rahatlamak istedim..

_butterfly

sonsuza kadar...
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2009
849
2
96
Ankara
Bu konuyu kafamda dert etmekten bıktım artık.Ama kendi kendime çözemiyorum maalesef.
4 yıllık bir ilişkim var.Mezun olduğumuzdan beri evlilik hayalleri kuruyorum,ancak erkek arkadaşım iş olmadan böyle bir şey için adım atmak istemediğini söylemişti.
O zamanlarda konuyu açmayı bırakın,ben konuyu açtığımda bile bunalıp konuyu kapatıyordu bir şekilde.Ben bir süre bir işe girdim,ancak devlet istediğim için ayrıldım.1-2 ay içinde işe başlayacağım tekrar.Erkek arkadaşımın da artık işi var.
Şimdi konuyu açtığımda,birikim yapmak istediğini,elinde hiçbir şeyi olmadığı için evlilik için erken olduğunu söyledi.Kendisine katılıyorum,ama en azından ufak bir şey yapmak istiyorum.Yüzük takmak istiyorum ya da isteme merasimi olsun istiyorum.Ancak onun düşüncesini bildiğim için bu konuda böyle yapalım mı diyemiyorum.O söz-nişan-düğün bir arada istiyor.Yani fazla uzatmama taraftarı.Aslında ona katıldığım yönler olsa da kendime hakim olamıyorum.
Etrafta evlenen,nişanlanan,sözlenen birilerini görüp duydukça,erkek arkadaşımdan soğumaya başlıyorum.
En son duyduğum şey,bizden daha az süreli ilişkisi olan,iş imkanı açısından bizimle aynı olan arkadaşlarımız sözlenmiş.Bunu duyunca iyice sinirlerim bozuldu.Problem bende mi acaba diye düşünmeye başladım.Pek sağlıklı bir şey değil farkındayım,ama dediğim gibi kendime engel olamıyorum.Bu duygularımı engelleyemiyorum.Kıskançlık,sinir bir arada ve sınırda..Benim neyim eksik diye düşünüyorum,onlar bile bir adım atabiliyorsa,bizde sorun var diye bakmaya başladım olaya.
Ya erkek arkadaşımın isteksizliğinden kaynaklanıyo,ya da o kadar kısa zamanda bile bir adım atabilen insanlar varsa,o kızların erkeklere bunu bir şekilde yaptırtıyor olması lazım.Ben yaptırtamıyorum.Elimden bir şey gelmiyo,buraya yazmak rahatlatır belki diye yazdım.Düşüncelerini paylaşmak isteyen arkadaşlar olursa,seve seve dinlerim.

Bence,bu kadar ısrarcı olmayın,erkek arkadaşınızın düşündüğü bir şeyler var gibi.Yatırım yapmayı düşünüyordur,yada biraz daha zamanın geçmesini düşünüyor belkide.Siz ısrarcı olmayın,belli bir süre sonra evlilik konusuna hala yanaşmıyorsa eğer kararınızı verirsiniz.Bunun için kendinizi yıpratmayın,evlilik için bırakın o sizi ikna etmeye çalışsın.

erkek arkadaşınız haklı bu devirde ne kadar kısarsan kıs herşey para

daha sonra maddi imkanlar yüzünden tartışmalar çıkıyor daha çok üzülürsünüz

bundan sonra ki davranışlarına bakın işe girmiş sonuçta birikim yapıyor mu yoksa sağa sola mı harcıyor

Ben de o ısrarcı olsun istiyorum,insanın içinden hiç mi gelmez,bu durgunluğundan dolayı belki de sinirim.Biraz benim içimi rahatlatsa,ben susucam belki.Kendime cidden hakim olamıyorum,inanın elimde değil.Sabırlı bir insan değilim,ondan kaynaklanıyor herhalde..

Katıldığım yönler var derken ben de bunları kastediyordum aslında.Mantıklı düşünen bir insanım genelde,başka biri bana böyle bir şey anlatsa,sabret biraz daha bekle,hala tık yoksa o zaman karar verirsin derdim.Aynı sizin dediğiniz gibi.Ancak benimle ilgili olduğu için kendime yardımcı olamıyorum.

Erkek arkadaşın haklı be arkadaşım. İşin içine girdiğinde pişman olacaksın. Baskı yapma ona. Birikimini yapsın işini düzene koysun ondan sonra yaparsınız.

Erkek arkadaşın haklı be arkadaşım. İşin içine girdiğinde pişman olacaksın. Baskı yapma ona. Birikimini yapsın işini düzene koysun ondan sonra yaparsınız.

Evet,haklı.Ama etrafımdakiler nasıl göze alabiliyor?Ben de göze almak,sevdiğim insanla atlatmak istiyorum.Onların da ellerinde avuçlarında bir şey yok ama sevgileri daha fazla herhalde.Gerçekten isteseydi,en azından aileler tanışsın derdi.Hiçbir şey söylemiyor.Daha kaç 4 yılı huzursuz geçireceğimi düşünür oldum.Etraftan soyutlanmak istiyorum,kimsenin evlilik haberini almak istemiyorum.Bir farkımız yoktu çünkü olanlarla..dediğim gibi belki de,sevgimiz uğruna risk alınacak kadar fazla değil..ne diyebilirim ki başka.

Göze almak mı? Nişanlılık ne kadar iğrenc bir dönem biliyor musun? Rahat rahat gezip birlikteliğini etrafa duyurmak değil gerçekte.

Aileler işin icine girdiğinde herşey arapsacına dönüyor, her kafadan bir ses cıkıyor, benim diyen sevgili altından kalkamaz bu durumun.

Ben eşime 2 yılın sonunda resti cekmiştim, ya parmağıma yüzüğü takarsın ya da bu iş biter diye. Askere bile gitmemişti üstelik. Sonra hayatım kabusa döndü :) Her kafadan bri ses cıktı, babam bişi dedi annem bişi dedi, onun annesi bişi dedi :) Demez olaydım yani

Ben de ya yüzük ya ayrılık demek istedim çoğu zaman.Aynı şeyi yaşamışsınız,o yüzden beni daha iyi anlarsınız.İnsan engel olamıyor kendine,sonrasının ne olacağını o zaman bilmiyordunuz.Herkesin böyle oluyor diye bir şey yok tabi ki.Ama bir şey daha var,insan yaşamadan anlamıyor.Ben de kötü olsun istemiyorum,öyle olacağını bilsem belki istemeyeceğim bu kadar.Etrafımda iyi örnekleri de var,ama sizin söylediğiniz gibi de olabilir tabi.Benim asıl problemim kendime engel olamamak.aaa tabi bir de arada babamın,evlilik mevzularını açıp bana laf çarptırmaları da var..

ben de bekliyorum canım, senin gibi 1 sene bekledim, en az 1 yıl daha var. çoğu arkadaşımın çocuğu bile oldu ama napalım, benim erkek arkadaşım da maddi olarak zorda. biraz rahatlayayım öyle diyor. kabul ettim bekliyorum. seviyosan ve onun sevgisinden eminsen bekle derim, üstüne gitme. daha gençsindir sanırım.

Son düzenleme:
Erkek arkadaşının seni oyalamadığından eminsen, ona hak veriyorum. Böyle işlerde parasız adım atïlmıyor malesef. Aileler işin ičine girince herkesi memnun edelim derken , ikiniz de yıpranırsınız. En iyisi birikim yapïp , söz,nişan,düğün hepsini peşpeşe yapın.

Ben erkek arkadaşınıza çok hak verdim. Bu işler sizin dediğiniz kadar kolay değil. O sizden kısa süre çıkıp sizinle eşit şartlarda işi olan, örneklem yaptığınız insanların ya ailesi kuvvetli ya da birbirilerini yiyorlar para konusunda ama sizin haberiniz yok. Bu işler öyle uzatmaya gelmez. Para birikmeli ve sonra hepsi peşpeşe takır takır yapılmalı. İnanın istediğiniz gibi olmayınca hiç bişey içinize sinmiyor ve gözünüz hep onlarda kalıyor. İçe sindire sindire, yavaş yavaaşşş. Acele yok :)

Ben evlilik için erken ya da geç diye bir kavram olduğunu düşünmüyorum.Ama dışardan bakarsan gencim daha:) Benimki tam bir belirsizlik,bana demiyor ki 1 sene bekle ya da 2 sene bekle diye.Hem neden ben bekliyor oluyorum,bunu da kendime yediremiyorum..Ya sen de görmüşsündür etrafında,adamlar koşuyo kızların peşinden evlensinler diye,bizim ilişkide ben koşcam neredeyse..onlar beklemedi hiç,adam bastı teklifi ve mutlu mesut evlendiler.Bunlar çok uç örnekler mi bilemiyorum ama o istesin,o çabalasın istiyorum.Yani bu vurdumduymazlığı inan bitiriyor beni.

Belki de biz görmüyoruz dışardan,haklısınız.Ama ben de böyle yiyorum kendimi:) ve ilişkimizi zora sokuyorum,erkek arkadaşıma kızıyorum,çoğu zaman anlayamıyor neden kızdığımı da..çünkü her haber duyduğumda aynı duyguları yaşıyorum ve hepsini onunla paylaşamıyorum.Bu sefer de o bıkacak diye korkuyorum.Bu söylediklerinizin hepsi mantıklı geliyor,ancak gönül dinlemiyor..

Boş ver carpıtsın. Bekle. İkiniz de hazır olana kadar bekle.

Iyyy iğrenc bir dönemdi :)

Gözün kör olsun kapitalist,metaryalist dünya. Ayrı gayrı bırakıyorsun sevenleri

Boş ver carpıtsın. Bekle. İkiniz de hazır olana kadar bekle.

Iyyy iğrenc bir dönemdi :)

Ben hazırım:) yani öyle hissediyorum en azından.Maddi olarak da çok sıkıntı çekmeyiz,ama o yettiremeyeceğine inanıyor herhalde.
pfff..şuanda beklemekten başka yapabileceğim bir şey yok,tabi ya yüzük ya ayrılık demekten başka

Canım bence erkek arkadasın korkuyor da olabilir.Kendine güvenemiyor olabilir sonucta büyük sorumluluk...Senin örnek verdiğin ilişkiler gibiydi bizim ilişkimiz; eşim evlenelim diye basımın etini yiyordu...Ama ben hiç ses etmedim öncesinde.Hiç yüzük söz isteme gibi laflar çıkmadı agzımdan.Hatta aylarca çok istemesine ragmen ailemle bile tanıştırmadım :) amacım tabi ki de süründürmek değildi sadece kendinden ve beni istediğinden emin olsun istedim ve kadın olarak ağırlığımı koymak istedim.Marifet bi erkeği evliliğe ikna etmek değil onu o kıvama getirmektir bence...şimdi bunun rahatlığını yasıyorum ben...

Bence sen erkek arkadasın kendisi isteyinceye kadar bu konuları acma...bırak tıpış tıpış kendi ayağıyla gelsin sana...inan sonrası daha keyifli oluyor hem sen de daha kıymetli oluyorsun.

bu merasimleri ne kadar az ve aileleri ne kadar kısa süre için bir arada tutarsanız sızın iyiliğinize olur

söz yaparsın nişanlanana kadar 100 kişi fikir beyan eder kavga etsen moralın bozulsa ne oldu dıye sorarlar ne zaman evleniyorsun cart curt bi ton gereksız tantanayla asab bırakmazlar insanda

paranızı toparlayın hepsini bir arada ya da kısa sürede yapın kenara geçin bence...

Katılıyorum size ve ben de o kıvama gelmiş olsun istiyorum.Ama sanırım bunun için geç kaldım
Ben şuan evlenmek istediğimi aşırı derecede belli ettim ve sıktım onu biraz da..Bundan sonra susup otursam faydası olur mu ya da nasıl susar otururum bilemiyorum Sizin yaptığınız gibi olunca hakikaten değerini anlıyorlar,görüyorum işte arkadaşlarımdan örneklerini.Ama bizimki onlar kadar istekli çıkmadı maalesef.Ben o ağırlığı yapamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…