Pskolojik siddet

Dilaraunl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
315
61
48
31
Merhaba hanimlar bu gunku konum dert yanmaktan cok fikir almak icin evlilikte pskolojik siddet sizce gecici biseymi bi erkek karisinin uzerinde surekli baski kurmaya calisiyosa eger ornegin pantolon giyme makyaj yapma arkadaslarinla bulusamazsin kafeye gidemezsin haftada su kadar gunu annemde gecirmek zorundasin vesaire gibi konular ya evlenmeden once sizi herseyinizle seviyo gibi davranip evlendikten sonra bu hayati zindan etme cabalari neden var erkeklerde amaclari ne sizce bu tip durumlar gecicimi yoksa karakter meselesimi gercekten merak ediyorum bu tip durumlarda pskolojik destek almak yararli olabilirmi?

Kabul ediosa psk destek tabi yararli olur is kabul etmekte.ama etmiolar ki bu baskinin normal olagan oldugunu hatta sevgi belirtisi oldugunu dusunuolar

Adam belli. Değişmez!

Üstteki yoruma katılmadan edemedim.
"şu kadar gün annemle görüşmek zorundasın" ne yahu. Pfff bazı erkekler cidden çekilecek gibi değil.

Bu saydıklarınız da değişmez kanımca. Belki biraz esner bazı 'kurallar' ama değişmez.

bu adamla değil bir ömür bir hafta geçmez
bu tipler seni psikolojik olarak göçertir kendi başına hiç bir şey başaramayacağı hissini dibine kadar yaşatır sonra da kadının kendisine kukla olmasını ister
o yokken bile kocam şuna kızar bunu yapmayayım sinirlenir derken bulursun kendini

o ise çok rahattır
sizle bir hayat kurmamıştır sizi hayatına dahil etmiştir
yok anasında bu kadar saat duracaksın yok istediği gibi giyineceksin yok kendi annene çok gitmeyeceksin yok akşam eve geldiğinde her zaman her koşulda yemeği hazır olacak
kısacası bencil pisliğin tekidir asla değişmez

Okurken sinirlerim bozuldu. Bu durum geçici falan değil adamın karakteri bu. Nedenine gelecek olursak, psikolojik şiddetin temellinde aşağılık kompleksi ve ego tatmini yatar. Yani psikolojik şiddeti uygulayan taraf kendi değersizliği ile ilgili duyguları ile boğuşmaktadır ve ilişkinizi sizin üzerinizden kişisel bir güç hissi yaratmak için kullanmaktadır.

Tam anlamiyla değişeceğini zannetmiyorum ama zamanla yerine oturuyo bende yaşadım azaldı ama hala devam ediyo çok zor gerçekten sabretmek sürdürmek özgür olan insanlara imrenmek çok zor kendini kafesteki kustan fanustaki balıktan farksiz oldugunu hissetmek çok zor

İlk zamanlar kiskancliklar normal olabilir evliliklerde,bunlar sonradan degisebilir ama kiskancligin dozuna ve sana nasil yansittigina bagli.belki giyim konusunda falan kurallari vardir diyelim ama gidecegin yerleri kisitliyorsa kiskanclik yaptiginda seni kiriyorsa kavga cikariyorsa evet psikolojik siddettir.zaten annemde su kadar oturacaksin olayina gelmiyorum bile.

Evli misin? Evlenmeyi düşünüp tereddüt mü ediyorsun? Evli değilsen dön arkanı kaç. Herşeyine bu kadar karışmak nedir, erkekler bunu nasıl sevgi diye yutturabiliyor anlamıyorum ya.

Birebir yaşamış ve boşanan biri olarak söylüyorum. Adam hasta aşağılık kompleksini üstünde tarmin etmeye çalışacak devamlı. Değişmez

Aynı problemi bende yaşıyorum . Eşimin maddi sorunları artı bitmek bilmeyen baskıları. Eskiden şikayet ettiğim hayatımımı mumla arıyorum resmen. Üstelik hamileyim ili kat daha da zorlaştı herşey. Allah yardımcımız olsun. Sende çocukta yok hemen hiç arkana bakmadan boşan bence

Yorumunuz o kadar doğru ki... İnsan artık tek başına bir şey başaramayacağını düşünüp hep eşinin eline bakmaya başlıyor. Aman şöyle yapmayım kızar diye çekiniyor her şeyden. Elini ayağını çekiyorsun her şeyden bir süre sonra sen sen olmuyorsun artık...

bu durumun tek açıklaması var bana göre; erkeğin bencilliği önce onun mutluluğu onun kafasının rahatlığı yoksa kadın umurunda bile değil.umurunda olsa zaten böle davranışlara girmez.

ne geçicisi adam evdeki eğemenliğini kuruyor ,

artık evde ne derse o olacak sende hazır olda bekleyen kuklası olacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…