Pulmoner hipertansiyondan bebeğini kaybedenler

betuss45

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2023
55
36
8
28
Ben 2 ay önce bebeğimi pulmoner hipertansiyon dan kaybettm 37 haftada doğdu kilosu normaldi . Bu hipertansiyon olma sebebi yada şuan arastirilmasi gereken bı durum var mı 2.hamilelik için yardımcı olurmusunuz kafam çok karışık bunaldım

Ben 2 ay önce bebeğimi pulmoner hipertansiyon dan kaybettm 37 haftada doğdu kilosu normaldi . Bu hipertansiyon olma sebebi yada şuan arastirilmasi gereken bı durum var mı 2.hamilelik için yardımcı olurmusunuz kafam çok karışık bunaldım
Başınız sağolsun...
Ben tüp bebekle gebe kaldım, tedavi protokolü uzundu. Tek embriyo 7.haftada tek yumurta ikizleri olduğunu öğrendik.
Gebeliğimde herseye fazlasıyla dikkat etmeme rağmen bebeklerimden birinin pulmoner hipertansiyon hastası olduğunu farkettik doğumdan 4ay sonra. 1 Ay içinde de kaybettik. Cok acı...
İkizi sağlıklı, aynı genleri taşıyorlar.
Vefat eden bebeğimin genetik olarak incelenmesi yapıldı; hacettepe üniversitesi genetik bölümü bana kesin bir cevap veremedi sebebe dair.
Ama gebelik düşünürsem detaylı tarama yapacaklarını söylediler. Iki yaşayan cocugum var , düşünmüyorum.
Siz covit aşısı gebelik öncesi oldunuz mu? Benim ondan başka baglayabilecegim bir sebep yok. Gebelikten 1 Ay önce ilk doz, 3aylik gebeyken 2.dozu oldum. Zaten ne olduysa ilk 10 hafta içinde olduğunu söyledi kardiyologlar.
Bence iyi bir hekim, iyi bir beden hazırlığı lazim... dilerim gönlünüzce olur hersey.. sağlıkla...

Ben gebe kalmadan önce asi olmuştum birde testlerimi yaptırdım ama tekrar şuan hamileyim doktor konusunda çok gel gitlerim oldu özelde doğum yapmstm şuan da özel devlet gidiyodum ama özeli bırakicam biraz sorun yaşadım doktorla bu sefer devlet denemk istiyorum

Merhaba bende bebeğimi doğumdan 6 gün sonra 2023de 13 Mart'ta pulmoner hipertansiyondan kaybettim şuan ki hamileliğiniz nasıl ilerliyor acaba sizede genetik ola bilir dediler mi kafam çok karışık ne yapacağım bilmiyorum birde kaç ay sonra hamile kaldınız 😔

Back
X