Pskilojim bozuldu

Herkes mi yasadi..Ya internette bakiyorum yenidogan anneleri cok guzel cok mutlu ben bi paylasim bile yapmak istemiyorum.Hic sorunsuz dogustan anne gibiler.
Canım ben iki cocuk sahibiyim kizimda hic bilmezdim bole seyleri ilk olmasina ragmen ama oglumda resmen ilk zamanlar pisman oldum:( ne yapacam nasil bakacam vs vs dusunceleri icimi karartti resmen amadaha sonra yavas yavas psikolojim kendine geldi onu koklaya koklaya emzire emzire ki biliyosun emzirirkem anne ve bebek arasinda cok guclu bi bag olusur.. Sen de oyle olacaksin emin ol kendini kotu hissetme. Ve kendini kimse ile kiyaslama. Hayatta yapacagin en buyuk hata bu olur.

Canım ben iki cocuk sahibiyim kizimda hic bilmezdim bole seyleri ilk olmasina ragmen ama oglumda resmen ilk zamanlar pisman oldum:KK43: ne yapacam nasil bakacam vs vs dusunceleri icimi karartti resmen amadaha sonra yavas yavas psikolojim kendine geldi onu koklaya koklaya emzire emzire ki biliyosun emzirirkem anne ve bebek arasinda cok guclu bi bag olusur.. Sen de oyle olacaksin emin ol kendini kotu hissetme. Ve kendini kimse ile kiyaslama. Hayatta yapacagin en buyuk hata bu olur.
Biliyorum ama elimde degil Birde tam emziremiyorum gogus kalkani kullaniyorum tam bi facia cok sorunlu sutlerim akiyor dokuluyor kenarlardan her seferinde mucadele ediyoruz memeyi tutamiyor

Biliyorum ama elimde degil Birde tam emziremiyorum gogus kalkani kullaniyorum tam bi facia cok sorunlu sutlerim akiyor dokuluyor kenarlardan her seferinde mucadele ediyoruz memeyi tutamiyor
Meme ucun mu ufak canim? Ben de kizimda yaasadim o sorunu ama inan biraz sabredip dayanirsan bebegin memenden emmeye alisacak. Bence memenden arada hicbir arac bulunmadan emmesi imkansiz allah hepimizin bedenini buna uygun sekilde yaratiyor. Azcik zorlanirsin ama bi tutunca memeni inan rahat edeceksin. Paikolojini ferah tut

Canım belki sorunlarına çare olur diye yazıyorum. Gaz sorunu olduğunu duydum bebeğinin.
Bu biraz sana da bağlı gaz yapıcı besinler tüketmemeye özen göster. Her yemeğe mutlaka kimyon koy. Anason ve rezene al aktardan çay yap iç o sütüne geçer ve bebeğinin gaz çıkarmasını sağlar.
Bol su iç bu hem paikolojik hem fizyolojik gelişimini düzenli hale getirir. Sütün de artar.
Bebeğin uyuyunca kitap oku veya film izle eşinle eskiden ne yapıyorsanız onu yapmaya devam edin bu iyi gelecektir.
Biberon mama vs doktor onerisi olmasan asla baslama. Sık aralıklarla emzir sütün artacak ve yetecektir.
Sevgiler

Malesef biberondada ayni :KK43: emdigindede ayni bir turlu beslenme asamasina gecemiyoruz surekli tikaniyor bende dusundum acaba burnunda mi sorun var cocuk dr. DA burnu acik dedi.Bursa fakulteye gidin dedi.yarin gidicez kismetse bu korkuyla yasanmaz cunku.

Şırıngayla vermeyi denedin mi peki? Hastanede yatarken hemşireler şırıngayla veryordu anne sütünü, bebek alışmasın diye. Bir de kaşıkla vermeyi denedin mi merak ettim. Ben iki üç günlükken sağdığım sütümü öyle vermiştim.

Ben de başta emzirirken çok zorlanmıştım, meme ucunu tutuyordu hep. Minicik ağzına sığmıyordu çünkü. :) şırıngayla meme ucu çıkartanlar varmış, o şekilde emzirebilenler falan. Bu arada yutma testi falan yaptırdınız mı? Belki yutma problemi yaşıyordur da bu yüzden tıkanıyordur? (Eşime anlattığımda direkt söylediği bu oldu, pediatri çalışıyor kendisi de yenidoğanlarla özellikle.)

Canım belki sorunlarına çare olur diye yazıyorum. Gaz sorunu olduğunu duydum bebeğinin.
Bu biraz sana da bağlı gaz yapıcı besinler tüketmemeye özen göster. Her yemeğe mutlaka kimyon koy. Anason ve rezene al aktardan çay yap iç o sütüne geçer ve bebeğinin gaz çıkarmasını sağlar.
Bol su iç bu hem paikolojik hem fizyolojik gelişimini düzenli hale getirir. Sütün de artar.
Bebeğin uyuyunca kitap oku veya film izle eşinle eskiden ne yapıyorsanız onu yapmaya devam edin bu iyi gelecektir.
Biberon mama vs doktor onerisi olmasan asla baslama. Sık aralıklarla emzir sütün artacak ve yetecektir.
Sevgiler
Cok gazli bi bebek gece gunduz ikinip kipkirmizi oluyor.Yarin basliyorum anasona ve rezeneye.Birde hergun zerdecal yutuyorum.Yediklerime cok dikkat ediyorum ama acaba zerdecal geliyo aklima o bi parca da olsa etki eder mi gaz yapar mi acaba.
Ayrica eskiden esimle ne yaparsak yapamiyoruz.Bebis uyudugu an ben bi telas bulasik o bu su ordan oraya kosturmaca :(

Ben de başta emzirirken çok zorlanmıştım, meme ucunu tutuyordu hep. Minicik ağzına sığmıyordu çünkü. :) şırıngayla meme ucu çıkartanlar varmış, o şekilde emzirebilenler falan. Bu arada yutma testi falan yaptırdınız mı? Belki yutma problemi yaşıyordur da bu yüzden tıkanıyordur? (Eşime anlattığımda direkt söylediği bu oldu, pediatri çalışıyor kendisi de yenidoğanlarla özellikle.)
Yaaa cok tesekkurler fakat cok dr. Gezdik bugun yine dr. Daydik neden yapmiyolr bize bu testi

Şırıngayla vermeyi denedin mi peki? Hastanede yatarken hemşireler şırıngayla veryordu anne sütünü, bebek alışmasın diye. Bir de kaşıkla vermeyi denedin mi merak ettim. Ben iki üç günlükken sağdığım sütümü öyle vermiştim.
Kasikla denedim yine tikaniyor siringa benimde daha bugun aklima geldi

Şuan aynı durumdayım.
22 günlük bebeğim ve bazen emmiyor gazdan yada başka sebepten bilmiyorum. Çok üzülüyorum aç kalıyor diye ek mama veriyorum bazen ve bu beni daha da üzüyor.
Zor bir dönemden geçiyoruz sadece bunlar da geçicek inşallah buna inanıyorum

Şuan aynı durumdayım.
22 günlük bebeğim ve bazen emmiyor gazdan yada başka sebepten bilmiyorum. Çok üzülüyorum aç kalıyor diye ek mama veriyorum bazen ve bu beni daha da üzüyor.
Zor bir dönemden geçiyoruz sadece bunlar da geçicek inşallah buna inanıyorum
İnsallah lohusalikla hepsi gecer..

Bence doktora zarf atın, sanki yutamıyor çok zorlanıyor. Bunu anlamanın bir yolu var mı vs vs şeklinde. O zaman bakarlar sanırım. Umarım kısa zamanda halledersiniz. Burnundan rahat nefes alabiliyor mu peki?
Aynen ole yapmaliyiz bugun yine bir doktordaydik bi kac ay surer diyor ben bir kac ay agzim burnum da korkudan olecegim nasil zaman gececk burnundan rahat nefes alabiliyor

Back
X