Rabbim kimseleri aclıkla sınamasın....

İnsanlığımdan utandıran bir konu bu, o kadar zor durumda yaşıyanlar var ki.

İnsanlar yardım etmeyi sadece Ramazan ayında hatırlıyorlar, oysa bir yıl 12 ay

Herkes bir süreklilik sağlasa, ablam ve ben yıllardır her ay kazancımızdan hayvanlara ve insanlara bir miktar ayırıyoruz. Bunu annemden öğrendik, her ay hesap yapar ayırırdı parasını, bu evin, bu çocukların bu da ihtiyaç sahiplerinin diye. O ticaret yapıyordu bizler zarflar dolduracak kadar ayıramadık hiç ama gayret ediyoruz. Suistimaller de yaşadık ama hiç vazgeçmedik bunu yapmaktan.

Herkes yapmalı ve çocuklara da öğretilmeli. İhtiyaçlar sadece yemekten de ibaret değil, öyle çok şey var ki, ne kadarına elimiz yeterse o kadar kar diye düşünüyoruz. Orta halli yaşayan herkesin imkanları belli ama mutlaka yapabilecek bir şeyler var, hepimiz gayret etmeliyiz. Düşünürsek hepimiz nerelere neler veriyoruz, beğendiğimiz bir elbiseye, kuaföre,internete, canımızın çektiği bir sürü şeye neler harcıyoruz. Zor değil ayda 50-100 TL ayırıp vermek.

Son düzenleme:
stanbul - Beyolu'nda grme engelli yal bir vatandan gasp edilmesi kameralara yansd. Gasp kadn ise polisler tarafndan yakaland. 05.08.2012 SHOW TV Haber izle

istiklal caddesinde duruyo sabahları...
dilenci bi amca işte, üfff
moralim bozuldu

elleri kırılsın o şıllığın
töbe töbe
ağzım bozulacak şimdi

Neden bu kadar böyle insanlık dışı haberler duyar olduk
Bunu yapan insanlıktan nasibini almamış belli ki
Bu kadar mı düştük ya toplum olarak
Nekadar acizlik !

İnsanlığımdan utandıran bir konu bu, o kadar zor durumda yaşıyanlar var ki.

İnsanlar yardım etmeyi sadece Ramazan ayında hatırlıyorlar, oysa bir yıl 12 ay

Herkes bir süreklilik sağlasa, ablam ve ben yıllardır her ay kazancımızdan hayvanlara ve insanlara bir miktar ayırıyoruz. Bunu annemden öğrendik, her ay hesap yapar ayırırdı parasını, bu evin, bu çocukların bu da ihtiyaç sahiplerinin diye. O ticaret yapıyordu bizler zarflar dolduracak kadar ayıramadık hiç ama gayret ediyoruz. Suistimaller de yaşadık ama hiç vazgeçmedik bunu yapmaktan.

Herkes yapmalı ve çocuklara da öğretilmeli. İhtiyaçlar sadece yemekten de ibaret değil, öyle çok şey var ki, ne kadarına elimiz yeterse o kadar kar diye düşünüyoruz. Orta halli yaşayan herkesin imkanları belli ama mutlaka yapabilecek bir şeyler var, hepimiz gayret etmeliyiz. Düşünürsek hepimiz nerelere neler veriyoruz, beğendiğimiz bir elbiseye, kuaföre,internete, canımızın çektiği bir sürü şeye neler harcıyoruz. Zor değil ayda 50-100 TL ayırıp vermek.

istikrarlı olmak lazım ama beceremiyoruz işte:(
sizi tebrik ederim ne mutlu :16:

kk kızları döktürmüşsünüz gene bütün iyi niyetlerinizi sözcüklere lakin
öyle bir dönemde yaşar olduk ki gerçek ihtiyaç sahibini bulmak zorlaştı kime inanacağımızı şaşırdık.. kaçımız biliyoruz gerçekten ihtiyacı olanları .. benim inancım bu konuda körleşmeye başladı ne yalan söyleyeyim.
öğretmenliğe başladığımda karda kışta ayağında terlikle üstünde incecik (montla diyemeyeceğim) hırkayla okula gelen öğrencilerim vardı. içim cız ederdi her gördükçe. o an nasıl yardım etsem diye düşünür kendimce bi hal yolu bulurdum. ta ki o öğrencilerin nerdeyse tamamının maddi durumunu öğrenene kadar.. inanır mısınız kızlar içlerinde günümüzün milyonlarca lirasına eş değerde mala mülke tarlaya sahip olanlar vardı.
ama anne ve babalarına göre çocuk eşittir mal eşittir işçi ... pislik içinde yaşarlardı.
bir de dikkatimi çeken nokta şu oldu hatırlarsanız okullara yardım gelirdi naylondan botlar falan dağıtılırdı. öğretmenimiz bizi yardım listesine yazacak diye ödümüz kopardı.. oysa şimdi öyle mi devlet herzamankinden daha fazla yardım dağıtıyor ve küçücük yürekler yardım koparmak için öğretmenlerine nasıl da kendini acındırıyor. bir nevi küçük dilenciler yetiştirmeye başlar oldu aileler.
ne yazık ki bazı değerlerimizi yitirmeye başladık.
bu da bizler gibi yardımcı olmak isteyenlerin yüreklerini soğutmaya başladı..
ne diyeyim ki artık.............................
onurlu ihtiyac sahiplerine ulaşmamız dileğiyle....

Şehidin ailesine yüreğim burkuldu :( gözlerim doldu bu nasıl birşeydir ALLAH'ım..Utandım kendimden yemin ederim...

bir de devlet büyüklerinin kendi akrabalarına çevresine verdiği milyarlık iftarlar var..
ne kötü uyuyan bir ülkede yaşamak..

Artık öyle insanlar olmuşuz ki fitrede bile ucuza kaçılıyor.ben şimdi bir gün boyunca sabah,öğle ,akşam karnımı 8 liraya doyurabilir miyim? Benim günlük yemek masrafım 20 lirayı buluyor.insanlar nasıl fitre verecez diye bu kuralı işine gelen yandan yapıyor.eğer fitre vereceksen hakkını vereceksin.günlük 20 tl*30 gün:600 tl (en az) kişi başı fitre verilmesi lazım tutulmadığı zaman.yoksa yok öyle sabah açık büfe kahvaltı yiyip,öğlen burger dan çıkmayıp,akşam kebapları götüren kişi günlük 8 lira açıklandı diye 8 lira versin.bana çok yanlış geliyor.ne yiyorsan o kadarını vereceksin hatta durumun iyiyse 2-3 katını ver ne olur ki.ne kaybedersin....

bencede fitre parası maddi duruma göre olmalı
8 tl çok ucuz geldi düşününce

geçen sene bir kaç kişinin erzak kolisini mahallemizdeki durumu iyi olmayan insanlara götürmek için yardımcı olmuştuk.

Allahımmm ne acı görüntüydü onlar öyle.
bir kadın erzak kolisini görünce çok sevindi. teşekkür etti falan.
annemle uzaktan (falancanın falanca tanıdığı) tanıdık çıktı.
oturduk. (oturduğumuz şeyin koltuk olduğuna bin şahit gerek)
neyse konuşurken kadın demez mi ki; benim tüpüm yok. :43:

o erzak kolisi ne işe yarayacak ki?
bulguru napsın o kadın. kim bilir belki elektriği de kesik veya kesilmek üzere.
napsın sıvı yağı, napsın pirinci unu çayı... :43::43::43:

niye anlattım bilmiyorum.
sanırım bir şey yaparken biraz da yapmış olmak için değil de gerçekten yara kapatmak için yapmalıyız.
Allah herkesin çabasını kabul etsin inşallah kesinlikle yanlış anlaşılmasın.
ama tanıdık çıkmasaydık, oturup konuşmasaydık evdeki bulgurun o kadına ne faydası olacaktı ki??

dönüp başka birşeye ihtiyacın varmı diye sormak lazım sanırım. ben bunu anlamıştım o gün...

Son düzenleme:
Back
X