psikolojimi bozdum

Benim de nişanlımdan önce sevgililerim oldu. İyi ki de olmuş o zaman doğru insanı nasıl bulacaktım? Bazen yanlışları görmeden doğrunun kıymetini anlayamıyorsun. Bu nedenle yaşadıklarını birer tecrübe olarak düşün ve önüne bak. Rabbim neylerse güzel eyler sabır...

mesela 4 sene kaldığım yurdun internet sitesine girdim anılarım depreşti tadını çıkarmak varken o hayatın ben aşk peşinde koştum hep arabeks bi aşk dünyam oldu bir türlü aradığımı bulamadım :/ hatam burda işte artık aramayı bıraktım kaderim yalnızlıkmış

çok özeniyorum ilk aşkı ile evlenenlere benim üniversite arkadaşlarım hep öyle evlendi ::

Ben hiç özenmiyorum valla. İyi ki ilk aşkımla evlenmemişim. Çok memnunum. İnsanın gözünü açmadan yaptığı evliliklerin yürümesi bence çok zor.
Yaşadıkların da tecrübe ve şimdi bana inananasın gelmese de o tecrübeler sana çok şey kattı, ileride yaşayacağın ilişkilerde rehberin olacak.
Ayrıca pis flan değilsin çıkar at o saçma düşünceyi kafandan. 27 nedir ki ?
Belli ki çevrendeki çoğu kişi evlenmiş sen de niye ben bekarım diye başlamışsın hayıflanmaya.İşte bu hep altbilinçteki mahalle baskısı ..
Yahu ben 31 yaşımda evlendim o zamana kadar hiç böyle ah vah etmedim, hayret ediyorum bazen cidden.

hep melankolik mi takıldım diyorsun.
birine kapılıyorsun,onsuz ölürüm diyorsun.
arada tartışılıyor,başka şeyler yaşanıyor vs.
gençlik ve toylukla yaşadıklarını dünyanın en önemli olayı zannediyorsun.
ayrılıklarını da en büyük felaketler.
sanırım böyle böyle bikaçtan fazla ilişkin olmuş.
şimdi yaş itibari ile daha olgunsun ve geçmişini tartabiliyorsun.
sana olan bu bence.
kendini ve hatalarını masaya yatırıyorsun.
ama halen gençsin,evlenirsin daha bu karamsarlık niye.
önemli olan doğru insanı bulmak.
yalnız kalmaktan mı korkuyorsun.
bunun için bile çok gençsin:))

geçmişe dönük yaşamayın, madem geçmişte yaşadıklarınızı yanlış buluyorsunuz, aynı hatayı tekrarlamazsınız..ne demişler tecrübe hayatta yediğiniz kazıkların bileşkesidir..önünüzde hala yaşanacak güzel şeyler varken dün için bugünü zehir etmek niye?

herkesin geçmişte yapmış olduğu hatalar vardır.. önemli olan geçmiş gerçekten geçmiş mi? hatalarından ders almış mısın pişmanlık duymuş musun.. Ki gayet pişmansın bu çok açık. Ve bu bile bir erdemdir.. kimi doğru yolu tek seferde bulur kimi bir kaç seferde.. Belki bazı şeyleri yaşamanız gerekiyormuş bilemeyiz ki. Biz hakkımızda en hayırlı olanı isteriz ancak.. ama genelleme yapmayın her erkek aynı değil. ve sizde eskisi gibi değilsiniz büyüdünüz herşeyin farkındasınız. çok daha kötü yollara düşmemişsiniz ya buna şükür. bence hayatınızın tadını çıkarın. Ve kaderinizi yaşayın emin olun karşınıza öyle birisi çıkacak ki yazdıklarınızı okuyup güleceksiniz.. hakkınızda hayırlısı olsun :)

sen yaşadığın şeyleri iyi niyetle mi yaşadın? kimseyi kullanmadın, kötü niyetlerine alet etmediysen pişman olma. maalesef hepimizin karşısına iyi insanlar çıkmıyor. kadın olarak zaaflarımız var, bazen çok salak olabiliyoruz. aynı hatayı bile 2ya bu sefer doğru insansa2 ihtimaline karşın tekrar yapabiliyoruz. o yüzden üzülme, karşına çıkan pisliklerin yükünü sen taşıma, bırak onlar çeksin cezasını..

Geriye değil ileriye bakmalısın.
Kendinden nefret etmek sadece sana zarar verir...

Hata yapmadan devam et , kendinden nefret ederek değil...

bu kadar yüklenme kendine herkes hata yapar hatasız kul olmaz.
hatalarınla yüzleş ve dersini al başka yapabileceğin bir şey yok zamanı geri alamazsın kendini boşa üzme böyle. önüne umutla bak kendine güvenin olsun çok hata yapanlar pişman olduklarında emin ol daha az hata yaparlar.
karşına çıkacak yeni kişi süt olmayacak emin ol onunda geçmişinde bir sürü hatası olmuş olacak. her şeyin hayırlısını dile Allahtan canım herşey gönlünce olsun

Kendine haksızlık ediyorsun... Tecrübe diyip geçiceksin.. Kim temiz kalmış ki bu devirde? herkesin hatası vardır. Günahlar sadece kadına yazılmaz... Allahın tarafında herkez eşit... Şu Namus vb... Konularada çok kızıyorum.. Erkek yapar laf olmaz kadın yapar hem millet ezer hemde insan kendini cezalandırır...Aşın bunları... Kadının düşmanı kadın!!! Erkek Çocuğu olunca kız arkadaşı varsa aslanım,koçum Kızın varsa O....pu mu olacan.! Çok cahil bir Ülkeyiz... Analar Size Sesleniyorum Oğlunuzun Yaptığı İle Gururlandığınız şeyleri Kızınızda Yapınca Gururlanın... Kız Çocuklarını Ezip Erkek çocuklarını baş tacı etmekten Vazgeçin.... Cahil Yobaz insanlardan Nefret.Ediyorum!!!!

Buradaki ders,
Eger daha boyle pismanliklar yasayacagimiz,kendimizi kirli hissedecegimiz seyleri,ileride pismanlik duyacagini bilerek yapmamak...temiz ve ahlak cok guzel bir sey.kadinada erkegede yakisan budur.

Ama burdaki olay,bunlari yasamissa,kendini kotu hissediyorsan zararin neresinden donersen kardir....
Oyle olsa insanlar yaptigi yanlistan donmeyip devam ettirmesi gerekirdi...
Tobe et ,rabbim tobeleri kabul edendir.yasadikalrinin yanlis oldugunu bilip devam ettirmektenee ,bunun yanlis olup duzeltmen senin icin daha hayirlidir.

Cnm.soylediklerin de haklisin.ama,burada tecrube diyip gecmekte dogru degil.yanlis yapmissin,ama bunlarin farkina varip duzeltmekte cok guzel..zararin neresinden donersen kardir.demek daha dogru....
Yoksa allah zinada kadin ve erkek esittir diyor...bizim orf ve adetlerimiz dinin onune gecmis olasada biz dogru yoldan ayrilmamaliyiz...erkekler yapiyor diye bizde mi yapalimmm.o kisinin ayibi...yoksa bin erkek yapsin bir kadin yapsin ..kadin o...u...erkek yine erkek..bu toplumun deger yargisi.allahin degil...
Bu arkadasimizdan birders almaliyiz.utanacak,pisman olacak seyleri yapmamaliyiz..ama burada yaptigini soyluyor.onuda kinamak yerine yol gostermeliyiz.tecrube diyemeyiz.neyin tecrubesi....bunu dogru bulmadim arkadasim.

kurduğun denklemle hepimizi harcadın..hangımız temiziz..

Allah'ın yarattığına pis demek, O'nun affederim dediğine inanmamak senin haddine midir bu dünyada
Hata kul içindir, yapılmışsa tövbe edilip af dilenir ve sen bu hataları tek başına yapmadın değil mi ? Ve bu hataları yapan milyonlarca insan var değil mi ? O halde neden kendini depresyona sokuyorsun ? 27 yaş, nasıl güzeldir, insan nasıl dinçtir ve yolun başındadır bilsen :) Kendini hırpalama, yaşanmış ve bitmiş, bu devirde kimse çok masum değil. Hata olarak gördüğün şeyi bir daha yapmamak, yanlış gördüğünden dönmektir mühim olan.

Konuyu Dine Bağladık Ozaman Kadın Yaptığı hata yüzünden Küçük Görülüyorsa Neden Erkek de Görülmüyor? Dinimizde Günahlar Kadına ve erkeğe eşit kılınmış.! Benim demek istediğim şu Kadınlara bu konuda yapılan baskı erkeklere neden yapılmıyor? Erkek Yapar eder Kız.Yapamaz...Erkekte Yapamaz Kızda Yapamaz... Allah Affedicidir Tövbe eden kulunu Affeder...Allahın büyüklüğü bizim aklımız almayacak kadar Yücedir...

Kendine güvenmelisin ve kendini suçlu görmeyi bırakmalısın.Sen belki de bu suçluluk psikolojisiyle ilişki fırsatlarını istemeden engelliyorsun,istemeden bu yalnızlığı kendine ceza yapmışsın.Akışına bırak..

Din kotu bir seymi de dine baglayinca bazi insanlar bak yine konu oraya geldi diyor.bunu anlamis degilim....konu tamda onokta da..ne diyimm.aferin iyi tecrube yapmissin mi diyeyimmm..

Burda erkek yapar kadin yapinca dislanir konusu degil.kiz yaptigi hatalarindan pisman,bende diyorum ki,pismansan gecdegil.her seye yeniden baslarsin.birdaha o hatalari tekrarlamazsin.yoksa ben bu hatayi yaptimla ben pisim kirliyimdiye yasanmaz....
Ve ayrica toplumun deger yargisi sizinde dediginiz gibi ,bende buna katilmadigimi belirttimmm.mesela ben buna tepki olarane yapiyorum biliyormusunnn..
Bazi densiz insanlar soyle konusurlar...evlilerle....
Aa ne haber yokmu manita.....evli erkege sorulacak bir sorumu bu... cunku erkek evlensede erkek..kadina boyle bir soru sorulsa cinayet cikar....ve esime bazen boyle sorular soruyorlar.guya saka.bendebana da sorarmisiniz,manitam olup olmadigini merak etmiyormusunuz,benim de vR..hemde dort bes tane..diyorumm.ve ardindan,neden oyle kaldiniz..bana sorulmuyacak bir soru degilmi,o zaman bunu bir erkege evli birerkege sormakta yanlis.bir daha boyle salak konusmalar istemiyorum.diyor ve tersliyorum......

O sehirden hemen ayrilin... Arada olur böyle duygusal cöküsler... Kim temizki bu Dünyada? Yasinizda daha genc... Madem pismansiniz yasadiklarinizda, tövbe edin ve kendinize yeni bir yol cizin... Hatalarinizdan ders cikartin ve bidaha aynilerini yapmayin... Kimse hatasiz yada kusursuz degildir, önemli olan ayni hatalari bilerek tekrarlamamak... Elbette sizi seven ve sizin sevebileceginiz biri cikar karsiniza, yeterki siz positif olun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…