Psikolojiyle ilgili kaynak tavsiyesi

Oğlumun okuluna üniversitede yar Doç olan birisi ana baba eğitimine geldi herkes de bir heves gitti vs ben gitmedim eğitimin içeriğini bilmiyorum bîr iki seminerine gittim sadece

Neyse kadın ertesi sene oğlunu bizim sınıfa verdi oğlum hep onun etrafa vurmasından söz dinlemeyisinden Şikayetçi idi

Birlikte doğum günü partisine gittik çocuğun yeni aldığı oyuncağının bir parçası kayboldu anahtarlı arabanın anahtarı kayboldu

Biraz ağladı herkes bakındı ama göremedik vs annesi şimdi sus onu sonra buluruz parti bitince dedi çocuğu ikna etti

Parti bitmeden kalktı çocuk da bulmadan gitmem dedi ağladı çekti elinden gitti arkasından masayı toplarken bulduk yetiştirdik döndü çocuğa bak ağladın o kadar özür dilemelisin dedi

Oysa çocuğa o özür borçlu idi zira buluruz demesine rağmen aramadı bile tavrı da garipti

Hocanın dediğini yap yaptığını yapma

Son düzenleme:
Ben de 10 tane kitap var hepsi de farklı yazarlara ait. Bir sentez yapılması gerekiyorsa, genel olarak çocuklar 5 yaşına kadar paylaşmayı bilmiyor, formatlarında yok yani. Ancak 5 yaşına geldiklerinde paylaşma kavramını öğreniyor ancak isterse paylaşıyor. Oğlum 3 yaşında paylaşmaz, kızım 2 yaşında paylaşmayı sever. Yani bu çocuktan çocuğa değişir. Önemli nokta, paylaşmak istememesi yapıları gereği normal.
Çocuğa uzun cümleler kurmuyoruz. Kısa ve net. Şikayet ettiğinde ise dinleyin ve sonra dikkatini başka bir şeye çekin.
Çocuğa birşey tembih edeceğiniz Zaman onun boy hizasına inin ve gözlerinin içine bakarak, elinizi omzuna koyarak konuşun.
Bu arada boş sayfa diye bir kitap var. Lütfen tüm anneler okusun.

cocugun sorunu kiminle ise sorunu kendi kendilerine aşsınlar. sadece uzaktan gözlemleyin. iş şiddete gelirse muıdahil olursunuz.
şikayet ettiğinde kızım böyle yapma demek yerine " ne oldu ? böyle böyle - pekii şimdi git karşındakine bundan dolayı rahatsız olduğunu söyle- karşı tarafıda dinle. sonra düşün. eger hatalı isen özür dile" yada neyse artık.. gibi

kitap olarak su tv de çıkan dadı var ya pedegog onun kitaplarını beğendim. kadının adı Gözde Erdoğan .

Adem güneşi sevmiyorum aslında bende merak eduıyorum kıtaplarını alıp hepsını okumayı dusunuyorum
Adem GÜNEŞ'in hemen hemen bütün kitaplarını okudum
Biraz muhafazakar kesime hitap ettiği düşünülse bile
Değindiği o kadar güzel şeyler var ki
Her bireyde, her çocukta olması gereken
Kesinlikle tavsiye ederim
Çok güzel bir pedagog

cocukla -meli/-mali ekleriyle konusmanin faydasiz oldugunu biliyorum. ebeveyn olarak bizim gorevimiz cocuga mutlak dogrulari anlatmak yerine uygun sorularla cocugun kendi dogrularini, cevaplarini olusturmasini saglamak. Kizim paylasmak istemediginde peki senin oyuncaklarin senin kararin diyorum. simdi bizim evimizde sen oyuncaklarini paylasmiyorsun sence onlara gittigimizde o seninle oyuncaklarini paylasir mi? diye soruyorum. dusunup hayir dediginde peki onun seninle oyuncaklarini paylasmasi icin simdi ne yapmaliyiz sence gibi yonlendirici sorular soruyorum. yaptigi seyin kendi karari olmasi cocuklari motive eder. yanilmiyorsam dortgoz yayinlarinin ' paylasmak guzeldir' diye bir hikaye kitabi vardi. o da cok guzeldi.
sabiha paktuna'yi bende takip ederdim ama nette arastirirsaniz kendi asistaninin hastaligini tedavi etmeyip kullanmis tarzi haberler vardi. haberin icerigi cok zalimceydi. bunu yapan birinin tavsiyelerini cocugumda kullanmam dedirtmisti bana.

Yanlışsa bende aynı yanlışı yapıyorum
Dinliyorum sorunu çözüyorum son afım bir daha şikayetle gelirse o oyundan seni çıkarıcam yanımda kal güvende olursun aklım sende kalmaz diyorum.
Zaten problem büyük olmadığı için oyunu seçiyo.
Bu şekilde baya azaldı diyebilirim şikayetler

Nevzat tarhanin kitaplarina bakabilirsiniz. Kemal cakmakli veya.. kesinlikle alanında en iyilerdendir kendileri.

Adem güneş dışında her şey bence diyecektim ama, takip ediyormuşsunuz. Önereceğim kişinin adını unuttum ya, gelince yazarım.
Aşkım kapışmak davranış bilimleri uzmanı diye duymuştum, belki çocuklara yönelik yazıları vardır, araştırın isterseniz.

Bir de çocuğunuz hakkını kendi korumayı öğrenmeli, onun yerine korumayın çok gerekmedikçe yoksa kendi kendini koruyamaz. İş vurdulu kırdılıya gitmiyorsa oluruna bırakın, her şikayet ettiğinde hakkını korumalıyım diye haksız olsa bile savunmayın.

Bu arada yıllarca psikolojiyle ilgili onlarca kitap okumuş biri olarak şunu söyleyebilirim.Hiçbir psikolog kesin bir teşhis koyamaz bence.Sadece yol gösterebilir.Bu yollar da bazı insanlar için işe yarayabilirken bazı insanlar için hiç fayda etmeyebilir.

Yani psikoloji bazı şeyleri biraz olsun anlamayı ve çözmeyi amaçlar.Kesin ve herkes üzerinde geçerli olan hiçbir kuramı ve önermesi yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…