Radikal kararlar için 26 yaş geç bir yaş mı ?

3 tam 1 robot

bin şükür 🍀
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
5.629
22.589
598
Herkese merhaba arkadaşlar ;

Sorunum şu ben hayatımla ilgili köklü değişiklikler yaratacak bir konuda yeni kararlar almak üzereyim ancak şu düşünceyi aklımdan atamıyorum '' en güzel yıllarım geçti zaten bu saatten sonra geç kaldım çok da manası yok ''

O yüzden eğer içinizde bu yaşlarda böyle kararlar almış olanlarınız var mı ya da benim yerimde olsanız bu düşünceyi nasıl aşardınız ?

istediğin neyse onu yap. ne geç ne erken. güzel bir yaş hem çocuksun hem kocaman bir kadın. neden kendi kendine ben ne karar verirsem doğrudur eğer hata yaparsam da düzeltirim demiyorsun

Radikal kararlar almayı bile düşünmek bence yeterli olgunluğa ulaşığını gösterir .Esasen bunun bir yaşı yok önemli olan aldığın kararın arkasında durabilmek .
Ve içinden geldiğini yap .

Sorunum şu ben hayatımla ilgili köklü değişiklikler yaratacak bir konuda yeni kararlar almak üzereyim ancak şu düşünceyi aklımdan atamıyorum '' en güzel yıllarım geçti zaten bu saatten sonra geç kaldım çok da manası yok ''

O yüzden eğer içinizde bu yaşlarda böyle kararlar almış olanlarınız var mı ya da benim yerimde olsanız bu düşünceyi nasıl aşardınız ?
Hayatınızın her döneminde radikal kararlar almak durumunda kalabilirsiniz.32 yaşımda 8 yıllık kariyerimi çalışma hayatimi bırakmak durumunda kaldım.simdi 36 yaşındayım araya bir sürü infertilite tedavisi ve 20 aylık oğlumu sigdirdim.is arıyorum bulamıyorum pes etmiyorum ya kendim bir iş kuracağım ya kpss çalışacağım.saglik varsa herşey olur

annem ailesinin zoruyla tıp seçmiş, bitirmiş, uzmanlık alanı genel cerrahi ama kendisi çocuk hastalıkları istemiş olmamış. alanında profesör oldu, kendi çocuk hastalıkları hastanesini açtı, bunlar olurken psikoloji okudu, sonra aslında cerrahlığı da sevdiğini ama içten içe psikolojiye daha yakın olduğunu hissetti, 50li yaşlarının sonunda mesleğini bıraktı kişisel gelişime yöneldi.

daha radikal bir karar bilmiyorum. ama ben yapabilirim diyemem, büyük ihtimalle yapamazdım.

Bi karar için geç diye düşünecek olsam aklıma hemen şu basit matematik hesabı gelir: "geri kalan ömür=ortalama yaş-şimdiki yaşım".

Ne kadar yaşayacağımızı Allah'tan başka kimse bilemez elbette fakat 85 yaşına kadar yaşayacağını varsayarsak önünde yaklaşık 60 yıl daha var. Bu açıdan bakarsan 26'nın geç kalmışlık hissi için ne kadar komik bir sayı olduğunu anlarsın. Hele hele 60 yıl boyunca acaba denese miydim deme ihtimalin de varsa ohoo.

40 yasinda iki kucuk cocukla ulke degistirdim , dilini bilmedigim bir ulkede isyeri actim , hem cocuklari adapte etmeye calisiyorum hem dil bilmeden para kazanmaya calisiyorum
Dun musterilerden biri ingilizce biliyorum deyince nerdeyse boynuna sarilacaktim kadinin tercumansiz anlasabilecegim diye :)
Karar almanin yasi yok , en guzel yaslar da 20'ler degil , biri size yanlis bilgi vermis , siz bir 30'u gecin o zaman anlayacaksiniz hayatin guzelligini:)

HAYİR EN GUZEL YİLLARİN GECMEDİ !!! Önce bunu anla en güzel yılların şimdi başlıyor .. Bilmiyorum iş durumunu ama hem iş hem eş durumlarının temelinin atıldığı yaşlar başlıyor/başladı. Bu yılların kıymetini bil; aklına, vicdanına ve kalbine sinen yollara gir..buna düşündüğün radikal değişimler de dahil.. o kadar isterdim ki o yaşıma dönebilmeyi..şimdiki aklıma bir çok konuda farklı seçimler yapardim iş/eş dahil.

Aa ben 26 yim hicde yaşımı almadim hic birsey icin gec degil iyi bir es iyi bir anne oldum ve kendime ozguvenim tam himm evet calismiyorm ama lisans mezunuyum 2. Unv. Okuyorum veee evettt radikal bi karar aldim 2. Cocugu yapicam hersey is degil ya benimde kararim bu 😆😆😆 bence sende kararin mantikliysa al ve dene hersey denemeye deger

26 mı ah canım benim hayatının daha baharının başındasın bence :KK9:
etrafına bir baksana 40 yaşındaki insanlar 30 gibi görünmüyorlar mı, bizde mesela annem 52 yaşında benden genç gürünüyor :KK16:
yani demem o ki bilimsel olarak da ispatlanan bir şey var ki insanların yaşları uzuyor 90- 100 ....75 yaş yeni orta yaş deniyor, hiç bu haberleri görmedin mi?
her ne radikal karar almak istersen gönül rahatlığıyla ver bu kararını ve herşey istediğin gibi olsun :KK200:

Bi 25 yıl soonra neden yapmadim dersin. Ben boyle avutuyorum kendimi yirmili yaslar ile biraz depresyonik yaslardayiz. 27 yas depresyonu hepsinden beter diyolar. Bana gore sacma.

Bence radikal kararlar almak için en uygun yastasiniz daha erken dönemlerde risk yönetimi degerlendirmeler sağlıklı olamayabilir

HAYİR EN GUZEL YİLLARİN GECMEDİ !!! Önce bunu anla en güzel yılların şimdi başlıyor .. Bilmiyorum iş durumunu ama hem iş hem eş durumlarının temelinin atıldığı yaşlar başlıyor/başladı. Bu yılların kıymetini bil; aklına, vicdanına ve kalbine sinen yollara gir..buna düşündüğün radikal değişimler de dahil.. o kadar isterdim ki o yaşıma dönebilmeyi..şimdiki aklıma bir çok konuda farklı seçimler yapardim iş/eş dahil.

aslında beni hiçbir şey bilmeden o kadar iyi anladınız ki aklıma ve vicdanıma sinen yeni seçimler yapmak arefesindeyim. İşle ve eşle doğrudan alakası yok ama sonrasında bunları da oldukça etkileyecek bir karardı, çok teşekkür ederim : )

Ne geci cok gencsin? Hem yasli olsan nolur ki her an hayat daha guzel olabilir. 40larinda kapali carsida esnafken suan turkiyenin en iyi astrologu olan bi insan taniyorum.Kendi okulu var uluslararası taninan biri. Niye olmasın ki. Eş meselesiyle 49yasinda evlenen bi tanidigim var bildiginiz liseli aşıklar gibiler :)

Back
X