Rahatça uyumak için

Ekran isigini azalt konu sahibesi. Yatmadan en az 1 saat once TVyi telefonu kapat kenara koy. Guzel bir dus al, kitabini al yataga gir geceye oylece hazirlan. Bir de gun icinde fiziksel olarak yorulursan daha iyi uyursun mumkunse spor yap, en azindan 1 saat yuru.
Ekran bağımlılığı var bende. Telefonsuz uyuyamıyorum. Her gün olmasa da haftada 3 gün yarım saat ile 1 saat arası yürüyüş yapıyorum. Kursa da gidiyorum. Evde de spor, egzersiz yapıyorum. Bir yandan ev işlerini hallediyorum, kendimi yorabildiğim kadar yormaya çalışıyorum. Uyumadan önce duş alıp kitap okusam uykum gelir belki. Bunu deneyeceğim, teşekkür ederim.

Genelde kitap okuyarak uyuyorum, rahatlatıcı oluyor odanızda loş ışıkta uyumayı deneyin yada hafif müzikle rahatlamayı deneyin
Odanın ışığını kapatıyorum, ışıksız uyuyorum telefonu da gece moduna alıyorum. Bazen müzikle uyuyorum bazen de böyle yatakta yuvarlanıp duruyorum. Sizin gibi birkaç üye daha kitap okumak dedi :)

Meditasyon denedin mi?
Çok işe yarıyor.

Ekrandan uzaklaş kitap oku vs vs klasik uyku hijyeni bunları denemelisin. Alkol-çay-kahve kötü etkiler.

Gündüzünü de etkiliyorsa uykusuzluk bir sürü ilaç var anında uykuya dalmana yardımcı olacak psikiyatristine söyleyebilirsin.
Evet meditasyon yapıyorum yıllardır. Alkol tüketmiyorum. Bu aralar Türk kahvesine sardım ama sadece gündüz 1 kere içiyorum. Çayı da azalttım çok içmiyorum. Çay kahve içmezsem de günüm eksik geçiyor gibi oluyor. Psikiyatriye kontrole gidince uyku için ek olarak ilaç istediğimi söylerim. Teşekkür ederim.

Ben de bugun uyuyamadım antıdepresanı bıraz daha erken alacagım. Saatını duzenleyebılırsınız. Ben otobus sesıyle uyumayı cok sevıyorum. Youtube dan bakın
Doktorun önerisi sabah kahvaltıyla beraber. O şekilde tüketiyorum. YouTubedan meditasyon da dinliyorum. Uyku öncesi duş alıp kitap okumayı önerdi birkaç üye. Bunu deneyeceğim. Odak noktasını değiştirmek işe yarayabilir belki.

Doktorun önerisi sabah kahvaltıyla beraber. O şekilde tüketiyorum. YouTubedan meditasyon da dinliyorum. Uyku öncesi duş alıp kitap okumayı önerdi birkaç üye. Bunu deneyeceğim. Odak noktasını değiştirmek işe yarayabilir belki.
Sabah içmek gununuzu yormaz mı? Halsız bıtkın olursunuz. Denk geldiğim Doktorlar hep akşam 9-10gibi içmeyi öneriyordu.

Melatonin almadım hiç. Bunu hangi doktor yazıyor? Vitamin ilaçlarını her yıl kullanmiyorum hatta ilaçlarım yeni bitti ama magnezyum değerine bakılmıyor genelde. 20 yıl çok uzun süre... Siz melatonin takviyesi sayesinde mi uyuyorsunuz?
hayır melatonin bende işe yaramadı ancak annemde işe yaradı. doktorun yazmasına gerek yok zaten 3mg'lık olanlar var piyasada. Benim uyku için ekstra ilacım var ki onu almazsam uyku filan hiç yok.
Dahiliye doktoru batı magnezyuma ben,m değerler yerlerde sürünüyordu. El ayak uyuşması, kramlar vs vs.

Sabah içmek gununuzu yormaz mı? Halsız bıtkın olursunuz. Denk geldiğim Doktorlar hep akşam 9-10gibi içmeyi öneriyordu.
Aksine akşam içince kötü oluyorum. Doktor gündüz içmemi önerdi. Herkeste farklı etki oluyor demekki. Gündüz kahvaltıyla beraber içiyorum bende sersemlik yapmıyor ilaca alıştım çok şükür. Gündüz spor yaptığım,hareket halinde olduğum için halsiz ,bitkin hissetmiyorum.

hayır melatonin bende işe yaramadı ancak annemde işe yaradı. doktorun yazmasına gerek yok zaten 3mg'lık olanlar var piyasada. Benim uyku için ekstra ilacım var ki onu almazsam uyku filan hiç yok.
Dahiliye doktoru batı magnezyuma ben,m değerler yerlerde sürünüyordu. El ayak uyuşması, kramlar vs vs.
Bende de el ayak uyuşması, karıncalanma, kramp , göz kararması vs. çok oluyordu B12, d vitamini ve demir hapı kullanınca daha iyi oldum. Bu vitaminlerin müdavimi oldum , her yıl mutlaka kullanıyorum. Kan sonuçlarında magnezyum çıkmıyor pek. Yıllardır ilaç kullanmayan ben ,bu yıl 4 ilaç birden kullanıyorum. Bu melatonin ilacını birçok üye söyledi araştırıp bakacağım.

Sersemlik yapıyor mu sabah uyanınca? N Nkrcklr
Hiç yapmıyor aksine daha erken uyanıyorum 5-6 saatlik uyku yetiyor. Tabi deliksiz uyursam. Benim oğlum gece teroru yaşıyor bazen bu yüzden harici olarak uykun bölünüyor ama bolunmezse sabahına çok büyük bir tatmin ile uyanmış oluyorum ohhh be ne güzel uyumuşum diyorum

Bana kendine göre ayarla demişti sabahta denedim akşamda, akşam iyi gelmedi ben de sabah alıyorum.

Bende de el ayak uyuşması, karıncalanma, kramp , göz kararması vs. çok oluyordu B12, d vitamini ve demir hapı kullanınca daha iyi oldum. Bu vitaminlerin müdavimi oldum , her yıl mutlaka kullanıyorum. Kan sonuçlarında magnezyum çıkmıyor pek. Yıllardır ilaç kullanmayan ben ,bu yıl 4 ilaç birden kullanıyorum. Bu melatonin ilacını birçok üye söyledi araştırıp bakacağım.
Şifa olsun inşallah

Back
X