elimden almaya calistilar, kitaplarima el koydular,
Evlendigimde arkamda durmadilar, gorevlerini tam anlamiyla yerine getirmediler, ve sirf bu yuzden ezildim ben.. aileme gore ben evlenerekten onlara eziyet ettim, yollarda surunduler,
Surekli beynimize negatif seyleri asiladilar, bizi hayattan soguttular,
Firsatimizi akrabalarina cok verdiler,
Bosanma asamamda ne maddi nede manevi destek oldular bana, simdide haklarindan vazgec, basimiza bela olurlar diyor annem..
Erkek kardeslerime gelince, gorevlerini 100% yerine getirdiler, bana gelince nasil olsa sen istedin evlenmeyi ne halin varsa gor dediler..

Peki ben ne yaptim, eski esimden ayrildim ayrilali ailemin evine katkida bulundum, amannn onlara laf getirmim diye cabaladim.. ayakta durdum tek basima.. vsvs ve iyi niyetimden kaybettim

Ne yaptilar, oz guvenimi yerle bir ettiler,
Orta okul caglarinda sirf ask sozcukleri yazdim diye, beni eve hapsettiler, egitim hakkimi elimden almaya calistilar, kitaplarima el koydular,
Evlendigimde arkamda durmadilar, gorevlerini tam anlamiyla yerine getirmediler, ve sirf bu yuzden ezildim ben.. aileme gore ben evlenerekten onlara eziyet ettim, yollarda surunduler,
Surekli beynimize negatif seyleri asiladilar, bizi hayattan soguttular,
Firsatimizi akrabalarina cok verdiler,
Bosanma asamamda ne maddi nede manevi destek oldular bana, simdide haklarindan vazgec, basimiza bela olurlar diyor annem..
Erkek kardeslerime gelince, gorevlerini 100% yerine getirdiler, bana gelince nasil olsa sen istedin evlenmeyi ne halin varsa gor dediler..

Peki ben ne yaptim, eski esimden ayrildim ayrilali ailemin evine katkida bulundum, amannn onlara laf getirmim diye cabaladim.. ayakta durdum tek basima.. vsvs ve iyi niyetimden kaybettim
maddi durumum iyise o zaman sana hayatı zindan edip keyif süren ailenin yanından ayrıl ve maaşını kendin için harca.

maddi durumum iyise o zaman sana hayatı zindan edip keyif süren ailenin yanından ayrıl ve maaşını kendin için harca.
Birikimim var cnm gecmisten kalma, calistigim donemlerde biriktirmistim.. arkadasima mesaj attim dun, belki bir donem orda kalicam.. kendileride gitsin tatillerine, keyif sursunler, ben mutsuz olsam bile tinlamazlar, ogullari mutluya gerisi onemli degil..

Dedigim gibi annem ilk evliligimde benden habersiz polis cagirmis evime, eski esimle karakolluk oldum durduk yere.. polis olan akrablarini aramis, beni rezil rusva ettiler, birde bu yetmezmis gibi beni almalari icin babam akrabalarini gonderdi evime kadar, benden habersiz, bu ne rezillikti dusunmek bile istemiyorum.. benim ne cektigim umurlarinda bile degil.. mesela gecen gun eve misafir geldi, annem diyorki simdikiler evleniyor iki ay sonra hopp bosaniyor.. anne sus dedim, konusma dedim.. ya kadin demiyorki benim kizimda bosandi, ben bu lafi nasil soylerim demiyor..

Evet simdiki iliskim ufak tefek tartismalar olsada duzgun ilerliyor, ki adam beni ben oldugum icin sevdi, gecmisimi yadirgamadan.. evde daraliyorum zaten, sabaha kadar aci cektim, uyuyamadim, kimsenin bana bunlari yasatmaya hakki yok...
annen çok sıkıntı çok. sen annenden iyilik bekleme. kendi ayakların üzerinde durmak zorundasın. çocuklu adamla görüşme bile. şimdikiyle iyi anlaşırsan evlenirsin. tabii ki sıkılırsın evde. çünkü hergün aynı muhabbetler içini daraltır. kendi hayatını kurmaya para kazanmaya çalış. ailen kusura bakma seni herhangi biriyle evlendirmeye kafasını koymuş. psikolojini bozmalarına izin verme. kendi ayaklarının üzerinde yeni hayata başlamalısın. evde kalma tamam mı iş ara kendine. başka iller de olabilir. çalışan insanların kaldığı yurtlarda kalırsın. ya da bulundğun ilde. çabala bişeyler yap. evde depresyona girersin

Baskı goren ablanızla birlikte o evden kurtulup kendınıze yenı bır dunya kurun..

annen çok sıkıntı çok. sen annenden iyilik bekleme. kendi ayakların üzerinde durmak zorundasın. çocuklu adamla görüşme bile. şimdikiyle iyi anlaşırsan evlenirsin. tabii ki sıkılırsın evde. çünkü hergün aynı muhabbetler içini daraltır. kendi hayatını kurmaya para kazanmaya çalış. ailen kusura bakma seni herhangi biriyle evlendirmeye kafasını koymuş. psikolojini bozmalarına izin verme. kendi ayaklarının üzerinde yeni hayata başlamalısın. evde kalma tamam mı iş ara kendine. başka iller de olabilir. çalışan insanların kaldığı yurtlarda kalırsın. ya da bulundğun ilde. çabala bişeyler yap. evde depresyona girersin
Cnm cocuklu adamla zaten gorusmeden konusmadan kestirip attim.. anneme kalsaydi bu is, beni evlendirecekti adamla, bana diyorki git tanis gez toz diyor mantiga bak.. dusundukce migdem kalkiyor.. ailemin kafasinda su var bizim tanidigimiz olsun, baska turlu olmaz niyetindeler.. kusura bakmasinlar ama ben sirf onlar oyle istiyor diye, hadi kalkim tanidik biriyle evlenim diyemem, ablam akrabasiyla evlendi bosandi, diger bir ablami 16 yasinda tanidiga verdiler, adam kumarbaz cikti.. evet arkadasim oturdugumuz yerden biraz uzakta yasiyor, oradan bir is bulup kizda kalbul ederse, evine yerlesicem..

Baskı goren ablanızla birlikte o evden kurtulup kendınıze yenı bır dunya kurun..
Ablam zaten ayri eve cikti, uzaklasti buradan, ilk basta derdim ablam neden boyle yapiyor diye, ama hakli cunku uzerinde cok baski kurdular, gezemezsin tozamazsin vs gibi, ve bunun devaminda ablam cok hata yapti.. ablam sirf bir adamla telefonda konustu diye, annem ona vurmustu, ve ablam o donemler 32 yasindaydi dusunun artik.. sen elalemin ogluna nasil guvenirsin dedi annem, o gunu hic unutmam psikolojimi alt ust ettiler benim, birde ben eski esimden daha yeni ayrilmistim dusunmek bile istemiyorum.. megerse birazda ailenden kaynakliymis ablamin yaptigi hatalar..

ailen baya sıkıntılıymış bende kötü bi evlilikten sonra boşandım ama ailem hep arkamda oldu... ablam ayrı eve çıktı demişsin bence sende onun yanına gitmelisin çalışırsın birbirinize destek olup toparlanabilirsiniz aksi ailenin baskısı tekrar seni hataya sürekleyebilir

ailen baya sıkıntılıymış bende kötü bi evlilikten sonra boşandım ama ailem hep arkamda oldu... ablam ayrı eve çıktı demişsin bence sende onun yanına gitmelisin çalışırsın birbirinize destek olup toparlanabilirsiniz aksi ailenin baskısı tekrar seni hataya sürekleyebilir
Ailem arkamda durmanin evlerinin bana geri acmalarini zannediyorlar.. ama destek yok.. kimse demedi simdiye kadar bosanma kararin bittimi vs.. gerci aileme soylesem ne olur soylemesem ne olur.. ablamla bazi dusuncelerimiz uyusmaz, bu yuzden kendisine bazi konularsa hak veriyorum ama onunla yasayamam.. arkadasim onay verdi.. evinde kalmama oraya girmeyi dusunuyorum.. benim ailem benim acilarimi gormedi, ohhh ne guzel bosandi dediler.. sevindiler hatta.. ama olan bana oldu.. annemin yapmis oldugu dunki hareket hayatima ve kararlarima saygilarinin olmadiginin bir gostergesiydi... Sanki 70 yasindaki insanlarin dusunceleri olustu beynimde.. gelecegime pozitif bakiyorum hemde sevdigim adamla.. ailemde ogullariyla mutlu olsun.. iyi niyetimden kaybettim..

Ailem arkamda durmanin evlerinin bana geri acmalarini zannediyorlar.. ama destek yok.. kimse demedi simdiye kadar bosanma kararin bittimi vs.. gerci aileme soylesem ne olur soylemesem ne olur.. ablamla bazi dusuncelerimiz uyusmaz, bu yuzden kendisine bazi konularsa hak veriyorum ama onunla yasayamam.. arkadasim onay verdi.. evinde kalmama oraya girmeyi dusunuyorum.. benim ailem benim acilarimi gormedi, ohhh ne guzel bosandi dediler.. sevindiler hatta.. ama olan bana oldu.. annemin yapmis oldugu dunki hareket hayatima ve kararlarima saygilarinin olmadiginin bir gostergesiydi... Sanki 70 yasindaki insanlarin dusunceleri olustu beynimde.. gelecegime pozitif bakiyorum hemde sevdigim adamla.. ailemde ogullariyla mutlu olsun.. iyi niyetimden kaybettim..

Sevindim kendine bir yol çizebilmene sana değer vermeyen insanlar ailende olsa uzak olmak en iiyisi ki seninkiler cidden tuhaflarmış evladının o durumunda nasıl bu kadar kör olabilmişler anlayamıyorum !!! hakkında hayırlısı olur inşallah cnm sadece kendi hayatına odaklan kendi hayatını düşün

29 yaşındasın hala annem de annem de annem de annem. birazda kendin ol yani ben ben ben ben. senin hayattaki amacın anneni mutlu etmek değil. kendine hayat kurmak.

29 yaşındasın hala annem de annem de annem de annem. birazda kendin ol yani ben ben ben ben. senin hayattaki amacın anneni mutlu etmek değil. kendine hayat kurmak.
Ablamla konustum daha demin oda annem gibi baskici bir yapiya sahip, yani uc tane ablam var, biride bu iste... Bana kes sesini nankorlesme dedi, annem seni koruyor dedi, yahu neyimi korucak benim benim yasim gelmis basim gelmis, nerede ne sekilde adim atacagimi biliyorum, namussuzlukmu yapiyorum hayir, kotu birseymi yapiyorum hayir.. ..dusunebiliyormusunuz.. asil senin psikolojin bozuk diyor bana, sen millettin psikolojisini dusunmuyorsun, sirf kendininkini dusunuyorsun diyo.. laflara bakarmisiniz Allah askina.. kendim oluyorum ama kimse tinlamiyor benim kararlarimi ciddiye almiyorlar.. cocuk zannediyorlar galiba beni..

Back
X