rahatlamak istedim..

Zaten 1000 kafadan ses çıkarsa,dünya zindan olur bana.çok takarım söylenenleri.ama keşke o zaman gelmiş olsa..sabırsızım diyorum ama,bayadır bekledim gibi geliyo.sabrım kalmadı.

canım şimdi de kendini biraz geri çekersen; erkek arkadasını sasırtıp sana daha cok gelmesini sağlayabilirsin bence....önemli olan çeneyi tutmak :) bir de nazlan accık canım o kadarına hakkın var :) önemli olan hemen kendini salıvermemek ayarını tutturmak....sen bir süre hiç söz möz lafı etme...erkek arkadasından bir adım gelirse de yarım agızla kabul et...nazlan ya kadınsın sen...senin doğanda var bu...bu modern zamanlardan nefret eder oldum valla erkeklerin peşinde koşmak zorunda bırakıyor kadınları...bizim doğamız kaçmak erkeklerin ki de kovalamaktır.bu işin bence an temel kuralı budur...yoksa o işden bence hayır gelmez....Kadınlar maddi olarak erkeklerle her sıkıntıyı paylaşmalı fakat manevi olarak el üstünde tutulmalı...yoksa mutsuz olursun...yoksa hayatın boyunca hep sen gidersin ona hep kavgaları sen yatıştırmaya çaılışırsın kadınlığını unutup tavizleri hep sen verirsin...üzülürsün...

Canım bir de anladığım kadarıyla erkek arkadasınla yaşıtsınız...Kadınların evlenme vakti erkeklerinden daha erken gelir bunu unutma bence...Erkekler daha gec olgunlaştıkları için senin geldiğin aşamaya gelmesi vakit alabilir.O senin sevgilin ya bırak hayatı zindan etme adama.kıyma adama...onun daha vakti var seni anlaması için.

bir de evilik öyle dışardan göründüğü gibi değil...evlilik kadını yorar ama erkege iyi gelir.kadını yaşlandırır erkeği gençleştirir...Çünkü evlilik te sorumluluğun yüzde sekseni kadındadır.hem çalışırsın hem adamı idare etmeye uğraşırsın yemek temizlik ellerinden öper :) bir de çocuk oldu mu tamam artık... zor işler bunlar bence.

Son düzenleme:

Aslında bu yanlarını düşündükçe kadınların evlenmesi çok saçma geliyor:) ama sevdiğin adamla istediğin her yere rahatça gidebilmek,rahatça ondan söz edebilmek,onunla beraber aynı çatı altında yaşamı paylaşmak çok güzelmiş gibi geliyor.Tabi bütün olumsuzluklar bunları yok edicekse zaten evlilik olmasın.İlişkimiz birkaç aylık ya da 1-2 yıllık değil sonuçta,insan belli bir süre sonra başka şeyler paylaşmak istiyor.Beraber tatile gitmek istiyorum mesela,ama yapamıyoruz.Arada bir dışarda görüşmek yetmiyor artık.O yüzden sabırsızım,o yüzden istiyorum..

Seninle aynı durumda sayılırız bizim de 4. yılı bitirdiğimiz bir ilişkimiz var geçen yaz mezun olduk erkek arkadaşım da mezun olduktan bir kaç ay sonra askere gitti çok şükür kısa dönem yapıp geçen ay geldi ben de bu süre zarfında geçen ekim ayından beri kpss için dersaneye gidiyorum yani henüz bir işim yok o da bu aralar yeni girecek ama böyle hemen işe ilk girdiğin gibi de öyle kolay kolay adım atılmıyor her şeye birikim biraz gerekiyor. Ayrıca çevrem gördüğüm kadarıyla nişanlılık dönemi çok d ahım şahım değil her öüne gelen ne zaman evleniyorsunuz ayy kaç aydır nişanlısınız hala evlenemediniz mi abuk sabuk sorularla kafanızın etini yiyecek şu an en aından kaamız rahat diyoruz karışan görüşen yok. Evleneceğimiz tarih netleşmeden de nşan filan düşnümyoruz en az 5-6 ay öncesinden nişanlanmayı planlıyoruz şimdilik aceleye gerek yok hayırlısını iste her zaman. Nolacak şimdi nişanlansanır ama bir iki yıl içinde gene evlenmeseniz ve o sre boyunca nişanlı kalsanız bu daha yıpratıcı olacak ilişkiniz için Allah korusun belki sonu ayrılmayla sonlanacak işin içine aialaler girince daha ço kyıpratırsınız kendinizi ve ilişkinizi boşuna aşkınızı, sevginizi öldürmeyin derim oalcağı varsa hayırlıysa olur zaten. Biz insanlar böyle küçücük aklımızla gelecekle ilgili planlar yapıyoruz ama eminim yukardakinin bizim için daha hayırlı planları vardır biz burda kendimizi yiyip dururken.

Orası öyle zaten,biz istediğimiz kadar plan yapalım olacağı varsa olur."Kul kurar,kader gülermiş" çok severim bu sözü ve şarkıyı da:).Ama insanız işte,isteklere engel olamıyorsun.bir de etrafımda görünce,daha çok aklıma geliyor bu düşünce.

Çevre ne kadar çok etkiliyormuş insanı,aslında insanın kendi elinde etkilenmemek.Ama zaten kendisi de isteyince,benim neden olmuyor diye düşünebiliyor.Bana da böyle oldu ve acaba problem bizde mi diye düşünmeye başladım.İnsanlar gözlerini karartıp,hemen her şeye adım atabiliyorlar.Biz yapamıyoruz,belki de doğru olanı bu.Yorumlar için teşekkür ederim.Anormal olan biz değilmişiz diye düşünmeye başladım.Bizimki mantığa giriyor biraz,duyguları arka plana atıyoruz.Ben de her şeyi mantıklı düşünebiliyorum aslında,ama etkileniyorum başkalarından da.Bu dönemi atlatabilirsem,herkesten etkilenmekten vazgeçebilirsem problem kalmayacak sanırım.Bazen para çıksa da evlensem diye düşünüyorum Ama aslında para çıksa yapılacak çok şey var şu hayatta evlenmek dışında.Biraz yapılacak başka güzel şeylere odaklanmaya çalışacağım.

tatlım ben nısanlımla tanıstıgım 5. ayı bana yuzuk takmak ıstedıgını soyledı... kendı aramızda takalım ama aıleler bılsın ıstedı.. bunu nasıl yaptın dersen?? erkekler elden kacabılecegını dusundugu kısıyı elde tutmak ıcın herseyı yapar...5 ay cok kısa bır sure. tam anlamıyla bırbırımızı tanımıyorduk fakat benım nısanlımda hep bı kaybetme korkusu vardı.. cunku ben kendıme cok guvenırım.. her zaman dımdık dolasırım.. nısanlımada soylerdım hep.. sakın benı elde avucta benı asla bırakmaz dıye dusunme.. yaptıgın yanlısın derecesı buyuk olursa sonuclarıda buyuk olur unutma derdım hep.. su an nıkahımı yaptım resmı olarak evlıyım ama dugunume 1 ay var.. erkek arkadasın senı bıraz elde var benı bırakmaz rahatlıgına gırmıs dıye dusundurdu benı.. ınsallah yardımcı olabılmısımdır bıraz

Haklısın çevre etkiliyor insanı ama işte hemen umutsuzluğa kapılmamak lazım.

bir arkadaş yazmış elden kaçırmaktan korkmuyor diye, alakası yok canım, niye dersen aynı dert bende de var...
konu sahibi arkadaşım, benim de hassas olduğum bir konu bu üzerine artık konuşmak dahi istemiyorum, neyse ki ben artık 'nişan ne zaman' diye soranlara 'siz mi karşılayacaksınız masrafları yoksa' diye soruyorum da artık pek duymuorum o soruyu...
açtığım konulardan biri bu benim de, ek olarak çevre baskısı da var... bu yüzden inan yorum yapamadım belki mantıklı, kusura bakma, hayırlısı ne zamansa o zaman olsun deyip geçiyoruz mecbur canım :)

bende ayni durumdayim canim... arkadaslarim evlendiler, mutlu mesut görünüyorlar tabi gercekte nasillar bilmiyorum ama sürekli birde laf atar gibi sormadigim halde evliliklerinden bahs ederler...
kendi halime cok üzülüyorum... onlari mutluluga laik görmedigimden degil kiskandigimdan degil ama insan imreniyor.. yuvasini kurmak istiyor..
bende erkek arkadasima senin gibi birkac kez evlilik konusunu actim, ciddi düsündügünü biliyorum ama yinede konuyu kapatmaya calisti ayni senin ki gibi... bende galiba biraz fazla üzerine gittim...
bakalim ne olacak halimiz... etrafimdaki insanlari düsünmeden yasamaya mutlu olmaya calisiyorum yine ama bakalim ne zamana kadar...
hakkimizda hayirlisi olsun insAllah... icini herzaman ferah tut...

seni çok iyi anlıyorum canım. bende 29 yaşındayım yeni nişanlandım ama sırf ee sen evlenmiyormusun evde kaldın kızım dedikleri için arkadaşlarımı aramadığım zamanlar oluyordu. şimdii nişanlandımm ama inan bu işlerde kolay değilmiş.
birsürü sorun çıkıyor. acaba bekar mı kalsaydım diyorum. açıkçası şuan böylede çok mutlu değilim. herşeyin hayırlısı olsun canımm...

bu arada banada düğün ne zaman diye soruyorrlarr?
nişanlım işsizz kaldı şuan. ne diceğimi bilmiyorum. 1 sene sonra deyip kestirip atıyorum.

Aman okul bitsin,ardından askerlik,ardından iş,ardından birikim derken uzuyor da uzuyor.
Israrcı olman kanısındayım ben,tamam bunalmış olabilir birikim lazım olabilir ama
bir söz iki yüzük atla deve de değil.Bir şeylerin olması için bir yükün altına girmek lazım yoksa daha gevşek davranacak ve bu süreç uzayacak.
aranızda söz nişan gibi bir durum olsa aileler de birikim yapmak konusunda yardımcı olamasalar bile en azından teşvik edebilirler.
Durumunu iyi anlıyorum,üstelemek ısrarcı olmak istemiyorsun
hatta eminim ki bu konuları ona açan sen değil onun sana açmasını istiyorsun
ama anladığım kadarıyla evliliğin getireceği sorumluluklardan çekiniyor arkadaşın.Bence ona beklentilerinin çok yüksek şeyler olmadığını ama artık senin de çevrendekiler gibi
bir adım atmak istediğini anlat.

canım bunu hemen sevgiye yorma benimde 2 yıllık erkek arkadaşım var birçok konumuz dönüp dolanıp evliliğe geliyor ben diyorum en az 3,4 sene hiç bana açma o konuları benimde yerine getirmem sorumluluklarım var aileme karşı bende birikim yapmak istiyorum o zaman bende mi erkek arkadaşımı sevmiyorum? hayır çokta seviyorum ama illa parmağına bi yüzük takmak gerekmiyor ki bunun için. boşver zamanı geldiğinde her şey yoluna girer. bunu kendine dert edinme benimde kendimden 3,4 yaş küçük işi olmayan arkadaşlarım bile evli çocukları var peki iyi mi yaptılar o tartışılır. erkek arkadaşında böyle düşünüyor olabilir sen bu dönemin tadını çıkaracağına kendine dert edinip üzülme canım

bende geçen hafta nişanlandım 2,5 sene flört ettikk ve birbirimizi daha önceden tanıdığımız için ilk ay evlenme kararını almıştık zatn. okul,iş,askerlik tarzı bir sorunumuzda yoktu gayet güzel işlerde çalışıyorduk fakat ailelerimizde destek almak istemedik , orta halli ikimizinde ailesi maddi açıdan kendimize güvenmek istedik ve para biriktirdik . Belki erkek arkadaşında ailesini sıkmak istemiyordur zora sokmak istemiyodur onları yada işine tam anlamıyla güvenmiyordur yeni çalışmaya başlamış onada hak ver derim. seninle evlenmek istemese neden 4 yılını versin ki, zaman bırak bi süre sonra o açmaya başlar konusunu ha birde nişanı kısa tutmak en güzeli . paramızı biriktirdik geçen hafta nişan yaptık kısmetse 2 ay sonra düğün yapıcaz en azından kafamız rahat

Canım kısmet bu işler bekle acele etme biraz erkek arkadaşının öz güveni yerine gelsin
Evlilik kolay iş değil nişanlı biri olarak söylüyorum
çok masraf yapılıyor yeni girmiş işe ne olcağı belli değil erkekler bizim gibi düşünmüyor
Gelecekle ilgili belli ki endişeleri var

Ben nişanlımla 3 ay konuştum
4.ayda nişanlandım
Ağustosta düğünüm var
Hiç de evlenelim diye bakı yapmadım
Baktım doğru insan o da bana teklif edince bende kabul ettim
bu konunun üstüne çok gitme bence

en azından bi evlenme teklif etsin..
sanırım bu bile yeter sana şu anda..
tek bi adım bekliyosun anladığım kadarıyla..
haklısında...
zaman lazım sevgiline çok belli...
ama sanada biraz heyecan ve sevildiğini istendiğini bilmek lazım...
herkes kendi tarafından haklı...
ne diyeyim şimdiye kadar beklemişsin...
bi jesti biraz şımartılmayı hakediyosun bence...
mutluluklar dilerim...

ailenin erkek arkadaşından haberi var mı? yok ise erkek arkadaşına filanca teyze beni görmüş beğenmiş oğluna düşünüyormuş ailemi aradılar bende kesinlikle istemedim ama artık baskı hissediyorum üzerimde ailem kaç gündür baskı yapıyor yalanını hem erkek arkadaşını canlandırmak, hemde niyetinin tam olarak ne olduğunu öğrenmek adına kullanabilirsin.. gel beni iste deme tabikide ama bu beğenilme olayları artsın azıcık bakalım neler oluyor :) yaşasın kötülük :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…