Pskilojim bozuldu

Birmeleks

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2017
773
722
53
cok mutsuzum dogum yapali 18 gun oldu.Hep icimde bi sknti.Hep aglayasim geliyo.Yanliz hissediyorum kendmi.Korkuyorum bebegime bisey olur mu diye.Geceleri uykusuz geciyor.Cok mutsuzum Allah m kafami cikaramiyorum disari.Pencerelerden bakiyorum.Gezen insanlari kiskaniyorum.Surekli agliyorum.Kimse yok yanimda annemler calisiyor.Bebege korkuyorum surekli emmek istiyor doymuyor acaba sorun ne sutum yetmiyor mu Allah m cok bunaldm gucune gitmesin hic iyi degilm..

cok mutsuzum dogum yapali 18 gun oldu.Hep icimde bi sknti.Hep aglayasim geliyo.Yanliz hissediyorum kendmi.Korkuyorum bebegime bisey olur mu diye.Geceleri uykusuz geciyor.Cok mutsuzum Allah m kafami cikaramiyorum disari.Pencerelerden bakiyorum.Gezen insanlari kiskaniyorum.Surekli agliyorum.Kimse yok yanimda annemler calisiyor.Bebege korkuyorum surekli emmek istiyor doymuyor acaba sorun ne sutum yetmiyor mu Allah m cok bunaldm gucune gitmesin hic iyi degilm..
Şu anda hissettiklerin çok çok normal.
Sling alıp bebişini kendine bağlayıp dışarı çıkabilirsin.
Yaz günündeyiz akşamüstü çık dışarı.
Sürekli emmek istemesi de normal
Yetiyordur sütün, günde 3 kere 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyorsa normal.
Sen emzir bol bol.

ben de böyle olmuştum ilk bebeğimde
zamanla düzelecektir yeni doğum yapmışsın normal canım
sürekli düşünüp kendini daha kötü etme
biraz çık dolaş
bebek doyuyordur merak etme :)

Ben ilk doğumum da lohusa depresyonuna girmiştim. O kadar kötü günler geçirmiştim ki anlatamam.

Sonra atlattım. Sen de atlacaksın. Ağlayasın geliyosa ağla. Rahatlarsın.

Ah canımm yaşadıklarında hissettiklerinde çok normal.
Sana destek olacak insanlara ihtiyacın var , etrafında ailen arkadaşların yokmu sana yardımcı olabilecek bir nebzede olsa yükünü hafifletebilecek?
Bende yaşadım aynı şeyler, üstelik birde dört yaşında oğlum vardı. Ona kahvaltı hazırlarken bile ağlamak geliyodu içimden. Bebeğimi büyütmenin tadını bile çıkaramadım. 20 gün sonrasında ne yapıyorum ben dedim ve silkelendim kendime geldim.
Hep kendimi motive etmeye çalıştım. Allah ım güç ve dedim. Bu günlerde geçecek dedim ve nitekim geçti şuan yine hamileyim. Sabret arkadaşım hepsi geçecek endişelerini ve yaşamak istediklerini biliyorumm ama herşey anında olmuyorki annelik fedakarlık...
Güle güle büyüt inşallah bebeğini.
Bırak ev işlerin kalsın. Bebeğin uyudukça sende uyu dinlen , yemeklerini ihmal etme , sütün azalmasın stresten, aç kalmaktan...

Ben dogum yaptigimda ve ilk oglumla disari ciktigimda agladim insanlara bakip bakip bir daha onlar gibi ozgur olamiycam diye :)
O kadar tuhafti ki....bu hayatin icin cok buyuk yenilik cok dogal boyle olman
Depresyona cevirmesse bur kac haftaya gecer

Yenidoğanlar doymuyor ki zaten :) hastanede hemşireler doyunca memeyi bırakıt demişlerdi, 56 günlük olduk, hala memeye yapışık geziyoruz. Hatta birkaç haftadır saatlerce emiyor, tüm günüm emzirmekle geçiyor. O uykusuzluğa da bir süre sonra alışıyorsun. Benim başta yarım saat kadar sürüyordu uyanıklığım, şimdi iki saat civarı. Ama çok şükür bünye alıştı, pek problem olmuyor.

Kendini de yalnız hissetme, senin gibi çok kadın var. Ben de tek bakıyorum bebeğime, başta çok zorlanmıştım, akşam olmamıştı bir türlü. Ama şimdi daha iyiyiz. Alıştık iyice, sen de alışırsın zamanla, merak etme.

Yenidoğanlar doymuyor ki zaten :) hastanede hemşireler doyunca memeyi bırakıt demişlerdi, 56 günlük olduk, hala memeye yapışık geziyoruz. Hatta birkaç haftadır saatlerce emiyor, tüm günüm emzirmekle geçiyor. O uykusuzluğa da bir süre sonra alışıyorsun. Benim başta yarım saat kadar sürüyordu uyanıklığım, şimdi iki saat civarı. Ama çok şükür bünye alıştı, pek problem olmuyor.

Kendini de yalnız hissetme, senin gibi çok kadın var. Ben de tek bakıyorum bebeğime, başta çok zorlanmıştım, akşam olmamıştı bir türlü. Ama şimdi daha iyiyiz. Alıştık iyice, sen de alışırsın zamanla, merak etme.
Hic iyi degilim cunku cok bunaldim ben herseye raziyim yeterki o tikanmasin suanda ac ve acliktan uyuyamiyor her beslemeye calistigimda tikaniyor nefes alamiyor o kadar cagresiz bir durumdayim ki..Artk elim ayagim uyusuk bi vaziyette o ac ben ona bakiyorum..

Şu anda hissettiklerin çok çok normal.
Sling alıp bebişini kendine bağlayıp dışarı çıkabilirsin.
Yaz günündeyiz akşamüstü çık dışarı.
Sürekli emmek istemesi de normal
Yetiyordur sütün, günde 3 kere 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyorsa normal.
Sen emzir bol bol.
Tikanmasini napacagim ben doktor doktor da gezdik yok yok yok
Cok bunaldm

Tikanmasini napacagim ben doktor doktor da gezdik yok yok yok
Cok bunaldm

Kulak burun boğaza götürdün mü? Belki burnunda bi tıkanıklık vardır? Sürekli burnunu temizliyor musun bir de? Benim oğlumun da bazen burnu tıkalı olduğunda bazen de süt fazla ve hızlı geldiğinde tıkanması oluyor. :/

Ekleme: biberonda da aynı mı?

O kadar. Normal bbir ruh halindesin ki bunu neredeyse hepimiz yasadik. Bu bir alisma sureci aslinda. Hepsi gececek sadece sabret. Bebeegine odaklan. Sık sık emzir. Dengeli beslen. Hava guzel koy arabaya yuruyuse cik. Ailenden yardim iiste. Swn duzenlii beslenip bol su icip sık siık emzirdin mi emin ol sut uretimin de artar bebisin de doyar. Kafana takma gulum keyfini cikar sen artik bir annesin..

Kulak burun boğaza götürdün mü? Belki burnunda bi tıkanıklık vardır? Sürekli burnunu temizliyor musun bir de? Benim oğlumun da bazen burnu tıkalı olduğunda bazen de süt fazla ve hızlı geldiğinde tıkanması oluyor. :/

Ekleme: biberonda da aynı mı?
Malesef biberondada ayni :( emdigindede ayni bir turlu beslenme asamasina gecemiyoruz surekli tikaniyor bende dusundum acaba burnunda mi sorun var cocuk dr. DA burnu acik dedi.Bursa fakulteye gidin dedi.yarin gidicez kismetse bu korkuyla yasanmaz cunku.

Ah canımm yaşadıklarında hissettiklerinde çok normal.
Sana destek olacak insanlara ihtiyacın var , etrafında ailen arkadaşların yokmu sana yardımcı olabilecek bir nebzede olsa yükünü hafifletebilecek?
Bende yaşadım aynı şeyler, üstelik birde dört yaşında oğlum vardı. Ona kahvaltı hazırlarken bile ağlamak geliyodu içimden. Bebeğimi büyütmenin tadını bile çıkaramadım. 20 gün sonrasında ne yapıyorum ben dedim ve silkelendim kendime geldim.
Hep kendimi motive etmeye çalıştım. Allah ım güç ve dedim. Bu günlerde geçecek dedim ve nitekim geçti şuan yine hamileyim. Sabret arkadaşım hepsi geçecek endişelerini ve yaşamak istediklerini biliyorumm ama herşey anında olmuyorki annelik fedakarlık...
Güle güle büyüt inşallah bebeğini.
Bırak ev işlerin kalsın. Bebeğin uyudukça sende uyu dinlen , yemeklerini ihmal etme , sütün azalmasın stresten, aç kalmaktan...
Evet ben bu bebegi cok da istedim.Ama neden simdi boyleyim.Dun disari ciktik ilk defa.Cok zor oldu geri donmek istedim.agliyor acikiyor bi suru malzeme canta napacagim dedim disarda sonra avm ye gittik orda bebek bakim odalari var en azindan diye.Eve geldik cok guzeldi neyse bi sure sonra yine ayni..

O kadar. Normal bbir ruh halindesin ki bunu neredeyse hepimiz yasadik. Bu bir alisma sureci aslinda. Hepsi gececek sadece sabret. Bebeegine odaklan. Sık sık emzir. Dengeli beslen. Hava guzel koy arabaya yuruyuse cik. Ailenden yardim iiste. Swn duzenlii beslenip bol su icip sık siık emzirdin mi emin ol sut uretimin de artar bebisin de doyar. Kafana takma gulum keyfini cikar sen artik bir annesin..
Herkes mi yasadi..Ya internette bakiyorum yenidogan anneleri cok guzel cok mutlu ben bi paylasim bile yapmak istemiyorum.Hic sorunsuz dogustan anne gibiler.

Dogum sonrasi sendromu yasiyorsun..tipki benim ilk cocukgumda yasadigim gibi.
Bu hissettiklerin cok normal..yalnizsin yakin zamanda gececek.
Biraz sakin olmaya calis.
bebegi al cik gez parka falan hava alirsin.
Komsu falan varsa arada 10 dk olsa git .
Degisiklik yapmaya ihtiyacin var
Zamanla duzeleceksin emin ol

Ben dogum yaptigimda ve ilk oglumla disari ciktigimda agladim insanlara bakip bakip bir daha onlar gibi ozgur olamiycam diye :)
O kadar tuhafti ki....bu hayatin icin cok buyuk yenilik cok dogal boyle olman
Depresyona cevirmesse bur kac haftaya gecer
İste bende bunu dusunup nankorluk mu yapiyorum bilmiyorum ama cok istedigim halde cok mutlu degilim.Cok kisitli ve ozgur olmadigimi dusunuyorum.Herkes derdi gezmek tozmak lazm bi sure cocukla olmuyo diye niye olmasin daha guzel olur derdim ama cidden olmuyomus!

Hic iyi degilim cunku cok bunaldim ben herseye raziyim yeterki o tikanmasin suanda ac ve acliktan uyuyamiyor her beslemeye calistigimda tikaniyor nefes alamiyor o kadar cagresiz bir durumdayim ki..Artk elim ayagim uyusuk bi vaziyette o ac ben ona bakiyorum..
Ayyy kendimi goruyorum.tikaninca ben de cok korkardim
Sutun fazla geliyor sanirim tikaniyor
Ne cok korkardim ben de
Tikandikca kaldir dik pozisyona sonra tekrar emzir.

Sabret zamanla duzelecek

Dogum sonrasi sendromu yasiyorsun..tipki benim ilk cocukgumda yasadigim gibi.
Bu hissettiklerin cok normal..yalnizsin yakin zamanda gececek.
Biraz sakin olmaya calis.
bebegi al cik gez parka falan hava alirsin.
Komsu falan varsa arada 10 dk olsa git .
Degisiklik yapmaya ihtiyacin var
Zamanla duzeleceksin emin ol
Ve endiseliyim.Acaba cocuga bisi olur mu ben bunca kafa karisikligi arasinda esimde ayni sekilde ya bisi olursa ne zaman buyucek kac ay sonra daha iyi olucak zaman gecer mi bi an once buyur mu gb sorularla her gun strese sokuyor kendide cok stresli bebegimizde tikanma sorunu da var.
Cok hevesle beklemistik oysaki.Hic bole olucagini dusunmemistik.

Back
X