Rabbim Tüp bebek annelerinin yardımcısı olsun.

Merhaba hanımlar,
Tüp bebek sürecimi sizlerle paylaşmak istedim. Belki birine umut olur belki birinin aklındaki sorulara cevap olur diye.
28 yaşındayım 1.5 senedir çocuk istiyorduk baktık olmuyor gerekli testler yapıldı. Öncesinden de gittim ama herşey normal denildi hep.(FSH bakıp gönderiyorlar)
Çocuk sahibi olmak isteyen herkes mutlaka amh testi yaptırmalı ve yumurta saydirmali bence erkek de sperm testi vermeli sonra dilediğiniz zaman çocuk yaparsınız inslalah. Bizler çok cahil kalmışız bilinçsiz haldeyiz. Yani Dr lar üstün körü bakıyor herşeye bizde başa gelmeyince öğrenmiyoruz araştırmiyoruz.
Amh 0.4 çıktı benim sayı deseniz az. Eşimin sperm sayısı 1.5 ile 2 milyon arası ve ileri gideni yok. Dr yüzde yüz tüp bebek dedi bize. Baya Dr gezdik elbette insan inanamıyor çünkü.
Sonra kabullendik bunu ve tedaviye başladık 30 Mayıs 2020 ilk randevu. Dr dedi bir yumurta var
( Ocak ayında başka Dr da 6 çıkmıştı sayının aşağı inişi şok edici)
Dedi ki bunlar da yüzde seksen boş çıkıyor. Ben oraya mutlu umutlu giren ben alt üst oldum. Başlayacak mısınız dedi kafamda hala sorular var elbette elimize fiyat listesini verdiler çıktık.
Denizli Özel sağlık hastanesi
Muayene 225
Opu işlemi 3000
Embriyo transfer işlemi 4000
Embriyo dondurma ve çözdurme 1500
Gibi rakamlar ile ocagimiza incir ağacıni da dikmiş olduk. İlaç ücretlerine hiç girmiyorum.
Süreç çok sancılı geçti yani yumurta az olunca iki kez opu oldum ve üç embriyom oluştu.
1. opu da 1
2. Opu da 2 yumurta
( boş çıkmadılar ve dollendiler) 3. Gün donduruldular. Şehir dışındaydi hastane gidip geldim çevre baskısı parasızlık ümitsizlik hepsi vardı. Eşim hep destek oldu hep pozitif oldu Allah razı olsun ondan.
Bu arada neden özelde yaptırdık derseniz sigortamiz beş yıl doldurmadigi için bir destek vs yoktu üni hastanelerinde ondan özele gittik.
O süreçte buraya üye oldum tüp bebek ile ilgili herşeyi okudum takip ettim öğrendim. Bazen sizle üzüldüm bazen sizle sevindim.
Gerçekten zor çok bir süreç. Anlatmadigim atladigim şeyler mutlaka vardır. Mesela rahim filmi benim çok acılı idi Denizli de Ali tuney de çektirdim öldüm öldüm dirildim bence anestezili çekilmeli veya cihazların son teknoloji olup olmadığı sorulmalı. Yoksa acidan bayilabilirsiniz benim gittiğim yer öyleydi. Fiyat 400 şu sanırım 2020 Ocak için.
Sona gelelim 18 Ağustos günü çift embriyo transferi oldum ve pozitifi gördüm. Rabbim bu süreçte mücadele veren sizlerinde yardımcısı olsun. Benim için daha süreç yeni başlıyor. Umarım evlatlarımi kucağıma alırım. Bizler pozitif görsek de hep diken üzerinde olan anne adaylariyiz çünkü. Düşükler kalp durmaları rabbim hepimizi muhafaza etsin. Sizlere bu yolda güç kuvvet diliyorum. Allah yar ve yardımcımiz olsun 🤲
Dualarıniza talibim🧡🤲
Merhaba çok tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun bende transfer oldum bugün 3. Günüm siz bu sürede hep yattınız mı ya da nasıl geçirdiniz teste kadar günlerinizi. doktor ne ilaç verdi transfer sonrası size
 
b

başka doktor çok ilgisizdi soğudum... bu daha ısrarcı ama klomenci
.. kullanmıyorum artık....
Valla canimcim bizim yaşadıklarımız kolay şeyler değil bende 3 kez ayni doktor diye tutturdum direttim eşime .. şimdi baska doktora geçtim hayırlısı allahtan bu dr . Gonalf verdi ve geçen pazartesi gittim bu pazartesi yine gidecem herseyi sorguluyorum sordum neden bir hafta bekliyorsunuz ultrason için doktor hanim böyle uygun görmüş dedi daha önceki gittigim doktorum 3 gunde bir çağırıyordu pazartesi cok ciddi sekilde sorgulayacagim kimse kusura bakmasin bu güvensizlik değil bu tebbir vallahi dişlerimi sıka sıka çenem yüzüm agriyir artik neler yasiyiruz neler yatamiyorum bile karin agrisindan yürüyemiyorum lütfen sorgula baska baska doktorlara git görüş al ... kendimize dikkat et edelim beslenmeye dikkat boll bolll dua 😘😍😘💗💖
 
X